"Hogyan csapott meg a spiritualitás szele?" - rajzban kifejezve
2 posters
1 / 3 oldal
1 / 3 oldal • 1, 2, 3
"Hogyan csapott meg a spiritualitás szele?" - rajzban kifejezve
Akkor újra, immár Ápriliaként....
Kedves Mindenki!
Ha van kedvetek, rajzoljátok le azt a momentumot, tapasztalatot, foszlányt, eseményt, gondolatot stb.-t, amely által megcsapott titeket a spiritualitás szele.
Ha sok ilyen van, rajzoljátok le, amelyiket akarjátok, bár szerintem a legelső a legizgalmasabb, mert az sorsfordító is egyben (főszabályként.) Akinél nem, az - ismétlem- azt rajzolja le, amelyiket akarja.
Határidő: május 21-e szombat este 20.00 óra.
Részletek itt:
https://kalandorok.hungarianforum.com/t409-instrukciok-a-mi-inditott-el-az-uton-c-rajzolos-jatekhoz
Kedves Mindenki!
Ha van kedvetek, rajzoljátok le azt a momentumot, tapasztalatot, foszlányt, eseményt, gondolatot stb.-t, amely által megcsapott titeket a spiritualitás szele.
Ha sok ilyen van, rajzoljátok le, amelyiket akarjátok, bár szerintem a legelső a legizgalmasabb, mert az sorsfordító is egyben (főszabályként.) Akinél nem, az - ismétlem- azt rajzolja le, amelyiket akarja.
Részletek itt:
https://kalandorok.hungarianforum.com/t409-instrukciok-a-mi-inditott-el-az-uton-c-rajzolos-jatekhoz
Áprilia írta:
A határidőt úgy kell érteni, hogy a szombati napon 20.00 órával bezárólag kell feltölteni a képeket, azaz aznap hamarabb is lehet - ki hogy ér rá -, de később nem.
Tudatkalandor tippjei:
1. Áprilia: A filozofia szeretete
2. Fortis: Vigyázat, jön a vonat! Vajon álom, vagy valóság? Majd kiderül, ha átmegy rajtam....
3. Médea: Stonehenge
4. Efi: A "Mágusok közt Tibetben" könyv átadása, amint elindítja a lavinát.
1. Áprilia: A filozofia szeretete
2. Fortis: Vigyázat, jön a vonat! Vajon álom, vagy valóság? Majd kiderül, ha átmegy rajtam....
Vendég- Vendég
Re: "Hogyan csapott meg a spiritualitás szele?" - rajzban kifejezve
Aktív szén véleménye:
1. Áprilia: A tiszteletes asszony kérdése
2. Fortis: Álom vagy valóság?
3. Médea: Stoneheng varázslatos atmoszférája
4. Efi: Olvasmány egy tibeti zarándoklatról
1. Áprilia: A tiszteletes asszony kérdése
2. Fortis: Álom vagy valóság?
3. Médea: Stoneheng varázslatos atmoszférája
4. Efi: Olvasmány egy tibeti zarándoklatról
Vendég- Vendég
Fahéj tippjei
1 / Áprilia : A nagy kérdés avagy az idő kereke
2/ Fortis : Ki az erősebb a vonat vagy én ?
3 / Médea : Dimenziók
4 / Efi : Mester és tanítvány
1 / Áprilia : A nagy kérdés avagy az idő kereke
2/ Fortis : Ki az erősebb a vonat vagy én ?
3 / Médea : Dimenziók
4 / Efi : Mester és tanítvány
Vendég- Vendég
poszáta tippjei
1. Áprilia: diagram
2. fortis: ütközőpont
3. Médea: kőrakás
4. efi: madár látta kenyér
3. Médea: kőrakás
Vendég- Vendég
Gyerekek, akkor fedjük fel magunkat teljesen, hogy ne nyúljon túl hosszúra a játék. Mindenki írja meg, hogy milyen álnéven tippelt, melyik képet rajzolta és mi a kép címe, valamint a tartalma.
