álmok 1

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

30 / 34 oldal Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Next

Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Áprilia on Vas. 19 Júl. - 18:28

törlés


A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 20 Feb. - 14:47-kor.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Vas. 19 Júl. - 21:10

(( nagyon sok papírpénz volt álmomban a kezemben. Mint egy legyezőt, úgy tartottam, sokat...reggel így ébredtem. )))

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 20 Júl. - 15:54

@Elek írta:(( nagyon sok papírpénz volt álmomban a kezemben. Mint egy legyezőt, úgy tartottam, sokat...reggel így ébredtem. )))

Éhes disznó makkal álmodik ?
Kívánom , hogy ne így , hanem egy  jövőkép  legyen   !
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Kedd 21 Júl. - 17:15

Árnyak 2015 Juli
Szóval hárman feküdtünk egy szobában , az egyik társam tőlem kicsit távolabb volt .  Úgy tűnt elaludt már , de olyan csöndben volt , hogy gondoltam leellenőrzöm tényleg így van e és minden rendben van e körülötte, mert még csak a szuszogása sem volt hallható .  A szobát persze éjjeli derengés töltötte be , így csak haloványan láttam az alakját  . 
Szóval feltápászkodtam a fekvőhelyemről , és amint közeledni próbáltam felé , hirtelen két sötét tócsa szerű árny ugrott le róla a padlóra , én meg automatikusan rávetettem magam az egyikre  ( nem tudom mitől vezérelve ) de csak a padlót foghattam , mert bár az árny ott volt a kezeim alatt , mégis csak egy árny volt , egy sötét fekete folt a földön , ami megfoghatatlan . 
Ettől a helyzettől annyira megijedtem , hogy azonnal felébredtem , mintha csak kilöktem volna magamat az álomból , azt hiszem nem túlzok ha azt mondanám , kirobbantam az álomból az ébrenlétbe .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Kedd 21 Júl. - 20:32

Árnyékra vetődtél.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Kedd 21 Júl. - 21:51

@efi írta:Árnyékra vetődtél.

:-) A szó szoros értelmében .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Szer. 22 Júl. - 9:36

Castaneda nyomán ezek lehettek élősködő flyerek is, amint épp egy ember energiaburkát fogyasztották jó étvággyal, mikor megzavartad őket.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Szer. 22 Júl. - 19:45

Médea írta:Castaneda nyomán ezek lehettek élősködő flyerek is, amint épp egy ember energiaburkát fogyasztották jó étvággyal, mikor megzavartad őket.

Igen szóval ez a lehetőség egyértelműen bennem is felmerült  már abban a pillanatban . Nem tudtam magamról , hogy ennyire gyáva vagyok , vagy hogy így reagáljak egy ilyen találkozásra . Az egyetlen ami mégis  elgondolkodtatott , hogy ez egy álom volt , így az egész talán csak annak demonstrálása lehetett , hogy hogyan nézne ki és működne ez a valóságunkban .
Hmm az is elgondolkodtató , hogy az álomból volt hová kiugrani , na de egy éles helyzetből ugyan hová ?
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Szomb. 1 Aug. - 23:12

fortis írta:
fortis írta:Volt néhány érdekes álmom a héten leírok néhányat .

1 / Immah  2015 juli kígyós
Egy tenger fölé magasodó várszerű építmény egy magasan lévő teraszán álltam . A tenger alant sötét és viharos volt .  Minden arra utalt , hogy háború dúl , de ennek nyomát sehol sem láttam .  A háború talán önmagamban zajlott ?  Mérgemben lelöktem a helyéről egy nagyobb méretű kelyhet ami a terasz egyik sarkában állt . A kehely nagy robajjal zuhant a tengerbe  meglepődve hallgattam becsapódó hangját . Aztán felszínre hívtam a szörnyet  és földöntúli hangon fennhangon suttogtam nevét . Immahhhh ! Immaahhh .  ( Az I kicsit é hangzású volt ,  elsuttogtam párszor a nevét )  A szörny egy hatalmas kígyó kinézetű szörny volt , de csak kinézetű , mert bár alakja hasonló volt , de kitátott ovális pofája a befelé hajló  grinocérosz agyarakhoz hasonló méreteivel  igen különös volt .  Miután teste végig nyomult  egy alattam húzódó folyosón és a pofáját nagyra tátva megtorpant egy pillanatra mert onnan már nem volt tovább , egy másik hatalmas kőkelyhet rántottam le a helyéről és a szörny pofájába vágtam . 
 A kő különös módon több robbanással zúdult lefelé a szörny hatalmas gyomrában és végig robbanva szakította testét a tenger mélye felé . 

