Minden ami magyar
+3
Áprilia
Lea.
Mayra1
7 posters
1 / 10 oldal
1 / 10 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Minden ami magyar
Annyi érdekességgel találkozom néha ami kapcsolódik magyarságunkhoz , hogy érdemesnek találnám fenntartani ezt a topikot . Ha van kedvetek , kapcsolódjatok !
Benda Kálmán - Báthory István tervei Mo egységének helyreállitására
https://www.youtube.com/watch?v=qWOzl7EWsv4&feature=em-subs_digest
https://www.youtube.com/watch?v=qWOzl7EWsv4&feature=em-subs_digest
Magyarország a világ egyik leggazdagabb országa!
Csak gázvagyon 2011. junius 17. felmérve 10.000.000 egyenlő részre elosztva 400 millió Ft/fő. Részletek : http://issuu.com/tempohirek/docs/fenykard/2?e=4871639/2133454
Csak gázvagyon 2011. junius 17. felmérve 10.000.000 egyenlő részre elosztva 400 millió Ft/fő. Részletek : http://issuu.com/tempohirek/docs/fenykard/2?e=4871639/2133454
Az alanyi jogon járó jövedelem 2000 STK,
(400.000 Ft ) havonta!
Szent Korona jogrend
Mi lenne ha az emberek valós információt kapnának választások előtt arról, hogy A VILÁGON VALÓJÁBAN KÉT alapvető társadalmi modell létezik?
1. EGYMÁSBÓL VALÓ ÉLÉS, pontosabban egymás anyagi kifosztása, amit elneveztek
demokráciának. Ez a KÁIN és ÁBEL modell ami előbb vagy utóbb a káoszt
és a kilátástalanságot hozza az emberiségre. (kommunizmus, nácizmus, globalizmus,
mind egy tőről fakad).
2. EGYMÁSÉRT VALÓ ÉLÉS, ez a Szent Korona jogrend, MAGOR és HUNOR modell.
A teremtő Isteni értékrendre épül, ami a világon egyedülálló és hatálytalaníthatatlan,
nem írhatja fölül senki, sem az USA sem az EU sem a pártok, sem a király.
Valójában ezért támadja Magyarországot a globális kifosztó rendszer, és ezért hazudják le történelmünket a mai napig.
Az emberek többsége, békét rendet akar! Ideje lenne közelebbről megismerni a demokráciának neveztek rendszer valódi működését, ami nem más mint Káin és Ábel modell, pontosabban egymás anyagi kifosztása. Egyenlő jogokról beszélnek, ami első hallásra szép, csakhogy a hatalomszerzés lételeme a gyűlöletkeltés, a megosztás, a gyarmatosítás, a káosz teremtés és egymás anyagi kifosztása. Ezt éljük ma, ettől szenved az egész emberiség!
És még sok érdekesség és a témáról bővebben ezen az oldalon:
http://napitema.blogspot.hu/2015/01/ha-eleged-van-jelenlegi-es-az-eddigi-70.html
Szent Korona jogrend
Mi lenne ha az emberek valós információt kapnának választások előtt arról, hogy A VILÁGON VALÓJÁBAN KÉT alapvető társadalmi modell létezik?
1. EGYMÁSBÓL VALÓ ÉLÉS, pontosabban egymás anyagi kifosztása, amit elneveztek
demokráciának. Ez a KÁIN és ÁBEL modell ami előbb vagy utóbb a káoszt
és a kilátástalanságot hozza az emberiségre. (kommunizmus, nácizmus, globalizmus,
mind egy tőről fakad).
2. EGYMÁSÉRT VALÓ ÉLÉS, ez a Szent Korona jogrend, MAGOR és HUNOR modell.
A teremtő Isteni értékrendre épül, ami a világon egyedülálló és hatálytalaníthatatlan,
nem írhatja fölül senki, sem az USA sem az EU sem a pártok, sem a király.
Valójában ezért támadja Magyarországot a globális kifosztó rendszer, és ezért hazudják le történelmünket a mai napig.