Én tudatkalandor álnéven tippeltem, és az 1. sz. képet rajzoltam. Címe: filozófia óra. Azt akarná ábrázolni, hogy filozófia órán egyszer csak megfogalmazódott bennem az oda írt kérdés: "Miért születtem a Földre?" Az volt az első meghatározó élményem, ami a spiritualitás felé terelt 16 éves koromban.
Szerintem "aktív szén" Efi, "fahéj" Fortis, "poszáta" pedig Médea volt.
Én tudatkalandor álnéven tippeltem, és az 1. sz. képet rajzoltam. Címe: filozófia óra. Azt akarná ábrázolni, hogy filozófia órán egyszer csak megfogalmazódott bennem az oda írt kérdés: "Miért születtem a Földre?" Az volt az első meghatározó élményem, ami a spiritualitás felé terelt 16 éves koromban.
Szerintem "aktív szén" Efi, "fahéj" Fortis, "poszáta" pedig Médea volt.
poszáta néven tippeltem és a 3. sz. képet festettem. A címe pont az ami látható rajta: Stonehenge.
Már általános iskolásként nagyon érdekelt minden ami a régmúlthoz kapcsolódik, a kereszténység előtti világ vallásai, építményei, emberei. A görögök és a krétai civilizáció volt a kedvencem, az iskolában a történelmet szerettem a legjobban. Ugyanakkor nem sok lehetőségem volt még akkoriban, nem volt még számítógép és csak kevés könyvhöz, újsághoz tudtam hozzájutni. Ezek is többnyire hatásvadász írások voltak Nemerétől. Aztán középiskolás lettem és amint lett egy kis pénzem, első utam a könyvesboltba vezetett. Rögtön a történelem, ezoteria szekció felé vettem utamat. Épp csak körülnéztem, mikor megláttam a fantáziámat már régen izgató Stonehenge képével díszített könyvet. Belelapoztam és csupa olyan dologról olvashattam amikről már rég szerettem volna többet tudni. Nem volt kérdés hogy megvegyem. Ezután már sorra jöttek a különböző könyvek, a Mágusok között Tibetben, egy taoista meditációval foglalkozó írás, Szíriat oszlopai, szereztem egy Menciusz kötetet és sok egyéb mást a történelem és misztika témakörében. Az érdeklődésem kétfelé vált, mert egyrészt rajongtam a keleti világért, másrészt minden érdekelt ami az ősi Európával kapcsolatos. Ennek egyik szimbóluma Stonehenge, egy letűnt világ jelképe.
szerintem "aktív szén" efi, "fahéj" fortis, "Tudatkalandor" Áprilia
Már általános iskolásként nagyon érdekelt minden ami a régmúlthoz kapcsolódik, a kereszténység előtti világ vallásai, építményei, emberei. A görögök és a krétai civilizáció volt a kedvencem, az iskolában a történelmet szerettem a legjobban. Ugyanakkor nem sok lehetőségem volt még akkoriban, nem volt még számítógép és csak kevés könyvhöz, újsághoz tudtam hozzájutni. Ezek is többnyire hatásvadász írások voltak Nemerétől. Aztán középiskolás lettem és amint lett egy kis pénzem, első utam a könyvesboltba vezetett. Rögtön a történelem, ezoteria szekció felé vettem utamat. Épp csak körülnéztem, mikor megláttam a fantáziámat már régen izgató Stonehenge képével díszített könyvet. Belelapoztam és csupa olyan dologról olvashattam amikről már rég szerettem volna többet tudni. Nem volt kérdés hogy megvegyem. Ezután már sorra jöttek a különböző könyvek, a Mágusok között Tibetben, egy taoista meditációval foglalkozó írás, Szíriat oszlopai, szereztem egy Menciusz kötetet és sok egyéb mást a történelem és misztika témakörében. Az érdeklődésem kétfelé vált, mert egyrészt rajongtam a keleti világért, másrészt minden érdekelt ami az ősi Európával kapcsolatos. Ennek egyik szimbóluma Stonehenge, egy letűnt világ jelképe.
szerintem "aktív szén" efi, "fahéj" fortis, "Tudatkalandor" Áprilia
Vendég- Vendég
Enyém a 4-es, az a pillanat jelképesen ábrázolva, amikor a kezembe kerül a Mágusok közt Tibetben c. könyv. Valójában egyszerre vettem meg két nagyon hasonló könyvet, a másik Paul Brunton India titkai c. könyve volt, és a kettő együtt keltett bennem olyan gondolatokat, hogy talán nem annyi a világ, amennyit látunk belőle.