2 / Szörny alattunk  juli  
Ketten voltunk társammal , és ló halálában rohantunk a sziklafal felé , hogy némileg megkapaszkodhassunk . A fal abszolúte függőleges volt , nem sok rést találtunk rajta amin mászhatnánk , de muszáj volt . Sikerült , az utolsó pillanatban értük el a kritikus magasságot , ahová a szörny karmával  már hiába csapkodott utánunk .  . 
Mihez hasonlíthatnám a szörnyet ? - talán egy bivalyhoz , aminek pofája nem legelésre termett , hanem hogy kiálló agyaraival csontokat törjön és roppantson .  Lábai hatalmas  ívelt karmokban végződött , ezekkel kapkodott utánunk . 
A sziklafal teteje felé néztem és láttam , hogy egy kőtömeg zúdul alá . Éppen , hogy a falhoz lapulhattunk , a törmelék a szörnyre zuhant , de lepattogott róla akár a por .  Aztán kezeink alatt mozdult meg a szikla és félő volt , hogy alá zuhanunk . 

3 / Teleport  egy lépcsőházban 2015 juli
Nem tudom honnan kerültem ide , egy valamiben voltam csak biztos , hogy a hely ahol vagyok oda teleportálódtam .  Ez a hely egy panel ház lépcsőháza volt és mezítláb voltam .  Hamarosan érkezett a lift és egy nő szállt ki belőle . Először gondoltam elbújok , de aztán erőt vettem magamon és megszólítottam a nőt . Elnézést kértem tőle  és elmagyaráztam szorongató helyzetemet , hogy én ide teleportálódtam egy teljesen más helyről , és fogalmam sincs , hol vagyok , segítsen ki valahogyan engem .  A nő eleinte bizalmatlan volt , de aztán mégis úgy döntött , hogy segít . kerített nekem valahonnan egy papucsot , hogy legalább ne legyek mezítláb . 

4 / Ápriliás kaland  2015 juli
Kötélen  másztam át az egyik épület háztetejéről a másikra .  Elvileg ki voltam tiltva erről a helyről . Egy nő segített az akciómban . Bejutottam az épület padlására egy kis ablakon át , de sietősen el is kellett bújnom egy hirtelen felfedezett láda mögé , mert egy kislány egy idősebb hölggyel éppen beléptek a padlás ajtaján .  Csöndben húzódtam meg a láda árnyékában , de ők pont arra sétáltak és felfedezték sziluettemet .  Hirtelen felugrottam és kirohantam az ajtón , le a lépcsőn .  Odalent több gyerek tartózkodott vagy négyen öten fiúk lányok vegyesen .  Az épület ismeretlen volt számomra , nem tudtam a folyosók merre vezetnek . Aztán az egyik sarokban megpillantottam Ápriliát amint  egy asztalnál üldögélt  a fal mellett . Odaléptem hozzá és leültem vele szemben .  Nem lehettünk többek 18 - 20 évesnél és a tudat szintjeiről beszélgettünk minden előzmény nélkül .  (  Ez a rész nagyon érdekes volt , megpróbálom nagyjából körülírni  . Szóval az álmodásban lévő két olyan tudat szint volt a lényege , ahol az egyiknél az embernek erőfeszítéseket kell tennie hogy tudatosságát fenn tarthassa és hogy a dolgokat kedve szerint irányíthassa , de a másik tudatszinten ez már erőfeszítések nélküli , szinte természetessé és azonnalivá válik . )  Aztán megjelent Áprilia jelenlegi párja , aki az álom szerint az ő édesapja volt  és aki tulajdonképpen eltiltott bennünket egymástól . Sőt , kitiltott még a környékről is .  Miután ezt ismét a tudtomra adta , elhagytam a helyszínt és az utcán suhantam a járda fölött . Egy mellék utcában viszont  egy kedves ismerőst pillantottam meg , egy kislányt aki a barátnőjével beszélgetett . A kislány egy játékbabát szorongatott a kezében  és örömmel üdvözölt miután meglátott .  Ugye te egy angyal vagy ? - szegezte nekem a kérdést , mire én tiltakozni kezdtem és nemlegesen a fejemet ráztam . De hiszen repülsz  és erre csak az angyalok képesek  felelte  szavamra mire kiestem az álomból . 

