Sütemények
+6
Rhea Sylvia
Blueeye
Méhecske
Mayra1
fortis
Efi
10 posters
4 / 6 oldal
4 / 6 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Sütemények
Ohh, nagyon szépen köszönöm. Igen, szükséges, mert kivételesen az idén az idejében ünnepeljük a karácsonyt és ez nyilván minőségben is más, ennek fényében sütök dec. 15-től nonstop.
______________________________________________________
"Ha van cél, van oda út is"
Mayra1- Hozzászólások száma : 1286
Re: Sütemények
Mayra1 írta:... sütök dec. 15-től nonstop.
Státuszjelentést kérnék, hogy mikor hogy állsz!
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
Igyekszem......Áprilia írta:Mayra1 írta:... sütök dec. 15-től nonstop.
Státuszjelentést kérnék, hogy mikor hogy állsz!
Hihetetlen friss (vagy azt is mondhatnám zenge) diót vettem kora ősszel, még nem volt a belseje teljesen megkeményedve... Diókrémet csinálok (nem süteménykrémet) sokat.....
______________________________________________________
"Ha van cél, van oda út is"
Mayra1- Hozzászólások száma : 1286
Re: Sütemények
Volt itt Ápriliának egy kérdése a diókrémről....sima desszert. Alap....vanilia puding, 3 dl liter tej, 5 e.k. cukor.... Kb. egy bögrényi dióbél, ízlés szerint cukor, kevés tej, rumaroma, 10 dkg vaj..... A pudingot megfőzöm, lehűtöm... A diót (persze darálva), kevés tejjel locsolom le, majd lassú tűzön kavargatva főzöm meg. A cukrot csak a legvégén adom hozzá, különben hamar odaég. Óvatosan a tejjel, mert a dió nem szívja fel a tejet. Amikor kihűlt, beleteszem a hideg pudingba, hozzáadom a vajat, kevés rumaromát. Ha alaposan kikevertem, akkor a krém állaga levegős és könnyed. Teljesen lehűtve fogyasztható....
______________________________________________________
"Ha van cél, van oda út is"
Mayra1- Hozzászólások száma : 1286
Re: Sütemények
A dió pörkölve.
______________________________________________________
"Every day sends future to past, every step brings me closer to my last"
zplus- Hozzászólások száma : 137
Re: Sütemények
Mayra1 írta:Volt itt Ápriliának egy kérdése a diókrémről....sima desszert. Alap....vanilia puding, 3 dl liter tej, 5 e.k. cukor.... Kb. egy bögrényi dióbél, ízlés szerint cukor, kevés tej, rumaroma, 10 dkg vaj..... A pudingot megfőzöm, lehűtöm... A diót (persze darálva), kevés tejjel locsolom le, majd lassú tűzön kavargatva főzöm meg. A cukrot csak a legvégén adom hozzá, különben hamar odaég. Óvatosan a tejjel, mert a dió nem szívja fel a tejet. Amikor kihűlt, beleteszem a hideg pudingba, hozzáadom a vajat, kevés rumaromát. Ha alaposan kikevertem, akkor a krém állaga levegős és könnyed. Teljesen lehűtve fogyasztható....
Köszi Mayra, nem tudtam, mi az a diókrém (ami nem süteménykrém).
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
Eddig elkészült a mézeskalács Zümi módra, linzer diós és lekváros, diókrém, hókifli. A fagyasztóban vár egy fazék elkészített, de meg nem megfőzött töltött káposzta és meg nem sütött panírozott karaj. A lányom kifejezett kéresére még egy nagy adag lencsefőzelék (ebbe, fél kg. lencsét fél kiló sonka színhúst,, sok fokhagymát teszek, a lányom kedvence). Ja, amúgy tegnap ért haza és gyakorlatilag reggel/délben/este ezt eszi. A lányom szerintem egész héten képes lenne ezen élni, ezért csak annyit főztem, ami max. 2 napra elég, de ma már közölte, holnap mindenképpen csináljak, mert mi lesz, ha karácsonyra elfogy. Nem akartam mondani, hogy eszemben sincs.Mayra1 írta:Igyekszem......Áprilia írta:Mayra1 írta:... sütök dec. 15-től nonstop.
Státuszjelentést kérnék, hogy mikor hogy állsz!
Hihetetlen friss (vagy azt is mondhatnám zenge) diót vettem kora ősszel, még nem volt a belseje teljesen megkeményedve... Diókrémet csinálok (nem süteménykrémet) sokat.....
Holnap még gombát, karfiolt, karalábét, krumplit panírozok és elvileg elkészültem.
