Mi a kártya színe?

Go down

Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:32

MÁR ÉVEK ÓTA VAN EGY ÁLLANDÓ ÁLMODÁSI FELADATOM, ENNEK LÉNYEGE HOGY AZ ÉBRENLÉTBEN ELHELYEZTEM AZ ÉTKEZŐSZEKRÉNY TETEJÉRE EGY KÁRTYALAPOT, DE ÚGY HOGY ÉN SEM TUDOM MILYEN LAP. A FELADAT AZ HOGY TUDATOS ÁLOMBAN MENJEK EHHEZ A LAPHOZ ÉS PRÓBÁLJAM MEGNÉZNI. EZÁLTAL LÉNYEGÉBEN AZT KUTATOM HOGY LEHET-E VALÓS, ÁLTALAM NEM ISMERT INFORMÁCIÓHOZ JUTNI EGY ÁLOM/TESTEN KÍVÜLI TAPASZTALÁS ÁLTAL.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:33

Porta

Találkoztam egy nem létező barátommal, egy könyvből volt ismerős, és hogy elüssük az időt a tudatos álmaimról kezdtem neki beszélni. Az összeset elmondtam neki, semmit se hagyva ki. Hallottam valami furcsa zajt a szomszédból, arrafelé néztem, nem láttam semmit, de olyan volt mintha valaki kapálna, volt egy fémes csengése a hangnak. Azonban feltűnt egy furcsaság, láttam egy szakadozott fóliával fedett kerítést, ilyen a valóságban nincs, ez zavarba hozott, otthagytam a barátomat és elindultam le a házunkhoz.
Azaz csak a szándék volt meg bennem, mert a következő pillanatban vagy fél kilóméterre odébb találtam magam az utcán. Ez még inkább zavarba hozott, kapisgálni kezdtem hogy álmodom és felidéztem magamban a "váltás" folyamatát. Olyasmire jöttem rá hogy igazából nincsenek távolságok, csak én vagyok és a szándékom. Lelki szemeimmel láttam ezt a teleportálást, mintha fényes hasadék nyílt volna az álomtérben, ez a hasadék egy ponton fekete volt, de többnyire aranyszínű szögletes idomok vették körül, ahogy engemet is. Nehéz ezt képletesen visszaadni.
Elindultam hazafelé mert eszembe jutott hogy meg kéne néznem a kártyát, közben feltűnt hogy az út töredezett és szürke növények nőttek be mindent. Átgázoltam ezen a bozóton. Ám útközben megint történt egy váltás és láttam magamat amint a szekrényhez megyek és leveszem a tetejéről a kártyát, nagyon óvatos voltam hogy ne nézzem meg. Megint visszakerültem az útra, ezúttal már ott volt a kezemben a kártya, rápillantottam de mindkét fele csak kékes hátlap volt. Aztán hazaértem, a kártya eltűnt és mielőtt beléptem volna a házba találkoztam apámmal aki megkérdezte hogy haladok az álmodással, ezen annyira meglepődtem hogy felébredtem.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:34

Kéznézés és álmodó helyzet /27

Rokonok házában voltam, látogatóba jöttem de eleinte nem találtam otthon senkit. A ház valahogy nagyon üresnek tűnt, annak ellenére hogy hallottam a hangjukat egy másik helyiségből. Akkor mégis itthon vannak, és vártam hogy valaki fogadjon. Hamarosan megérkezett az unokatesóm, először az apjával tévesztettem össze, mert nagyon hasonlítanak és elnézést kértem amiért az ő nevén üdvözöltem. Zavart volt, meglepett, nem tudta mit kezdjen velem. Igazából én sem. Aztán történt egy kis közjáték, a tesóm eltűnt, megint egyedül maradtam és járkálni kezdtem.

Érezni kezdtem hogy valami nem stimmel, mit keresek én itt, és mit csinálok..? Aztán rájöttem végre hogy álmodok! Ekkor a helyszín a saját otthonunkba váltott és a megszokott környezetemben találtam magam. Jött az ismerős mozgási kényszer. A házunk alsó részében voltam, körülnéztem, minden stimmelt és valódinak tűnt, nem láttam kirívó ellentmondásokat. Még abba a szobába is benéztem ahová eleinte a tükrös álomváltásokat terveztem és láttam is a nagy tükröt, a szoba fényes volt, épp besütött a kora reggeli nap.