5 / Teleport ismét a lépcsőházban .  2015 juli
Ismét a lépcsőházban találtam magamat , de ezúttal anyaszült meztelen .  Már megint ide teleportálódtam futott végig rajtam , de ezúttal miután felfedeztem , hogy teljesen meztelen vagyok ez így sokkalta kellemetlenebb . A lépcsőforduló felé rohantam , mielőtt valaki felfedezhetne , de nem volt szerencsém , mert pár fiatal éppen a lépcsőn közlekedett . Két lány és egy srác voltak  és eleinte megdermedve megrökönyödve bámultak felém . Én beszaladtam a lift melletti kis folyosó részbe , de a tovább utat egy ajtó zárta el .  Mit csinálsz te itt ? - szegezték nekem a kérdést .  Úhh ezt elég nehéz elmagyarázni , de megpróbálom - nyögtem . Az az igazság , hogy kizártam magamat és mutattam az egyik ajtó felé .  Na de hogy zárhattad ki magadat meztelenül ? - kérdezte az egyik csaj . 
Hát szóval az az igazság , hogy fürödni készültem , de eszembe jutott , hogy  valamit a táskámban felejtettem és miközben oda akartam szaladni érte   fura neszeket hallottam beszűrődni a folyosóról . Kinéztem óvatosan nem e betörő vagy tolvaj ,  nem láttam senkit . Próbáltam jobban körülnézni amikor megbotlottam a küszöbben és a huzat meg bevágta mögöttem az ajtót . Hát elég hülye helyzet , de láthatjátok így jártam .  A fiatalok elhitték a mesémet és megpróbálták valahogy kinyitni az ajtót .  nem tudom hogyan sikerült nekik , de valahogy kinyílott és meg a kilincset elkapva bőszen megköszöngettem nekik . Nos a fiatalok elmentek én meg felébredtem . 

6 / teleport a múltba  2015 juli
Katona voltam és bár  a többiek elhelyezkedtek már abban a bizonyos házban én még egy ócska kinézetű lánctalpassal be kellett , hogy parkoljak az udvarba .  A múltban voltunk , a helyszínt ismertem , hisz a környéken nőttem fel ,  de erre az épületre mondjuk nem emlékeztem , csak halványan , hogy létezhetett .  Aztán az épület előtt négy társammal , pontosabban az egyik parancsnokkal és másik két katonával beszélgettünk , mikor valaki oda lépett , és egy fura készülékkel valami igen különös dolgot művelt .  Egy elektromos felhő vagy burok keletkezett körülöttünk , a parancsnok valahogy ki tudott még törni ebből a burokból és még annyit láthattam , hogy a fegyverével  a készüléket a kezében szorongató illető felé lő , de a következő pillanatban már semmit sem láttam , mert egy egészen más környezetben találtam magamat . Pontosabban három magamat , mert hárman voltunk akik átkerültünk , de  szétszóródva a környéken .  Felismertem a  helyszínt , hiszen nagyjából ugyan ott álltam , de kb 30 évvel későbbi időpontban talán ? Az utca ahol a kaszárnya állt eltűnt és a helyén panel házak sorakoztak . Fogalmam sem volt mitévő legyek , és szitkozódtam , hogy legalább a jelenlegi saját koromba teleportált volna az a gép .


A hozzászólást fortis összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 4 Aug. - 17:44-kor.
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Áprilia on Vas. 2 Aug. - 5:09

törlés


A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 20 Feb. - 14:47-kor.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Áprilia on Vas. 2 Aug. - 5:16

törlés


A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 20 Feb. - 14:47-kor.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Áprilia on Vas. 2 Aug. - 5:47

törlés


A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 20 Feb. - 14:48-kor.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Áprilia on Vas. 2 Aug. - 5:55

törlés


A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 20 Feb. - 14:48-kor.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Vas. 2 Aug. - 9:30

