Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

15 / 18 oldal Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next

Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Csüt. 9 Nov. - 4:49

fortis írta:Mosonmagyaróváron lenne a mesterem?„
Ez nagyon kalandos kis történet. Sokat nem tudnék hozzá tenni, leginkább csak annyit, hogy igazán érdekes.

Erről anno megkérdeztem Efit és azt mondta, hogy talán mivel a Mosonmagyaróvár szóban benne van a "magyar" szó, és az álom végén is azt mondja a pasas, hogy kezdenie kell valamit a "magyar" harcosokkal, lehet, hogy a "mesterem" magyar...Bár mostanaban épp arra jöttem rá, hogy nem kell nekem mester, mert az embernek valójában saját magának kell kihoznia magából a legtöbbet. Ezt senki nem végezheti el helyette. Nem lehet mindig másokon csüngeni.
Na és a pláne ami miatt írok, az az, hogy 1. tegnap betettem ide a Konyvajnaloba egy magyar (!) pasinak a tudatosságról szóló könyvajánlót, es 2. ahogy végignéztem a tartalomjegyzeket, a "kvantumfizika" szóra esett a szemem, amit pedig asd94 említett a tegnapi rovid beszélgetésünk során az Alkímia topikban. Ez szinkronicitás, tehát jel. Valszeg el kellene olvasnom azt a könyvet (bár nem sok kedvem van hozzá, mert már annyi mindennel tömtem a fejem.)

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Csüt. 9 Nov. - 4:52

2017.11.08. Nehézségek a magasságban, irány a mélység

Egy sípályán az edző bemutat engem és a férjemet egy eleve ismerős idős házaspárnak. Kezet fogva bemutatkozunk egymásnak. Együtt akarunk felmenni a jégpáncéllal borított dombra (nem síléccel, hanem anélkül). Amikor látjuk, hogy jeges, és lehetetlen felmenni rá, a férjem segítség gyanánt villámgyorsan felszalad a jégen, és fentről úgy csúszik le a fenekén, hogy közben direkt felsérti a jeget a cipőjével, így azon a "járaton" a házaspár is fel tud menni. Eleinte megpróbálok a férjemnek segíteni feltörni a jégpáncélt úgy, hogy én is felszaladok a jégen (itt a gyorsaságban van a lényeg, hogy az ember a lendület által nem csúszik vissza), de nem mindig vagyok sikeres az utánzásban (itt egy korábbi álomban feltárt papagáj-effektus köszön vissza ?), a férjem néha a kezét nyújtja, hogy felhúzzon, aggódik, hogy fel tudok-e jönni, úgy, mint ő, mintha nem is értené, miért csinálom ezt. Én úgy érzem, segítség gyanánt csinálom én is, mint ő. Végül a házaspárral együtt megyek tel a dombra a férjem által "kitaposott" úton. Az álomban hangsúlyos a férjem segítőkészsége.
A következő jelenetben a szüleim által nekem vásárolt lakásba tartok. Megérkezem a társasház bejáratához, bemegyek az aulába,  ahonnan a lakások nyílnak, szép nagy üvegfalai vannak az aulának, melynél fogva fényes, világos a tér, a földszinti és a feljebb levő szinteken lévő lakásokhoz is innen lehet felmenni. Az én lakásom fenn van magasan az egyik emeleten. Nincs lépcső, hanem két falnak támasztott létrán lehet feljutni a lakásomhoz, felmászok az egyik létrán, a vége az egyik nagy üvegablakhoz van támasztva, ott van a "lépcső forduló", onnan vezet tovább a másik létra még feljebb. Azon keresztül sikerül megközelíteném a lakást. Amikor viszont második alkalommal is megpróbálok felmászni a lakásomba (vagy inkább lefelé tartok? ez már nem világos), a lépcsőfordulónál elakadok. Az egyik lábam még az egyik létrán van, a másik pedig már a másik létrán, amikoris a létrák elválnak a falaktól és én ott maradok a levegőben egyensúlyozva rajtuk a magasban (alattam a mélység), mint két gólyalábon, ráadásul a hónaljam alá csapva tartok egy paksaméta dokumentumot, ez is nehezíti a kapaszkodást. Azon gondolkodom ott a magasban, hogy ez nem lesz túl egyszerű, ha minden alkalommal ilyen nehezen tudok majd feljutni a lakásomba, és hogy lehet, hogy amikor a szüleim megvették ezt a lakást, nem vették észre ezt a nehézséget. Látom, hogy nem fogok tudni lejönni, nem tudom megoldani. A megoldás, hogy hogy jövök le, kimarad, mert egyszerűen csak lenn találom magam ismét az aulában. Ahogy körülnézek, látom, hogy van ott egy kényelmes lépcső is, nagy, legalább egy négyzetméter felületű üvegből vannak a lépcsőfokok, próbáképp elindulok ezen is, de ezzel meg az a baj, hogy itt-ott hiányzik a lépcsőből az üveg. Így nem haladok sokat, konstatálom, hogy így sem lehet felmenni, ezért visszalépkedek az aulába a földszintre, odamegyek a bejárati ajtóhoz, mint egy kiindulópontoz. Azon morfondírozok, hogy de kár, hogy nem a bejárati ajtó után következő legelső lakást vették meg nekem a szüleim. Amikor első ízben - a létra mászás előtt - léptem ide be, ennek ez a legelső lakásnak az ajtaja bal kéz felől volt, ám most meglepve látom, hogy az ajtó a padlózatba van vájva és nem baloldalt van, hanem ahogy belépünk az aulába, rögtön a lábunk előtt hever. Lefelé vezet és nincs bezárva, félig nyitva van.

