Jóslatok Szimbólumok
+4
Blueeye
Mayra1
Áprilia
Lea.
8 posters
2 / 3 oldal
2 / 3 oldal • 1, 2, 3
Re: Jóslatok Szimbólumok
Említettem, s emlékezel azonnal is ha, "kifejtem" a magam nézőpontjából - MI AZ IGAZSÁG!
-
Az Igazság!
A Bűn Megítéltetett Bűn és Igazság és Ítélet tekintetében!
-
Következésként: égetően sűrgős az Apostoli Szentek Közösségének Feltámasztása!
Amíg - e közeg hézagosan funkcionál - kevés jellel kevés csodával, a Szent Megtestesítésével!
Magam is csak az vagyok amivé küzdelmemben azzá tudtam válni!
-
Mikor álnok akkor, bűntől és lelkiismerettől marcangolt!
Mikor "megszólított" akkor, dícsérő és magasztaló!
-
A vonzást - tudjuk!
-
Mégse nyertük el!
-
Talán, a történelem kéreti magát mert ártatlan szűziességét nékünk szánja adni - gyönyörré?
-
A történelem; ( sorry)) véres szajha, aki nem átallik újra és újra nyoszolyájára feküdni - mocskában!
-
Az Igazság!
A Bűn Megítéltetett Bűn és Igazság és Ítélet tekintetében!
-
Következésként: égetően sűrgős az Apostoli Szentek Közösségének Feltámasztása!
Amíg - e közeg hézagosan funkcionál - kevés jellel kevés csodával, a Szent Megtestesítésével!
Magam is csak az vagyok amivé küzdelmemben azzá tudtam válni!
-
Mikor álnok akkor, bűntől és lelkiismerettől marcangolt!
Mikor "megszólított" akkor, dícsérő és magasztaló!
-
A vonzást - tudjuk!
-
Mégse nyertük el!
-
Talán, a történelem kéreti magát mert ártatlan szűziességét nékünk szánja adni - gyönyörré?
-
A történelem; ( sorry)) véres szajha, aki nem átallik újra és újra nyoszolyájára feküdni - mocskában!
Vendég- Vendég
Elek hogyan szeretnéd az apostoli szentek közösségét feltámasztani ?
Épriliának !
Azt hiszem értem .
Azt hiszem értem .
Áprilia írta:Believe írta:" Az én behal ha, Jézusra néz! "
Ezt nem értem elmagyaráznád ?
Elek te már néztél Jézusra , de úgy tudom te magad még mindig az vagy aki vagy . Az lehet már nem az vagy aki voltál , de azzá sem váltál ami az én megsemmisülésével járna véleményem szerint .
Bár nem tőlem kérdezted, szerintem ezt azt jelenti, hogy aki újjászületett, annak a szellemében már nincs benne az óember. Ezt csak az elméje hiteti el vele továbbra is. Tehát nincs már meg benne az a természet, ami arra kényszerítené, hogy továbbra is azokat a helytelen dolgokat tegye, amiket régebben tett, és amiket valójában akkor sem akart megtenni, de nem tudott ellenállni. Erről szól a Róma levélnek az a bonyolult megfogalmazása, hogy "nem azokat tesszük, amiket akarunk, hanem azokat. amiket nem akarunk. Ha pedig azokat tesszük, amiket nem akarunk, nem mi tesszük azokat, hanem a bennünk lakozó bűn-természet." Az újjászületést követően, amikor már ez a bűn-természet/kényszerítő erő nincs többé bennünk, akkor már ellen tudnánk neki állni, azonban az elménk elhiteti velünk, hogy még mindig ugyanazok, ugyanolyanok vagyunk, mint voltunk. Pedig nem.
Én ezt értem is. A dilemmát pont az okozza, hogy ha egy újjászületett keresztény teszem azt Ouspensky-féle, vagy bármiféle önismeretet végez, akkor gyakorlatilag az óemberét tanulmányozza, ami már nincs is benne (csak az elméje hiteti el vele, de annak meg képes lenne ellen állni, ha megérné a pénzét.) Egy újjászületett kereszténynek okafogyott az óemberét "önmegismerni": elegendő lenne szeretetben járnia, Krisztussal közösségben lennie, máris kirajzolódna benne az új ember.