Az emberek többsége, békét rendet akar! Ideje lenne közelebbről megismerni a demokráciának neveztek rendszer valódi működését, ami nem más mint Káin és Ábel modell, pontosabban egymás anyagi kifosztása. Egyenlő jogokról beszélnek, ami első hallásra szép, csakhogy a hatalomszerzés lételeme a gyűlöletkeltés, a megosztás, a gyarmatosítás, a káosz teremtés és egymás anyagi kifosztása. Ezt éljük ma, ettől szenved az egész emberiség!
http://napitema.blogspot.hu/2015/01/ha-eleged-van-jelenlegi-es-az-eddigi-70.html
A hozzászólást Believe összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 18 Márc. - 17:49-kor.
A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!
“Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd. Himnusz)
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.”
forrás : http://magyarokoldala.com/egy-amerikai-lap-ezt-irja-magyarorszagrol/
“Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd. Himnusz)
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.”
forrás : http://magyarokoldala.com/egy-amerikai-lap-ezt-irja-magyarorszagrol/
A Magyar Házak Mágikus Titka
édemes benézni .
http://szabadonebredok.info/a-magyar-hazak-magikus-titka/
édemes benézni .
Leopárd a budai hegyekben
A leopárdról készült felvételt a WWF Magyarország egyik önkéntese juttatta el a szervezethez. Elmondása szerint túrázás közben, a Nagy-Hárs-hegyen sikerült lencsevégre kapnia az állatot. Miután észlelte a kirándulókat, a nagymacska néhány hatalmas ugrással eltűnt a sűrűben.
http://otthonikedvenc.hu/?/a/cikk/id/leopard_a_budai_hegyekben_010415
A leopárdról készült felvételt a WWF Magyarország egyik önkéntese juttatta el a szervezethez. Elmondása szerint túrázás közben, a Nagy-Hárs-hegyen sikerült lencsevégre kapnia az állatot. Miután észlelte a kirándulókat, a nagymacska néhány hatalmas ugrással eltűnt a sűrűben.
http://otthonikedvenc.hu/?/a/cikk/id/leopard_a_budai_hegyekben_010415
Believe írta:A Magyar Házak Mágikus Titka
édemes benézni .
Ez is a dédnagyapám házát juttatja eszembe....
Vajon vannak még, akik értenek hozzá, hogy lehet egy ilyen házat felújítani? Nem nagyon találok erre utaló jeleket a neten egyelőre.
Már hogyne lennének!
Vajon vannak még, akik értenek hozzá, hogy lehet egy ilyen házat felújítani? Nem nagyon találok erre utaló jeleket a neten egyelőre.
(Én egy műemlékekkel teli városban élek, itt olyan épület is van, kiválóan karbantartva, ami egykor dervis iskola volt.)
Vendég- Vendég
Re: Minden ami magyar
Régen anyósomék maguk készítettek vályog téglákat amikor építkeztek .
Nagyon nehéz felújítani , mert roppantul veszélyes . A falak könnyen kidőlhetnek . Elképzelhető , hogy szakaszonként ki lehetne cserélni újra , de nem tudom . Mindenesetre ha nem megfelelő a szigetelés alatta , akkor elég nagy baj van .
Nagyon nehéz felújítani , mert roppantul veszélyes . A falak könnyen kidőlhetnek . Elképzelhető , hogy szakaszonként ki lehetne cserélni újra , de nem tudom . Mindenesetre ha nem megfelelő a szigetelés alatta , akkor elég nagy baj van .
Ha elolvasod a cikket, amit te magad hoztál Believe, akkor láthatod, hogy őseink csodálatos módon megépítették azokat a házakat.
A fentebb általam említett, a dédnagyapám által kb. 120-130 évvel ezelőtt épített házon kívül volt egy másik ilyen házunk is (másik dédnagyapám építette), mely alatti telket sajnos vagy 15 évvel ezelőtt eladták a szüleim, a házat pedig előtte lebontatták. Azt mondták, hogy nem is gondolták volna, hogy milyen hihetetlenül masszív, igen jól megépített ház volt, alig lehetett elbontani. Ők maguk sem gondolták volna, hogy őseink ilyen kiválóan építkeztek.