- Ami a félelmet illeti ez a bizonyos tapasztalat kicsit más volt .  Az egyszerű álmokban nem igazán történnek olyan dolgok amik képesek legyenek oly mértékű félelmet generálni bennem  , amitől  ily módon menekülőre fognám magamat . 
Akár szörnyek akár medvék kergetnek fel egy sziklafalra , mindig sajnálom ha egy álom véget ér . Azt szoktam mondani , legyen egy  álom kellemes vagy félelmetes , részemről a lényeg maga a tapasztalat .  A két árny amiket viszont sár árnyékoknak vélnék  rendesen kiakasztottak , de nem is annyira a félelmetes  kinézetük , hanem inkább maga a felismerés volt az ami félelemmel töltött elé . Ilyen eddig csak egyszer történt velem , egy TKÉ alkalmával amikor az a füstszerű lény talán démoni vagy ki tudja milyen jelenséggel találkozhattam . Szóval a félelem jelen van , és talán kell is , és talán nem is annyira legyőzni , hanem csak uralkodni kell megtanulni rajta .  A TKÉ-s esemény kapcsán ez akkor sikerült is a számomra , de a sárárnyas esemény annyira túl volt  a küszöbhatáromon , hogy a reakció automatikussá vált . Szóval ilyen is van . 
- Mindettől függetlenül  köszi a reagálásod elképzelhető , hogy lehet igazság alapja . Még átrágom párszor , szerintem egészen jókat írtál minden tapasztalatra  .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Áprilia on Vas. 2 Aug. - 9:35

törlés


A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 20 Feb. - 14:48-kor.

______________________________________________________
"Amit nem tudsz magad megcsinálni/megtermelni, az nincs.”

Áprilia

Hozzászólások száma : 4928

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Vas. 2 Aug. - 14:46

@Áprilia írta:
fortis írta:
1 / Immah  2015 juli kígyós
1. A háború talán önmagamban zajlott ?  Mérgemben lelöktem a helyéről egy nagyobb méretű kelyhet ami a terasz egyik sarkában állt . A kehely nagy robajjal zuhant a tengerbe  meglepődve hallgattam becsapódó hangját .
2. Aztán felszínre hívtam a szörnyet  
...
 A kő különös módon több robbanással zúdult lefelé a szörny hatalmas gyomrában és végig robbanva szakította testét a tenger mélye felé . 

1. Na végre, valami spiritusz benned! yes

Nem tudom észrevetted e , hogy ez rövid időn belül a második kígyós  ábrázolás volt az álmaimban  , feltehetően jelképesen . 
Az első amikor a szigeten egy áldozati oltárhoz hasonló helyen fürkésztem a jövőt és ahol a szellem mivel kedvelt ,  engem magamat is kígyóvá tett . Ez jelképes vagy üzenet jellegű lehetett , hiszen azt a népet hívták kígyóknak akik körbe vettek . 
Emez álmomban pedig talán  a bennem szunnyadó kígyót hívtam a felszínre aminek pusztítás lett a vége . A kígyó elpusztult , nagyon érdekes lenne megtudni , hogy a két álom között lehet e összefüggés , és ha igen , akkor mi  lenne az értelme  ? 
Nincsenek túl  jó előérzeteim ezekkel az eseményekkel .
Az is eszembe jutott , hogy bár a kígyó elpusztulni látszott az álmomban , kérdés , hogy elpusztítható e egyáltalán ? Lehet magam vagyok a kígyó , hisz ha pusztításról volna szó , magam sem voltam különb . 
Elképzelhető , hogy ez az egész valami önmagammal való viaskodás lenne .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 3 Aug. - 13:50