Believe írta:Épriliának !
Azt hiszem értem .
Még annyival egészíteném ki, hogy egy újjá nem született ember óemberének "öntoldozgatásával-foltozgatásával" kialakíthatók ugyan magasabb értelmi-érzelmi-észlelési funkciók (ld. Gurdjieff-Ouspensky-féle magasabb funkciók), azonban ettől még nem költözik be az emberbe a (krisztusi) szeretet. (Erről az esetről mondja azonban azt az Ige, hogy miénk lehet a jövendő mondás tudománya, vagy szólhatunk bár nyelveken, stb., ha szeretet nincs bennünk, olyanok vagyunk, mint a zengő érc, vagy a pengő cimbalom. Mert a jövendőmondások stb.-k elmúlnak, azonban a szeretet soha el nem fogy.)
Míg ha valaki elsőként magába fogadja a krisztusi szeretetet/újjászületik, és van rá gondja, hogy növekedjen is ebben a szeretetben, akkor ezek a magasabb funkciók is kialakulnak benne.
Tehát a két "módszer" közt az lehet a különbség, hogy önmegfigyeléssel, önemlékezéssel, stb.-vel nem tudsz szeretetet csiholni, mert akárhogy erőlködsz, csak az óember maradtál - igaz, új funkciókkal, de szeretet nélkül. Ez elenyészik.
Míg a Krisztusban való ujjászületéssel a szeretet képességével indítasz és arra alapozol. És abból fakad minden, minden új képesség. Ez örökkévaló.
Ehhez képest, ha valaki újjászületettként toldozgatja-foltozgatja az óemberét - ami már nincs is neki, csak az elméje hiteti el vele -, az valóban felesleges tehernek/körnek tűnik. Ez nekem is a dilemmám.
Amíg csak a Bibliaval foglalkoztam es szeretetben jártam, minden erőfeszítés nélkül, ajándékként megtapasztaltam a távolbalátást, jövőbe látást, természetfeletti gyógyulást. (Azt hiszem, nem véletlen, hogy az Ige ezeket a képességeket "szellemi ajándék"-nak nevezi. Az ajándékért nem kell megdolgoznod, az "adatik".)
Amióta nem a Bibliára alapozva foltozgatom a - nem létező - óemberemet, csak erofeszitesek árán csurran-cseppen valami.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 24 Feb. - 15:35-kor.
Értem , de nem tudok mit mondani mert nem tudom kifejezni azt amit gondolok .
Még kiegészítettem a végén saját konkrét példával, amíg írtál.
Áprilia írta:Még kiegészítettem a végén saját konkrét példával, amíg írtál.
" Amióta nem a Bibliára alapozva foltozgatom a - nem létező - óemberemet, csak erofeszitesek árán csurran-cseppen valami. "
És ez késztet valamire ? Hogyan tovább ?
Believe írta:Áprilia írta:Még kiegészítettem a végén saját konkrét példával, amíg írtál.
" Amióta nem a Bibliára alapozva foltozgatom a - nem létező - óemberemet, csak erofeszitesek árán csurran-cseppen valami. "
Fel kéne oldani a dilemmát. Addig nem tudok tovább lépni. Ráadasul az egyikbe vetett hitem akadályozza a másikba vetett hitem eredményeként jelentkezendő megtapasztalásokat. Akármelyik módszert is követem, mindegyiknél érvényesül, hogy az egyik lábammal a gázt nyomom, a másikkal pedig a féket. Egyidejűleg.
A hozzászólást Áprilia összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 24 Feb. - 16:06-kor.
Áprilia írta:Believe írta:Áprilia írta:Még kiegészítettem a végén saját konkrét példával, amíg írtál.
Fel kéne oldani a dilemmát. Addig nem tudok tovább lépni. Ráadasul az egyikbe vetett hitem akadályozza a másikba vetett hitem eredményeként jelentkezendő megtapasztalásokat.
Hogy lehetne feloldani ezt a dilemmát ?
Mit tudom én. Majd az idő megoldja. (Az előbbit még kiegészítettem egy mondattal).
Áprilia írta:Mit tudom én. Majd az idő megoldja. (Az előbbit még kiegészítettem egy mondattal).
Talán egy átütő tapasztalat fordítana egyet a keréken .
