Tudatkalandorok Gyűjtőpont Univerzuma .
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ki az ember?

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

1 / 4 oldal 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Ki az ember? Empty Ki az ember?

Témanyitás  Vendég on Hétf. 4 Nov. - 18:00

Belebotlottam ebbe a gépemen elmentett írásba, amit a Lélekvándoron Allgeuer osztott meg velünk.
Szerintem érdemes elolvasni. A gyakorlatokat kihagytam, egyet, a térteremtést, majd megosztom ott, ahol erről beszéltünk korábban.

Néhány sort válogattam nektek egy meg nem jelent könyv kalózfordításából. A szerző: Pilot


A legfelső szinten csak tiszta gondolat vagy, egy semmi a teremtés és megfigyelés képességével.

A létezésünk ezen univerzum léte elé nyúlik vissza, ezért alapvetően nem anyagból vagy energiából állunk és nem is függünk tőlük.

Noha sok metafizikai iskola foglalkozik az asztrális vagy energiatestekkel, a haladóbb iskolák felismerik, hogy ezek nem tiszta lelkek, hanem csupán kevésbé fizikai szerkezetek, amelyeket a lélek úgy használ, mint a fizikai testeket.

Még egyszer a végső állapotot megfigyelve senkinek sem lehet fizikai helye, ugyanis mindenki az előtt létezett, hogy univerzumok lettek volna, ahol elfoglalhatták volna a helyüket. A valamely kiválasztott helyen létezés gondolata sokkal inkább egyetértés és megállapodás, mint egy erőltetett tény. A szellem akárhol lehet, ahol akar, és mindenütt jelen lehet, ha úgy kívánja.

Valaki a testén belül és azon kívül is lehet. Valaki kívül lehet egy tiszta nézőpontként úgy, hogy nem visz magával semmilyen, a testben lévő "holmit", és valaki magával viheti azokat is. Az asztrális séta típusú gyakorlatok megpróbálják a személyt a holmijukkal együtt kivinni. Bármilyen asztrális testhez hasonló dolog csak még egy valami, amiből ki kell jutni.

A tiszta lélek te magad vagy és minden cselekedetre és műveletre képes vagy, beleértve a teremtést és az érzékelést is. Viszont már elég régen lesüllyedtünk arra a szintre, hogy az érzékszervi benyomások és a fizikai univerzum működtetésének a kérdésében a fizikai testtől függünk.

A fizikai test nélkül visszaesünk oda, hogy valamilyen energiatestet használunk és attól tesszük függővé az érzékelésünket és a cselekvésünket. Általában ez az állapot lép fel, ha valaki a köztes (életek közötti) létben vagy asztrális sétán tartózkodik, vagy valamilyen más testen kívüli élményben vesz részt. Ezek a nem fizikai testek viszont általában gyengébbek és lepusztultabbak, mint a hús-vér test, az érzékszervi és a cselekvési képességei pedig általában nem kielégítőek.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Hétf. 4 Nov. - 19:01

" A szellem akárhol lehet, ahol akar, és mindenütt jelen lehet, ha úgy kívánja. "

Na igen , erre írtam egyszer , hogy Jézus a Krisztus is akár minden ember előtt is megjelenhet egy ugyan azon időpontban .
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Áprilia on Hétf. 4 Nov. - 19:02

@efi írta:A tiszta lélek te magad vagy és minden cselekedetre és műveletre képes vagy, beleértve a teremtést és az érzékelést is. Viszont már elég régen lesüllyedtünk arra a szintre, hogy az érzékszervi benyomások és a fizikai univerzum működtetésének a kérdésében a fizikai testtől függünk.

