álmok 1

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

1 / 34 oldal 1, 2, 3 ... 17 ... 34  Next

Go down

álmok 1

Témanyitás  Zoli on Csüt. 24 Júl. - 19:09

Ez a topik kívánságra  azok részére jött létre , akik szeretnek érdekes álmokat olvasgatni . Akikben negatív érzéseket gondolatokat kelt a téma , úgy mint hazugság , vagy puszta kitaláció ,vagy az egóizmus  dicső megnyilatkoztatása  kérem mellőzzék a jelenlétüket . Ezeket az álmokat pusztán mások szórakoztatására írom le  nem öncélú tevékenység által . Aki szeretne észrevételt tenni , hozzá szólni egyes álmokhoz , itt helyben megteheti azt .


A hozzászólást fortis összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 30 Aug. - 9:25-kor.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Csüt. 24 Júl. - 19:29


A tenger mélyéről 4 Feb. 2014 

Talán barátok , vagy testvérek lehettek , nem tudom , de az idősebbik rá kiáltott a fiatalabbikra , hogy " Ne csináld ! " Volt ott még egy lány is , és gondolom jómagam is , bár azt nem tudnám megmondani , hogy ténylegesen e , vagy csak mint szemlélő .
A srác nagyot ugrott a tenger fölé kiemelkedő szikláról ,  és talppal lefelé nagyot csapódott a tengerbe . veszélyes lehetett a környék , mert egy szikla zátony volt a közvetlen közelben de az ugrás végül is jól sikerült .
Különös érzés volt , mert az ugrót bár nem azonosítottam magammal , mégis éreztem a vízbe csapódás érzetét . A lendület pedig csak hasította a vizet amint mélyebbre és mélyebbre süllyedt a test . Minden felé milliónyi levegő buborékok és külső szemlélőként tartottam vele . Aztán következett az emelkedés , egyre följebb és följebb és annak módján világosodott és melegedett a víz .  Megpillantottam már egy vízfelszín alatti szikla világos sziluettjét , és csak remélni mertem , hogy kitart az oxigén .

megjegyzés : Azért nem az ugrás címet adtam az álomnak , mert a tenger mélyéről való emelkedés sokkal izgalmasabb és hátborzongatóbb volt .  Néha képes az ember méterekkel a cél előtt elveszni .  Bár ez esetben sikerült .

Szabadesés , jobb és bal oldal . 4 Júl. 2014 - 

Álmomban nagyon kellemes érzésekben tapasztalatokban lehetett részem , amik annyira valósághűek voltak , hogy bár más esetben talán tudatos álommá alakulhattak volna , ez esetben ez mégis elmaradt .
Ketten voltunk , egy másik hozzám hasonló korú férfival , és egy magas tengerparti hegyoldalból tekintettünk alá  a meredek mélységnek , ahol  a tenger egy kis pici öbölbe tajtékozva hullámzott alant .
Első ízben egyszerre ugrottunk , nekifutásból jól elrugaszkodva , ez szükséges is volt , mert e nélkül a köves partba csapódhattunk volna .  Zuhanás közben a társamat figyeltem , hol fog vizet érni , hogy meglegyen a kellő távolság kettőnk között , nehogy egymásba csapódjunk . Második alkalommal ő hamarabb vetette bele magát a mélységbe , így teljesen önállóan kellett hogy cselekedjek , és minden stimmelt is zuhanás közben még rá rápillantottam , de aztán önálló életre keltem és magát a szabadesést kezdtem el tanulmányozni és élvezni annak minden  hatását amit rám gyakorolhat .  megfigyeltem , hogy a testhelyzetem változtatásával a zuhanás éppen felgyorsulhat vagy ellenkezőleg lelassulhat .  Megfordult még a fejemben , hogy az egyetlen amire nagyon oda kell figyelnem , a becsapódás pillanata , ekkor nem mindegy , a testem milyen helyzetben van .  De ezt már tulajdonképpen az óvodások is tudják ,  most mégis komolyan nyugtáznom kellett magamban .
Szóval élveztem a szabadesést , ez alkalommal időben mintha minden lelassult volna , a zuhanás ideje nagyon megnyúlt a számomra .
Később ismét fent álltunk a szakadék peremének közelében és a férfi elkezdte magyarázni a számomra , hogy mi a különbség a jobb és a bal oldal között , mint két különálló szoba , és hogy mik találhatóak az egyik és mik a másik oldalon . Sajnos ebből a beszélgetésből szinte mindent elfelejtettem , csak valahol rémlik , hogy a magyarázatának köze lehetett ehhez a szabad eséses gyakorlathoz , és hogy ebből a tapasztalatból is bizonyos részeknek a jobb , és bizonyos részeknek a bal oldali szobákhoz van köze függően attól , hogy mik hová tartoznak .
Akkor mintha mindent értettem volna , most így ,hogy szinte alig emlékszem belőle már valamire minden sokkal homályosabb .