Believe írta:Áprilia írta:Mit tudom én. Majd az idő megoldja. (Az előbbit még kiegészítettem egy mondattal).
Úgy nehéz lesz, ha valaki egyszerre nyomja a gázt, meg a féket....nem tud kibillenni ez az egész a holtpontról. Jól bevásároltam.
Áprilia írta:Believe írta:Áprilia írta:Mit tudom én. Majd az idő megoldja. (Az előbbit még kiegészítettem egy mondattal).
Úgy nehéz lesz, ha valaki egyszerre nyomja a gázt, meg a féket....nem tud kibillenni ez az egész a holtpontról. Jól bevásároltam.
Ha nem tapasztalat , akkor talán valaki . Valaki aki többet tud nyújtani , mint egy tapasztalat és akiben vakon bízni tudnál . Az kibillenthetne vagy az egyik , vagy a másik oldalról . Talán egy mesterre lenne szükséged valamelyik oldalról .
id....Áprilia..."Egy újjászületett kereszténynek okafogyott az óemberét "önmegismerni": elegendő lenne szeretetben járnia, Krisztussal közösségben lennie, máris kirajzolódna benne az új ember...."
-
Úgy vélem!
És ez bizony igen szilárd alapon nyugszik - miután pontosan a még "nemléte" támasztja alá...
az ujjá születés "hézagossága" sem zárható ki mint egy véletlen bele pottyant bogárka az ételből!
Till. annak aki már megtelt csurig "bűnnel" és keresi a kiteljesedett létezést még ez is számításba jöhet, s akkor aztán áll minden a feje tetejére, ebben a kérdésben!
Megmondom miért!
Jézus "ottléte" garancia volt az Ő korában továbbá az első századi kereszténység korai szakaszában, hogy aztán egyre inkább a ráhatásokat tekintve, veszíthessen fényéből, s elindúlhasson az Isten Tervének fináléja! Így...
A legeslegerősebb újjászületési "hullámnak" Armageddont megelőzően kell megtörténnie, a vég periódusban - a kibontakoztatásban.
Az Igazság Követelménye ez, nem a tanoké és a tanokat követő hiedelmeké!
A SztSz senki ember fiát nem fogja kifelejteni sem tévedésből sem más számításból - az Ujjá Születés Szentségének Megismertetéséből! ( totális ébredés )
A Döntés Szabadságából!
Joggal merűl fel!
És addig?
Addig - kérem a "Lelki Ismeret" tett-tesz bizonyságot, s akit tudott - vezetett is!
-
Az un. konkrét magam méricskélése - indokolatlan, okafogyott....nagyon okafogyott ! Sehova sem vezető kínos tortúra, gyötrettetés, hamis szelektációkkal, fusztráltságokkal...stb...
-
Következésként még mindég ott tartunk - a lelki ismeret szavát illene követni - minden időben!
-
A gyülekezeti kiválásaim db. szám szerint négy...ezen állásfoglalásaimból történtek meg mert nem "faroltam be" holmi tanításoknak, bölcsességeknek vagy "szemeket kápráztató" "varázslásoknak"!
-
Az Apostoli Szent Közösségnek ezért van kimondhatatlan nagy jelentősége, ahol is "tömörítve van" eszenciálva, hogy mi maga az - AGAPE!
-
Csak annyit említenék még, az "aklok" szó kinyílvánítottsága, továbbá az egybe gyűjtés is erre utal...
-
A torta habja tehát, különb közösségek fognak létre jönni mint az első századba, a világ minden szegletében mint az valaha volt!
-
Ebben hinni!
Az ÉLET!
Jézus a királya, a Szentek Közösségének Feje!
-
Úgy vélem!
És ez bizony igen szilárd alapon nyugszik - miután pontosan a még "nemléte" támasztja alá...
az ujjá születés "hézagossága" sem zárható ki mint egy véletlen bele pottyant bogárka az ételből!
Till. annak aki már megtelt csurig "bűnnel" és keresi a kiteljesedett létezést még ez is számításba jöhet, s akkor aztán áll minden a feje tetejére, ebben a kérdésben!
Megmondom miért!
Jézus "ottléte" garancia volt az Ő korában továbbá az első századi kereszténység korai szakaszában, hogy aztán egyre inkább a ráhatásokat tekintve, veszíthessen fényéből, s elindúlhasson az Isten Tervének fináléja! Így...
