Álmokról általában
+10
Áprilia
Greywolf
zplus
fortis
Nilka
Blueeye
nofertiti
Méhecske
Mayra1
Lea.
14 posters
32 / 37 oldal
32 / 37 oldal • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 37
Re: Álmokról általában
Persze, majd kifejtem mit hogyan gondolnék . Egyszerű dologról lenne szó, ami ha összejön lehetne következtetni belőle valamire, pár próbát megérne szerintem.
fortis- Hozzászólások száma : 11468
efi írta:Jó, majd mondd el, aztán eldöntjük.fortis írta:De itt most nem ilyesmiről van szó Efi.
Na mindegy, majd ha Médea visszajön részletezném mi is az amit csinálni kéne, azt ha valaki benne van akkor megpróbáljuk . Ez inkább tudományos kísérlet lenne mint egyszerű játék.
Azért készülj fel rá, hogy esetleg nemet mondunk.
Efi, te is csak a saját nevedben beszélj. Én már nyilatkoztam.
Hát ezt nem tudom hova írhatnám, de itt talán elférhet.
Szóval veletek elő szokott fordulni olyan, hogy amikor felébredtek egy két pillanatig nem tudjátok hol vagytok?
Szóval veletek elő szokott fordulni olyan, hogy amikor felébredtek egy két pillanatig nem tudjátok hol vagytok?
Nem. Az szokott előfordulni, hogy felébredek, és nem tudom, reggel van -e vagy este, mennem kell-e dolgozni vagy mi van.
Vendég- Vendég
efi írta:Nem. Az szokott előfordulni, hogy felébredek, és nem tudom, reggel van -e vagy este, mennem kell-e dolgozni vagy mi van.
Ilyesmi velem is előfordult . Volt már úgy, hogy szombaton elindultam hajnalban dolgozni , és az utcáról kellett visszafordulnom mire rájöttem, hogy hétvége van. De ennek ellenkezője is elő szokott fordulni. unkanap hittem azt, hogy hétvége van. Mondjuk ehhez lehet köze annak is, hogy néha össze vissza dolgozom és különböző műszakban is.
De a lényeg ezúttal a nem tudom hol vagyok ébredéskor volna.
Szóval a héten pl kétszer fordult elő, hogy fogalmam sem volt róla, hogy hol vagyok. Volt egy halvány érzésem, hogy esetleg otthon, de aztán rá kellett jönni hamar, hogy nem otthon vagyok. De ez fordítva is megtörténik néha. Otthon felébredek és azt hiszem valahol máshol vagyok. Aztán megnyugszom pár pillanat múlva, hogy itthon vagyok az ágyamban.
Néha álmokban is előfordult már, hogy álmomban elálmosodtam és ott elaludtam, itt meg felébredtem. De olyan is volt, hogy itt aludtam el és álmomban ébredtem fel az ágyamban. De olyan is volt, hogy elaludtam álomban és egy másik álomban ébredtem fel.
Nem mondom, hogy hihetetlenek ezek a dolgok, mert elég természetesnek tűnnek, de mostanában gyakrabban előfordult, hogy nem tudtam azonnal beazonosítani a tartózkodási helyemet.
Amúgy valamelyik nap betettem egy linket egy filmről, aminek az volt a címe, hogy Ébren álmodó . Az az eset kicsit hasonló ahhoz, ami velem is megtörténhetett, de nálam persze nem folytonosan , mint annál a főszereplőnél. De pont ezek a tapasztalatok miatt át tudtam érezni és meg tudtam érteni a film lényegét, míg mások marhaságnak tartották. Végül is ez csak egy film volt, de nem lennék abban biztos, hogy aki a forgatókönyvet írhatta annak nem véletlenül pattantak volna ki a gondolatok a fejéből. Talán Lehetett némi háttere a történetének, valamilyen tapasztalat.
fortis írta:Hát ezt nem tudom hova írhatnám, de itt talán elférhet.
Igen. Meg az is, amit Efi írt. Meg egy harmadik is volt egyszer: nem tudtam, ki vagyok. Ez volt a legbrutálabb mind közül.
Áprilia írta:fortis írta:Hát ezt nem tudom hova írhatnám, de itt talán elférhet.