Megjegyzés .Több minden befolyással lehetett erre az álomra , én legalábbis így vélném .
- Este amikor hazafelé gyalogoltam végeztem néhány valóság tesztet a repüléssel , és élt bennem némi vágy , hogy milyen jó is lenne ha a csillagok közé repülhetnék .
- Nézegettem néhány képet még lefekvés előtt a neten , amiknek többsége nagy magasságokról szólt . meredek sziklafalak , tornyokból való letekintés és ehhez hasonlók .
Ezért úgy vélem az ezekből született gondolatok álmomban feltörhettek a tudatom mélyéről . Egyedül a jobb és bal oldali rész lehetett az aminek ezekhez talán nem sok köze volt , vagy talán mégis / ? /Még esetleg annyit hozzátennék , hogy ez a tengerbe való sziklaugrás már többször is előfordult az álmaimban .  Vissza emlékszem , hogy a legutóbbi esetben amit nagy részletességgel élhettem át , az a tengerbe való becsapódás volt és aztán a mélyből való felszínre  emelkedés . Ez alkalommal magát a szabadesést élhettem át a maga részletességében .


avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Csüt. 24 Júl. - 20:42

1. Nagyon érzékletesen írtad le az emelkedést a víz alól. Világos volt, hogy ez az álomélmény lényege.

2. Valószínű, hogy azok miatt a képek miatt álmodtad, igen. A jobb és bal oldalt nem tudom hova tenni.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Csüt. 24 Júl. - 20:49

@efi írta:1. Nagyon érzékletesen írtad le az emelkedést a víz alól. Világos volt, hogy ez az álomélmény lényege.

2. Valószínű, hogy azok miatt a képek miatt álmodtad, igen. A jobb és bal oldalt nem tudom hova tenni.

-Jobb és bal oldalt , lehetne esetleg Castanedai értelembe nézni , ahol az álmodókat megkülönböztetik a cserkészőktől , így azok közötti tulajdonságbéli különbségek útján módján is .
- vagy esetleg tekinthetünk az agyfélteke jobb és bal oldali tulajdonságaira .
-és persze elképzelhető , hogy lennének még más magyarázatok is . Az igazságra az emlékezés deríthetne fényt ami sajnos elmaradt .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Csüt. 24 Júl. - 20:59

A fák beszélni tudnak
A történetnek ez lehetett a leglényegesebb pontja , mert ez maradt meg leginkább az emlékezetemben .