Ez itt egy eléggé különös hangulatú már már utópisztikus jellegű álom volt . 
Egy iskolai létesítményben mentem a folyosón , sok diák jött ment körülöttem , és észre vettem , hogy valaki követ . Ez a valaki egy öltönyös férfi volt .  Egy idő után , mikor világossá vált a számára is , hogy észrevettem , odajött hozzám és azt mondta , hogy kövessem , mert vele kell mennem .  Kérdésemre , hogy hová , nem árulta el , csupán annyit mondott , hogy már várnak és majd meglátom . Kimentünk az épületből és kocsiba szálltunk .  Keresztül hajthattunk a városon , bár ebből nem túl sok emlékem maradt .  Aztán egy épületben találtuk magunkat , ahol egy nagyobb méretű , már már inkább tornaterem nagyságú helyiségbe jutottunk .  Meglepődve tapasztaltam , hogy hozzám hasonló korú diákok vagyis olyan 18-20 év körüli  fiatalok voltak .  Pár öltönyös sietett elém , nők is voltak közöttük , és betessékeltek egy külön helyiségbe .  Valami műszerrel méricskélhették az agyhullámaimat , vagy valami ilyesmi , és elmagyarázták , hogy itt akiket láttam , mind  valamilyen szintű pszichokinetikus képességgel vannak megáldva és  ezért hoztak ide engem is , hogy felmérjék  a lehetőségeimet .  Az itt zajló többi részletre nem emlékszem , csak arra , hogy egy társammal el kellett jutnunk valahova . Tömegközlekedéssel mentünk , és egy koldus szállt fel kéregetni .  Eleinte elutasítottuk , de aztán eszembe jutott valami és megállítottam . Koncentráltam és egy kötegnyi pénzt képzeltem el a markomban , amit aztán felé nyújtottam .  Én igazából éreztem , hogy ott van , de látni nem láttam . A koldus  megköszönte és elment , majd a társam mondta , hogy máskor ne tartsam a kezemet a fejéhez olyan közel , mert egy löket hullámmal eldugítottam a hallását .    Egy tengerparti részhez értünk . Sajnos arra nem emlékszem , hogy hogyan .  Ez a helyszín nagyon fura volt , a tenger rendkívűl sós , úszni benne nem igazán lett volna ajánlatos . Ezt az első próbálkozásom után  kiderítettem .  A part homokbuckás volt és némi nehézség árán lejutottunk az egyik bucka mögé , ahol tátongott egy kisebb bemélyedésszerű barlang .  A társam nem nagyon akarta ide tornázni magát , de mután meglátta , hogy mit rejt a barlang mélye , teljesen kiugrott a bőréből , és az ott húzódó ládának a fedelét rángatta . hamar rájöttünk , hogy ez kincses láda , már csak a láda mellett lévő elszórt holmikból is ,  üvegekbe zárva pénzgöngyölegek voltak .  A társam még mindig a láda tetejét ráncigálta ,  amikor a vállára helyeztem a kezemet jelezvén , hogy hagyja nyugodtan abba , így amikor visszanézett a válla fölött már ő maga is megláthatta , hogy egy motorcsónak futott rá a zátonyra és fegyveresek lépkednek felénk .  Futásnak indultunk , és bár tudtam , hogy úszni nem lehet , a part öblének sekélyebb részén át sikerült átugrálnunk egy másik homokbucka takarta helyre , ahol meglepetésemre szintén megbújt egy hasonló barlang .  Ide rohantunk be , de az üldözőink  utol értek és ott loholtak a nyomunkban .  A barlang falán zöld liánok és valami erősebb növényzetnek ami nem volt látható a gyökerei futottak .  Eszembe jutott amit az öltönyösök mondtak abban a helyiségben és a kezemet kinyújtva koncentrálva  a növényeknek utasítást adtam .   Némely gyökér úgy tűnik engedelmeskedhetett , mert az üldözők bele gabalyodtak így mi nyugodtam menekülhettünk tovább .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Kedd 4 Aug. - 10:27

Very Happy  Nahát , ma is megpróbáltam a lehetetlent . 
Egy fa törzsébe egy kör alakú jel volt vésve , fura ábrákkal .  Volt ott két ismerősöm is , akik ki be tudtak járni a jelen keresztül a fába , és én is megpróbálkoztam vele , de nem igazán sikerült . Örültségnek tűnt , de úgy látszik ez nálam nem számít , egyszerűen hittem benne , hogy be lehet lépni oda .  Aztán valahogy mégis csak sikerült és egy különös helyen találtam magamat . Egy gerenda ház belsejéhez hasonlított leginkább , egy búvó hely , egy titkos szoba . 
Emlékszetek még  a szerepjátékunkra ?  Ott a tündével egy kiterített vászonképbe zuhantunk bele , azt hittem ez itt is sikerülhet , de megvallom öszintén most nem vagyok benne biztos , hogy hogyan sikerülhetett bejutnom oda . Lehet valamelyik másik társam vihetett be magával oda ?
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Szomb. 8 Aug. - 10:06

Hamis TKÉ 

Na ez tipikus esete lehet annak talán , amiről Médea  azt írta , hogy lehet azt álmodja , hogy TKÉ-ben van . Szóval igen . 