Megsirattam azt a házat, szószerint.
A fentebb általam említett, a dédnagyapám által kb. 120-130 évvel ezelőtt épített házon kívül volt egy másik ilyen házunk is (másik dédnagyapám építette), mely alatti telket sajnos vagy 15 évvel ezelőtt eladták a szüleim, a házat pedig előtte lebontatták. Azt mondták, hogy nem is gondolták volna, hogy milyen hihetetlenül masszív, igen jól megépített ház volt, alig lehetett elbontani. Ők maguk sem gondolták volna, hogy őseink ilyen kiválóan építkeztek.
Áprilia írta:Ha elolvasod a cikket, amit te magad hoztál Believe, akkor láthatod, hogy őseink csodálatos módon megépítették azokat a házakat.
Amit írtam abból kifolyólag tettem , hogy én magam is bontottam már le vályogból épült falakat , és az egyik egy óvatlan pillanatban egyszerűen kidőlt , még szerencse , hogy nem álltam éppen ott . Ellenben a faltól nem messze álló tujának annyi lett , pedig azt pont meg szerettem volna óvni .
A ház egyik másik fala is vályogból van , mert ez egy régi ház volt , amihez hozzá lett építve betonból . Nos sajnos a szigeteléssel nem sokat törődtek amikor épült a ház , és az elmúlt 10-15 év belvizes időszakai jócskán megviselték a falakat . Többször kellett felújítanom , kivésnem bevakolnom , de hasztalan . Újra és újra felpúposodott , szóval örök probléma . Ráadásul még penészedik és büdösödik is .
Én nem mondom azt , hogy ne lenne jó , mert igazán jól szigetel , és sok egyéb jó tulajdonsága is van . Ellenben ha nincs jól alászigetelve , akkor baj van .
...tekintettel az elkövetkező szakaszra(okra), megítélésem szerint, az identifikációk lesznek a jellemzőek.
A képződményeknek egységet kell alkotniuk.
A SztSz Vezettetése nélkül úgy hullhatnak, folyhatnak szét mint az esőcsepp amely "nagyságában" sáros tócsává válik.
Tehát, a föld(birtok) és a "rombolhatatlan" otthon - kényszerűség!
Sőt!
A "bárka" - szolgálókkal, felkentekkel még inkább, prognosztizálva a rettentő nagy hullámokban áramló népet! ( már most exodusában van a világ)
-
Késésben vannak a hamisat is hamisan tanítók...lesz idő a "kapkodásra"?
Tétlenség? = Hatalmas keserűség!
A képződményeknek egységet kell alkotniuk.
A SztSz Vezettetése nélkül úgy hullhatnak, folyhatnak szét mint az esőcsepp amely "nagyságában" sáros tócsává válik.
Tehát, a föld(birtok) és a "rombolhatatlan" otthon - kényszerűség!
Sőt!
A "bárka" - szolgálókkal, felkentekkel még inkább, prognosztizálva a rettentő nagy hullámokban áramló népet! ( már most exodusában van a világ)
-
Késésben vannak a hamisat is hamisan tanítók...lesz idő a "kapkodásra"?
Tétlenség? = Hatalmas keserűség!
Vendég- Vendég
Believe írta:Áprilia írta:Ha elolvasod a cikket, amit te magad hoztál Believe, akkor láthatod, hogy őseink csodálatos módon megépítették azokat a házakat.
Ellenben ha nincs jól alászigetelve , akkor baj van .
Ha 130 éve áll, nem lehet akkora baj....
Szerintem olvasd el a cikket, amit nekünk is javasoltál elolvasni.
Elek írta:
A SztSz Vezettetése nélkül úgy hullhatnak, folyhatnak szét mint az esőcsepp ...
A Szent Szellem vezettetése nélkül igen.
Nekem szent ez a téma. Azt hittem, Believe, megérted, miként amikor szóban is beszéltünk róla. Nem baj, ha most úgy teszel, hogy nem érted meg - illetve elég baj -, de kérhetem, hogy itt hagyjuk abba?
