Okosságok, érdekességek, idézetek, fura mondások
+8
Áprilia
Blueeye
fortis
Nilka
Rhea Sylvia
Mayra1
Méhecske
Efi
12 posters
2 / 20 oldal
2 / 20 oldal • 1, 2, 3 ... 11 ... 20
Re: Okosságok, érdekességek, idézetek, fura mondások
Én esetleg csak annyit tennék hozzá , hogy Isten már akkor is létezett , amikor még nem létezett semmi sem .
Jézusról vagy a Szent Szellemről meg esetleg annyit , hogy Jézus maga istennek egy olyan megjelenési formája része amit az elménk még felfogni képes lehetett .
Az emberek többsége a maga korában megérteni őt még így sem volt képes . De érdemesnek mégis érdemes volt , mert voltak akikben már megszületett a szellem , voltak akik már fogékonyak voltak erre a nagyszerű tettre .
Mondanivalóim most nem a Krisztus tetteiről szóltak abba inkább nem mennék bele , mindenki ismeri eme történelmet legalábbis ahogyan megismerni lehetőségünk adódhatott .
Jézusról vagy a Szent Szellemről meg esetleg annyit , hogy Jézus maga istennek egy olyan megjelenési formája része amit az elménk még felfogni képes lehetett .
Az emberek többsége a maga korában megérteni őt még így sem volt képes . De érdemesnek mégis érdemes volt , mert voltak akikben már megszületett a szellem , voltak akik már fogékonyak voltak erre a nagyszerű tettre .
Mondanivalóim most nem a Krisztus tetteiről szóltak abba inkább nem mennék bele , mindenki ismeri eme történelmet legalábbis ahogyan megismerni lehetőségünk adódhatott .
fortis- Hozzászólások száma : 11466
Tisztában vagyok a Szentháromság fantasztikusságával, azt nem mondanám, hogy szeretem a bonyolult dolgokat, de ettől még megvan.fortis írta:Én esetleg csak annyit tennék hozzá , hogy Isten már akkor is létezett , amikor még nem létezett semmi sem .
Igen , bár minden egyszerű és nagyszerű , a dolgok bonyolultsága annak függvénye , hogy honnan nézzük . Ezért néha egyszerűbb elfogadni dolgokat , mint megérteni azokat .
nem nehéz átlátni.
miért van az érthetetlenség(em).
ez látszat. (érthetetlenség)(száz okkal)).... a "sík" összeér egy másik síkkal. talán, néhánnyal egyszerre.......- nem fog ez változni mind addig. míg tapintható nem lesz. mind addig. - egy szakasznak kiterjedése van. és most még nem érte el a váltás pillanatát. - az. értelemét.
a "kereszténység" ébredésnek mondja. - csodáknak. jeleknek. - lásd. Jézus jelensége sem hozott eredményt. ("") . te magad erősíted meg. kimondott szóval ajkadon. >>" Talán nem gondolom, hogy más szeretnék lenni, mint ami.
Nemcsak mostanában, hanem mindig ilyen voltam, vagyok, leszek."<<
-
igen. nem kötelező befogadni az "értelmét" ennek a kolosszális, univerzumot tartó és mozgató valaminek. maradhat "elveszettségében" beláthatatlan ideig! - beláthatatlan? a tudósok állítják. a nap meg fog halni és stb...stb...gondok lesznek....MI KELL? - az értelem - bemutatásához? mit kell tennie az univerzumnak. összességében? mint mondottam. tokkal-vonóval. MEGÉRTESSE EZZEL A KICSINY FÖLD BOLYGÓVAL?
-
SZAKASZBAN ÉLÜNK!
-
NEM?.....akkor nem, van még hétmilliárdnyi ember, s ha az utolsó is hallot; az "értelemről" - LEZÁRÚL A SZAKASZ!
-
MERT; így igazságos és így "értelem" ...! ..................VAGY efféle tockos kell mindenkinek?? ....... .....
miért van az érthetetlenség(em).
ez látszat. (érthetetlenség)(száz okkal)).... a "sík" összeér egy másik síkkal. talán, néhánnyal egyszerre.......- nem fog ez változni mind addig. míg tapintható nem lesz. mind addig. - egy szakasznak kiterjedése van. és most még nem érte el a váltás pillanatát. - az. értelemét.
a "kereszténység" ébredésnek mondja. - csodáknak. jeleknek. - lásd. Jézus jelensége sem hozott eredményt. ("") . te magad erősíted meg. kimondott szóval ajkadon. >>" Talán nem gondolom, hogy más szeretnék lenni, mint ami.