Eszembe jutott hogy nézzek a kezeimre, és erre annál is inkább szükség volt, mert időnként elsötétedett előttem a kép és küzdeni kellett hogy újra normálisan lássak. Azonban a kéznézés szépen megszilárdította a látványt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A kezeimen nem volt semmi furcsa, az ujjak enyhén begörbültek, talán csak a széleken láttam egy kis fehéres elmosódást. Meg akartam nézni az új kártyalapot. Útközben újra és újra a kezemre kellett néznem, mert ahogy haladtam éreztem hogy egyre kevesebb az időm, és olykor olykor sötét foltok jelentek meg a szemeim előtt, mint mikor a vérnyomásom leeseik, de szerencsére a kéznézés mindig visszarántott.

Elértem a nappaliba és odaléptem a szekrényhez. Meg kellett kerülnöm egy széket, mert pont ahol a kártya van az alatt van egy szék is. Megállapítottam hogy álomhoz képest szépen lemodellezte a valóságot, itt is minden megfelelt az igazinak. A lapért nyúltam és levettem. A tapintása mint a múltkor igazinak tetszett. Először a hátlapját láttam, aztán gyorsan megfordítottam. Ekkor kiesett a kezemből , de még a levegőben sikerült elkapnom. Megnéztem végre és láttam hogy a piros tavasz az. Sokáig bámultam és érdekes, mert ezúttal nem tapasztaltam hogy a hosszan nézés szét akarta volna vinni a látványt. Talán azért lehetett mert a tekintetemet mozgattam a lapon, megfigyelve a legkisebb részletet is.

Na most az volt a különös hogy nem a klasszikus tavaszlap volt az, két alak látszott rajta, de mintha egy mesekönyvből léptek volna ki, egyiküknek disznóképe volt és egy mezőn piknikezett, másikuk asszem egy fa mellett állt, ő rendes nőalaknak tűnt, széles karimájú kalappal, amíg a disznóképű olyan 18. századi stílusú kék kabátocskában ücsörgött. Nem értettem honnét ez a kép és miért nem a rendes tavasz. Átsuhant rajtam hogy jó lenne ha a fórumtársak is látnák, akkor talán többet megtudhatnánk a képről. Bárhogy is de elégedett voltam, sikerült amit elterveztem, de még mindig tudatos voltam úgyhogy akartam valami mást is csinálni.

Nem volt messze a szobám, így arra gondoltam megleshetném az alvó testemet. Útközben elhaladtam kedvenc tükröm mellett, amivel oly sokszor próbálkoztam álmot váltani. Nem emlékszem hogy láttam volna benne magamat, viszont a felülete elég fénylő volt. Az ajtót résnyire nyitva találtam (a valóságban is így volt), belestem de nem láttam senkit. Vállat vontam és visszatértem a tükörhöz, esetleg egy álomváltásos próbálkozásra még futja az erőmből.

Itt kezdődött el az álom fokozatos szétesése. Minden kezdett elsötétedni, igaz a kéznézéssel sikerült némileg helyrehozni, de nem teljesen, mert egyre több lett a fekete folt és a lépteim is bizonytalanná váltak. Elvergődtem valahogy a tükör elé, a felszíne még mindig ezüstösen fénylett. Már nem láttam mást a környezetemből csak ezt az izzást. Aztán teljesen elborított a sötétség és felébredtem.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:35

Kéznézés és álmodó helyzet /28

Egy könyvesboltban voltam, Asimov köteteket nézegettem, illetve egyéb sci-fi kiadványokat. Aztán egyik diáktársam a középiskolai "Gy"tanárral karöltve akit mindig is utáltam tettek rám egy gúnyos megjegyzést és nagyon rossz kedvem lett tőle. Érdekesség hogy a környezetem reagált erre a hangulatváltozásra, mert a könyvek eltűntek, egy osztályteremmé változott a hely és minden sötét lett, komor, a falak szürkék. Leültem a helyemre. Visszavágtam azok felé akik megsértettek, csúnyát mondtam én is, mire elég csúnyán néztek rám, de legalább elkotródtak.