A fizikai test nélkül visszaesünk oda, hogy valamilyen energiatestet használunk és attól tesszük függővé az érzékelésünket és a cselekvésünket. Általában ez az állapot lép fel, ha valaki a köztes (életek közötti) létben vagy asztrális sétán tartózkodik, vagy valamilyen más testen kívüli élményben vesz részt. Ezek a nem fizikai testek viszont általában gyengébbek és lepusztultabbak, mint a hús-vér test, az érzékszervi és a cselekvési képességei pedig általában nem kielégítőek.[/i][/color]
Még a végén kilyukadunk oda, hogy Jézus megváltó munkája volt a helyes megfejtés az emberiség felemelkedésére: ez fizikai testben is lehetséges a Krisztusban való újjászületéssel, a Szent SZellemmel való betöltekezéssel, ennélfogva a Szent Szellem által való belső hang útján történő vezetéssel. Így megvalósul az, amit a fenti írás mond, hogy "tiszta lélek te magad vagy és minden cselekedetre és műveletre képes vagy." És mivel mindeközben a fizikai testedben maradsz, tehát nem szükséges a "gyengébb és lepusztultabb" nem fizikai testbe kerülni.
Véletlenül nem keresztény volt ez az Allgeuer? Ha igen, azaz ha keresztény írásról van szó, akkor különösen tetszik a megszövegezése, mert végre nem azt feltételezi, hogy a keresztények "fogyatékosok".
Sanchez is írt a "megfigyelésről"- majd előhozom -,mint amely természetesen nem azonos a gondolkodással és főleg az ítélkezéssel.

______________________________________________________
Az akarat nem követelőzik, hanem teremt.

Egyébiránt: home office-t akarok! 
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 5383

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Vendég on Hétf. 4 Nov. - 19:40

Ahogy nekem lejött, keresztény volt, de nem gondolom feltétlenül, hogy ez egy keresztény írás. Eléggé szabad gondolkodónak ismertem meg Allt ahhoz, hogy bátran hozzányúljon bármihez, ami az érdeklődését felkeltette.
Tetszik viszont az, amit hozzáfűztél.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Vendég on Vas. 8 Dec. - 17:51

idézet...>...Még egyszer a végső állapotot megfigyelve senkinek sem lehet fizikai helye, ugyanis mindenki az előtt létezett, hogy univerzumok lettek volna, ahol elfoglalhatták volna a helyüket. A valamely kiválasztott helyen létezés gondolata sokkal inkább egyetértés és megállapodás, mint egy erőltetett tény. A szellem akárhol lehet, ahol akar, és mindenütt jelen lehet, ha úgy kívánja....<

-

idézet...>...A tiszta lélek te magad vagy és minden cselekedetre és műveletre képes vagy, beleértve a teremtést és az érzékelést is. Viszont már elég régen lesüllyedtünk arra a szintre, hogy az érzékszervi benyomások és a fizikai univerzum működtetésének a kérdésében a fizikai testtől függünk....<

-

a, Az első idézet igen érdekes annak a "kereszténynek", az ő szemszögéből nézve, aki mélyen gyökeresedett bele a hit -be, teszem azt mint kinyilatkoztatásba. Idegenkedve csak bámúlni fog, kétkedni és aztán elutasítani.
A hit nem végzettség kérdése, az "fölfakad" mint egy érzelmekkel telt hordóban a must, forrja ki magát, s aztán lesz számára vagy mások számára is láthatóvá. Tehát, nagyon is "beleköti" magát a szellemiekbe, hiszi - a kiforrotság - neki egy beérkezés! - Letisztúltság.
Így, igen is "hely" kell neki, azaz "lebegtetés idegen" - identitás ő - a hovatartozás eszenciális képességeivel megáldott - kétlábon leledző; Evangélium.
-
Soha nem fogja senki megértetni Jézus követőivel ezt a tényként közölt "masszát" amit itt leírt ez a "közlő személy".....a "résen levőkkel" semmiképpen sem....

b, A második idézet még keményebb az előzőnél, miután a teremtésbe vonja bele őt, tevékeny résztvevővé, akaratlanúl részessé - teszi, résztvevőként "emeli fel"!
Az ember - nem járt sohse a felelősségvállalás területén mert; eszközisége ezt nem tette lehetővé. A felelősség nem az övé, mind addig a pillanatig míg az újszövetségbe bé nem vitetik, azaz generációk maradtak ki - a teremtésből, s az alapként szolgáló - igazságból.
Mi az igazság?
Az, hogy íme megint termett egy tanító a tanításával aki eltolja magától a bűnt, s hárítja azt rá az emberre, aki nem is tehet semmiről sem. Vagyis a vádlás áldozatává válik, akaratlanúl.
Hosszú volna itt kihámozni a miérteket és felkérve sem vagyok. Viszont azt tudni kell, a szellem világ megpiszkálgatása - bottal - nem egyébbnek a kezdete mint a vallási háborúságok kibontakoztatása. Tehát a "belematató" és okoskodó vagy kutakodó "ember" aki gyarló, nagy lavinát indít el nyughatatlanságával.
Én nem tenném, nem is teszem.
Igen.
Még annyit, a biblia = "tudósítás" arról és éppen annyiban, amint arra szükség van!
"Levédett" a Szent Szellem Személye által, elküldötten és megtartóan. "Keretei", útmutatásai alapján - szövetség, ratifikált biztosítás, az időt, a jövőt illetően!
-
A nemhozzáértés = veszélyt terem!