Nemcsak mostanában, hanem mindig ilyen voltam, vagyok, leszek."<<
-
igen. nem kötelező befogadni az "értelmét" ennek a kolosszális, univerzumot tartó és mozgató valaminek. maradhat "elveszettségében" beláthatatlan ideig! - beláthatatlan? a tudósok állítják. a nap meg fog halni és stb...stb...gondok lesznek....MI KELL? - az értelem - bemutatásához? mit kell tennie az univerzumnak. összességében? mint mondottam. tokkal-vonóval. MEGÉRTESSE EZZEL A KICSINY FÖLD BOLYGÓVAL?
-
SZAKASZBAN ÉLÜNK!
-
NEM?.....akkor nem, van még hétmilliárdnyi ember, s ha az utolsó is hallot; az "értelemről" - LEZÁRÚL A SZAKASZ!
-
MERT; így igazságos és így "értelem" ...! ..................VAGY efféle tockos kell mindenkinek?? ....... .....
Vendég- Vendég
....óh. igen...elfelejtettem mondani..az erővel kapcsolatban ..még..no, ne gondolja azt. itt.. egyikőnk sem. - GYENGE VAGYOK ÉS FÖLÖTTEM OTT. AZ A NAGY UNIVERZUM!
-
igen erős egyén vagy; Mayra. szavad meghatározó. amikor is elfogadsz. amikor is eltolsz. - valamit - egy irányba.
-
nézzed meg.
szakasz. és annak iránya.
-
azt mondom; "cssszed meg" ! - elmozdítok egy halom érzelmet, AZ IRÁNYÁBA! (duh, gúny, megvetés, elutasítás...)))( békesség? öröm? felszabadulás? amely tképpen a szakasz bevégzésének előmozdítása, " a " szeretet jegyében)))
ennek a szakasznak le kell záródnia.
-
ebben tevőlegesen mindenképpen benne van az egyén.
-
és hát stb...stb...stb...
-
A FÖLDÖN ÉLNI! - ÖRÖM "fázis" - volna ha, az volna és.....stb....stb....ha, az a "sík" összeérne.....
-
igen erős egyén vagy; Mayra. szavad meghatározó. amikor is elfogadsz. amikor is eltolsz. - valamit - egy irányba.
-
nézzed meg.
szakasz. és annak iránya.
-
azt mondom; "cssszed meg" ! - elmozdítok egy halom érzelmet, AZ IRÁNYÁBA! (duh, gúny, megvetés, elutasítás...)))( békesség? öröm? felszabadulás? amely tképpen a szakasz bevégzésének előmozdítása, " a " szeretet jegyében)))
ennek a szakasznak le kell záródnia.
-
ebben tevőlegesen mindenképpen benne van az egyén.
-
és hát stb...stb...stb...
-
A FÖLDÖN ÉLNI! - ÖRÖM "fázis" - volna ha, az volna és.....stb....stb....ha, az a "sík" összeérne.....
Vendég- Vendég
A Szentharomság nekem semmit nem mond. Pontosítok, ez a többistenhit egy kicsit misztikus formája.
De ettől még elfogadom a keresztény hit velejarójaként.
De ettől még elfogadom a keresztény hit velejarójaként.
Egyszer olvastam régen gyerek koromban egy nagyon érdekes könyvet , de jól visszaemlékszem a történetre .
A lényege az volt , hogy egy hobbi tudós létre hozott a pajtában egy energia burkot, egy gömböt amiben atomrobbantás szerű jelenséget hajtott végre . Fizikai kísérlet volt , de az eredménye az lett , hogy az energia gömb belsejében különböző világok galaxisok jöttek létre . Pontosabban leutánozta magát a nagy bummtól létre jövő fizikai jelenségeket . Nem is gondolta , hogy ezekben a világokban még élet is születhet és született is . Egy nagy teljesítményű mikroszkóppal figyelte a gömbben lévő életek fejlődését . A Gömb belsejében más időegység létezett mint világunkban , így minden sokkal gyorsabban zajlott . Persze elképzelhető , hogy Isteni mércével mérve a mi világunk sem tartott 7 napnál tovább , azt hiszem a teremtés könyve valami ilyesmiről is szólhatott .