Értelmezés (2017. nov.9.) :

Ha azt vesszük, hogy az épület a személyiségemet szimbolizálja, akkor a pince feletti szint a személyiségem tudatosított részeit jelenti. A magasabb tudatosság szintjeihez  viszont akadályokon keresztül vezet az út, szinte megközelíthetetlen innen, az egó szintjéről (a már eddig tudatosított szintről). A lefelé, azaz a tudattalanba vezető ajtó (vagyis az a lakás, ami a bejáratnál van és a padlóba van vájva, ilyen módon lefelé vezet) nyitva van, ami azt jelentheti, hogy a magasabb tudatosságba a tudattalan tartalmak megismerésén, tudatosításán keresztül vezet az út. A tudattalan tartalmak közvetítői az álmok is, így az értelmezésükre való törekvéssel megismerhetjük önmagunkat (mostanában ezzel foglalkozom, ezt képezi le az álom. Ha már álmodunk, miért ne fordítsuk hasznos dologra?) Talán mostanában megint elindultam volna az egótudatosság szintjén felfelé, és azt (is) mutatta meg az álom, hogy az nem fog menni. Folytatni kell a tudatalatti feltárását.
Épp a minap olvastam itt az érdekes álmok topikban talán, hogy régebben asd94 is leírta, hogy akkoriban neki is az volt a törekvése az álmokkal, hogy jobban megismerni önmagát. Hogy állsz ezzel asd94, sikerült? Tényleg érdekelne, mert pl. nekem volt pár érdekes tapasztalatom ez ügyben, ilyen az is, amit már leírtam a napokban, hogy ráláttam önmagamban az animuszra és annak működésére. Amíg rá nem láttam, addig a "Pusztító" (így neveztem el) formájában leledzett...remélem, sikerül megnevelni. Sok hosszú, fekete kígyóból álló, kúszó-mászó "karjai" vannak, amik mindenhova, minden élethelyzetbe bekúsznak és leuralják, pfuj. Ja, és olyankor pasi vagyok. Shocked
Na most visszafekszek aludni, mert még nagyon korán van, hátha lesz még valami jó kis tudatos álom. röhögőgörcs