-
béke  ezt a zászlót lengetve - bizony mondom - Isten, a Szeretet és mindent megadott mindenekben az Ővéinek!
Láthatót és láthatatlant!
Bízzatok és ebben higyjetek!
Ez elvezet minden igazságra bennünket!


Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Szomb. 14 Dec. - 15:15

Visszaemlékszem Allgaier volt az egyik  hármunk közül , aki képes volt ugyan azt látni a Chitcen Itzai  piramisos kísérleteinknél . Kár , hogy nincs közöttünk egy időben írogattam neki , hogy jöjjön , de már nem válaszolt . Jóformán inkább Annatollával voltak vallási nézetű párbeszédeik  és nem mindig az egyetértésről .
Ki az ember? Images?q=tbn:ANd9GcQnHg1DeNM9xOI8uIuN9C3WFxbHGntqQmVJK2_NOZyRSR8i1RC7mg

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Áprilia on Szomb. 14 Dec. - 15:45

Biztosan jó volt.


A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 14 Dec. - 16:22-kor.

______________________________________________________
Az akarat nem követelőzik, hanem teremt.

Egyébiránt: home office-t akarok! 
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 5383

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Vendég on Hétf. 16 Jún. - 22:07

A pszichológiának és az önismereti teszteknek emitt van a helye.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Áprilia on Szomb. 13 Szept. - 8:26

Egy érdekes kérdés, amelyet tegyetek fel magatoknak:

Emlékeztek-e önmagatokra?

Figyeljétek meg, hogy ha a kérdés hatására emlékeztek is, az kb. csak pár másodpercig fog tartani, majd újra elfeledkeztek magatokról.
A tudatosság az, amikor emlékszünk önmagunkra. Az ember sajnos nem emlékszik önmagára. Gyakorlatilag egyfolytában alszik. Ám folyamatos önmegfigyelésre törekvéssel növelhetjük a tudatosság pillanatait.
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 5383

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Szomb. 13 Szept. - 9:13

@Áprilia írta:
Egy érdekes kérdés, amelyet tegyetek fel magatoknak:

Emlékeztek-e önmagatokra?

Figyeljétek meg, hogy ha a kérdés hatására emlékeztek is, az kb. csak pár másodpercig fog tartani, majd újra elfeledkeztek magatokról.
A tudatosság az, amikor emlékszünk önmagunkra. Az ember sajnos nem emlékszik önmagára. Gyakorlatilag egyfolytában alszik. Ám folyamatos önmegfigyelésre törekvéssel növelhetjük a tudatosság pillanatait.
Én ezt nem azzal magyaráznám , hogy az ember egyfolytában alszik , hanem azzal , hogy az önmagunkra való figyelés és emlékezet helyett a külvilágra figyelünk és arra emlékezünk  inkább .

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Áprilia on Szomb. 13 Szept. - 12:04

És a hsz-em első felét kipróbáltad?
Ugye milyen érdekes?

(A mondandóddal kapcsolatban annyit, hogy az alvás következtében gépiesen cselekszünk. Nem tudatosan. Ezért nevezhető a nem-tudatosság alvásnak.)
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 5383

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Blueeye on Szomb. 13 Szept. - 12:09

@Áprilia írta:És a hsz-em első felét kipróbáltad?
Ugye milyen érdekes?

(A mondandóddal kapcsolatban annyit, hogy az alvás következtében gépiesen cselekszünk. Nem tudatosan. Ezért nevezhető a nem-tudatosság alvásnak.)


És a legtöbb ember egész életében egy pillanatra sem ébred fel. A jövő kilátástalan ebből a szempontból. Nem látok sötéten, hanem tisztán. Nem is lehet máshogy.