Köszönöm szépen.
(A cikkben, amit te magad hoztál, egy gyönyörűséges szellemi világ tárul elénk. Annak fényében írtam, amit írtam.)
Sokminden van itt...csak nem éreztél rá. De nem baj, csak kérném, hogy hagyjuk itt abba.
Köszönöm szépen.
(A cikkben, amit te magad hoztál, egy gyönyörűséges szellemi világ tárul elénk. Annak fényében írtam, amit írtam.)
Sokminden van itt...csak nem éreztél rá. De nem baj, csak kérném, hogy hagyjuk itt abba.
Áprilia írta:Nekem szent ez a téma. Azt hittem, Believe, megérted, miként amikor szóban is beszéltünk róla. Nem baj, ha most úgy teszel, hogy nem érted meg - illetve elég baj -, de kérhetem, hogy itt hagyjuk abba?
Köszönöm szépen.
Az álom az szép . A mondanivalóm lényege csak az lett volna , hogy a tervek megvalósításához valóban kell egy szakember , aki kimondja érdemes e foglalkoznod vele , vagy sem .
A cikket meg természetesen olvastam már , nem most , hanem kb 1-2 éve .
Ami a vályog épülete mellett szól a részemről az leginkább a Castanedai értelembe véve lenne . A vájogházban való tartózkodás felér azzal a gyakorlattal , mint amikor az embert a föld alá temetik .
Szerintem
Believe írta:Ami a vályog épülete mellett szól a részemről az leginkább a Castanedai értelembe véve lenne . A vájogházban való tartózkodás felér azzal a gyakorlattal , mint amikor az embert a föld alá temetik .
Szerintem
Úristen! Te nem vagy normális! Megkérhetlék ismét, hogy hagyd abba??!!
Köszönöm!
Áprilia írta:Believe írta:Ami a vályog épülete mellett szól a részemről az leginkább a Castanedai értelembe véve lenne . A vájogházban való tartózkodás felér azzal a gyakorlattal , mint amikor az embert a föld alá temetik .
Szerintem
Úristen! Te nem vagy normális! Megkérhetlék ismét, hogy hagyd abba??!!
Köszönöm!
lehet , hogy örült vagyok , de hiszek benne .
A fundamentum.
Tudtommal jó néhány napig, két ( több) hétig is - verték a falat!
30. -50 cm -nél nem emelték gyorsabban naponta, vagy a megemelt rész teljes száradásáig, amúgy törekkel keverték a masszát és szalmával. Dombot és teljes száraz helyet kerestek az épületnek, s megfigyelhető volt az enyhe fölfelé ívelésben az elvékonyítás, hasonlóan a szoknyához. A szobákba kemencét a konyhába szabadkéményt raktak. "Pillérezték" vele a falakat, ezt az egységet csak kicsi és szomorú hangulatú ablakokkal engedték megtörni. A padlások saraltak voltak masszív gerendákkal, ezeket füstölték. Ezek a tanyák veranda nélküliek, tényleg kucsmás görnyedt emberre emlékeztettek! A nádazás mestersége rangot emelt rá.
Néhai anyai nagy apám effélében lakott 24 hold földön gazdálkodott melytől megfosztották mondván; aljas zsíros paraszt, mocskos kulák!
Amúgy az első vilháborúban az Olasz fronton harcolt és nagyon szerette családját. A térdén ültem sokat és az "öreget" sokszor "puszilni" kellett, nem engedett míg nem viccelt és nem mesélt...." a mocskos piszkos kulákja"...!
Tudtommal jó néhány napig, két ( több) hétig is - verték a falat!