Kettő jelszót már elárultatok, a harmadik: aktív szén én voltam, úgyhogy nekem már csak egy ismeretlen maradt. Szerintem a fahéj Fortis lehet.
Kettő jelszót már elárultatok, a harmadik: aktív szén én voltam, úgyhogy nekem már csak egy ismeretlen maradt. Szerintem a fahéj Fortis lehet.
Vendég- Vendég
Azt hiszem az enyémet nem volt nehéz kitalálni , természetesen a 2-es és fahéjként voltam jelen.
A tieitekre nem tippelnék , hiszen már úgyis nyilvánvaló .
A kép azt az első tudatos álmomat jelképezi , ahol ténylegesen tisztába jöhettem azzal , hogy mi történik velem és hogy hol vagyok . Előtte is voltak már tudatos álmaim , de azok nem ilyen jellegűek voltak , akkor még nem tudtam mi az amit csinálok és céljai sem voltak . Nem vágyódtam rájuk tudatosan , csak jöttek , bár oka volt , de azt megtartanám magamnak .
Szóval ennél az első tudatos álomnál kockáztattam egy kicsit . Volt egy sejtésem , hogy ez egy álom , de be kellett , hogy bizonyítsam magamnak . A vonat elé álltam és vártam mi fog történni . A vonat keresztül hajtott rajtam és nekem nem történt semmi bajom . Happy meg egyebek , érzet , tudatos álmom volt ! Ez indított el azon az úton , hogy tudatosan keressem az efféle tapasztalatokat . Életem korai időszaka volt .
A kép címe : Az első tudatos
A tieitekre nem tippelnék , hiszen már úgyis nyilvánvaló .
A kép azt az első tudatos álmomat jelképezi , ahol ténylegesen tisztába jöhettem azzal , hogy mi történik velem és hogy hol vagyok . Előtte is voltak már tudatos álmaim , de azok nem ilyen jellegűek voltak , akkor még nem tudtam mi az amit csinálok és céljai sem voltak . Nem vágyódtam rájuk tudatosan , csak jöttek , bár oka volt , de azt megtartanám magamnak .
Szóval ennél az első tudatos álomnál kockáztattam egy kicsit . Volt egy sejtésem , hogy ez egy álom , de be kellett , hogy bizonyítsam magamnak . A vonat elé álltam és vártam mi fog történni . A vonat keresztül hajtott rajtam és nekem nem történt semmi bajom . Happy meg egyebek , érzet , tudatos álmom volt ! Ez indított el azon az úton , hogy tudatosan keressem az efféle tapasztalatokat . Életem korai időszaka volt .
A kép címe : Az első tudatos
fortis- Hozzászólások száma : 11466
Fortis, a spiritualitás felé is akkor fordultál, amikor tudatos álmokkal kezdtél foglalkozni? Innentől kezdett el érdekelni, van-e valami a halálon túl, és hasonlók?
Vendég- Vendég
Ha még lesz ilyen játék a jövőben akkor valahogy kavarjuk meg a dolgokat, mert annyira egyértelmű volt melyiket ki csinálta. Lehetne például a netről leszedett egyszerű képekkel keverni a rajzainkat, úgy hogy mindenki feltesz mondjuk három képet, egy sajátot és két másikat, és a feladat az hogy kitaláljuk melyik az igazi.
Vendég- Vendég
Vagy a jövőben nem kell, hogy az legyen a kérdés, hogy ki rajzolta. Más is lehet a játék tárgya, az, hogy mit ábrázol pl. Vagy nem kell, hogy játékot csináljunk belőle, az is elég, ha rajzolunk, és beszélgetünk a képekről.
Itt jegyzem meg, hogy ez a része ennek a játéknak még hátra van.
Idézem Bélát: "3. Összesítés - hogy ki hányat/kit talált el - után elbeszélgetünk róla, hogy kinek mi a véleménye a képekről, miért azt a címet gondolta tippelni, amit stb."