Igen. Meg az is, amit Efi írt. Meg egy harmadik is volt egyszer: nem tudtam, ki vagyok. Ez volt a legbrutálabb mind közül.
Igen, erre emlékszem. Az valóban brutál lehet.
Mit gondolnátok arról, ha azt mondanám, hogy az ember álmaiban sokkalta közelebb kerülhet a teremtőhöz, mint ébrenléti állapotban?
Ha azt mondanád, egyetértenék.
Bár ébren is kinyílik néha egy rövid ideig egy kapu. És ébren átélni sokkal megrendítőbb, mint álomban.
Bár ébren is kinyílik néha egy rövid ideig egy kapu. És ébren átélni sokkal megrendítőbb, mint álomban.
Vendég- Vendég
Nem tudom. Az éberség lényegéhez tartozik, hogy minden intenzívebb, mint kábán.
Vendég- Vendég
efi írta:Nem tudom. Az éberség lényegéhez tartozik, hogy minden intenzívebb, mint kábán.
" Egy álomban vagyok.
Nem tudom, mikor kezdődött,
vagy hogy kinek az álma volt.
Csak azt tudom, hogy sokáig aludtam.
És aztán egy nap felébredtem.
A hangod volt az első emlékem.
És végre megértettem,
mit akartál a tudtomra adni.
"
Ez egy részlet a Westworld c filmből.
Aki látta a filmet az tudhatja miről is szólhat pontosan ez a szövegrész, de azt mondanám ez egy kicsit túlmutat annak mondanivalóján.
Úgy érzem ez akár rólunk is szólhatna.
És végre megértettem,
"
Aki látta a filmet az tudhatja miről is szólhat pontosan ez a szövegrész, de azt mondanám ez egy kicsit túlmutat annak mondanivalóján.
Álmodtam valamit, aztán a következő álmomban elmeséltem az ott lévő álom alakoknak, hogy mit álmodtam .
Ennek az egésznek az érdekessége az, hogy ugye álmunkban ( nem tudatos) nem vagyunk vele tisztában, hogy éppen álmodunk. Ellenben egy másik álomból visszatekintve ez már egyértelművé válhat, és ez így folytatódhat tovább.
A végén pedig amikor úgymond felébredünk sem teszünk mást mint álmainkban, hiszen a szituáció ugyan az marad, csak a körülményeink változnak tovább.
Ennek az egésznek az érdekessége az, hogy ugye álmunkban ( nem tudatos) nem vagyunk vele tisztában, hogy éppen álmodunk. Ellenben egy másik álomból visszatekintve ez már egyértelművé válhat, és ez így folytatódhat tovább.
A végén pedig amikor úgymond felébredünk sem teszünk mást mint álmainkban, hiszen a szituáció ugyan az marad, csak a körülményeink változnak tovább.
Az előzőhöz még esetleg hozzá tenném. Nem tartom azt sem kizártnak, hogy egyszer csak majd ebből az álomból is felébredünk. Ha ez megtörténne, visszagondolva a most leírtakra és a tapasztalatokra, lehet azt mondjuk majd, "valóban nem is volt olyan sok a különbség" .
"Médea Kéznézés és álmodó helyzet /51 "
-Csak egy kérdés Médeának. Most akkor Bocskor Gábor mint barátod, vagy Bochkor Gábor mint műsorvezető?
- Médea feltevéséhez , miszerint attól tart, hogy ha átlép egy ajtón, akkor eltűnhet a tudatossága, talán tudnék magam is mit hozzátenni. Szóval tapasztaltam magam is hasonlót, de nem ajtó vagy kapu által, mert ez engem nem befolyásol, hanem álomváltás terén. Volt olyan tapasztalat, hogy tudatos álomban akartam Ápriliához közeledni, és talán 2 vagy 3 próbálkozásom volt, de minden alkalommal éreztem, hogy ki fogok zuhanni a tudatosságból. Aztán valahonnan a perifériából mégis minden alkalommal sikerült visszazökkennem a tudatos álmodás terébe ugyan arra a helyszínre. Ezek az összefüggések most felvetettek bennem egy gondolatot, mindjárt elmondom mit, de előbb elmondanám, hogy pedig Médeának az ajtókkal kapcsolatosan több olyan élménybeszámolója is rémlik, amikor az otthonában átment az ajtón , vagy bement a házba és hasonlók és nem veszítette el a tudatosságát. Szóval nem igazán értem miért tart attól, hogy elveszítheti.