Illetve vissza van a sütemenyekből a fanta szelet és a pingvin szelet.
Savanyuságnak céklát tettem el pár nappal ezelőtt, Patrik holnap kiás majd pár szál tormát, ezt lereszelem es a céklához keverem. Ez kifejezetten jó lesz a rántott mindenféléhez és persze nátha ellen is véd, sőt...ez a legjobb "orvosság" 
Remélem mindenki jól halad az előkészületekkel...
______________________________________________________
"Ha van cél, van oda út is"
Mayra1- Hozzászólások száma : 1286
Re: Sütemények
Úristen, én egy hónap alatt sem főzök ennyit! Mit hónap! egy félév alatt töltök ennyi időt a konyhában.
Vendég- Vendég
Re: Sütemények
Mayra, szóval ezért nem fórumozol!
Nagyon szégyellem bevallani, de nálam az idén még a mézes sütés is elmaradt....
Nagyon szégyellem bevallani, de nálam az idén még a mézes sütés is elmaradt....
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
De fórumoztam is, olvasás szinten mindenképpen. Életem egyik legszebb karácsonya az idei. Szívből remélem, hogy mindenkié az volt. Süti nem maradt, de aggodalomra semmi ok, ma elkészitem Sylvia receptje szerint a süteményt, mert úgy értékelem az szállítható, így a lányom is tud magával vinni Németországba. Ő 29-én indul majd.Áprilia írta:Mayra, szóval ezért nem fórumozol!
Nagyon szégyellem bevallani, de nálam az idén még a mézes sütés is elmaradt....
______________________________________________________
"Ha van cél, van oda út is"
Mayra1- Hozzászólások száma : 1286
Re: Sütemények
Méhecske írta:1 kg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézessüti fűszer
30 dkg porcukor
30 dkg margarin vagy vaj
2,5 dl méz
3 tojás
+ liszt a nyújtáshoz
A lisztet összekeverjük a szódaporral a fűszerekkel, a porcukorral, majd hozzáadjuk a margarint, végül a mézet és a tojást.
Könnyen formázható, puha tésztát kapunk.
3 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszúrjuk és 10 perc alatt megsütjük.
(Én úgy emlékszem, hogy ez azért több.)
Milyen régen jártam erre...
Szeretettel üdvözlök mindenkit!
Jól vagytok mindannyian?
Elkészült Zümi mézese:
Külön a figyelmetekbe ajánlom Rénikét:
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
De ügyes vagy!!!
______________________________________________________
You are not part of a material universe. You are part of a thought. You are dancing in a ballroom in which there is no material. You are dancing thoughts.
- Ra -
Veszna- Hozzászólások száma : 1538
Re: Sütemények
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
Ügyes vagy Áprilia!
Jó hogy itt van Zümi receptje. Egyszer elkészítem.
Jó hogy itt van Zümi receptje. Egyszer elkészítem.
______________________________________________________
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"
- Farid ud-Din Attar
Blueeye- Hozzászólások száma : 1129
Re: Sütemények
Trüffel krém
1.5 deci hab tejszín, 25 dkg cukor, 12 dkg sötét, cukrokatlan kakaópor, 40 dkg puha vaj, 1 narancs reszelt héja,
A tejszínt a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, még őt percig kis lángon forrni hagyjuk, hogy a cukor teljesen felolvadjon benne. A tűzről levéve kézi habverővel bele keverjük az átszitált kakaoport, majd két részletben a vajat is hozzáadjuk. Peremes lapos tálcára borítjuk, hogy hamarabb kihűljön. Kihűlés után mély tálba tesszük, és géppel kihabosítjuk, hogy kissé világosodjon és zsákból nyomható legyen.
Aki tud jobbat, hozzon! Továbbá minden érdekel, ami KAKAÓS, FEKETECSOKIS, ÉTCSOKIS!
1.5 deci hab tejszín, 25 dkg cukor, 12 dkg sötét, cukrokatlan kakaópor, 40 dkg puha vaj, 1 narancs reszelt héja,
A tejszínt a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, még őt percig kis lángon forrni hagyjuk, hogy a cukor teljesen felolvadjon benne. A tűzről levéve kézi habverővel bele keverjük az átszitált kakaoport, majd két részletben a vajat is hozzáadjuk. Peremes lapos tálcára borítjuk, hogy hamarabb kihűljön. Kihűlés után mély tálba tesszük, és géppel kihabosítjuk, hogy kissé világosodjon és zsákból nyomható legyen.
Aki tud jobbat, hozzon! Továbbá minden érdekel, ami KAKAÓS, FEKETECSOKIS, ÉTCSOKIS!