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Csüt. 9 Nov. - 20:20

Nagyon érdekes álom volt, de amit az eszembe juttatott az nem csupán rólad szól. Ha vissza emlékszel, Efinek volt egyszer egy álma, amiben a szimbólumok , maga a helyzet, szerintem nagyon hasonló volt a tiédhez. Kár, hogy kitörölte az ablakát, most szívesen ide idéztem volna. Pár emlék összehasonlításképpen, számokkal látom el az észrevételeimet. 
1 / Efi álmában belépett a ház aulájába, és fel kellett volna jutnia az emeletre, ahol egy szobatársnőjével laktak egy szobában. Ha jól emlékszem nehézséget okozott a feljutás, mert eltűnt a lépcső vagy mi, és egy nyitott ajtóról felkapaszkodva kellett feljutnia az emeletre.  Aztán jött egy segítség egy Déli személyiség jelenlétében, és itt a déli valamiért az álmában igen fontos volt.  Később kiderült, hogy lift is van, és talán megjelenhetett a lépcső is, de ezt már nem tudom.  Szóval a lényeg a fal, és a feljutás nehézsége a felső emeletre, hogy elérhesse otthonát. Ez egy erős motívum, és akkor nézd meg a te következő álmodat. 
2/" Efi, fortis és én egy kuckóra vágyunk a magasságban "-c álmod
    Szóval ez az álom velem lehetett összefüggésben, hiszen az én kuckómba szerettünk volna eljutni.  Az oda vezető út szintén veszélyes volt, és szerepet kapott itt is a fal, ahol a perem részeken óvatosan kellett úgymond tovább haladni. Szóval a feljutás a magasban lévő helységhez itt is elég körülményes és nehézkes volt, de végül is hiába jutottunk el odáig, bemenni oda sem tudtunk. . Aztán itt van a legújabb álmod.
3/ Feltűnő jelenség, hogy itt sincs lépcső, ahogyan Efinél sem volt.  A lakás itt is az emeleten van, és az odaút a falon létrák tetejére mászva elég körülményes volna. Szóval ha a z emlékeim nem csalnak, amíg Efi is himbálózva lógott felfelé kapaszkodásában, te ugyan így jártál, csak a létrákkal. A másik az, hogy nálad is utólag megjelent a lépcső, és én úgy emlékszem, mintha Efinél is csak később jött volna elő. Ez elgondolkodtató. 


Megjegyzés.  " Efi, fortis, és Én " Milyen érdekes is, hogy ezt a címet adtad akkor. Végül is nekem olyan ez az egész, mintha valahol a lényeg ugyan arról szólna. 
Még egy kis észrevétel. Efi álmában feltűnt egy segítség, és mintha Déli valami lett volna benne a fontos, de most lényegében inkább csak a segítségére gondolok.  Emez utolsó álmodban pedig megjegyezted a férjed által kitaposott ösvényt mint segítséget, bár kicsit elválasztva ettől az álmodtól , de lényegében a segítség itt is ott is jelen volt. 


    

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Pént. 10 Nov. - 8:56

fortis írta:Megjegyzés.  " Efi, fortis, és Én " Milyen érdekes is, hogy ezt a címet adtad akkor. Végül is nekem olyan ez az egész, mintha valahol a lényeg ugyan arról szólna.[/size]

És szerinted mi az a "lényeg", amiről a hivatkozott álmok szólnak? Mert azt elfelejtetted leírni. Very Happy

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Pént. 10 Nov. - 18:21

@Áprilia írta:
fortis írta:Megjegyzés.  " Efi, fortis, és Én " Milyen érdekes is, hogy ezt a címet adtad akkor. Végül is nekem olyan ez az egész, mintha valahol a lényeg ugyan arról szólna.[/size]

És szerinted mi az a "lényeg", amiről a hivatkozott álmok szólnak? Mert azt elfelejtetted leírni. Very Happy

Eljutni az otthonba, azaz önmagunkhoz.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Pént. 10 Nov. - 22:15

...ahova nem a lépcsőn, hanem a pincén keresztül vezet az út... Very Happy

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Pént. 10 Nov. - 22:53

@Áprilia írta:...ahova nem a lépcsőn, hanem a pincén keresztül vezet az út... Very Happy

Végül is az szerintem mindegy, a lényeg  első soron az odavezető út, más részről pedig a cél.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Szomb. 11 Nov. - 9:38

De hát pont azt mutatta az álom, hogy nem mindegy, merre indulsz el a cél felé. Esetemben a pincén (tudatalatti) keresztül. De gondolom ezen mindenkinek át kell esnie, ha meg akarja ismerni önmagát.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szomb. 11 Nov. - 15:14

@Áprilia írta:De hát pont azt mutatta az álom, hogy nem mindegy, merre indulsz el a cél felé. Esetemben a pincén (tudatalatti) keresztül. De gondolom ezen mindenkinek át kell esnie, ha meg akarja ismerni önmagát.