A társaim lent maradtak , egyedül mentem fel a dombra ami leginkább egy csúcsos süveghez lenne hasonlatos , de mire felértem a tetejére , valami egészen más látványt tapasztaltam , mint amit vártam volna . A felkapaszkodásom közben is sok fa vett körül a kanyargós ösvényen , de ami odafent volt az egy szabályos tömör vaskos törzsű erdő , mintha a fák menetre készen tömör sorokba sorakoztak volna .
Volt ott fönt egy ember  , a fákat bámulta s mikor oda  értem  hozzá megszólalt .
- Nem értem , nem értem , hogy mit mondanak , csóválta a fejét szomorúan .  
Hallgatni kezdtem és ekkor magam is meghallottam a fákat . Akár csak ha emberek beszéltek volna hosszú hosszú elnyújtott mondatokban . Minden mondatot szót kifejezést megértettem , de az összefüggéseket a mondatok jelentését kivenni nem tudtam .  Egy valamiben viszont biztos voltam . A fák még ha nem is volt látható , mozgásban voltak .  A fák útra keltek , el akartak menni , de hogy hová azt nem tudhattam .avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Csüt. 24 Júl. - 22:23

Mint a Gyűrűk Urában.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Pént. 25 Júl. - 6:46

@efi írta:Mint a Gyűrűk Urában.

Igen , nekem is eszembe jutott róla utólag .
Nem tartom kizártnak , hogy ugye hoztam azokat a gyerek kori emlékeimet a manós angyalos topikban , felbukkant ott az az emlék a kedvenc üreges fámmal , és talán amint említed a gyűrűk urában is ott voltak az Entek , tehát összességében elképzelhető , hogy minden hatást gyakorolhatott erre az álomra .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Pént. 25 Júl. - 6:51

A gömbök

A helyszín és a helyzet ugyan az lehetett mint a valóságban , azzal a különbséggel , hogy álmomban ébren voltam és nem aludtam .
Hirtelen erős sistergő hangok érkeztek a magasból és miután oda  ugrottam az ablakhoz , hogy meg nézzem mi a csuda lehetett az , két kosárlabda méretű gömböt láttam lebegni nem messze az ablakunktól . A gömbök áttetszőek voltak , így láthattam , hogy valami rózsaszín és narancssárga átmenetét képező színű  valamik a közepén ott voltak . Gyorsan vissza szaladtam a mobilomért , hogy lencse végre kapjam őket , hisz annyira eredetinek tűnt minden , hogy azt hihettem ébren voltam .  A gömbök aztán ide oda lebegtek majd hangtalanul tűntek el a magaslatokban

Igen , pont ilyesminek tűntek , csak a színül a rózsaszín és a narancssárga között játszottak
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Pént. 25 Júl. - 9:25

töpreng 

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Pént. 25 Júl. - 9:33

@efi írta:töpreng 

Az , hogy álmomban ébren voltam és nem aludtam , ez azt jelenti , hogy minden tökéletesen stimmelt és megfelelt a valóságnak , ezért azt hittem álmomban , hogy ébren vagyok és nem álmodom , tehát semmi álomszerű nem volt ebben a tapasztalatban . Hát tudom nem egyszerű ezt megérteni , néha még magamnak sem . .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Pént. 25 Júl. - 13:49

Értettem én ezt teljesen.
Csak azért vakargattam a fejem, mert nem tudtam, mit mondjak az álmodra.  öröm 

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  nofertiti on Pént. 25 Júl. - 17:44

szeretem az üveggömböket, gyönyörű a kép is

Fortis, tudsz valamit a rózsaszín és narancssárga színek szimbolikájáról?
avatar
nofertiti

Hozzászólások száma : 455

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Pént. 25 Júl. - 18:33

@nofertiti írta:szeretem az üveggömböket, gyönyörű a kép is

Fortis, tudsz valamit a rózsaszín és narancssárga színek szimbolikájáról?


Hát a szimbolikájáról nem sokat . Esetleg annyit , hogy meleg színek , tehát ennek megfelelően kell értelmezni is szimbolikusan . Ha te tudsz mond el nyugodtan .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 9:57

Csak józanul közelíts !