Szóval kialakultak a civilizációk , és a fejlődés olyan fokot ért el , hogy csillagközi birodalmak jöttek már létre . Olyan StarWars féle jelenség zajlott le aminek aztán meg is lett a következménye . A történet vége valami olyasmi volt , hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel lőni kezdték a tér egy pontját , ahol féregjárat keletkezet . lyuk a pajzson , rés át a mi világunkba és a lázadók menekülő hajója áttörte a pajzsot így belevesztek a mi világunkba.
Nos a történet nagyjából erről szólt , de a lényeget eztán jegyezném csak meg .
A gömbben saját törvényszerűségek uralkodtak , a bent élők azt hitték amit látnak tapasztalnak az a világ , talán még olyasmit is gondolhattak , hogy az a világ maga Isten . megvolt a maguk vallása hite , élték és fejlödték az evoluciónak azt a belső lényegét . Az általuk meghatározott minden féle törvényszerűségekről azt gondolták már mindent tudnak , és hogy nem lehet másképp csak úgy , ahogyan azt ők ismerik . Micsoda meglepetés érhette a lázadókat amikor átkerültek a mi világunkba és az addig általuk ismert törvényszerűségek , hiedelmeik , egy pillanat alatt a semmibe foszlottak .
A lényege az volt , hogy egy hobbi tudós létre hozott a pajtában egy energia burkot, egy gömböt amiben atomrobbantás szerű jelenséget hajtott végre . Fizikai kísérlet volt , de az eredménye az lett , hogy az energia gömb belsejében különböző világok galaxisok jöttek létre . Pontosabban leutánozta magát a nagy bummtól létre jövő fizikai jelenségeket . Nem is gondolta , hogy ezekben a világokban még élet is születhet és született is . Egy nagy teljesítményű mikroszkóppal figyelte a gömbben lévő életek fejlődését . A Gömb belsejében más időegység létezett mint világunkban , így minden sokkal gyorsabban zajlott . Persze elképzelhető , hogy Isteni mércével mérve a mi világunk sem tartott 7 napnál tovább , azt hiszem a teremtés könyve valami ilyesmiről is szólhatott .
Szóval kialakultak a civilizációk , és a fejlődés olyan fokot ért el , hogy csillagközi birodalmak jöttek már létre . Olyan StarWars féle jelenség zajlott le aminek aztán meg is lett a következménye . A történet vége valami olyasmi volt , hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel lőni kezdték a tér egy pontját , ahol féregjárat keletkezet . lyuk a pajzson , rés át a mi világunkba és a lázadók menekülő hajója áttörte a pajzsot így belevesztek a mi világunkba.
Nos a történet nagyjából erről szólt , de a lényeget eztán jegyezném csak meg .
A gömbben saját törvényszerűségek uralkodtak , a bent élők azt hitték amit látnak tapasztalnak az a világ , talán még olyasmit is gondolhattak , hogy az a világ maga Isten . megvolt a maguk vallása hite , élték és fejlödték az evoluciónak azt a belső lényegét . Az általuk meghatározott minden féle törvényszerűségekről azt gondolták már mindent tudnak , és hogy nem lehet másképp csak úgy , ahogyan azt ők ismerik . Micsoda meglepetés érhette a lázadókat amikor átkerültek a mi világunkba és az addig általuk ismert törvényszerűségek , hiedelmeik , egy pillanat alatt a semmibe foszlottak .
-
igen.
nagyon szépen és választékosan szóltál.
megértem.
- a hálám nem maradhat el. semmiképpen sem. azért, hogy vagyok, aki vagyok. közöttetek. -
-
ez a gömb, s benne az a világ és ebből egyenesen következtethetően. minden más világ.
A SZERETET PILLÉRÉN KELL NYUGODJON!
-
mondj ezzel eltérőt.!...?...! ....
-
minden mozgás(mert az) az állandóságban kell megtérjen-betérjen!