Oké, én most az odavezető útnak a nehézségeire gondoltam volna.  Ez esetben mindegy volna, hogy pince e , vagy padlás.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Hétf. 13 Nov. - 22:17

fortis írta:Na hát ezen nem túl sok értelmezni való van, álmomban megint teknősbéka, majd liba vagy kacsa, valami ilyesmi voltam.
A libàról lenne több emlékem, egy ligetes erdőbe totyogtunk ki a csapattal, ahol finom sóskát legelésztem, és ehető füvet. A sóskának az ízét kifejezetten éreztem is. Majd a kis patak által néztem, hogy úszik benne egy nagyobb hal, de aztán a csapat elindult vissza az erdőből.Tudomásom szerint már máskor is jártunk arra, mert voltak részek ahová direkt nem mentünk, mert tudtuk, hogy arra felé már legelésztünk.

Na ez az állatos is a benned levő ösztön lénnyel állhat összefüggésben.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Hétf. 13 Nov. - 22:18

fortis írta:Álmomban egy fura nővel beszélgettem. A szemei voltak azok, amik meghökkentettek, ugyanis az egyik szeme zöldes barna színű volt, a másik szeme pedig szürkés.

HK

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Hétf. 13 Nov. - 22:28

A Tomos álmodat keresem már vagy két órája, de nem találom.
Szóval a Tom, az Tom. Wink

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Kedd 14 Nov. - 18:29

Jó jó, már megtaláltad, de ennyi időt azért nem érdemes rám pazarolni. De azért köszi!

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Szer. 15 Nov. - 8:53

fortis írta:Jó jó, már megtaláltad, de ennyi időt azért nem érdemes rám pazarolni. De azért köszi!

Rendben, ezt megfogadom.
Amúgy is észrevettem az egymondatos, formális reakcióidból, hogy nem túlzottan érdekel, amiket írtam az álmaidhoz, hiszen az önismeret szükségességéről szólnak.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szer. 15 Nov. - 16:52

@Áprilia írta:
fortis írta:Jó jó, már megtaláltad, de ennyi időt azért nem érdemes rám pazarolni. De azért köszi!

Rendben, ezt megfogadom.
Amúgy is észrevettem az egymondatos, formális reakcióidból, hogy nem túlzottan érdekel, amiket írtam az álmaidhoz, hiszen az önismeret szükségességéről szólnak.

Dehogy is, mindet nagyra értékeltem, és egészen jó gondolatokat írtál. Egyszerűen arról volna szó, hogy nem tudtam mit hozzátenni, mert az úgy volt jó, ahogyan leírtad.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szer. 15 Nov. - 16:56

Totemállat
Ezt Mandula álmodta, szerintem igen érdekes és elgondolkodtató.
Azt mesélte, hogy egy nagy mezőn sétált, amikor egyszer csak megjelent egy farkas. Mandula félni kezdett tőle, de ekkor elsétált mellette egy ember, aki azt mondta, hogy ne féljen tőle, mert az ott az ő, azaz Mandula totem állata.  Ekkor Mandula a farkas szemébe nézett, és a farkasnak borostyán színű szemei voltak.  Kellemes érzés töltötte el, és az álom talán véget ért, ennyire emlékezett vissza.
ui: Ja ezt elfelejtettem, hogy azok a borostyán szemek ráadásul még izzottak is , úgy hogy ez nagyon elgondolkodtató.  öröm

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szer. 22 Nov. - 19:25

Nem tudom lehet e összefüggés, de én most ezt eléggé érdekesnek találom. 
Figyeljétek csak meg, a dátumokat:

maga az álom Különös álmok egyéb kategória
  fortis on Szomb. Okt. 21, 2017 7:33 pm

A sugárzás
Egy magas épületből jöttem volna lefelé a lépcsőn,  de idő közben rájöttem ez túl sokáig tartana, ezért inkább a liftet választottam. 