______________________________________________________
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"

 - Farid ud-Din Attar

Blueeye

Hozzászólások száma : 1102

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Áprilia on Szomb. 13 Szept. - 12:12

@Blueeye írta:
@Áprilia írta:És a hsz-em első felét kipróbáltad?
Ugye milyen érdekes?

(A mondandóddal kapcsolatban annyit, hogy az alvás következtében gépiesen cselekszünk. Nem tudatosan. Ezért nevezhető a nem-tudatosság alvásnak.)


És a legtöbb ember egész életében egy pillanatra sem ébred fel. A jövő kilátástalan ebből a szempontból. Nem látok sötéten, hanem tisztán. Nem is lehet máshogy.

shaking-hands
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 5383

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Áprilia on Szomb. 13 Szept. - 14:44

Ettől még az eredeti kérdést ne feledjük. Laughing

@Áprilia írta:
Egy érdekes kérdés, amelyet tegyetek fel magatoknak:

Emlékeztek-e önmagatokra?

Figyeljétek meg, hogy ha a kérdés hatására emlékeztek is, az kb. csak pár másodpercig fog tartani, majd újra elfeledkeztek magatokról.
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 5383

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Szomb. 13 Szept. - 18:48

@Áprilia írta:És a hsz-em első felét kipróbáltad?
Ugye milyen érdekes?

(A mondandóddal kapcsolatban annyit, hogy az alvás következtében gépiesen cselekszünk. Nem tudatosan. Ezért nevezhető a nem-tudatosság alvásnak.)
 Igen , megfigyeltem , hogy valóban így van .  öröm

-A gépies cselekvéshez :- szóval  előfordul , hogy az ember tesz dolgokat , miközben egészen máson jár az agya . Ha gépies cselekvésről lenne szó , én erre tippelnék inkább . 
Amúgy egyébként az ember valóban tompa , hisz mondhatni látni látunk , de nem sokkal tovább az orrunknál . Ha egy kicsit tudatosabbá válnánk , akkor észlelésünk hasonlóvá válhatna a saséhoz , na de hát többnyire ez nem így van .

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Szomb. 13 Szept. - 18:51

@Blueeye írta:
@Áprilia írta:És a hsz-em első felét kipróbáltad?
Ugye milyen érdekes?

(A mondandóddal kapcsolatban annyit, hogy az alvás következtében gépiesen cselekszünk. Nem tudatosan. Ezért nevezhető a nem-tudatosság alvásnak.)


És a legtöbb ember egész életében egy pillanatra sem ébred fel. A jövő kilátástalan ebből a szempontból. Nem látok sötéten, hanem tisztán. Nem is lehet máshogy.
Ami a jövőt illeti , szerintem látják az emberek azt , és nem azért , mert alszanak , hanem mert töketlenek cselekvésre képtelen egy faj . 
Tisztelet a kivételnek , mert kivételek azért mindig vannak .

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Áprilia on Szomb. 13 Szept. - 19:13

@fortis írta:
@Blueeye írta:
@Áprilia írta:És a hsz-em első felét kipróbáltad?
Ugye milyen érdekes?

(A mondandóddal kapcsolatban annyit, hogy az alvás következtében gépiesen cselekszünk. Nem tudatosan. Ezért nevezhető a nem-tudatosság alvásnak.)


És a legtöbb ember egész életében egy pillanatra sem ébred fel. A jövő kilátástalan ebből a szempontból. Nem látok sötéten, hanem tisztán. Nem is lehet máshogy.
Ami a jövőt illeti , szerintem látják az emberek azt , és nem azért , mert alszanak , hanem mert töketlenek cselekvésre képtelen egy faj . 
Tisztelet a kivételnek , mert kivételek azért mindig vannak .

Na és mi az oka, hogy "töketlen és cselekvésre képtelen faj"? Az, hogy alszik. És a kör bezárult.
(De van kiút. Csak nem mindenkinek. Még csak nem is sokaknak.)
(Amúgy, ha megpróbálunk emlékezni önmagunkra, energiához jutunk. Wink )
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 5383

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Méhecske on Vas. 14 Szept. - 8:30

Igen, mostmár értem, miről beszélsz.