Itt jegyzem meg, hogy ez a része ennek a játéknak még hátra van.
Idézem Bélát: "3. Összesítés - hogy ki hányat/kit talált el - után elbeszélgetünk róla, hogy kinek mi a véleménye a képekről, miért azt a címet gondolta tippelni, amit stb."
Vendég- Vendég
Bárki Béla írta:poszáta tippjei
diagram
Azért ezt a címet adtam neki, mert a diagram a változók mérésére szolgál. Jelen esetben az idő aránylik az érettséghez. Egy fiatal és egy idősebb nő néz szembe egymással, vonásaik hasonlók, feltételezhető hogy ugyanazon személy két idősíkban. Közöttük a lényeges kérdéssel. A lágy vonalakkal megrajzolt fiatal még nem tudja a választ, az élesebb vonalvezetésű idősebb már sokat tapasztalt és sokat tudna mesélni fiatalabb társának, ugyanakkor a kérdésre még ő sem találta meg a választ. Az idő bölcsebbé tesz ugyan, de nem mindentudóvá, a keresés a lényeg. Ám a tekintetük ugyanaz, mindkettő bizakodva tekint a jövőbe.
ütközőpont
Nagyon hasonlít az előző képére. fortis pont az a személy aki mer kockáztatni és elébe áll az ismeretlennek. Ismét hátat fordít, ez jelzi hogy kész elhagyni a biztonságos világot és a megfoghatatlan felé tekinteni. Vonásai sötétek, vastagok és határozottak, tudja mit akar , de híján van a megfontoltságnak. Az "ismeretlennek" megvannak a maga veszélyei és nem biztos hogy kifizetődő megfelelő védelem nélkül nekimenni. A rajzban van némi komorság, mert ez tulajdonképpen fortis árnyéka, az akivé válhat, vagy az aki egykor volt, vagy az aki jelen pillanatban.
madár látta kenyér
A vándor útra kel és édesannyja madár látta kenyeret csomagol neki a tarisznyájába. Ez jelen esetben szellemi táplálékot jelent, a tudás vagy akár csak egy bölcs tanács hasznosabb lehet mint egy szelet kalács. A testet táplálni (anyagiasság) vagy a szellemet? A két alak egyforma , de az egyik fekete a másik kék, minőségi különbségre gondolok, hasonlóan Áprilia képéhez az egyik lehet a múlt a másik a jelen. Önmagát ajándékozza meg, tehát mondhatni önmagától várja a megoldást, hogy jobbá tegye az életét. Nem kívülre, hanem befelé tekint.
Vendég- Vendég
Nagyon király most is, amiket írtál, Médea.
Majd ha mindenki hozzászólt, reagálok arra, amit a rajzomhoz írtál, most nem kekeckedésből, inkább érdekességképpen mondom, hogy az útravalóul csomagolt ennivaló az a hamuba sült pogácsa. A madárlátta kenyér az a kenyér, amit magával vitt az ember, de nem fogyasztott el, és újra hazakerül. A házból kikerült, ezért láthatták a madarak.
Majd ha mindenki hozzászólt, reagálok arra, amit a rajzomhoz írtál, most nem kekeckedésből, inkább érdekességképpen mondom, hogy az útravalóul csomagolt ennivaló az a hamuba sült pogácsa. A madárlátta kenyér az a kenyér, amit magával vitt az ember, de nem fogyasztott el, és újra hazakerül. A házból kikerült, ezért láthatták a madarak.
Vendég- Vendég
efi írta: Fortis, a spiritualitás felé is akkor fordultál, amikor tudatos álmokkal kezdtél foglalkozni? Innentől kezdett el érdekelni, van-e valami a halálon túl, és hasonlók?
Hát persze ! Innentől vettem biztosra , hogy a törvényszerűségeket csak kitalálták a számunkra és sokkal több létezhet mint amit érzékelni tudunk .
Amúgy mindenféle spirituális élményem sokkalta előtte is voltak már , de azok természetesek voltak és nem gondolkodtam el rajtuk .