Nagyon érdekes álmom volt , vélhetően tele szimbolikával .
A Budai oldalon a Petőfi és a Margit híd közé eső szakaszon  volt egy vélhetően nagy kocka alakú kő , amit én nem láttam , csak egyszerűen tudtam , hogy ott van és , hogy úgy néz ki . Valaki azt mondta nekem , hogy az ott egy erő pont és csak józanul lehet megközelíteni , mert aki nem így tesz az belehalhat  az erőpont hatásaiba .
Aztán egy embert láttam lóháton aki egyenesen belelovagolt  a Dunába , tett egy kis kitérőt és vélhetően így akart közeledni ahhoz a bizonyos erőponthoz .  A lovat láttam külső szemlélőként ahogyan úszik , ahogy fordítja a fejét és kanyarodik , majd az utasa akiről immár kiderült , hogy egy nő volt valami világos színű hosszú ruhában  , elengedi a gyeplőt és ernyedten  csúszik le a ló hátáról , és vitte magával tova a sodrás , talán már halott is volt , a ló meg elkezdett kiúszni a partra , neki nem számított , hogy van e vagy nincs erőpont nem hathatott rá , hiszen ő egy ló volt .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Hétf. 28 Júl. - 11:10

Mi van a valóságban azon a helyen, ahova a követ álmodtad?

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vega-42 on Hétf. 28 Júl. - 11:28

fortis írta:Csak józanul közelíts !

Nagyon érdekes álmom volt , vélhetően tele szimbolikával .
A Budai oldalon a Petőfi és a Margit híd közé eső szakaszon  volt egy vélhetően nagy kocka alakú kő , amit én nem láttam , csak egyszerűen tudtam , hogy ott van és , hogy úgy néz ki . Valaki azt mondta nekem , hogy az ott egy erő pont és csak józanul lehet megközelíteni , mert aki nem így tesz az belehalhat  az erőpont hatásaiba .
Aztán egy embert láttam lóháton aki egyenesen belelovagolt  a Dunába , tett egy kis kitérőt és vélhetően így akart közeledni ahhoz a bizonyos erőponthoz .  A lovat láttam külső szemlélőként ahogyan úszik , ahogy fordítja a fejét és kanyarodik , majd az utasa akiről immár kiderült , hogy egy nő volt valami világos színű hosszú ruhában  , elengedi a gyeplőt és ernyedten  csúszik le a ló hátáról , és vitte magával tova a sodrás , talán már halott is volt , a ló meg elkezdett kiúszni a partra , neki nem számított , hogy van e vagy nincs erőpont nem hathatott rá , hiszen ő egy ló volt .

Jó kis álom.
A józanság-bölcsesség,megfontoltság,indulatok kerülése-minden "ismeretlenhez" elengedhetetlen.
avatar
Vega-42

Hozzászólások száma : 152

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 12:56

@efi írta:Mi van a valóságban azon a helyen, ahova a követ álmodtad?

Még nem tudom , majd nézelődöm egy kicsit . Álmomban a Dunapart és valami fő út közé eső hely lehetett .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 12:57

@Vega-42 írta:

Jó kis álom.
A józanság-bölcsesség,megfontoltság,indulatok kerülése-minden "ismeretlenhez" elengedhetetlen.

Igen Vega , ha az ember nem így áll hozzá , elveszett .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Hétf. 28 Júl. - 17:30

Még egy kérdés: mi jut eszedbe erről: nagy, kocka alakú kő, ami valaminek a központja?

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 18:09

A nagy Kába kő

avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Hétf. 28 Júl. - 19:29

BINGÓ!

Kába-kő.
Kába, Fortis, leesett? Ne legyél kába, hanem józan.
Főleg a Duna-parton?
Vagy azzal kapcsolatban, ami ott van?
Esetleg, amikor ahhoz a helyhez közelítesz, talán autóval.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 20:03

Hát nem járok arra autóval , de magához a Dunához való közeledést tekintve elképzelhető , hogy valóban  intő jel .
Lehet néha megálmodok olyan dolgokat , amik nem is nekem szólnak , ezért lehet annak is figyelnie kellene aki  az ismeretségi körömbe tartozik , és a Duna part közelében szokott autózni .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  nofertiti on Hétf. 28 Júl. - 20:07

fortis írta:Hát nem járok arra autóval , de magához a Dunához való közeledést tekintve elképzelhető , hogy valóban  intő jel .
Lehet néha megálmodok olyan dolgokat , amik nem is nekem szólnak , ezért lehet annak is figyelnie kellene  aki  az ismeretségi körömbe tartozik , és a Duna part közelében szokott autózni .