Az épület maga legalább 40 emelet magas lehetett, és én valahol a felső szintek egyikén voltam. Lenéztem a lépcsők között húzódó mélységbe, ami megerősített az iménti elhatározásomban.
A liftben voltak páran még rajtam kívül, hivatalos személyek és civilnek tűnők, de tudtam itt senkiben sem lehet megbízni, mert mondhatni ellenséges területen tartózkodhattam.  
A földszinten az egyik civilnek tűnő nőnek valamiért gyanússá válhattam, és faggatni kezdett volna, de én félre húztam, és gyorsan egy olyan helyet kerestem, ahol vastagabbak lehettek a falak, és ahol remélhetően nincsenek ablakok.  
A földre rántottam a nőt, miközben valahogy az értésére adtam, hogy kuporodjon össze amennyire csak lehet, mert őrült nagy a baj.  A nő megérezhette, hogy komolyan beszélek, mert nem ellenkezett, én pedig fölé görnyedve teljesen átkulcsoltam, hogy a testemmel is védjem amennyire ez lehetséges. 
Nem tudom mi lehetett az ok, de hamarosan meg is érkezett a lökéshullám, és éreztem, hogy áthatol az egész testemen, és már tudtam, hogy ezt itt senki sem úszhatta meg, még a nő sem, akit megpróbáltam megmenteni a lehetőségeimhez képest. 
Ez egy nagyon furcsa testi érzettel járt, nagyon nehéz lenne pontosan leírni, mintha egy atombomba robbant volna valahol, és annak a sugárzása söpört volna végig a környezeten. 
Az álom folytatásában egy nagy vízparton vagyunk, többek közt az a nő is akit az imént próbáltam volna megmenteni, a víz nagyobb hullámokat vetett, és az emberek félelem nélkül dobáltatták magukat a tajtékzó vízzel.  Tudtuk, hogy csak napjaink lehetnek hátra, és aztán meghalunk, közülünk senki sem maradhat pár napnál tovább életben.


És akkor nézzük meg miről beszéltek nemrég a híradóban:
[size=47]Nagy mennyiségű radioaktív anyag került a légkörbe az Urál fölött

MTI | 2017/11/22
( Tehát az álom : Okt. 21 , a tudósítás nov22.)
Az orosz meteorológiai szolgálat kedden megerősítette, hogy a ruténium 106-os radioaktív izotópja megengedett értékének ezerszeresét mérték a légkörben szeptember végén az Urál déli része fölött; a Roszatom orosz állami atomhatóság nem tud róla, hogy baleset történt volna az ország valamelyik atomlétesítményében.

Az orosz állami meteorológiai szolgálatot (Roszgidromet) vezető Makszim Jakovenko arról biztosította a közvéleményt, hogy a mért értékek nem jelentenek veszélyt a lakosságra. Kijelentette: az intézetnek nem feladata, hogy kiderítse a szennyezés forrását.
Ez volt az első alkalom, hogy Oroszország megerősítette a francia nukleáris biztonsági intézet (IRSN) jelentését, amely november 9-én arról számolt be, hogy az egészségre és a környezetre káros hatásokkal nem bíró radioaktív felhő vonul végig Európa fölött. Az IRSN szerint a sugárzó anyag Oroszországban vagy Kazahsztánban kerülhetett a levegőbe szeptember utolsó hetében. Mindkét ország tagadta, hogy atombaleset történt volna a területén.
A Roszgidromet közleményében azt írta: nagyon erősen szennyezett mintákat kapott két mérőállomástól, az Ural déli részéről szeptember 25. és október 1. között. Az argajasi mérőállomáson az előző havi érték 986-szorosát mérték, míg Novogornijban 440-szeresét. Az időjárás-kutató intézet nem zárta ki, hogy a sugárzás elérte Európát.
A híradás linkje: http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/2561815-nagy-mennyisegu-radioaktiv-anyag-kerult-legkorbe-az-ural-folott
Tehát még egyszer:[/size]

Az esemény bekövetkezése: szeptember 25. és október 1. között.
fortis álmaOkt. 21,
Francia nukleáris intézet: november 9-én
Magyar híradás:  november 22


Ha az álmomnak köze lehet ehhez a nukleáris katasztrófához, akkor elöbb megálmodhattam, sőt átélhettem, mint ahogy arról a franciák vagy a magyarok beszámoltak volna. 