Nagyon dühös lettem, elegem volt belőle hogy olyan embernek gondolnak akivel bármit megtehetnek, nem engedem többé hogy rajtam tapossanak! Felkeltem és ekkor váltam tudatossá. A harag segített felismerni hogy csupán álmodom. Három-négy cigány állt előttem, valahogy furcsán megmerevedve. Tudtam róluk hogy azért hagyták őket itt, hogy továbbra is kínozzanak, de miután tudatossá váltam, elvesztették létezésük célját, nem rémiszthettek meg, nem kínozhattak tovább. Ez biztosan így volt mert éreztem a zavarodottságukat, nem számítottak rá hogy szembeszállok velük.

Szét akartam oszlatni őket, a karommal kinyúltam hogy elhúzzam őket az utamból, de ellenállást tanusítottak. Úgy értem továbbra sem mozdultak és nem is szólaltak meg, de a testük tömege egyszerűen elállta az utamat. Az akaratom végül győzött és megfigyelhettem hogy mind válik alakjuk egyre elmosódottabbá, áttetszőbbé. Aztán részek szakadtak le belőlük, mint valami vöröses füst és szó szerint köddé váltak. A testüket alkotó "álomanyag" a szemem láttára vált semmivé. Nagyon érdekes volt ezt megfigyelni.

Most ismét változott a helyszín és az otthonom konyhájában találtam magam. Először is megnéztem a kezeimet, aranysárgán fénylettek. Eszembe jutott a korábbi alkalom, hogy az asztrális tapasztalatok során a tárgyak nem mindig vannak a helyükön. Na most ugyanezt figyelhettem meg itt is, nagy volt a rendetlenség, de nem klasszikus értelemben hanem hogy számos tárgy vett körül amiknek nem itt lett volna a helye, még egy agancspár is benyúlt a folyosóra és ugyanúgy mint a cigányokkal el kellett tüntetnem az utamból őket. A tárgyak színei élénkek voltak.

Kis időt azzal töltöttem hogy mindenfelé körülnéztem, és alig hittem el hogy ennyire részletesen épül fel a környezetem. Megállapítottam hogy a mindennapok során látott dolgok, ha tudatosan nem is figyelek rájuk, de képileg bennem élnek, és talán ez a túlzsúfoltság is azért van, mert mikor az elmémnek fel kellett építenie gyorsan egy valóságot, egyszerűen előrángatott a raktárból annyi holmit amennyit csak bírt, ezzel alkotva meg nekem egy ismerős életteret.

Szerencsére nem feledkeztem meg a kártyalapról sem. Elindultam a nappaliba, közben azon imádkozva hogy nehogy kizökkenjek az álomból. Az segített megtartani az állapotot, hogy mozogtam és a tekintetemet sehol se rögzítettem le sokáig. Nagyon izgalmas érzés volt tudatosnak lenni egy kissé szürrealisztikus otthonban. Megérkeztem a laphoz, levettem a szekrény tetejéről, a tapintása valódi volt. A francba, gondoltam, ugyanis megint a piros tavasz volt.

Először a valódi tavaszlapot láttam , a lánnyal a mezőn, aztán a kép valamiért megváltozott és egy egész csoport törpét láttam, amint egy mező közepén piknikeznek. Mi az ördög..? Aztán eszembe jutott fortis javaslata hogy tegyem vissza és nézzem meg újra. Nos nem tettem vissza, csak elfordítottam a kezemben ( a kezeim ekkor fehéresek) és a hátlapjára néztem pár pillanatig majd visszafordítottam. A kép megint változott, ugyanúgy a piros színek domináltak, de most újra egy alak volt a mezőn, sajnos nem tudtam jobban megfigyelni mert homályossá vált.

Ekkor újra megfordítottam, megint vártam egy kicsit és vissza. A lap most teljesen megváltozott és a makk nyolcast ismertem fel benne. Rájöttem hogy ez volt a múltkori lap a valóságban és kicsit csalódottan dobtam el, hisz nyilván a múltkori tapasztalat ismétlődött meg, illetve jelent meg álomban. Ezek szerint tényleg nem juthatok olyan információhoz amit nem ismerek.