jjajjjj nemá én arra szoktam bringázni
bár kétszer szerintem nem üt a ménkű, legalábbis remélem
röhögnék, de megfordult a fejemben, hogy törölhettek volna mindent és nyomatékkossan, mondjuk lenne rajtam egy OFF GOMB
avatar
nofertiti

Hozzászólások száma : 455

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  nofertiti on Hétf. 28 Júl. - 20:09

egyszer volt egy időszak, hogy nagyon bele akartam szó szerint akartam tekinteni előző életeim valamelyikébe, amit hoz a sors egy utaztatónál, szerencsére nem mentem, vagy ki tudja
avatar
nofertiti

Hozzászólások száma : 455

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  nofertiti on Hétf. 28 Júl. - 20:16

@nofertiti írta:
fortis írta:Hát nem járok arra autóval , de magához a Dunához való közeledést tekintve elképzelhető , hogy valóban  intő jel .
Lehet néha megálmodok olyan dolgokat , amik nem is nekem szólnak , ezért lehet annak is figyelnie kellene  aki  az ismeretségi körömbe tartozik , és a Duna part közelében szokott autózni .

jjajjjj nemá én arra szoktam bringázni
bár kétszer szerintem nem üt a ménkű, legalábbis remélem
röhögnék, de megfordult a fejemben, hogy törölhettek volna mindent és nyomatékkossan, mondjuk lenne rajtam egy OFF GOMB

jaaa mondjuk akkor is elvileg a szellemi alvajárásra vezettük vissza, akkor nemá, hogy ennyire bamba vagyok. Mindjárt csorog a nyálam is.  Shocked  Na most elbújok egy sarokba gyorsan.
avatar
nofertiti

Hozzászólások száma : 455

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 20:17

Hű ha Nefer a ló tulajdonképpen lehet akár a bicikli is . nehogy bele hajts a vízbe tőled kitelik szerintem .  befog 

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  nofertiti on Hétf. 28 Júl. - 20:19

fortis írta:Hű ha Nefer a ló tulajdonképpen lehet akár a bicikli is . nehogy bele hajts a vízbe tőled kitelik szerintem .  befog 

pffff
és még víziszonyom is van  pale  bakker

Egyébként, emellett nagyon sok ilyen visszatérő álmom volt gyerek és tini koromban, jujjj a hideg is kiráz.
avatar
nofertiti

Hozzászólások száma : 455

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 20:20

@efi írta:BINGÓ!

Kába-kő.
Kába, Fortis, leesett? Ne legyél kába, hanem józan.
Főleg a Duna-parton?
Vagy azzal kapcsolatban, ami ott van?
Esetleg, amikor ahhoz a helyhez közelítesz, talán autóval.

Hú ha Efi eszembe jutott még valami !
Mi van , ha a nagy kocka alakú kő tulajdonképpen jelképes , és mint kő egy épületet jelöl ? Az meg , hogy energetikai pont , elképzelhető , hogy az épületen belül valami olyasmivel foglalkozhatnak , aminek köze van az energiához , vagy valami jelképes kapcsolatban valamiféle gyűjtőpont .

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 28 Júl. - 20:21

Nefer nincs ötleted milyen épületek lehetnek ott amiknek köze lehet ahhoz amit írtam ?
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9253

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  nofertiti on Hétf. 28 Júl. - 20:22

Még jó, hogy most rossz a fékem, szerviz és addig nem használom, és remélem ez elmúlik két hét múlva, addig átírjuk a lehetőségeket, nagyon remélem  crossed-arms 
 waiting-hand 
 mérges 
avatar
nofertiti

Hozzászólások száma : 455

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 34 oldal 1, 2, 3 ... 17 ... 34  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.