Az első olyan tudatos álom indított el bennem egy olyan vonalat , miután komolyabban is elkezdtem egyéb dolgokkal is foglalkozni .
Tehát ez itt fönt egy olyan tapasztalat volt , ahol már tudatosan megvilágosult voltam arról , hogy mi történik velem . Nem voltam benne teljesen biztos , de kockáztattam és meglett az eredménye .Előtte is voltak fura tapasztalatok , pl próbálgattam átdugni a kezemet meg a fejemet a falon és sikerült is , de akkor még nem tudtam mi ez . Csak eljátszogattam azzal , hogy ilyesmikre is képes vagyok . Be is voltam amúgy tojva , hogy mi történne , ha véletlenül benn ragadnék a falban . Szerencsére nem történt ilyesmi . Én csakugyan elhittem , hogy ezek megtörténnek velem és nem csak álmodom
fortis- Hozzászólások száma : 11466
efi írta:Majd ha mindenki hozzászólt, reagálok arra, amit a rajzomhoz írtál, most nem kekeckedésből, inkább érdekességképpen mondom, hogy az útravalóul csomagolt ennivaló az a hamuba sült pogácsa. A madárlátta kenyér az a kenyér, amit magával vitt az ember, de nem fogyasztott el, és újra hazakerül. A házból kikerült, ezért láthatták a madarak.
Ez az én képzavarom, bennem mindig úgy élt hogy a kettő felcserélhető, de köszönöm hogy tisztáztad, mindig tanul az ember!
Vendég- Vendég
Fortis írta:Innentől vettem biztosra , hogy a törvényszerűségeket csak kitalálták a számunkra
Kitalálták a számunkra???? KIK???
Vendég- Vendég
Hát ez meg mi?
Ki rondít bele megint a játékba? NEHOGY egyszer normálisan tudjunk játszani, bántás vagy sértődés nélkül!
A hozzászólást efi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 23 Május - 19:06-kor.
Vendég- Vendég
A hozzászólást Áprilia összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 23 Feb. - 18:00-kor.
A hozzászólást Áprilia összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 23 Feb. - 18:00-kor.
Klassz vagy, Áprilia!
Megváltoztattam Bárki Béla jelszavát, úgyhogy nem lehet többé trollkodni a nevében.
Köszi, hogy újra betetted a rajzot, azért is folytatjuk tovább!!!!!
Megváltoztattam Bárki Béla jelszavát, úgyhogy nem lehet többé trollkodni a nevében.
Köszi, hogy újra betetted a rajzot, azért is folytatjuk tovább!!!!!
Vendég- Vendég
Bárki Béla írta:Tudatkalandor tippjei:
Szóval én fortisnak ismertem azt az álmát korábbról, amit lerajzolt. Így egyből ráísmertem a sztorira.
Médea rajza egyértelmű volt, hogy a Stonehenge, mint utolag ő is írta.
Efi kapcsán pedig emlékeztem rá, hogy amikor Médea betette a Könyvtárba a "Mágusok közt Tibetben" c. könyvet, akkor Efi annak kapcsán elmondta, hogy ez a könyv indította el az úton, így egyből ráísmertem a rajzon a sztorira az ő esetében is.
Médeának annyit írnék, hogy a felnőtt nőt az anyukámról mintáztam, ezért ha szerinted sikerült úgy lerajzolnom, hogy hasonlítunk, annak csak örülni tudok. Az én sztorimról még annyit, hogy anno 16 éves koromban a filozófia órán a filozofia tanárnő tette fel az osztálynak azt a kérdést, hogy "elgondolkodtatok-e már valaha azon, hogy miért születtetek a Földre?" Az a kérdés akkor elemi erővel hatott rám és azota is ezen gondolkodom.
(A filozofia tanárnőt probáltam lerajzolni, de már nem nagyon emlekszem rá, és emlékezetből nem sikerült, így egy hirtelen ötlettől vezérelve az anyukámmal helyettesītettem.)
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 22 Május - 21:51-kor.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 23 Feb. - 18:00-kor.
Mivel hallottam már a történeteiteket, ha nem is emlékeztem pontosan a részletekre, nem volt nehéz kitalálni, melyik képhez ki tartozik. Na és igen, a kezetek nyomát is már felismerem a rajzokon, ahogyan Médea utalt rá.