Valamit akartam még kezdeni magammal és sétálgatni kezdtem. Megálltam az egyik falitükör előtt és belenéztem. Önmagamat ismertem fel, de barna kalap volt rajtam. Egész rendesen visszatükrözött, de a vonásaim élesebbek voltak. Mindenfajta pofát vágtam és valamiért felrémlett bennem Castaneda megállapítása az alátolódásról, mikor a gyűjtőpont az állati ösztönvilág felé mozdul el. Nem tudtam megakadályozni, éreztem hogy a tudatosságom csökken, bár még jelen voltam, de mégis valahogy állativá kezdtem válni, még morogtam is és vicsorítottam. Groteszk élmény volt.

Aztán elfordítottam a tekintetem a tükörtől és újra önmagam lettem, ám az álom gyorsan szertefoszlott.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:35

Kéznézés és álmodó helyzet /74

Valahol az előszoba környékén váltam tudatossá. nem volt különösebb izgalom, csak jóleső mámor hogy tudatos vagyok. Elég sötét volt, olyan kora hajnali idő. Feltűnt hogy elég zsúfolt a folyosó, rengeteg tárgy volt benne felhalmozva, bár egyiket se néztem meg jobban. Viszont a kezemet igen: kicsit életlen és homályos volt, fehéres felszínnel, mint egy aura. Benéztem a tesóm szobájába, és valaki feküdt az ágyon, de nem lehetett rendesen látni hogy apám vagy a nővérem-e. Itt is sötét volt.
Felmentem az étkezőbe és eszembe jutott a kártya. Rögtön oda is mentem a szekrényhez és a lapért nyúltam. Valahogy nehezen lehetett levenni, pedig a szememmel láttam a lap peremét, hogy ott van, mégis mintha ki akart volna ugrani a kezemből, vagy nem lenne rajta fogás. Végül mégis sikerült levennem. A zöld nyolcas volt. Gondoltam rá hogy elvégzem azt a gyakorlatot is, hogy többször nézek rá, hátha megváltozik, de aztán mivel az előző tudatos álmomban már csináltam ilyet, így ejtettem a dolgot. Letettem a kártyát a kályhára.
Anyuék szobájában voltam, az ablaknál, hirtelen szexuális vágy öntött el és maszturbálni kezdtem. A hely hirtelen megváltozott és a nappali tükre előtt álltam. Pizsama volt rajtam. Folytattam az önkielégítést. Kíváncsi voltam, hogy érzek-e valódi kéjt, mintegy kísérlet gyanánt érdekelt a dolog, de semmi sem volt. Mintha egy fadarabot fogtam volna. Közben megállapítottam hogy undorítóan el vagyok hízva, legalábbis túlsúlyt fedeztem fel. Abba akartam hagyni a játékot, mivel időpocsékolásnak tartottam, de a következő pillanatban már szét is hullt az álom.
A lap a valóságban a zöld felső volt, tehát a színét eltaláltam..