Isten, amikor teremtett bennünket, amikor földi életet adott, akkor abba a teremtés előtti "halmazba" lehelte az életet, aki én lettem - az Ő teremtő ereje által, ezért aztán, ha sikerül odatekintenem; visszatérnem a teremtésem ismeretéhez, a forráshoz, akkor abban Isten teremtő erejébe mártózhatom; abba az erőbe, ami születésem impulzusát adta, ami észrevétlen is erőt ad a létezésemhez, de én magam is vehetem ezt az erőt céljaimra; de csak akkor vagyok képes odatérni, ha jól imádkozom, ehhez céljaimnak szeretetből kell fakadjanak....mert bár forrás az, és Isten mindent megenged, de ha céljaim nem a szeretet tövéről fakadnak, akkor eltékozolva Isten szépséges erejét a magam akarata meg fog nyilvánulni és engem fog gyötörni.
...ám, vissza-visszatérve világosságot is ad ez a forrás és tetteimet bírálja.
Így bár lehetnék a legteljesebb ördög is, de a szeretet a keskeny úton tart.
Méhecske
Méhecske

Hozzászólások száma : 277

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Blueeye on Vas. 14 Szept. - 13:05

@Áprilia írta:
Egy érdekes kérdés, amelyet tegyetek fel magatoknak:

Emlékeztek-e önmagatokra?

Figyeljétek meg, hogy ha a kérdés hatására emlékeztek is, az kb. csak pár másodpercig fog tartani, majd újra elfeledkeztek magatokról.
A tudatosság az, amikor emlékszünk önmagunkra. Az ember sajnos nem emlékszik önmagára. Gyakorlatilag egyfolytában alszik. Ám folyamatos önmegfigyelésre törekvéssel növelhetjük a tudatosság pillanatait.


Ez így van. Az elme irányít. szomorúkocka Nincs meg az egyensúly.

______________________________________________________
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"

 - Farid ud-Din Attar

Blueeye

Hozzászólások száma : 1102

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Blueeye on Vas. 14 Szept. - 13:05

@Áprilia írta:
@fortis írta:
@Blueeye írta:


És a legtöbb ember egész életében egy pillanatra sem ébred fel. A jövő kilátástalan ebből a szempontból. Nem látok sötéten, hanem tisztán. Nem is lehet máshogy.
Ami a jövőt illeti , szerintem látják az emberek azt , és nem azért , mert alszanak , hanem mert töketlenek cselekvésre képtelen egy faj . 
Tisztelet a kivételnek , mert kivételek azért mindig vannak .

Na és mi az oka, hogy "töketlen és cselekvésre képtelen faj"? Az, hogy alszik. És a kör bezárult.
(De van kiút. Csak nem mindenkinek. Még csak nem is sokaknak.)
(Amúgy, ha megpróbálunk emlékezni önmagunkra, energiához jutunk.  Wink  )


yes

______________________________________________________
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"

 - Farid ud-Din Attar

Blueeye

Hozzászólások száma : 1102

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Blueeye on Vas. 14 Szept. - 13:07

Azért nincs minden elveszve, pl. néhány dolog felett az életemben van már önkontroll. Van tudatosság, és ezek a dolgok rendben is vannak, nem rángatnak bábuként. De ahol nem vagyok tudatos, ott bizony a külvilág és annak eseményei cibálnak erre-arra. szájhúzós

______________________________________________________
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"

 - Farid ud-Din Attar

Blueeye

Hozzászólások száma : 1102

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Blueeye on Vas. 14 Szept. - 13:10

@Méhecske írta:Igen, mostmár értem, miről beszélsz.

Isten, amikor teremtett bennünket, amikor földi életet adott, akkor abba a teremtés előtti "halmazba" lehelte az életet, aki én lettem - az Ő teremtő ereje által, ezért aztán, ha sikerül odatekintenem; visszatérnem a teremtésem ismeretéhez, a forráshoz, akkor abban Isten teremtő erejébe mártózhatom; abba az erőbe, ami születésem impulzusát adta, ami észrevétlen is erőt ad a létezésemhez, de én magam is vehetem ezt az erőt céljaimra; de csak akkor vagyok képes odatérni, ha jól imádkozom, ehhez céljaimnak szeretetből kell fakadjanak....mert bár forrás az, és Isten mindent megenged, de ha céljaim nem a szeretet tövéről fakadnak, akkor eltékozolva Isten szépséges erejét a magam akarata meg fog nyilvánulni és engem fog gyötörni.
...ám, vissza-visszatérve világosságot is ad ez a forrás és tetteimet bírálja.
Így bár lehetnék a legteljesebb ördög is, de a szeretet a keskeny úton tart.