Úgyhogy inkább arról beszélek (amúgy is szerintem ez az érdekes), hogy mit látok a rajzokon.
1. Egy lány és egy nő. Hasonlítanak. (Ezt a hasonlóságot én azzal elintéztem, hogy a rajzoló biztos csak egyféle arcot tud rajzolni, ezúton kérek érte elnézést. ) A nő feltesz egy nagyon fontos kérdést, és az a feltűnő, hogy mindketten kinéznek a rajzból, ugyanabba az irányba. Talán a kérdésre néznek, nekem mégis inkább úgy tűnik, a múltba néznek mindketten, a múltnak ugyanarra a pontjára. A kislány mosolyog, kicsit talán csibészesen, a nő arcán szeretet látszik.
2. Ezerrel jön a vonat, ez nagyon jól van érzékeltetve a képen. Ha nem ismerném a történetet, azt gondolnám, hogy a fickó nagy próbatétel elé áll önként. A tartásáról keménység, erő és elszántság sugárzik. El is hiszem neki, hogy akár meg tud állítani egy száguldó vonatot. Ha nem is a fizikai erejével, de az elszántsága láttán a mozdonyvezető az utolsó pillanatban biztosan meghúzza majd a féket.
3. Ez a rajz szép. Finoman kimunkált. Jólesik ránézni. Szeretem a légkörét.
A tartalomról: Egyértelműen a múló idő látszik rajta. Egy egykori nagy kultúra hatalmas szellemi és fizikai művének funkció nélkül maradt, pusztuló maradványai. Mint egy őslény csontváza, aki egykor benne élt, már sehol sincsen. És mégsincs szomorú hangulata. Inkább az jön le belőle, hogy a keletkezés és az elmúlás természetes. És hogy a tudás nem pusztul el, az ott van, ahonnan származik, a szellemi világban.
Úgyhogy inkább arról beszélek (amúgy is szerintem ez az érdekes), hogy mit látok a rajzokon.
1. Egy lány és egy nő. Hasonlítanak. (Ezt a hasonlóságot én azzal elintéztem, hogy a rajzoló biztos csak egyféle arcot tud rajzolni, ezúton kérek érte elnézést. ) A nő feltesz egy nagyon fontos kérdést, és az a feltűnő, hogy mindketten kinéznek a rajzból, ugyanabba az irányba. Talán a kérdésre néznek, nekem mégis inkább úgy tűnik, a múltba néznek mindketten, a múltnak ugyanarra a pontjára. A kislány mosolyog, kicsit talán csibészesen, a nő arcán szeretet látszik.
2. Ezerrel jön a vonat, ez nagyon jól van érzékeltetve a képen. Ha nem ismerném a történetet, azt gondolnám, hogy a fickó nagy próbatétel elé áll önként. A tartásáról keménység, erő és elszántság sugárzik. El is hiszem neki, hogy akár meg tud állítani egy száguldó vonatot. Ha nem is a fizikai erejével, de az elszántsága láttán a mozdonyvezető az utolsó pillanatban biztosan meghúzza majd a féket.
3. Ez a rajz szép. Finoman kimunkált. Jólesik ránézni. Szeretem a légkörét.
A tartalomról: Egyértelműen a múló idő látszik rajta. Egy egykori nagy kultúra hatalmas szellemi és fizikai művének funkció nélkül maradt, pusztuló maradványai. Mint egy őslény csontváza, aki egykor benne élt, már sehol sincsen. És mégsincs szomorú hangulata. Inkább az jön le belőle, hogy a keletkezés és az elmúlás természetes. És hogy a tudás nem pusztul el, az ott van, ahonnan származik, a szellemi világban.
A hozzászólást efi összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 22 Május - 22:06-kor.
Vendég- Vendég
Áprilia írta:
Szerintetek ezt ki tette be a képem helyére? ...Csak egy regisztrált tag lehetett, aki ismeri Béla jelszavát.
Tulajdonképpen lehetne ez a találós kérdés a következő játék témája.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 23 Május - 8:46-kor.
1 / 3 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.