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:36

Próbálkozás

A hegyen voltam a pincénknél. Valahogy furcsálltam, mert nem szoktam egyedül felmenni. Szeretem ezt a helyet, olyan békés. Csend van és nyugalom, egy lélek se jár erre. Remek kilátás nyílik innen a völgyre és a falura, messzire ellátni. Van itt egy nagy kerti pad, lugas, szőlő, árnyat adó cseresznyefa, tűzrakóhely. Jól éreztem magam de nem tudtam szabadulni a gondolattól hogy valami nem stimmel. Bementem a pincébe és láttam hogy ég a villany, egy kis energiatakarékos égő, leoltottam, nem értettem miért hagyták így. Kiléptem és bezártam az ajtót.
Hazafelé indultam mikor megláttam a nagynénémet akinek nem lett volna szabad itt lennie, éppen virágot, muskátlit lopott az egyik ablakból. Nem szóltam miatta, csak köszöntem neki. Kényszeredetten megállt és félig elfordult, mintegy takarni próbálva a kezében lévő virágokat. Aztán észrevettem hogy a virágok között egy macska bújik meg. Felé nyújtottam a kezem, mire az idegesen rám fújt. Semmi baj, csitítgattam, barát vagyok és megsimogattam. Selymes bundája volt, dorombolt és nagyon aranyosan viselkedett.
A helyszín váltott és otthon voltam a kertben, jöttem lefelé a házhoz. Aztán észrevettem egy ellentmondást, kettőt láttam valamiből, azaz pár méterre egymástól két példányban is volt belőle és mintha a tér is megbolondult volna. Nem az a részeg kettőslátás volt vagy mikor bandzsít az ember, hanem mintha két teret egymásba csúsztattak volna és az illesztés nem sikerült rendesen. Tehát két valóságszelet egyidejűleg jelent meg. Álmodom, jöttem rá. Vagy mégsem..? De igen, álmodom! Most minden nagyon élessé vált, elöntött az izgatottság. Erős kényszert éreztem a mozgásra, úgyhogy a házunk bejáratához léptem.
A kilincsért nyúltam és megfigyeltem az egész mozdulatot ahogy az ajtót nyitom. Elgondolkoztam rajta hogy van-e értelme egy tudatos álomban a megszokott módon használni a tárgyakat..? Mindenesetre az ajtó kifogástalanul működött, viszont fura módon teljesen halk volt, nem adott semmi hangot akkor sem mikor betettem, ezt megjegyeztem magamnak. Belépve feltűnt hogy mennyire tisztán látok mindent, a távolabb lévő holmik is világosan kivehetők voltak. Valóságosnak tűnt minden, olyannyira hogy ha nem tudom hogy álmodom, kételkedni kezdtem volna benne.
Elindultam a szobám felé, de út közben megálltam kicsit a falitükör előtt. Megpróbáljak álmot váltani..? Nem, jobb ha ezt most nem csinálom. A tükör ezüstös felszínű volt, tükrözte a nappali tárgyait, de én nem látszottam benne. A szobámhoz mentem, bizonytalan voltam belépjek-e? Aztán eszembe jutott a kártya, itt a lehetőség hogy megnézzem. Megfordultam és nagyon izgatott lettem. Ekkor minden elkezdett szétesni, a korábbi szilárd valóságkép fokozatosan eltünedezett. Nem tudtam miért van ez, talán túl sokat akarok vállalni ezzel a kártyás dologgal.
De nem adtam fel, folytattam az utamat a szekrényig, a kártya a tetején vár. Közben minden elsötétült és teljesen vakon tapogatóztam a cél felé. Nagyon reméltem hogy képes vagyok kitartani és fenntartani a tudatosságot. A lábaim elgyengültek és ugyanaz az ájulásszerű érzet fogott el mint a váltásos próbálkozásaimkor. De végül sikerült odavánszorognom a szekrényhez. Ekkor némileg újra kitisztult a kép és csőlátás szerűen láttam amint kinyúlok fehéres/sárgás karommal hogy lekapjam a tetejéről a lapot. Megvan! Nagyon valósághű tapintása volt.
Utolsó erőmmel a szememhez emeltem és megnéztem: először elmosódott pirosas színeket láttam, aztán jobban koncentráltam, a kép élesedett és felismertem hogy a tök ász lap az. Diadalérzés fogott el, sikerült megnézni! De ennyi volt, mert elfogyott az erőm, összeestem, minden elsötétült és felébredtem.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:37

Az evezős

Az étkezőben álltam, mikor egyszer csak tudatossá váltam. Nem fedeztem fel semmi ellentmondást, csak egyszerűen rájöttem hogy álmodom. Amennyire meg tudom állapítani, kora reggel lehetett, a fényviszonyok alapján, tehát ugyanaz mint a  valóságban. A környezetem is teljesen valódinak tűnt. Rögtön eszembe jutott a kártya megnézésének gondolata. Csak pár lépést kellett tennem hozzá. A jobb kezemmel érte nyúltam és könnyedén levettem a szekrényről. Kicsit lebegős érzetet keltett az ujjaim között, mintha ki akart volna csusszanni közülük, vagy mintha elektrosztatikusan fel lenne töltve.
A lap a piros nyolcas volt, rajta a gondolással, egy férfivel egy csónakban. Eszembe jutott az a gyakorlat, hogy a dolgok megváltozhatnak ha elfordítjuk róluk a tekintetünket, majd újra megnézzük. Kipróbáltam ezt a kártyánál, de mikor visszanéztem, az nem változott meg. De nem adtam fel, és a lap a következő alkalommal tényleg megváltozott, már nem kártyalap volt, hanem egy kép, karikaturisztikus alakokkal. Lementem a konyhába, csakhogy mozgásban maradjak, de a lapot továbbra is a kezemben tartottam. Megálltam a konyha közepén és újra meg újra a lapra néztem. Minden alkalommal átalakult, pár pillanat múlva már el se kellett fordítanom a tekintetem, a szemeim előtt peregtek a változatos képek. Mindegyik szépen kimunkált volt, fogalmam sem volt, az agyam mely részéről származhatnak.
Annyira elmélyülve bámultam a képeket, hogy felébredtem tőle. A valóságban a kép a tök hetes volt.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:37

