Álmokról általában
+10
Áprilia
Greywolf
zplus
fortis
Nilka
Blueeye
nofertiti
Méhecske
Mayra1
Lea.
14 posters
6 / 37 oldal
6 / 37 oldal • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
Re: Álmokról általában
Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
fortis- Hozzászólások száma : 11470
fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
Semmit....mert ugyanolyan álomkörülmény nem lehet.....
az már nem álom.fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
Vendég- Vendég
Miért nem ?Mayra1 írta:fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
Mire gondolsz ?Kata írta:az már nem álom.fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
fortis írta:Miért nem ?Mayra1 írta:fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
Pl.' Mert van olyan, aki nem tud álmodni.......
fortis írta:Mire gondolsz ?Kata írta:az már nem álom.fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
Amiről beszélsz az már meditáció
Mayra1 írta:fortis írta:Miért nem ?Mayra1 írta:fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
Pl.' Mert van olyan, aki nem tud álmodni.......
Mayra ez annyira te voltál !!!
másik síkon való találkozásra.fortis írta:Mire gondolsz ?Kata írta:az már nem álom.fortis írta:Mit gondolnátok az olyan esetekről , amikor mondjuk két vagy több ember ugyan azt álmodja , ugyan olyan álom körülmények között ugyan azzal a ténnyel találkozva ?
nem igazán pl előre megbeszélt álomhelyszín-, körülmények alapján létrehozott, hanem meditációban létrejövő találkozásra, más síkon való valós helyszínen.
Vendég- Vendég
És mit gondolnál arról , ha mondjuk éppen álmodsz és valaki belép a te álmodba ? A helyszínt mindenki ugyan annak fogja tapasztalni és ez a te álmod .
Nagy vonalakban emlékszel volt olyasmiről szó és Párduc Cica említette , hozta fel példának , hogy mi van ha az itteni valóságunk is egy álom ? Na akkor mi mind ugyan azt álmodjuk és tapasztaljuk ugyan azon az álomhelyszínen .
Nagy vonalakban emlékszel volt olyasmiről szó és Párduc Cica említette , hozta fel példának , hogy mi van ha az itteni valóságunk is egy álom ? Na akkor mi mind ugyan azt álmodjuk és tapasztaljuk ugyan azon az álomhelyszínen .
fortis írta:És mit gondolnál arról , ha mondjuk éppen álmodsz és valaki belép a te álmodba ? A helyszínt mindenki ugyan annak fogja tapasztalni és ez a te álmod .
Jó, amíg Te azt gondolod álmodozol, addig én iszom egy kávét, mert ha minden csak álom lenne, nem lennék két hónapja hótfáradt. Ja, nem lehet, hogyha ez is csak álom lenne, akkor lazán illannék egyik helyről a másikra és nem kellene tömegközlekednem se, sőt boltba járni sem. Aztán ha évekig veletek álmodom az már több a soknál. Álmomban téged biztos kinyírtalak volna háromszor.
Egyébként ezzel a felfogással, hogy ez is csak álom nem tudok mit kezdeni.
Ejh , na de hát legtöbbször álmodban is azt hiszed , hogy ébren vagy , hacsak nem válsz tudatos álmodóvá , de akkor megint csak ébren vagy , csak úgy már tudatosan . Amúgy el lehet fáradni álomban is . legalábbis az érzet felléphet ott is ha mondjuk hegyet mászol .
fortis írta:Ejh , na de hát legtöbbször álmodban is azt hiszed , hogy ébren vagy , hacsak nem válsz tudatos álmodóvá , de akkor megint csak ébren vagy , csak úgy már tudatosan . Amúgy el lehet fáradni álomban is . legalábbis az érzet felléphet ott is ha mondjuk hegyet mászol .
De mert nem álmodom, ezért nem hiszem azt, hogy ébren vagyok.... A kérdés az, Te miért hiszed....
Mayra1 írta:fortis írta:Ejh , na de hát legtöbbször álmodban is azt hiszed , hogy ébren vagy , hacsak nem válsz tudatos álmodóvá , de akkor megint csak ébren vagy , csak úgy már tudatosan . Amúgy el lehet fáradni álomban is . legalábbis az érzet felléphet ott is ha mondjuk hegyet mászol .
