Álom önismeret
2 posters
1 / 1 oldal
Álom önismeret
Eszembe jutott egy fantörpikus ötlet, csinálhatnánk álom önismeretet.
Tulajdonképpen az álmok jellemeznek bennünket , a benső világunkat, gondolkodásmódunkat, érzelmeinket, így ha kiragadjuk belőlük az adott szituációkban lévő reakcióinkat, azok sokat elárulhatnak rólunk.
Ha szeretnétek ebben a munkában részt venni, akkor lehetne akár ide is, vagy akár a saját ablakokba is írni álom önismereti oldalt. Úgy vélem a nyomozáshoz elegendő lenne eleinte ez az év álmai, és aztán ha akarjátok lehetne még visszább haladni, annál több és érdekesebb infó kerülhetne napvilágra önmagunkról.
Na mit gondoltok?
Tulajdonképpen az álmok jellemeznek bennünket , a benső világunkat, gondolkodásmódunkat, érzelmeinket, így ha kiragadjuk belőlük az adott szituációkban lévő reakcióinkat, azok sokat elárulhatnak rólunk.
Ha szeretnétek ebben a munkában részt venni, akkor lehetne akár ide is, vagy akár a saját ablakokba is írni álom önismereti oldalt. Úgy vélem a nyomozáshoz elegendő lenne eleinte ez az év álmai, és aztán ha akarjátok lehetne még visszább haladni, annál több és érdekesebb infó kerülhetne napvilágra önmagunkról.
Na mit gondoltok?
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 12 Május - 23:23-kor.
Áprilia írta:Kérem az álomnaplómat és az abban írtakat ebből kihagyni, békén hagyni, tiszteletben tartani!
Ez olyan dolog, amit leginkább az ember önmagának csinálna, nem pedig a másét. Ellenben ha valakit érdekel, az enyémhez nyugodtan hozzányúlhattok, ha van ötletelés, vagy vélemény az abból leszűrendő okkulások kedvéért, nyugodtan átgondolhatjátok.
2018 tudatos álmok májusig következtetve.
Kezdtem az elemzést a 2018- as tudatos álmaimmal. Rájöttem, hogy a feladat nem is annyira egyszerű, a tudatos álmok valahogy másak mint a hagyományos értelembe vett álmok, de majd mélyebben behatóan megvizsgálom a különbségeket, de most nem ez volna a feladat. Tehát maradnék egyenlőre a tervezettnél. Azt hiszem 2018-ban eddig 16 tudatos álmom lehetett amit be is jegyeztem a naplómba. Ez átlagban elosztva a mai napig durván majdnem heti egy alkalom. Persze csak hetekre elosztva, mert azért a kilengés nagyobb volt, mint egy normál periódus.
Na és akkor lássuk ebből a pár álomból mire következtethettem:
- Többnyire egyedül voltam, magányosan.
- Ha akadt társam az álmok alatt, az mindig nagy örömmel ruházott fel.
- Képes voltam meglepődni, örülni, csodálkozni, és higgadtan kezelni a dolgokat.
- Többnyire a megfigyelés, a tanulmányozás volt ami leginkább lefoglalt.
- Ezen felül többször is találkoztam önmagammal, ezen még el kellene töprengeni, hogy mit is jelenthet.
- Ha társamul szegődött valaki, az általában női nemű volt, vagy kislány, vagy érett nő, vagy idősebb asszony képében.
- Az álmokból hiányzott az erőszak, nem voltak konfliktushelyzetek.
Kezdtem az elemzést a 2018- as tudatos álmaimmal. Rájöttem, hogy a feladat nem is annyira egyszerű, a tudatos álmok valahogy másak mint a hagyományos értelembe vett álmok, de majd mélyebben behatóan megvizsgálom a különbségeket, de most nem ez volna a feladat. Tehát maradnék egyenlőre a tervezettnél. Azt hiszem 2018-ban eddig 16 tudatos álmom lehetett amit be is jegyeztem a naplómba. Ez átlagban elosztva a mai napig durván majdnem heti egy alkalom. Persze csak hetekre elosztva, mert azért a kilengés nagyobb volt, mint egy normál periódus.
Na és akkor lássuk ebből a pár álomból mire következtethettem:
- Többnyire egyedül voltam, magányosan.
- Ha akadt társam az álmok alatt, az mindig nagy örömmel ruházott fel.
- Képes voltam meglepődni, örülni, csodálkozni, és higgadtan kezelni a dolgokat.
- Többnyire a megfigyelés, a tanulmányozás volt ami leginkább lefoglalt.
- Ezen felül többször is találkoztam önmagammal, ezen még el kellene töprengeni, hogy mit is jelenthet.