-
- súlyos szembenézés(meghasonlás) előtt van az emberiség. - az egyének. mikro és makro környezetükben és környezetükkel....
-
ha, a környezetük? - valóban csak a földre terjed ez ki?
-
- megfontolandó. inkább elgondolkodtató. hányadán is állunk.
-
MINDENKI! én hiszem. MINDŐNK! - HARANGOK VAGYUNK!
-
eltérünk, azoktól, akik pld. sörrel a kezükben ülnek és sorozatokat bámulnak.....
-
ELTÉRÜNK!
- szép szó és kifejező.
SÚRLÓDIK!
-
konkrétan én köszönöm! eme gépezetben betöltött helyemet....
-
ÖRÖM! - HÁLA! ..... és újra az öröm...
-
ez egy folyamat. ezt élem meg a fórumon.
JÓ ITT A FÓRUMON. AZ EGYETEMESSÉGBEN!
-
(ez az én gömböm? akkor?)....
Vendég- Vendég
Igen Elek valószínűleg amit látsz az a te univerzumod . Légy benne boldog a mi atyánk ajándéka !
nos, elértünk az "erőszakosság-megtérítés" küszöbére.
-
a gömb("") útja a szeretet kisugárzása. Ő A VONZÁS! - ( Zümi-sen)
-
szóljatok rám- feltétlenül - kérem, kifejezetten! a jövőben.....
-
a gömb("") útja a szeretet kisugárzása. Ő A VONZÁS! - ( Zümi-sen)
-
szóljatok rám- feltétlenül - kérem, kifejezetten! a jövőben.....
Vendég- Vendég
fortis írta:
...néha egyszerűbb elfogadni dolgokat , mint megérteni azokat .
Amikor meg akarjuk érteni, akkor el kezdjük össze-vissza hasonlítgatni azzal, amit már tudunk, és ha abba nem passzol, akkor...
Pedig némely dolgok úgy jók, ahogy vannak.
Vendég- Vendég
Elek, ezek szerint minden más univerzum is a szeretet pillérén kell, hogy nyugodjon, vagyis Isten Megváltási Terve nem csak a Földre korlátozódik? Minden más univerzumban is érvényes?Elek írta:
-
ez a gömb, s benne az a világ és ebből egyenesen következtethetően. minden más világ.
A SZERETET PILLÉRÉN KELL NYUGODJON!
- valóban csak a földre terjed ez ki?
Hiszen írod valahol, hogy a szeretet gömbben van a többi gömb. Tehát a szeretet a cél mindenütt és univerzuma válogatja, hogy ott ez hogyan valósul meg? Illetve a Megváltásnak más és más a megnyilvanulási formája a szellemi fejlettséghez képest? Azaz mindenütt mást és mást testesít meg? Elgondolkodtató!
Vendég- Vendég
Elek írta:
SZAKASZBAN ÉLÜNK!
-
NEM?.....akkor nem, van még hétmilliárdnyi ember, s ha az utolsó is hallott; az "értelemről" - LEZÁRÚL A SZAKASZ!
II. Péter levél:3:9 "Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson."
De érdekes, ezt az Igét még senkitől sem hallottam így magyarázni ebben a megvilágításban, mint tőled, Elek. Addig vár az Úr, amíg mindenki nem hallott róla.
Vendég- Vendég
Miért ne?Elek írta:....óh. igen...elfelejtettem mondani..az erővel kapcsolatban ..még..no, ne gondolja azt. itt.. egyikőnk sem. - GYENGE VAGYOK ÉS FÖLÖTTEM OTT. AZ A NAGY UNIVERZUM!
Azért, mert ha bennem van a szeretet és ha az univerzum is szeretetből van (fentebb volt ilyesmire utalás), akkor nem eshet semmi bajom?
Vendég- Vendég
Mayra1 írta:A Szentharomság nekem semmit nem mond.
"Szellem, lélek, test az ember mikrokozmoszában – Atya, Fiú, Szentlélek Isten makrokozmoszában"
Vendég- Vendég
efi írta:Mayra1 írta:A Szentharomság nekem semmit nem mond.
"Szellem, lélek, test az ember mikrokozmoszában – Atya, Fiú, Szentlélek Isten makrokozmoszában"
Korrekt lenne, ha Isten is ember lenne, de nem az.