Világosság = tudatosság.

Képzeld el, hogy minden életterületen ez a tudatosság, világosság, vagy fény árasztana el bennünket. leborulós
Ez folyamatos örömérzést és belső nyugalmat adna a külső körülményektől függetlenül.
Megtérés, felszabadulás, megvilágosodás...

 repül Felülemelkedni az anyagi világon, és az egónkon.

______________________________________________________
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"

 - Farid ud-Din Attar

Blueeye

Hozzászólások száma : 1102

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Vendég on Vas. 14 Szept. - 15:08

Nem imádkozni kell jól, hanem cselekedni kell helyesen.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Vas. 14 Szept. - 18:20

@Áprilia írta:


Na és mi az oka, hogy "töketlen és cselekvésre képtelen faj"? Az, hogy alszik. És a kör bezárult.
(De van kiút. Csak nem mindenkinek. Még csak nem is sokaknak.)
(Amúgy, ha megpróbálunk emlékezni önmagunkra, energiához jutunk.  Wink  )
Hát szerintem a töketlenségnek nem csak az alvás az oka , hanem részben a félelem .  Félelem az újtól , a változtatni akarástól ,  esetleg attól , hogy az ember sorsa rosszabbra fordulhat , mint amilyen .
Amúgy az energiához jutással egyet értek .

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Mayra1 on Vas. 14 Szept. - 19:28

@fortis írta:Hát szerintem a töketlenségnek nem csak az alvás az oka , hanem részben a félelem .  Félelem az újtól , a változtatni akarástól ,  esetleg attól , hogy az ember sorsa rosszabbra fordulhat , mint amilyen .
Amúgy az energiához jutással egyet értek .
 Ramana Maharshi szerint az ébredés legnagyobb akadálya az, hogy azt hisszük nem vagyunk megvilágosodva.  öröm

______________________________________________________
"Ha van cél, van oda út is"
Mayra1
Mayra1

Hozzászólások száma : 1256

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Vas. 14 Szept. - 21:03

öröm

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Méhecske on Vas. 14 Szept. - 21:57

@Blueeye írta:

Világosság = tudatosság.

Képzeld el, hogy minden életterületen ez a tudatosság, világosság, vagy fény árasztana el bennünket. leborulós
Ez folyamatos örömérzést és belső nyugalmat adna a külső körülményektől függetlenül.
Megtérés, felszabadulás, megvilágosodás...

 repül Felülemelkedni az anyagi világon, és az egónkon.
Igen, a külső körülményektől függetlenül.
Ám ez az állapot nem csak elér, és van, hanem azt tevékenységben is meg kell tudni tartani.
Tudni, tudhatom, de a cselekedeteink hoznak még meglepetéseket ...  upsz öröm
Méhecske
Méhecske

Hozzászólások száma : 277

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Méhecske on Vas. 14 Szept. - 21:58

@efi írta:Nem imádkozni kell jól, hanem cselekedni kell helyesen.
Ha nem tartod szívedet szeretetben, akkor nem tudsz minden pillanatban helyesen cselekedni.
Méhecske
Méhecske

Hozzászólások száma : 277

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  fortis on Hétf. 15 Szept. - 7:40

@Méhecske írta:
@efi írta:Nem imádkozni kell jól, hanem cselekedni kell helyesen.
Ha nem tartod szívedet szeretetben, akkor nem tudsz minden pillanatban helyesen cselekedni.
Szerintem az embernek a szívét szeretetben tartani független attól , hogy jól tud e   imádkozni , vagy sem . Ellenben ha az ember helyesen cselekszik , akkor szeretetben teszi azt , és ha szeretetben cselekszik , akkor helyesen teszi azt .

______________________________________________________
Ha teszel egy lépést előre, a világod megváltozik.
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 10144

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Méhecske on Hétf. 15 Szept. - 21:21

És akkor jól imádkozott, mégha észre sem vette...
Méhecske
Méhecske

Hozzászólások száma : 277

Vissza az elejére Go down

Ki az ember? Empty Re: Ki az ember?

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 4 oldal 1, 2, 3, 4  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.