- Ha társamul szegődött valaki, az általában női nemű volt, vagy kislány, vagy érett nő, vagy idősebb asszony képében.
- Az álmokból hiányzott az erőszak, nem voltak konfliktushelyzetek.
fortis írta:Áprilia írta:Kérem az álomnaplómat és az abban írtakat ebből kihagyni, békén hagyni, tiszteletben tartani!
Ez olyan dolog, amit leginkább az ember önmagának csinálna, nem pedig a másét. Ellenben ha valakit érdekel, az enyémhez nyugodtan hozzányúlhattok, ha van ötletelés, vagy vélemény az abból leszűrendő okkulások kedvéért, nyugodtan átgondolhatjátok.
Az én álomnaplom tele van a saját önismereti munkámmal, csak épp senki le se....
Ezen a fórumon nem divat az önismereti munka.
A te álmaiddal kapcsolatban is rongyosra írtam már magam. De az is falra hányt borsó volt. Akkor itt most nem tudom, milyen ötletelést vársz. Úgyse kezdesz soha semmit még a normális javaslatokkal se, csak önigazolásokat keresel, meg a kibújást az igazi önismereti munka alól.
Ez az egész topik, meg fórum csak az üres szócséplésről szól, semmi másról (erre ékes példa a fenti hsz-ed is, az minden, csak nem önismeret.). Aki értelmeseket ír az önismeretről, azt rövid úton kicsináljátok és elüldözitek.
Attól tarok valamit félreérthetsz Áprilia. Én egyáltalán nem az álom értelmezésekre gondoltam itt amikor megalkottam ezt a kérdéskört, hanem a reakcióinkra a különböző álomhelyzetek során, esetleg azoknak a következtetéseire amik a helyzeteket előidézhetnék, de ez már másodlagos volna. Ezt felismerni, és levonni belőlük a következtetéseinket egészen más, mint az álmok jelentései. E tekintetből pedig ez önismereti kérdés, akár hogy is nézem.
Leegyszerűsítve nem a mi miért történéseit kutatnám benne, hanem a mi hogyan módját, és annak következtetéseit.
Leegyszerűsítve nem a mi miért történéseit kutatnám benne, hanem a mi hogyan módját, és annak következtetéseit.
Milyen érdekes ez a gondolat ami arra késztetett, hogy megnyissam ezt az oldalt, már 2017 decemberben is megfogalmazódhatott bennem egy álom kapcsán.Idézem:
" Amúgy arra gondolnék, hogy ezek az álmok elég sok mindent megmutathatnak önmagamról önmagamnak. Persze egyúttal másoknak is, akik odafigyelnek."
" Amúgy arra gondolnék, hogy ezek az álmok elég sok mindent megmutathatnak önmagamról önmagamnak. Persze egyúttal másoknak is, akik odafigyelnek."
Különös álmok egyéb kategóriából merítve:
- A lebegést mindig is élveztem.
- Képes vagyok rábízni magamat az ismeretlenre
- Sok féle alakban megjelenhetek, fiúként, lányként, érett férfi vagy nőként, esetleg valamilyen állat formájában,
- Néha észreveszek olyan dolgokat, amiket a többi álom alak valamiért nem vesznek észre.
- Átéltem pár világvégét, de sosem gondoltam úgy, hogy érdemes lenne elmenekülni.
- Sokat járok templomba
-Az álmok hangulatai képesek nyomot hagyni a hétköznapjaimra.
- Gyakori jelenség a lépcsőház.
- Gyakran eltévedek.
-Inkább menekülni szoktam mint harcba szállni az ellenséggel. Nem szoktak erőszakos álmaim lenni, néha előfordul a harc, de nem kezdeményezem.
-Általában medvék , olykor pedig tigrisek vagy oroszlánok elől kell menekülnöm.
-Vonzódom a kristályokhoz
- A lebegést mindig is élveztem.
- Képes vagyok rábízni magamat az ismeretlenre
- Sok féle alakban megjelenhetek, fiúként, lányként, érett férfi vagy nőként, esetleg valamilyen állat formájában,
- Néha észreveszek olyan dolgokat, amiket a többi álom alak valamiért nem vesznek észre.
- Átéltem pár világvégét, de sosem gondoltam úgy, hogy érdemes lenne elmenekülni.
- Sokat járok templomba
-Az álmok hangulatai képesek nyomot hagyni a hétköznapjaimra.
- Gyakori jelenség a lépcsőház.
- Gyakran eltévedek.
-Inkább menekülni szoktam mint harcba szállni az ellenséggel. Nem szoktak erőszakos álmaim lenni, néha előfordul a harc, de nem kezdeményezem.
-Általában medvék , olykor pedig tigrisek vagy oroszlánok elől kell menekülnöm.
-Vonzódom a kristályokhoz
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.