30. -50 cm -nél nem emelték gyorsabban naponta, vagy a megemelt rész teljes száradásáig, amúgy törekkel keverték a masszát és szalmával. Dombot és teljes száraz helyet kerestek az épületnek, s megfigyelhető volt az enyhe fölfelé ívelésben az elvékonyítás, hasonlóan a szoknyához. A szobákba kemencét a konyhába szabadkéményt raktak. "Pillérezték" vele a falakat, ezt az egységet csak kicsi és szomorú hangulatú ablakokkal engedték megtörni. A padlások saraltak voltak masszív gerendákkal, ezeket füstölték. Ezek a tanyák veranda nélküliek, tényleg kucsmás görnyedt emberre emlékeztettek! A nádazás mestersége rangot emelt rá.
Néhai anyai nagy apám effélében lakott 24 hold földön gazdálkodott melytől megfosztották mondván; aljas zsíros paraszt, mocskos kulák!
Amúgy az első vilháborúban az Olasz fronton harcolt és nagyon szerette családját. A térdén ültem sokat és az "öreget" sokszor "puszilni" kellett, nem engedett míg nem viccelt és nem mesélt...." a mocskos piszkos kulákja"...!
Vendég- Vendég
Vannak még akik értenek hozzá, sajnos arany árban dolgoznak. Persze attól függ...... Régen nem volt divat alapot késziteni a háznak, ezért a szigetelés sincs....vagyis azzal kellene kezdeni, hogy leszigetelni alulról. Ha gondolod utána érdeklődöm....Áprilia írta:Believe írta:A Magyar Házak Mágikus Titka
édemes benézni .
Ez is a dédnagyapám házát juttatja eszembe....
Jé , tudtátok , hogy a csángóknál a férjet úgy hívták régen , hogy feleség ?
Azért , mert fele férfi , fele asszony, tehát a két fél az egész . Ezért a férfi is és a nő is feleségek voltak . Hmm .
Azért , mert fele férfi , fele asszony, tehát a két fél az egész . Ezért a férfi is és a nő is feleségek voltak . Hmm .
fortis írta:
é , tudtátok , hogy a csángóknál a férjet úgy hívták régen , hogy feleség ?
Ilyen alapon pont akkor kellett volna "feleség"-nek hivni őket, amikor még szinglik voltak, mert akkor még nem tettek ki egy egészet, csak egy felet.
Hát ez igaz , de azt mondanám , hogy akkor még csak feleség jelöltek lehettek . Amint a két fél összeházasodott akkor váltak feleségekké .Áprilia írta:fortis írta:
Ilyen alapon pont akkor kellett volna "feleség"-nek hivni őket, amikor még szinglik voltak, mert akkor még nem tettek ki egy egészet, csak egy felet.
fortis írta:Hát ez igaz , de azt mondanám , hogy akkor még csak feleség jelöltek lehettek . Amint a két fél összeházasodott akkor váltak feleségekké .Áprilia írta:fortis írta:
Amire fentebb céloztam, annak pont az ellenkezője volt a mondanivalója.
Érdekes ez a statisztika . Pláne a 2015 első negyed év . A vonal vége látszólag igen csak megugrott .
forrás:
http://vs.hu/kozelet/osszes/ksh-az-elso-negyedevben-gyorsult-a-nepessegfogyas-0527?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s6
forrás:
http://vs.hu/kozelet/osszes/ksh-az-elso-negyedevben-gyorsult-a-nepessegfogyas-0527?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s6
Érdekes jövendölés a létszámunkat illetően , érdemes lehet elolvasni ezt a cikket .
http://www.origo.hu/itthon/20150804-kiderult-mikor-kovetkezik-be-a-nemzethalal.html
http://www.origo.hu/itthon/20150804-kiderult-mikor-kovetkezik-be-a-nemzethalal.html
Nyolcmillió alatt
Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re Magyarországon 8,3 millióan élnek majd, 2075-re 7,2 millióan, míg 2100-ban 6,5 millióan. A legnegatívabb becslés szerint 2050-ben 7,45 millióan, 2075-ben 5,48 millióan, míg 2100-ban 3,94 millióan. A hazai népesség várható létszámáról a Demográfiai portré is közölt egy becslést, miszerint 2060-ra kétmillió fővel, nyolcmillió alá csökkenhet Magyarország népessége.
fortis- Hozzászólások száma : 11466
1 / 10 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
1 / 10 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.