A legeslegerősebb újjászületési "hullámnak" Armageddont megelőzően kell megtörténnie, a vég periódusban - a kibontakoztatásban.
Az Igazság Követelménye ez, nem a tanoké és a tanokat követő hiedelmeké!
A SztSz senki ember fiát nem fogja kifelejteni sem tévedésből sem más számításból - az Ujjá Születés Szentségének Megismertetéséből! ( totális ébredés )
A Döntés Szabadságából!
Joggal merűl fel!
És addig?
Addig - kérem a "Lelki Ismeret" tett-tesz bizonyságot, s akit tudott - vezetett is!
-
Az un. konkrét magam méricskélése - indokolatlan, okafogyott....nagyon okafogyott ! Sehova sem vezető kínos tortúra, gyötrettetés, hamis szelektációkkal, fusztráltságokkal...stb...
-
Következésként még mindég ott tartunk - a lelki ismeret szavát illene követni - minden időben!
-
A gyülekezeti kiválásaim db. szám szerint négy...ezen állásfoglalásaimból történtek meg mert nem "faroltam be" holmi tanításoknak, bölcsességeknek vagy "szemeket kápráztató" "varázslásoknak"!
-
Az Apostoli Szent Közösségnek ezért van kimondhatatlan nagy jelentősége, ahol is "tömörítve van" eszenciálva, hogy mi maga az - AGAPE!
-
Csak annyit említenék még, az "aklok" szó kinyílvánítottsága, továbbá az egybe gyűjtés is erre utal...
-
A torta habja tehát, különb közösségek fognak létre jönni mint az első századba, a világ minden szegletében mint az valaha volt!
-
Ebben hinni!
Az ÉLET!
Jézus a királya, a Szentek Közösségének Feje!
A hozzászólást Elek összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 24 Feb. - 18:27-kor.
Vendég- Vendég
Mondjuk ki!
ÉN!
Nem vagyok képes az Apostoli közeg "feltámasztására"!
Még csak utalni sem tudok hasonlóra, hiszen ez teljességgel lehetetlen ember számára!
-
Viszont!
Az egyéni felelősség igen nagy!
Mi ez?
-
Mint Jézust követni igyekvő, tartsak ki abban ami kezembe adatott! Pld....
Karizmáimban!
Ne legyek megingatható sőt, példával elől járva - alkalmas + alkalmatlan időben mutassak rá az AGAPE-ra!
A Szeretetre nézni és attól sugárzónak lenni - nem nehéz!
Aki az ellenkezőjét állítja, az kérem - hazudik!
Van "bizonyos pont" életedben - amit szeretsz!
Önmagad?
Akkor az de ha, a kiskutyád akkor, AZ!
-
Tedd mit tenned kell teljes erőddel, teljes hiteddel!
Hamis karizma még senkinek sem adatott!
ÉN!
Nem vagyok képes az Apostoli közeg "feltámasztására"!
Még csak utalni sem tudok hasonlóra, hiszen ez teljességgel lehetetlen ember számára!
-
Viszont!
Az egyéni felelősség igen nagy!
Mi ez?
-
Mint Jézust követni igyekvő, tartsak ki abban ami kezembe adatott! Pld....
Karizmáimban!
Ne legyek megingatható sőt, példával elől járva - alkalmas + alkalmatlan időben mutassak rá az AGAPE-ra!
A Szeretetre nézni és attól sugárzónak lenni - nem nehéz!
Aki az ellenkezőjét állítja, az kérem - hazudik!
Van "bizonyos pont" életedben - amit szeretsz!
Önmagad?
Akkor az de ha, a kiskutyád akkor, AZ!
-
Tedd mit tenned kell teljes erőddel, teljes hiteddel!
Hamis karizma még senkinek sem adatott!
Vendég- Vendég
A kedves Áprilia problémája ugyan az mint másoké...
-
A tévtanítók áldozata, akik elnyomták benne, lelkében a megtapasztalás szentségét, a maguk hamis tanainak terjesztésének érdekében!
Ennek oka lehet hiúság, hatalomvágy, féltékenykedés és millió efféle degeneratív "akármi"...
-
A szabadulás?