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
Majd próbálok keresgélni csokisakat, amit kipróbáltam vagy más próbálta ki.
Én, egyébként nagyon ritkán sütök...
Én, egyébként nagyon ritkán sütök...
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Re: Sütemények
Ja értem. Azt hittem szoktál.
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
Elég ügyetlen vagyok a süteménysütés terén...Áprilia írta:Ja értem. Azt hittem szoktál.
Még szerencse, mert már 200 kiló lennék!
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Re: Sütemények
Én se vagyok egy nagy sütő, de amit csinálok azt cukormentesen (xilittel vagy eritritollal) és zablisztből. Így hátha nem hízlal annyira....
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
Úgy biztos, hogy nem annyira, ez igaz.Áprilia írta:Én se vagyok egy nagy sütő, de amit csinálok azt cukormentesen (xilittel vagy eritritollal) és zablisztből. Így hátha nem hízlal annyira....
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Re: Sütemények
Ezt a sütit egy kolléganőm által ismertem meg. Azóta sem ettem ilyet...
Nagyon finom, nagyon csokis!!
A Délvidék kedvence: Mississippi iszapja
Tészta: 25 dkg liszt
5 dkg porcukor
14 dkg vaj (vagy Rama margarin)
2 db tojássárgája
1-2 ek. víz
1.) a lisztet és a cukrot beleszitáljuk egy tálba
2.) elmorzsoljuk a vajjal
3.) hozzáadjuk a tojássárgákat és a vizet
4.) lágy tésztává gyúrjuk, majd 30 percig hideg helyen pihentetjük
5.) a 28 cm-es tortaformát kibéleljük a sütőpapírral
6.) a tésztát kinyújtjuk és a formába fektetjük
Töltelék: 18 dkg vaj (vagy Rama margarin)
35 dkg barna cukor
4 db tojás + 1 db tojássárgája
6 ek. kakaó
2,5 dl tejszín
1 kk. vanília aroma
1.) a cukrot a vajjal habosra keverjük
2.) egyenként belekeverjük a tojásokat
3.) belekeverünk 2 ek. kakaót
4.) a többi kakaóval és a vanília aromával felverjük a tejszínt
5.) az előbbieket elvegyítjük
6.) a tésztára kenjük a tölteléket
Sütés: 190 °C-os sütőben 45 percig sütjük, majd hagyjuk a sütőben kihűlni
Tálalás előtt a tetejére 2,5-8 dl (ízlés szerint!) tejszínt egy kis porcukorral felverünk és a sütemény tetejére
halmozzuk, majd csokiforgáccsal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Nagyon finom, nagyon csokis!!
A Délvidék kedvence: Mississippi iszapja
Tészta: 25 dkg liszt
5 dkg porcukor
14 dkg vaj (vagy Rama margarin)
2 db tojássárgája
1-2 ek. víz
1.) a lisztet és a cukrot beleszitáljuk egy tálba
2.) elmorzsoljuk a vajjal
3.) hozzáadjuk a tojássárgákat és a vizet
4.) lágy tésztává gyúrjuk, majd 30 percig hideg helyen pihentetjük
5.) a 28 cm-es tortaformát kibéleljük a sütőpapírral
6.) a tésztát kinyújtjuk és a formába fektetjük
Töltelék: 18 dkg vaj (vagy Rama margarin)
35 dkg barna cukor
4 db tojás + 1 db tojássárgája
6 ek. kakaó
2,5 dl tejszín
1 kk. vanília aroma
1.) a cukrot a vajjal habosra keverjük
2.) egyenként belekeverjük a tojásokat
3.) belekeverünk 2 ek. kakaót
4.) a többi kakaóval és a vanília aromával felverjük a tejszínt
5.) az előbbieket elvegyítjük
6.) a tésztára kenjük a tölteléket
Sütés: 190 °C-os sütőben 45 percig sütjük, majd hagyjuk a sütőben kihűlni
Tálalás előtt a tetejére 2,5-8 dl (ízlés szerint!) tejszínt egy kis porcukorral felverünk és a sütemény tetejére
halmozzuk, majd csokiforgáccsal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Re: Sütemények
Ezt én is elkészítettem egyszer... finom volt és nem túl bonyolult....
Kráter sütemény:
Hozzávalók: 2csg vanilia puding, 9 dl tej, 5 ek cukor, 5 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl tej, 1
dl étolaj, 25 dkg liszt, 2 ek kakaó, 1 cs sütőpor, fél liter tejföl, 4 ek porcukor.