- Az ágyam fölött lebegtem , a helyszín , az ágy fekvése és még önmagam  elhelyezkedése is stimmelt .  Viszont volt itt valami ami nagyon fura volt . Az ágyban nem én feküdtem , nem ismertem fel benne önmagamat . 
A tapasztalat álommá vált és azt láttam , hogy az alak egy sablonná alakul , egy öntőformává amibe  bele merülök  és ezzel az álom véget is ért .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Szomb. 8 Aug. - 11:00

Ez is olyan dolog mint a tükrös esetében, oka van annak hogy másvalakit látsz, pontosabban a te álmodban önmagadat szemlélve nem is láthatsz mást mint önmagadat. A külső nem számít, ez csak egy társadalom alakította máz, a lényeg hogy milyen érzésekkel vagy az alteregód iránt.


fortis írta: láttam , hogy az alak egy sablonná alakul , egy öntőformává amibe  bele merülök

A lényeget írtad le, az éntudat belemerül egy sablonba, a külső nem állandó, fénylényekként bármilyen formát ölthetünk. El kell hagynunk a megrögzöttségünket a fizikai testünk felé.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Szomb. 8 Aug. - 19:59

Jó megközelítéseket írsz Médea ! Köszi ! 
Az öntő forma valóban egyértelmű , nem is értem igazán  miért volt ez  hogy lássam megtapasztaljam hmm nem tudom . 
Azt hiszem az alteregóval tulajdonképpen nincs gond , amit érzek az csupán annyi , hogy idegen önmagam számára .  Igaz ugyan ez az érzés fut át rajtam akkor is , amikor itt a valóságban a tükörbe nézve látom meg magamat .  
Én vagyok , irányítom a mozdulatait , látom a reakcióit a tüneteit és mégis idegennek érzem , mintha nem én volnék az .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Szomb. 8 Aug. - 21:49

fortis írta:Igaz ugyan ez az érzés fut át rajtam akkor is , amikor itt a valóságban a tükörbe nézve látom meg magamat .  
Én vagyok , irányítom a mozdulatait , látom a reakcióit a tüneteit és mégis idegennek érzem , mintha nem én volnék az .

A zavart az okozhatja esetleg, hogy egyre jobban kezdjük megteremteni a kapcsolatot álombéli énünkkel, aki kicsit más, sokkal más, de azért mi vagyunk. Még felébredve is bennünk maradhat belőle néhány morzsa, vagy akár egészében is áthozhatjuk. Neki ez a világ az idegen, itt nem önmaga. Idővel az ének egybeolvadhatnak, lehetővé téve egy nagyobb megértést, tisztább érzékelést mindkét oldalon.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Vas. 9 Aug. - 9:40

Médea írta:
fortis írta:Igaz ugyan ez az érzés fut át rajtam akkor is , amikor itt a valóságban a tükörbe nézve látom meg magamat .  
Én vagyok , irányítom a mozdulatait , látom a reakcióit a tüneteit és mégis idegennek érzem , mintha nem én volnék az .

A zavart az okozhatja esetleg, hogy egyre jobban kezdjük megteremteni a kapcsolatot álombéli énünkkel, aki kicsit más, sokkal más, de azért mi vagyunk. Még felébredve is bennünk maradhat belőle néhány morzsa, vagy akár egészében is áthozhatjuk. Neki ez a világ az idegen, itt nem önmaga. Idővel az ének egybeolvadhatnak, lehetővé téve egy nagyobb megértést, tisztább érzékelést mindkét oldalon.

Hát nem lehetetlen . 
Amikor az ember maga  nem vigyáz kellőképpen önmagára , az egészségére vagy hasonlók , talán annak is az lehet az oka , hogy nem azonosul  mindenáron . Kicsit mások vagyunk itt , kicsit mások ott , a lehetőségeink is mások .  Talán az álombéli én erősebbé válása is oka lehet , de talán még az is ami bennünk maradt abból , mielőtt még hús testben megszülettünk volna .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Vas. 9 Aug. - 13:51

fortis írta:Talán az álombéli én erősebbé válása is oka lehet , de talán még az is ami bennünk maradt abból , mielőtt még hús testben megszülettünk volna .

Én nem választom szét a tudatot a testtől, nem gondolom hogy jönnénk valahonnan. Szerintem a tudat a testben születik és azzal együtt fejlődik, de mivel más minőségű, érhetik más minőségű hatások. A test halála után ez is szertefoszlik, de valamicske megmaradhat belőle egy másik síkon és nem kizárt hogy ezek a tudatrészecskék képesek beépülni egy születőben lévő új tudomásba, magával hozva néhány emléket a saját életéből. Csak ötletelek kacsint

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Vas. 9 Aug. - 16:33

Médea írta:
fortis írta:Talán az álombéli én erősebbé válása is oka lehet , de talán még az is ami bennünk maradt abból , mielőtt még hús testben megszülettünk volna .