Jelen pillanatban szélsőséges keretei vannak, s az egyén kitartásától függő!
Én hiszem az ébredést, hiszem ezen személyek heorikusságátban!
Áprilia?
Heorikus típus vagy?
-
Van itt közöttünk aki hisz a hősiességben?
-
Igen az "összetett"-ben, aki nem tartja bűnnek az elhívatottságot és az elrendeltetést....
-
A tévtanítók áldozata, akik elnyomták benne, lelkében a megtapasztalás szentségét, a maguk hamis tanainak terjesztésének érdekében!
Ennek oka lehet hiúság, hatalomvágy, féltékenykedés és millió efféle degeneratív "akármi"...
-
A szabadulás?
Jelen pillanatban szélsőséges keretei vannak, s az egyén kitartásától függő!
Én hiszem az ébredést, hiszem ezen személyek heorikusságátban!
Áprilia?
Heorikus típus vagy?
-
Van itt közöttünk aki hisz a hősiességben?
-
Igen az "összetett"-ben, aki nem tartja bűnnek az elhívatottságot és az elrendeltetést....
Vendég- Vendég
Elek írta:
Én hiszem az ébredést, hiszem ezen személyek heroikusságátban!
Áprilia?
Heroikus típus vagy?
Absolutely.
(Believe, csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Könyvtáron belül is van egy ilyen topik pár hsz-szel, hogy "Misztikum, jóslatok, jövendölések." Nem kellene ezzel egyesíteni?)
Áprilia írta:(Believe, csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Könyvtáron belül is van egy ilyen topik pár hsz-szel, hogy "Misztikum, jóslatok, jövendölések." Nem kellene ezzel egyesíteni?)
Áthelyeztem ide az első oldalra .
Szerintem ezt megmondja a láthatatlan cowboy az éneklő bokor tövében....Believe írta:Nem tudom , de a mondat értelme keletre mutat szerintem .Lea. írta:Most már csak az izgat, hogy mi a hét teve és a zenélő sivatagok tigrise.
Nagyon érdekesek ezek a szimbólumok .Mayra1 írta:Szerintem ezt megmondja a láthatatlan cowboy az éneklő bokor tövében....Believe írta:Nem tudom , de a mondat értelme keletre mutat szerintem .Lea. írta:Most már csak az izgat, hogy mi a hét teve és a zenélő sivatagok tigrise.
Azt hiszem a szimbólumban való beszélésnek az lehet a konkrétumokkal szemben lévő előnye , hogy fenntartja a más és már értelmezés lehetőségét . Tehát úgymond kisebb a tévedés esélye , legalábbis látszatra .
Believe írta:
...a szimbólumban való beszélés... fenntartja a más és más értelmezés lehetőségét . Tehát úgymond kisebb a tévedés esélye , legalábbis látszatra .
Szerintem ellenkezőleg, mármint a fekete betűs rész. Egy szimbólumnak az a lényege, hogy mindenki számára ugyanazt kellene, hogy jelentse. Ezért akik szimbolumokban képesek kommunikálni egymással, azok azért értik meg egymást tökéletesen, mert mivel mindannyian ugyanazt értik a szimbólum alatt (magyarán tudják a szimbólum jelentését), kizárt a tévedés, a meg nem értés esélye. A szimbolumokban történő kommunikáció ezért a kommunikáció legmagasabb formája (Ouspenksy-Gurdjieff. Szóval nem én találtam ki. De abszolút látok benne rációt.)
Én arra gondoltam , hogy jön egy szimbólum ami mondjuk a világ végét jósolja a 2000-es évre . Aztán a világvége mégsem jön el . Ekkor azt mondják az emberek , ez a szimbólum mégsem erre vonatkozhatott , hanem amarra , tehát a jelentése változhat . Ellenben ha szimbólumban való beszélés nélkül valaki azt írta volna , hogy 2000 - ben lesz a világ vége és mindenki elpusztul , na ebben az esetben viszont azt mondják , az illető tévedett .
Szóval ez más , mint amit te említesz , bár kétségtelen , hogy lehetett úgy is érteni , ahogyan te gondoltad . Bár itt most a jóslatok szimbólikájáról lett volna szó a jövőre kivetítve .