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szer. 22 Nov. - 19:29

Ezt a részt is kiemelném:
A liftben voltak páran még rajtam kívül, hivatalos személyek és civilnek tűnők, de tudtam itt senkiben sem lehet megbízni, mert mondhatni ellenséges területen tartózkodhattam. "


Ez már majdnem olyan, mint egy ipari kémkedés, csak a tudat alatti szinteken. 
Nem csodálkoznék, ha mégis egy atomlétesítményben történt volna a probléma, ahol talán lehetnek 40 emelet magas , vagy mély épületek is, vastag falakkal, ahol hivatalos személyek is mászkálhatnak. 

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Szer. 22 Nov. - 21:18

Érdekes egybeesés.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Csüt. 23 Nov. - 5:38

@Áprilia írta:Érdekes egybeesés.
Igen az, és remélem, hogy nem többről volna szó.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szomb. 25 Nov. - 7:41

Ez Mandula álma, szerintem érdekes.
Azt álmodta, hogy egy vasútállomáson beszélget pár női várakozóval egy padnál, és volt ott egy fiatalabb srác is, aki egyszer csak megszólította. 
Azt mondta Mandulának, hogy mi rokonok vagyunk. 
Mandula erre azt felelte, hogy az kizárt, mert még soha életében nem látta őt.
Az idegen erre így folytatta: Nézz csak a szemembe és akkor meglátod, hogy valóban rokonok vagyunk, mert ilyen szeme senki másnak nincs a rokonságban, csak neked, és nekem. 
Erre Mandula belebámult az idegen szemébe, és meglepődve tapasztalta, hogy olyan mintha csak egy tükörbe nézne.  Az idegen tekintete a saját tekintete volt.

Megjegyzés: 
Azt mondják, hogy a szem a lélek tükre.  Vajon ha a tekintetük azonos volt, akkor elképzelhető, hogy egy lélektársával vagy valami hasonlóval álmodhatott?

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Efi on Szomb. 25 Nov. - 8:01

Önmagával találkozott szerintem. Önmaga egy részével. Ha azt mondta neki, hogy még sohasem látta, akkor valószínűleg a lelkének egy általa nem ismert részével.
avatar
Efi
Admin

Hozzászólások száma : 744

http://kalandorok.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szomb. 25 Nov. - 8:10

@Efi írta:Önmagával találkozott szerintem. Önmaga egy részével. Ha azt mondta neki, hogy még sohasem látta, akkor valószínűleg a lelkének egy általa nem ismert részével.
töpreng Hmm ez érdekes. Csak azt nem tudom, hogy egy ilyen találkozásnak mondjuk mi lenne az értelme, hacsak nem annyi, hogy ilyesmi is létezhet.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Efi on Szomb. 25 Nov. - 8:24

Az az értelme, hogy a tudata önmaga addig nem ismert részeire is kiterjed. A tudat kiterjedése fejlődés.
Azt gondolom erről (nem egészen a saját ötletem alapján), hogy mélyalvás közben teljesek vagyunk, mindentudóak, aztán a tudatosodás első lépése, hogy az alvás közbeni tudásunk néhány foszlányára elkezdünk felébredés után is emlékezni. Így kezdenek a tudatunkba bejutni olyan dolgok, amiknek a tudatba emelésére megértünk, amiknek a befogadására alkalmassá váltunk.
avatar
Efi
Admin

Hozzászólások száma : 744

http://kalandorok.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Szomb. 25 Nov. - 8:32

Aha, értem, akkor ez valóban jó dolog.  
Szoktak néha vele ilyen furaságok történni, pl tegnap arról számolt be, hogy az ágyunk mellett állt, és keresztül ment a falon. Meg , hogy meg volt ijedve ettől a jelenségtől, és szólni akart a fekvő testemnek, de nem tudott velem kapcsolatot teremteni.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Vendég on Hétf. 18 Dec. - 9:28

Csillaggá váltam. Borostyánszínű fény nyalábokat láttam amik egymásba kapcsolódtak és kört alkottak, mint a farkába harapó kígyó. Ez volt a testem és körbe-körbe forogtam, az óramutató járásával megegyezően. Ez talán már egy halálon túli állapot lehetett, mert az a gondolat ötlött fel bennem, hogy az emberi lélek csillaggá válik vagy valami ilyesmi. Nem voltak távolságok, tudtam hogy bármelyik másik csillagot elérhetem, hogy kapcsolatban állnak egymással az univerzum bármilyen távoli pontján legyenek is. A csillagok tudatos lények. Elindultam a Föld felé és mikor odaértem az űr távolából, zuhanásfélébe mentem át és a Föld szinte beszippantott.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Áprilia on Hétf. 18 Dec. - 17:35