Én nem választom szét a tudatot a testtől, nem gondolom hogy jönnénk valahonnan. Szerintem a tudat a testben születik és azzal együtt fejlődik, de mivel más minőségű, érhetik más minőségű hatások. A test halála után ez is szertefoszlik, de valamicske megmaradhat belőle egy másik síkon és nem kizárt hogy ezek a tudatrészecskék képesek beépülni egy születőben lévő új tudomásba, magával hozva néhány emléket a saját életéből. Csak ötletelek kacsint

Érdekes  elgondolás , de  világosan levezethető .  Úgy vélem sajnos a bizonyítás még várat magára , de talán egyszer ezt is megtudhatjuk .
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 10 Aug. - 10:48

Kövess ! aug 
Villamossal utaztam . Túlmentem azon a helyen ahová tartottam volna  , ezért úgy döntöttem megyek egy kört . Ez így is történt volna , de egy idősebbnek tűnő nő , leült a mellettem lévő ülésre . Eleinte méregettük egymást szótlanul , de aztán mintha bemutatkozásra kerülne a sor , megfogtuk egymás kezét . 
Pontosabban mondván a nő fogta meg a kezemet és tartotta a csuklómnál . 
Ekkor valami fura dolog történt . Mintha információ áramlana át  belőlem .  
A nő néha helyeslően biccentett , mintha kedvére való lenne amit lát ,  és végre megszólalt . Kövess !  Fölálltunk , és leszálltunk a villamosról , a nő elkezdett rohanni én meg utána , de olyan gyorsan szaladt , hogy elveszítettem , nem értem utol . 
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Hétf. 10 Aug. - 17:19

Pártolom az álomalakokkal való kapcsolatot, sokat tanulhatunk tőlük. Úgy gondolom legtöbb esetben a tudattalan (ezt most ne definiáljuk) termékei és ezáltal önmagunk fontos részei, az ember pedig törekedjen a teljességre, önmaga jobb megértésére ugyebár.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Hétf. 10 Aug. - 18:32

Médea írta:Pártolom az álomalakokkal való kapcsolatot, sokat tanulhatunk tőlük. Úgy gondolom legtöbb esetben a tudattalan (ezt most ne definiáljuk) termékei és ezáltal önmagunk fontos részei, az ember pedig törekedjen a teljességre, önmaga jobb megértésére ugyebár.

yes
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Zoli on Kedd 11 Aug. - 18:47

Illusztráció aug

Szóval ez az álom inkább csak illusztráció volt . Eléggé elnagyoltan rajzoltam le , de megpróbálom leírni hozzá  a kimaradt részleteket . 
- Szóval egy vízszintes térhálót láttam , amiben egy emberi alak állt , magammal azonosítottam de csak mint az ábrán is egy fehér alak volt csupán az egész .  A fehér alakot rengeteg apró vékonyabb fehér  szál kötötte össze a vastagabb térhálóval ahogy az ábrán is látható nagyjából derék magasságban . 
Aztán több alakot is láttam , de közöttünk sok rács volt , így nem nagyon  hatottunk egymásra .  De ez csak közvetlen működött így , mert ha valakivel történt valami , akkor a háló mint egy húr megpendült és hullámszerűen a háló minden tagja érzékelte a változást . Aztán láttam egy alakot hozzám egészen közel , akiről sejteni lehetett , hogy női nemű . Érdekes ez az egész , mert a hálón belül valahogy közeledni lehetett , de úgy , hogy folyamatosan össze volt kötve a vastagabb kötegekkel . Ahogy egészen közel ért hozzám az alak , azok a részek ahol össze értünk kiszínesedtek , mintha azok a részek egybe olvadnának . Aztán amikor ismét eltávolodott ismét minden visszatért az eredeti állapotába . 
avatar
Zoli

Hozzászólások száma : 9342

Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Vendég on Kedd 11 Aug. - 20:10

Zsírkirály öröm 
Ilyesmiről olvasok a szinkronicitásról szóló könyvben, ahol minden létező tértől-időtől függetlenül kapcsolatban áll egymással. Egyfajta teremtő erejű tudati hálóról van szó, a gondolatok és az anyag is a részecskék egy bizonyos hullámhosszán rezonálnak és dimenziókon átívelő egymásra hatásuk alakítja a valóságot.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: álmok 1

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

30 / 34 oldal Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.