Elkészítés:
1. lépés: 2 cs vanília pudingot, 9 dl tejjel, 5 ek cukorral megfőzünk.
2. lépés. 5 db tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 1 csg vaníliás cukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk.
Hozzáadunk 1 dl étolajat, 25 dkg lisztet, 2 ek kakaót, 1 csg sütőport, és a tojások felvert habját.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.(sütőpapírral is bélelhetjük) Vizes kiskanállal rászaggatjuk a
kihűlt, kemény pudingot, és megsütjük.
3. lépés: Fél liter (egy nagy) 20%-os tejfölt 4 ek
porcukorral és egy vaníliás cukorral elkeverünk, és a forró süteményre öntjük.
Kráter sütemény:
Hozzávalók: 2csg vanilia puding, 9 dl tej, 5 ek cukor, 5 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl tej, 1
dl étolaj, 25 dkg liszt, 2 ek kakaó, 1 cs sütőpor, fél liter tejföl, 4 ek porcukor.
Elkészítés:
1. lépés: 2 cs vanília pudingot, 9 dl tejjel, 5 ek cukorral megfőzünk.
2. lépés. 5 db tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 1 csg vaníliás cukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk.
Hozzáadunk 1 dl étolajat, 25 dkg lisztet, 2 ek kakaót, 1 csg sütőport, és a tojások felvert habját.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.(sütőpapírral is bélelhetjük) Vizes kiskanállal rászaggatjuk a
kihűlt, kemény pudingot, és megsütjük.
3. lépés: Fél liter (egy nagy) 20%-os tejfölt 4 ek
porcukorral és egy vaníliás cukorral elkeverünk, és a forró süteményre öntjük.
A hozzászólást Lea. összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 9 Nov. - 19:57-kor.
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Re: Sütemények
Annak az "iszapnak" a neve is nagyon jól hangzik. Én olyanról tudok, hogy "csokiláva", nagyon finom és folyós csoki a belseje.
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Re: Sütemények
Nem kizárt, hogy ez nem ugyanaz, csak más névenÁprilia írta:Annak az "iszapnak" a neve is nagyon jól hangzik. Én olyanról tudok, hogy "csokiláva", nagyon finom és folyós csoki a belseje.
Mintha ez is kicsit csokifolyós lenne... az emlékeimben...
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Re: Sütemények
Utánanéztem!Lea. írta:Nem kizárt, hogy ez nem ugyanaz, csak más névenÁprilia írta:Annak az "iszapnak" a neve is nagyon jól hangzik. Én olyanról tudok, hogy "csokiláva", nagyon finom és folyós csoki a belseje.
Mintha ez is kicsit csokifolyós lenne... az emlékeimben...
Nem ugyanaz!
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Re: Sütemények
Lea. írta:Biztos finom lehet!
Nekem sajnos nem válnak be a reformsütemények (sem) mert hiába hízlal kevésbé - ugyebár az sem nullkalóriás vagy szénhidrátmentes - akkor azt gondolom többet ehetek belőle egy csipetnél és így már el is vesztem az önkontrollt, és a kevésből így lesz több.
Rajtam csak az segít, ha tudatosan igyekszem minél alacsonyabban tartani a szénhidrátmennyiséget, és már csak akkor eszem egy kis csokit, ha nagyon rá vagyok tekeredve. Jobban is szeretem a csokit, mint a sütiket és egy kisebb szeletben tényleg csak 30 g szh van, annyi, mint egy zsemlében...
Ez van...
Fiam meg nem szereti a süteményeket, úgyhogy csak sósat sütök néha neki, meg kókuszgolyót készítek általában Karácsonykor.
Egy jó sós recept is kellene!!!
Be is dobozoltam a sütit. Ez gyakorlatilag brownie. Azok a fehérek a tetején hópelyhek cukorból.
Azt még jo lenne megtudni, hogyan kell úgy rákenni a csokimázt, hogy tükörsima legyen?
És egyáltalán, tudtok jó csokimáz receptet? Az enyém sajnos csak tortabevonó, és hát az sajnos nem cukormentes.
Amúgy van egy jó csokimáz receptem, de sajnos nem tudom, mi az a zselatin.....
Asd, neked nem tud anyukád ilyesmikre választ?
fortis írta:Mandula mézeskalácsot sütött, kis kekszalakúakat, finom lett. A csokis sütikért tortákért nem igazán rajongók.
Karácsonyig még megeszitek és kezdheti elölről.....én is fogok csinálni, a Zümi recept évek óta bevált.
______________________________________________________
"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
4 / 6 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6
4 / 6 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.