De mert nem álmodom, ezért nem hiszem azt, hogy ébren vagyok.... A kérdés az, Te miért hiszed....
Jó kérdés . Nos azt hiszem , hogy erről nem állítottam sehol sem eddig még , hogy hiszem . De el tudom képzelni .
De érdekes...csak olyasmiről beszélek, amit hiszek...mondcsak hogyan beszélhetsz valamiről, amiben nincs hited, vagy meggyőződésed?
na azt hiszem ezt megbeszélhetnétek Mayrával , úgy tűnik ellentétesek a véleményeitek .Kata írta:az.fortis írta:az itteni valóságunk is egy álom ?
Mayra1 írta:De érdekes...csak olyasmiről beszélek, amit hiszek...mondcsak hogyan beszélhetsz valamiről, amiben nincs hited, vagy meggyőződésed?
Úgy , hogy ettől még felvetéseim lehetnek . ha sikerül meggyőznöm magam valamiről vagy másnak meggyőznie , akkor kialakulhat némiképp a hitem , sőt talán még meggyőződésemmé is válhat . Amiről beszélek azok irányzatok . E nélkül és az érdeklődés nélkül nincs merre indulnia az embernek .
Amúgy nem annyira beszélni szoktam dolgokról , hanem inkább kérdezni róluk vagy nem ?
fortis írta:Mayra1 írta:De érdekes...csak olyasmiről beszélek, amit hiszek...mondcsak hogyan beszélhetsz valamiről, amiben nincs hited, vagy meggyőződésed?
Úgy , hogy ettől még felvetéseim lehetnek . ha sikerül meggyőznöm magam valamiről vagy másnak meggyőznie , akkor kialakulhat némiképp a hitem , sőt talán még meggyőződésemmé is válhat . Amiről beszélek azok irányzatok . E nélkül és az érdeklődés nélkül nincs merre indulnia az embernek .
Amúgy nem annyira beszélni szoktam dolgokról , hanem inkább kérdezni róluk vagy nem ?
Irányzatok, mi?
Így van . Ha nincs irány , merre indulsz ? Ha van ismereted a felől , hogy északra hideg van , délre meg melegebb , akkor megadatott a képesség , hogy eldöntsd merre mennél szívesebben . De ha erről fogalma sincs az embernek , na úgy már nem annyira egyszerű .
nem látom, miért kellene ezt megbeszélnünk, ha egyikünket sem zavarja jelen állás szerint a másik véleményefortis írta:na azt hiszem ezt megbeszélhetnétek Mayrával , úgy tűnik ellentétesek a véleményeitek .Kata írta:az.fortis írta:az itteni valóságunk is egy álom ?
ismerjük és elfogadjuk a másik álláspontját.
ha pedig felforttyanna az agyunk egy kijelentésre /ami azért előfordul, lássuk be /, azt úgyis lejátszuk..
"gyere ki a hóra!!"
Vendég- Vendég
Igen értem . Nem is kell a másikat meggyőzni , elég ha elfogadás van . Remélem van , mégha néha igen nehézkesnek is tűnik .
fortis írta:Igen értem . Nem is kell a másikat meggyőzni , elég ha elfogadás van . Remélem van , mégha néha igen nehézkesnek is tűnik .
kettőnk közt ez remekül működik, és ez így van jól
a fórummal kapcsolatban pedig, ha a szándék meg van, akkor ott az akarat is. döccenők mindenhol előfordulnak
Vendég- Vendég
Kata írta:fortis írta:Igen értem . Nem is kell a másikat meggyőzni , elég ha elfogadás van . Remélem van , mégha néha igen nehézkesnek is tűnik .
a fórummal kapcsolatban pedig, ha a szándék meg van, akkor ott az akarat is. döccenők mindenhol előfordulnak
Én csak azt nem értem , miért van úgy , hogy mondjuk egy táborhelyen belül két ember között döccenőmentes , másokkal szemben meg nem ? Ennek nem egyformán kellene működnie ? Szóval ha valaki elfogadó , akkor mindenkivel szemben az ? Vagyis amit szabad Jupiternek nem szabad ........stb stb . Persze vannak dolgok amiktől erkölcsileg elzárkózik az ember és ott nincs elfogadás . Na de az már megint más kategória , mint mondjuk a szellemiség .
ebből azt vonom le, hogy álláspontod szerint - példának okáért - feléd ez nem működik...fortis írta:Kata írta:fortis írta:Igen értem . Nem is kell a másikat meggyőzni , elég ha elfogadás van . Remélem van , mégha néha igen nehézkesnek is tűnik .