Szóval ez más , mint amit te említesz , bár kétségtelen , hogy lehetett úgy is érteni , ahogyan te gondoltad . Bár itt most a jóslatok szimbólikájáról lett volna szó a jövőre kivetítve .
Believe írta:Én arra gondoltam , hogy jön egy szimbólum ami mondjuk a világ végét jósolja a 2000-es évre . Aztán a világvége mégsem jön el . Ekkor azt mondják az emberek , ez a szimbólum mégsem erre vonatkozhatott , hanem amarra , tehát a jelentése változhat .
Ez esetben sem a jelentése változott, hanem az emberek tévedtek. Miből gondolod, hogy a ma földhözragadt tömege helyesen tudja értelmezni a letűnt - a szellemvilággal élő kapcsolatban levő - korok szimbolikáját...
Jézus folyton úgy beszélt...
-
A "alúlműveltség" vagy szándékos ott tartatása - indok volt a képi megjelenítésre!
Hozzáférhető, azonnal alkalmazható!
Továbbá emberibb, a szeretet eszközisége hiszen Isten - mint a legnagyobb "kinyílvánító" az egész teremtett világot "ebbe a keretbe" helyezte bele...
lás egy szép tájat, láss egy állatot és láss - egy embert!
-
A "alúlműveltség" vagy szándékos ott tartatása - indok volt a képi megjelenítésre!
Hozzáférhető, azonnal alkalmazható!
Továbbá emberibb, a szeretet eszközisége hiszen Isten - mint a legnagyobb "kinyílvánító" az egész teremtett világot "ebbe a keretbe" helyezte bele...
lás egy szép tájat, láss egy állatot és láss - egy embert!
Vendég- Vendég
Believe koma - kérlek - a varázslás szimbólum rendszere pont, hogy nagyon is lefedi a maga sajátosságait...
az általad felhozott "tévedések" sokasága nem más mint maga a gyökere..."A" hamisság, "A" bűn a tulajdonképpeni - "elszakadás" - "engedetlenség" !
az általad felhozott "tévedések" sokasága nem más mint maga a gyökere..."A" hamisság, "A" bűn a tulajdonképpeni - "elszakadás" - "engedetlenség" !
Vendég- Vendég
Áprilia írta:Believe írta:Én arra gondoltam , hogy jön egy szimbólum ami mondjuk a világ végét jósolja a 2000-es évre . Aztán a világvége mégsem jön el . Ekkor azt mondják az emberek , ez a szimbólum mégsem erre vonatkozhatott , hanem amarra , tehát a jelentése változhat .
Ez esetben sem a jelentése változott, hanem az emberek tévedtek. Miből gondolod, hogy a ma földhözragadt tömege helyesen tudja értelmezni a letűnt - a szellemvilággal élő kapcsolatban levő - korok szimbolikáját...
Hmm ez igaz lehet .
Elek írta:Believe koma - kérlek - a varázslás szimbólum rendszere pont, hogy nagyon is lefedi a maga sajátosságait...
A varázslás szimbólum rendszerének néha nem is maga a szimbólum a fő értelme , hanem az az állapot amibe az embert a szimbólum alkalmazása juttatni képes .
Szóval a "felvilágosodás" egyetemes korszaka még nincs itt ...
Aszondjátok?
-
Hümmmm !
Jézust így is lehet tagadni sőt a törvényt is lehet így tagadni de, a szív hangját is lehet így tagadni, a lelki ismeretet!
Gondoljunk bele!
Mekkora trükkről beszélünk...
kicsit szégyenlem magam, s kevésszer hagyom ki kéréseim közűl - URAM! Vétkezek! Mert függönyt húzok el és a függönyre is függönyt, hogy fényed!
ÁT NE RAGYOGJON!
Aszondjátok?
-
Hümmmm !
Jézust így is lehet tagadni sőt a törvényt is lehet így tagadni de, a szív hangját is lehet így tagadni, a lelki ismeretet!
Gondoljunk bele!
Mekkora trükkről beszélünk...
kicsit szégyenlem magam, s kevésszer hagyom ki kéréseim közűl - URAM! Vétkezek! Mert függönyt húzok el és a függönyre is függönyt, hogy fényed!
ÁT NE RAGYOGJON!
Vendég- Vendég
2 / 3 oldal • 1, 2, 3
2 / 3 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.