@asd94 írta:Csillaggá váltam. Borostyánszínű fény nyalábokat láttam amik egymásba kapcsolódtak és kört alkottak, mint a farkába harapó kígyó. Ez volt a testem és körbe-körbe forogtam, az óramutató járásával megegyezően. Ez talán már egy halálon túli állapot lehetett, mert az a gondolat ötlött fel bennem, hogy az emberi lélek csillaggá válik vagy valami ilyesmi. Nem voltak távolságok, tudtam hogy bármelyik másik csillagot elérhetem, hogy kapcsolatban állnak egymással az univerzum bármilyen távoli pontján legyenek is. A csillagok tudatos lények. Elindultam a Föld felé és mikor odaértem az űr távolából, zuhanásfélébe mentem át és a Föld szinte beszippantott.
Áthozat az Imerjük meg egymást a verseinkről-ből:

fortis írta:Akár az út széli  árny  meredt a mélybe  ,
s látá csillagok ezreit alant ,
s a csillagok között fények cikáztak ,
feltűntek s kihunytak nyomtalan .

Eredetileg fortisnak ezt a versét nem asd94 álmával kapcsolatban akartam (és nem ide) behivatkozni, hanem valahova ide a forumra be akartam írni, hogy rábukkantam az "alant" szó egyik forrására. Ezt a szót fortis fenti versében olvastam életemben először, bár gondoltam, hogy nem tőle ered a szó, mivel ahhoz túl régies, túl "patinás". Fortis előszeretettel használja ezt a szót azóta is, sőt, asd94 is átvette egy-egy álomleírásában. (Szép szó amúgy.) Ahogy a minap olvasgattam az egyik dédapám Bibliáját, Jób könyvében találtam egy verset, amelyben szerepel az "alant" szó, rábukkantam tehát a szó egyik forrására, eszembe is jutott fortis verse, és gondoltam beírom ide valahova a sztorit, megosztom veletek. Reggel olvastam asd-nek a fenti csillagos álmát. De akkor még nem kapcsoltam. Most, hogy nekiveselkedtem, hogy beírjam a sztorimat, és előkerestem hozzá fortis versét, kapcsoltam, hogy asd94 álma és fortis verse is csillagról szól. Szóval azért ide írtam be, mert ez már szerintem szinkronicitás, amiről ugyebár Jung óta tudjuk, hogy az individuáció (tudatosodás) kísérőjelensége.  yes
(Az ilyen események miatt szeretek itt lenni a forumon).

És itt az Igevers: "Jób 18.16: Alant elszáradnak gyökerei és felülről levágatik az ága."  

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Hétf. 18 Dec. - 19:01

Hát én csak versírásnál szoktam használni az alant kifejezést, a hétköznapi nyelvezetben nem igazán. Mindenesetre nagyon jó a memóriád Áprilia,  ez nagyon jó dolog.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Zoli on Hétf. 18 Dec. - 19:07

@asd94 írta:Elindultam a Föld felé és mikor odaértem az űr távolából, zuhanásfélébe mentem át és a Föld szinte beszippantott.

Szép álom lehetett, ha jelképesen és az álmodban lévő túlvilági elgondolást vesszük alapul, akkor ez az utolsó részlet  olyan akár a születés.

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Vendég on Csüt. 11 Jan. - 9:48

Álmomban kártyalapokat nézegettem, melyeket egy fiókból vettem elő. Alakra hasonlítottak a tarot paklimra, de tartalmilag mások voltak. Egy-egy festmény volt rajtuk látható és az azt készítű művész neve. Többet is megnéztem, de most már csak egyre emlékszem: Hartmann Károly: Lángkörök című alkotása volt (a valóságban nincs ilyen). A kártyán kisebb-nagyobb koncentrikus fekete körök voltak láthatók. A lap felső széle kormos volt, mintha megégett volna, egy jó része hiányzott is a lapnak. Az jutott eszembe róla akkor, hogy azért gyújtották meg, hogy ezzel demonstrálják a festmény tartalmát, a lángköröket.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Érdekes álmok mindenkitől mindenkinek

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

15 / 18 oldal Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.