2018 első TÁ (2018.01.06.)

Volt pár testből való kilépés próbálkozásom a paralízis állapotából, de csak nagy sebességű zuhanás lett belőle. Sötétség ölelt körbe. Aztán közönséges álomba kerültem. Ebben a nyílt utcán voltam egy városban, buta és zavaros történések váltották egymást, amíg aztán rá nem jöttem hogy álmodom. A földön feküdtem éppen, a hasamon, karjaim oldalt kitárva, állam a kemény járdakőn nyugodott. A képtelen szituáció miatt jött meg a felismerés, de elmaradt a szokásos izgatottság. Közöny lett urrá rajtam. Felnéztem és előttem, kicsit balfelé vöröses, átlátszó alakzatot vettem észre. Rombuszszerű volt és átlátszó. Nem voltam benne biztos hogy a levegő elszíneződése vagy attól független létező-e? Feltápászkodtam és ekkor az álomhelyszín megváltozott. Egy vonat piros vagonjából léptem ki és a sínek mellett teljes erőből futni kezdtem. Már korábban is gondoltam rá hogy szeretnék egy álomban futni és jobb ötletem amúgy sem volt.
Ismét változott a hely és otthon találtam magam a házunkban. A futási lázam ugyanúgy megmaradt és nyaktörő tempóban rohangáztam a folyosókon. Nagyon élveztem. A ház alsó részében feltűnően világos volt. A berendezés a megszokottnak látszott, bár nem néztem meg jobban. Aztán a bejárati ajtóhoz értem és az a gondolatom támadt hogy keresztülmegyek rajta. Egész testemmel nekifeszültem, ám az ajtó anyaga keményen ellenállt, ugyanúgy nem engedett át, mint ahogy az ébrenlétben sem engedett volna. A testem szellemszerűen könnyed volt, de félig szilárd és szürkés színű. Külön érdekesség az ajtóval kapcsolatban hogy nem az volt mint a jelenlegi, hanem az ami több mint húsz évvel ezelőtt. Egy nagy, fekete, ódon, alumíniumkilincsű ajtó.
Töprengeni kezdtem hogy mihez kezdjek aztán megmentő ötletként eszembe jutott a kártya megnézésének gondolata. Ismét rohanva, sebesen a ház felső részébe siettem. Szükség is volt a futásra, ugyanis terjedő sötétséget érzékeltem magam körül. A mozgás stabilizál.
Fent az étkező/nappaliban már kora hajnali fényviszonyok uralkodtak. Szürkület volt. Odamentem a szekrényhez és levettem a tetejéről a kártyalapot. Feltűnő volt számomra hogy ezúttal könnyen a kezembe simult. Innen beláttam a szomszéd szobába és láttam amint apám ébredezik. Nem akartam vele találkozni, ezért gyorsan visszatértem az alsó szintre. Megnéztem a lapot: két, egyszerű vonalakkal rajzolt mesefigura volt rajta, olyanok voltak mint a törpök, az egyik kerek szemüveges fiú, a másik csipkés szoknyájú lány, olyan törpillás kinézetű. A lap aljára díszes és vastag fekete betűkkel a "Barát" szó volt írva. Nem tudtam biztosan hogy van-e ilyen lap a cigánykártyában..? De nem is számított, teljesítettem a feladatot és megjegyeztem a lapot, ez elég volt számomra. Bementem az egyik szobába, különösen fényes volt itt a levegő, szinte vakító. Kíváncsian újra a jobb kezemben tartott lapra néztem, tudni akartam megváltozott-e a tartalma. Meglepődve láttam hogy teljesen ugyanaz maradt. Aztán hirtelen felébredtem.
A valóságban a lap a "Szívkirály" volt.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  asd94 on Vas. 23 Dec. - 14:38

(2018.05.07.)