Mayra1 írta:efi írta:Mayra1 írta:A Szentharomság nekem semmit nem mond.
Korrekt lenne, ha Isten is ember lenne, de nem az.
Lehet azt nézni másképpen is Mayra , nyilván nem emberi mércével kellene azt elgondolni .
Mutatok egy másik nézőpontot , neked .
– Atya, Fiú, Szentlélek Isten makrokozmoszában" vagyis Istenség Atya mint maga a teremtő , A fiú mint a teremtett aki az atyától származó , és végül is a Szent lélek mint maga a teremtő erő .
- Egy másik nézőpontból viszont azt mondanám , hogy az Atya, Fiú, Szentlélek ugyan az , három az egyben , ezért szent háromság .
Ezzel még így ilyen formában nem találkoztam: akkor a Szent Szellem, mint test, mint cselekvő Isten. Nagyon jó!efi írta:...Atya, Fiú, Szentlélek Isten makrokozmoszában"
A hozzászólást Párduc Cica összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 12 Jan. - 7:07-kor.
Vendég- Vendég
-
A hozzászólást Méhecske összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 25 Márc. - 16:38-kor.
Méhecske- Hozzászólások száma : 277
Entitás.Méhecske írta:... Jézus az ebben a végtelen szeretetben megszülető gondolat...
Vendég- Vendég
Párduc....Elek, ezek szerint minden más univerzum is a szeretet pillérén kell, hogy nyugodjon, vagyis ....
minden gondolatoddal amely felmerűlhet - egyet értek.
- csak azt meg ne kérdezd mely bolygó(stb)..... mely stádiumban van. az ige a "hetedik" égig - szót használja valahol. a hetedik égig "rendezi" a szeretet "állapotát" mint egy Mű alkotást!
Vendég- Vendég
Ezzel még így ilyen formában nem találkoztam: akkor a Szent Szellem, mint test, mint cselekvő Isten. Nagyon jó!
-
a kalandorkodás jó. pihenőket tart. megáll és kifújja magát.
-
ez az idézet némi pihenőt kíván.
-
nekem mindenképpen.
-
a SztSz. - szent személy -
-
nem is "ereszkedik le" a bűn(ös) testébe, holmi megcsavarodott és kitekert formát magára öltve.
-
az ember a bűntestével, hústestével. nem adhat otthont. az univerzum három fő, kiemelkedő személyének. sem más szellemi lényeknek. amelyek a már említett három fő, Atya Fiú SztSz egységében - egységben álló.
-
- a szellemtest, a számunkra nem látható környezetében, az érintetlenség állapotában. semmiképpen sem hasonlítható össze semmi mással.
Mózes együtt volt Istennel és korábbról tudjuk Ádámot és Évát.
-
nem társítanám.....
ne társítsuk a test fogalmát ennyire, hogy úgy mondjam"alpári módon" a - "szabadsághoz" és vagy a "szabadossághoz"...!
-
hiszen !
az élet elszáll és a test - romlandóságát betöltve veszi fel az - IGAZSÁGÁT!
-
én javaslok némi fékhatást....gyakorlását.
-
-
AZ ISTEN TISZTELETÉT! - vagy elugrunk valahova?
KI? - A - FÖLDÜNKÖN? - KÍVŰLRE ?
-
Vendég- Vendég
-
A hozzászólást Méhecske összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 25 Márc. - 16:38-kor.
Méhecske- Hozzászólások száma : 277
mindannyian azon munkálkodunk örömben, hogy örömöt adjunk...gondolattal, szóval, cselekedettel.....
ez jó...
ez jó...
Vendég- Vendég
"... ki kell hangsúlyoznunk, hogy a szellemi tanulmányok egyetlen aspiránstól sem kívánják, akár a fizikai világtól való elfordulást, akár a racionális gondolkodás feladását. Ráció nélkül el sem indulhat senki a belső úton, anélkül, hogy szinte azonnal luciferi káprázatok áldozatává ne válna. Az anyagi világot nem megvetni kell, hanem szellemivé alakítani. A szellemi valóság bármikor elbírja a ráció, az értelem kritikus világosságát."