Én csak azt nem értem , miért van úgy , hogy mondjuk egy táborhelyen belül két ember között döccenőmentes , másokkal szemben meg nem ? Ennek nem egyformán kellene működnie ? Szóval ha valaki elfogadó , akkor mindenkivel szemben az ? Vagyis amit szabad Jupiternek nem szabad ........stb stb . Persze vannak dolgok amiktől erkölcsileg elzárkózik az ember és ott nincs elfogadás . Na de az már megint más kategória , mint mondjuk a szellemiség .
erről érdemes gondolatokat genergálni, a megértés kedvéért, de előre bocsátom: senki sem tökéletes itt a Földön.
tehát adott két személy, akik alapvetően távol állnak egymástól, és ez itt-ott ki is csúcsosodik pár szóváltásban /hogy miért, jelen esetben teljesen mellékes/.
aztán egy "véletlen" kapcsán bekövetkezik a 180 fokos fordulat, amivel megnyílik az értés, megértés útja.
onnantól kezdve már nem az a fontos, hogy a két személy "ég és föld", hiszen tiszteletben tartják a határokat, amibe a - kívülállónak vérre menő poénkodásnak tűnő - viccelődések is beleférnek, mert mindketten tudják hogy mindez játék. ezért nagyon fontos ismerni egymást, mert így a határok is egyértelműek, meddig mehet el az ember.
ugyanakkor valóban érdekli őket egymás véleménye adott dolgokban, és ha végül meg is maradnak a saját látásmódjuknál, ezt barátságban teszik.
itt jön a képbe, hogy két személy tapasztalatai sem egy és ugyan az.
ez természetesen nem egy nap alatt zajlott le, de a hajlandóság és az ehhez kellő, cselekvő akarat jelen volt/van.
emellett - akárhogy is nézzük - minden "felnőtt" gyermek valahol. tehát eleve nem törhetünk pálcát senki felett végleg.
de hangsúlyoznám: mindezt folyamatosan tanuljuk, a hibákat igyekszünk korrigálni, amint fény derül rá.
veled kapcsolatban is ez a helyzet, és nyilván mi is követünk el hibákat, de a hajlandóság meg van arra, hogy az ajtó nyitva maradjon.
láthatod, hiszen még mindig beszélgetünk, és ha olyan tapasztalat merül fel, amiben mi is látunk eredményt, fontos momentumokat, azt ki is mondjuk.
/ugyan kettőnk nevében beszéltem, de részemről így látom a dolgokat... ha nem ért egyet valamiben, úgyis mondja /
Vendég- Vendég
Kata írta:fortis írta:Nem is kell a másikat meggyőzni , elég ha elfogadás van .
ha olyan tapasztalat merül fel, amiben mi is látunk eredményt, fontos momentumokat, azt ki is mondjuk.
Ez volna az elfogadás a győzködés helyett? Nekem inkább győzködés-szaga van.
Vendég- Vendég
számomra pedig a gondolatod az ismeret hiányaefi írta:Kata írta:fortis írta:Nem is kell a másikat meggyőzni , elég ha elfogadás van .
ha olyan tapasztalat merül fel, amiben mi is látunk eredményt, fontos momentumokat, azt ki is mondjuk.
Ez volna az elfogadás a győzködés helyett? Nekem inkább győzködés-szaga van.
nem látom, hol a győzködés szaga egy olyan momentumban, ami a másik elismeréséről szól...
természetesen hibát mindenben lehet találni, ha arra van rákalibrálva az ember, de az nem vezet sehová.
nem veszek támadásnak egy olyan kijelentést, amivel kapcsolatban magaddal szemben másképp reagálsz.
mindannyian folyamatosan tanulunk, ki így, ki úgy.
no problem
Vendég- Vendég
Szóval én nem gondoltam magamra , hogy őszinte legyek eszembe sem jutott .