Kora reggel odakint sétálgattam a havas udvaron. Találtam egy egyágú agancsot, nagyon megörültem neki. A környezetem időnként összeolvadt a ház belsejével és lehetetlen módon később úgy rémlett hogy az agancs a nagybátyám szobájában volt a padlón. Fura is volt hogy oda is bejárnak a szarvasok.. Ekkor még nem voltam tudatos. Aztán láttam hogy Anyám jön meg éppen a nagynénémtől, úgy tűnt gondtalanul beszélgettek. Ez már gyanús volt, hisz nemigen kedvelik egymást. Anyám az elülső teraszon állt, én pár méterre tőle a szomszéd házánál. Végül csak megrohant a felismerés hogy álmodom! Nagyon örültem neki mint általában. Rögtön el is kezdtem szemlélődni. Tárgyakat nézni, ez a feladat! Körülnéztem és minden nagyon valóságosnak látszott. Ettől nagyon izgatott lettem, mert nem igazán tudtam hova tenni ezt a látszólagos ellentmondást az álom és valóság általános felfogása között. Hogy lehet egy álom ennyire valóságos?
Kicsit tényleg hűvöskés volt, hó azonban nem volt sehol. Az idő szürkés, enyhén ködös volt. A fejemet forgatva gyors pislogással nézelődtem egyik tárgyról a másikra. Eleinte próbáltam csak három pont között váltogatni, és csináltam is ezt egy darabig, de végül nem bírtam egy helyben állni és sétálni kezdtem. Tudtam hogy mozgásban kell maradnom. Sok kis apróság volt körülöttem. Különösen emlékszem egy apró, fehér szirmú virágra, illetve virágokra melyek hosszú szálak végén helyezkedtek el és együtt csomókba rendeződtek. Nem ismertem ezt a növényt de szép volt és többször visszatért rá a tekintetem. A kezemet is megnéztem, ezek is fehéren ragyogtak. Az ablak mellett elhaladva egy kártyalapot fedeztem fel a párkányon. Meglepett hogy milyen tisztán látom, minden vonalában teljesen megegyezett a Tavaszlappal, a piros ásszal. Azt mondtam magamban: "Bezzeg most tisztán látom" Ugyanis a régi kártyás kísérleteimnél gyakran elmosódott a kép. Elmerengtem rajta egy pillanatra hogy a lapnak nincs-e üzenet értéke? Mármint olyan értelemben hogy az álom megmutatja milyen lapot tettem ki a valóságban, nem kell odamennem az adott helyre ahol elhelyeztem. De ezt hamar el is vetettem, mert felhagytam már ezzel a dologgal és nem raktam ki új lapot. A kártya mindössze egy emléktöredék lehet a korábbi kísérleteimből, gondoltam végül.
Séta közben némi kétely fogott el hogy helyesen teszem-e ha pusztán szemlélődök és nem csinálok semmi konkrétumot, és igazából magam sem tudom miért vagy mit vártam tőle, egy néma kiáltást hallattam. "Hello, hall valaki?" - kérdeztem. Nem igazán vártam rá feleletet, mégis reménykedtem valamiben. A hang nem hagyta el a számat, csak magamban mondtam ki, mégis volt egyfajta nehezen leírható visszhangja. Megtántorodtam tőle, hasonlóan mint az előző álmomban mikor a gyertyát akartam meggyújtani. Olyan volt mintha ezek a belülről kimondott szavak egy gumifalba ütköztek volna és ettől az egész belső világom megremegett. Mintha ki akartak volna törni a szavak, hallható hang formájában, de valami útjukat állta. Ezután hamar fel is ébredtem.

______________________________________________________
Senki sem szorít fegyvert a homlokodhoz hogy megváltoztasd a véleményed.
avatar
asd94

Hozzászólások száma : 320

Vissza az elejére Go down

Re: Mi a kártya színe?

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.