(Bistey Zsuzsa)
(Bistey Zsuzsa)
Vendég- Vendég
efi írta:"... ki kell hangsúlyoznunk, hogy a szellemi tanulmányok egyetlen aspiránstól sem kívánják, akár a fizikai világtól való elfordulást, akár a racionális gondolkodás feladását. Ráció nélkül el sem indulhat senki a belső úton, anélkül, hogy szinte azonnal luciferi káprázatok áldozatává ne válna. Az anyagi világot nem megvetni kell, hanem szellemivé alakítani. A szellemi valóság bármikor elbírja a ráció, az értelem kritikus világosságát."
(Bistey Zsuzsa)
Vendég- Vendég
"Ha unatkozol, az az egyik legbiztosabb jele annak, hogy csak önmagadért élsz. A másokért való élet sohasem unalmas."
(Párduc Cica )
(Párduc Cica )
Vendég- Vendég
efi írta:"... ki kell hangsúlyoznunk, hogy a szellemi tanulmányok egyetlen aspiránstól sem kívánják, akár a fizikai világtól való elfordulást, akár a racionális gondolkodás feladását. Ráció nélkül el sem indulhat senki a belső úton, anélkül, hogy szinte azonnal luciferi káprázatok áldozatává ne válna. Az anyagi világot nem megvetni kell, hanem szellemivé alakítani. A szellemi valóság bármikor elbírja a ráció, az értelem kritikus világosságát."
(Bistey Zsuzsa)
Érdekes ez az írás , de eszembe jutott közben róla valami :
Az anyagi világot nem megvetni kell . -Azt hiszem az ember nem veti azt meg , legfeljebb a nyomorúságától szabadulna leginkább , szóval ez olyasféle menekülés szituáció . Ha a nyomorult el tudja fogadni nyomorúságát , véleményem szerint épp annyira szereti az anyagi világot , mint aki dúskál a javakban . / Ne a pénzre gondoljatok ! / A világ szép és ezt mindenki tudja , csak a nyomorúság olykor elhomályosítja azt .
A másik ami eszembe jutott róla , hogy az anyagi világot kellene szellemivé alakítani . Ez azért érdekes , mert valószínűnek tartanám , hogy a szellemi lett anyagivá alakítva . Először minden szellemben születik és abból alakul át esetleg anyagivá . Anyagi megtestesülés , anyagi forma . Tehát a szellemi megtestesülése a szellem anyagi formája . Ez esetben nem szellemivé hanem szellemivé vissza ? Ezen jó lenne még elgondolkodni , hogy ami megteremtett mint pl anyag visszafordítható e szellemivé egyáltalán ? nem vagyok benne ilyen módon biztos , esetleg hacsak nem lebomlást követően minden visszatér energetikusan a teremtés fazekába .
fortis írta:. Ez esetben nem szellemivé hanem szellemivé vissza ?
Pontosan!
ami megteremtett mint pl anyag visszafordítható e szellemivé egyáltalán ?
Vissza. Az emberiség feladata ezt megtenni. Valahogy úgy, hogy igazán megismeri - ez a pont még nem világos nekem.
Továbbá az emberiség örökre el is herdálhatja az anyagot, azaz örökre a mefisztói hatalmak kezére juttathatja, ha hagyja, hogy ezek a hatalmak a saját szellemi tartalmukkal töltsék ki az anyagot, azaz ha átadja magát megtévesztő képzeteknek, vagy mi...
Vendég- Vendég
efi írta:fortis írta:. Ez esetben nem szellemivé hanem szellemivé vissza ?
Pontosan!ami megteremtett mint pl anyag visszafordítható e szellemivé egyáltalán ?
Vissza. Az emberiség feladata ezt megtenni. Valahogy úgy, hogy igazán megismeri - ez a pont még nem világos nekem.
Továbbá az emberiség örökre el is herdálhatja az anyagot, azaz örökre a mefisztói hatalmak kezére juttathatja, ha hagyja, hogy ezek a hatalmak a saját szellemi tartalmukkal töltsék ki az anyagot, azaz ha átadja magát megtévesztő képzeteknek, vagy mi...
Ez nekem egy kicsit magas Efi , de elég érdekes téma
2 / 20 oldal • 1, 2, 3 ... 11 ... 20
2 / 20 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.