Az jutott eszembe , hogy az elfogadás mennyire különböző , emberek társaságok országok vagy akár globálisan . Ha mondjuk elfogadom , hogy a haverom véleménye szerint hülyeség amit gondolok , ezt miért nem tudom elfogadni attól , aki nem a haverom ?
Ezt megtaláljuk nagyobb szinteken is mint pl az UNIO egy országtól elfogadja azt , hogy lázong , míg egy másiktól nem . Vagy az egyik országot szankciókkal sújtják ugyan azért , amiért egy másikat nem .
Vagy pl egy miniszter sikkasztása vagy adó bevallása alapján elnézik ha elfelejti bevallani a több száz milliós vagyonát , míg egy egyszerű állampolgártól még a tízezreket sem .
Szóval elég széles ez az ösvény és sok rétű , de valahol talán minden út ugyan abba a kiinduló pontba vezet . Az elfogadás . Miért nincs vajon egyenlőség ?
Az jutott eszembe , hogy az elfogadás mennyire különböző , emberek társaságok országok vagy akár globálisan . Ha mondjuk elfogadom , hogy a haverom véleménye szerint hülyeség amit gondolok , ezt miért nem tudom elfogadni attól , aki nem a haverom ?
Ezt megtaláljuk nagyobb szinteken is mint pl az UNIO egy országtól elfogadja azt , hogy lázong , míg egy másiktól nem . Vagy az egyik országot szankciókkal sújtják ugyan azért , amiért egy másikat nem .
Vagy pl egy miniszter sikkasztása vagy adó bevallása alapján elnézik ha elfelejti bevallani a több száz milliós vagyonát , míg egy egyszerű állampolgártól még a tízezreket sem .
Szóval elég széles ez az ösvény és sok rétű , de valahol talán minden út ugyan abba a kiinduló pontba vezet . Az elfogadás . Miért nincs vajon egyenlőség ?
fortis írta:Szóval én nem gondoltam magamra , hogy őszinte legyek eszembe sem jutott .
ezesetben bocsánat a példáért
lehetne fejtegetni, mert a mind más és más alapon fordulhat elő, ami a magyarázatot illeti.
részemről - leszűkítve egyetlen szóra a lényeget - ez azt mutatja, hogy az elfogadás hiányzik.
az elfogadás hiánya az ismeret hiánya.
az ismeret hiánya maga a félelem, ami ellentéteket generál és ezáltal mindenféle negatív vonzatot.
"attól félünk, amit nem ismerünk"
ez akkor fog megoldódni - és errefelé haladunk, hála a jó Istennek -, amikor már képesek leszünk valóban szeretni.
ugyanis most még a köztudatban a szeretet csekély töredéke közismert.
ez viszont most már hatalmas ütemben kezd megváltozni.
a szeretetben nincs félelem, képesek leszünk nyitni mások felé félelem nélkül és hajlandóak leszünk megismerni.
ezért nagyon fontos, hogy ez globálisan megtörténjen, hiszen ha mindenki felébred és kinyitja a szemét, látni fogja hogy igenis sokan vagyunk, akik bízhatunk egymásban.
akikben pedig nem... nos ott és akkor ez már egyértelműen eldől, ők nem tartanak a továbbiakban velünk.
pontosabban, nem velünk tartanak.
Vendég- Vendég
"attól félünk, amit nem ismerünk
Jó dolgokat írsz Kata , de sajnos ezzel sem tudok maradéktalanul egyet érteni .
Sokszor sokan azért húzzák a rövidebbet , mert nem félnek attól , amit nem ismernek . legyen az egy idegen behízelgő ember személyében , vagy egy olyan folyamat amit az ember gondol egyet és kipróbál . Pl milyen sokan kipróbálják a kábítószert is és egyáltalán nem félnek tőle . Némelyeknek mégis a halálát okozza .
Jó dolgokat írsz Kata , de sajnos ezzel sem tudok maradéktalanul egyet érteni .
Sokszor sokan azért húzzák a rövidebbet , mert nem félnek attól , amit nem ismernek . legyen az egy idegen behízelgő ember személyében , vagy egy olyan folyamat amit az ember gondol egyet és kipróbál . Pl milyen sokan kipróbálják a kábítószert is és egyáltalán nem félnek tőle . Némelyeknek mégis a halálát okozza .
6 / 37 oldal • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
6 / 37 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.