Szóval akadnak itt ellentmondások minden téren ha jobban utána nézünk.
Valami olyasmire gondolnék, hogy az ok talán nem feltétlenül a helyszínváltásban keresendő, hanem valami egészen másban.
Ugye volt nekem is olyan tapasztalatom már, hogy beléptem egy képbe és egy új helyszínen találtam magamat és ez nem igazán befolyásolt semmit.
Viszont a fentebbi leírt tapasztalatomnál, kifejezetten érezni lehetett és tapasztaltam is, hogy a helyszín váltás energia, abból kifolyólag pedig tudatosság vesztéssel járhat.
Tehát én ebből most arra következtetnék, hogy nem a helyszín váltása lehet az, ami esetleg törölhetné a tudatosságunkat álmunkban, hanem az energia szintünk. ha van elég álmodási energia, akkor nem gond a helyszín vagy álomváltás, a tudatosság fennmaradhat, de ha nincs elég, akkor még egy ajtón való átlépés is negatív értelemben hathatna ránk .
-Csak egy kérdés Médeának. Most akkor Bocskor Gábor mint barátod, vagy Bochkor Gábor mint műsorvezető?
- Médea feltevéséhez , miszerint attól tart, hogy ha átlép egy ajtón, akkor eltűnhet a tudatossága, talán tudnék magam is mit hozzátenni. Szóval tapasztaltam magam is hasonlót, de nem ajtó vagy kapu által, mert ez engem nem befolyásol, hanem álomváltás terén. Volt olyan tapasztalat, hogy tudatos álomban akartam Ápriliához közeledni, és talán 2 vagy 3 próbálkozásom volt, de minden alkalommal éreztem, hogy ki fogok zuhanni a tudatosságból. Aztán valahonnan a perifériából mégis minden alkalommal sikerült visszazökkennem a tudatos álmodás terébe ugyan arra a helyszínre. Ezek az összefüggések most felvetettek bennem egy gondolatot, mindjárt elmondom mit, de előbb elmondanám, hogy pedig Médeának az ajtókkal kapcsolatosan több olyan élménybeszámolója is rémlik, amikor az otthonában átment az ajtón , vagy bement a házba és hasonlók és nem veszítette el a tudatosságát. Szóval nem igazán értem miért tart attól, hogy elveszítheti.
Szóval akadnak itt ellentmondások minden téren ha jobban utána nézünk.
Valami olyasmire gondolnék, hogy az ok talán nem feltétlenül a helyszínváltásban keresendő, hanem valami egészen másban.
Ugye volt nekem is olyan tapasztalatom már, hogy beléptem egy képbe és egy új helyszínen találtam magamat és ez nem igazán befolyásolt semmit.
Viszont a fentebbi leírt tapasztalatomnál, kifejezetten érezni lehetett és tapasztaltam is, hogy a helyszín váltás energia, abból kifolyólag pedig tudatosság vesztéssel járhat.
Tehát én ebből most arra következtetnék, hogy nem a helyszín váltása lehet az, ami esetleg törölhetné a tudatosságunkat álmunkban, hanem az energia szintünk. ha van elég álmodási energia, akkor nem gond a helyszín vagy álomváltás, a tudatosság fennmaradhat, de ha nincs elég, akkor még egy ajtón való átlépés is negatív értelemben hathatna ránk .
Ha az energia szint ennyire hatással lehet az álmodásunkra, pontosabban az álmodásunknál fellépő tudatosságunkra, akkor elképesztően sok energiára lehet szükségünk halálunk után, hogy megőrizhessük azt.
Azt hiszem kezdem érteni amit Don Juan magyarázhatott ezzel kapcsolatosan, azaz hogy mi a különbség a hétköznapi és egy varázsló között a haláluk után.
Elképzelhető, hogy míg az előbbi elveszítheti,addig a másik képes lehet megtartani identitását. és minden csak a meglévő energián múlik. Azon az energián, ami a tudatos álmokért is felelős, és amiből nekünk annyira roppant kevés akad, hogy ezt az állapotot is csak rövid ideig vagyunk képesek fenn tartani , akár álmunkban, akár éber állapotunkban, amit nevezhetnénk úgy is, mint ébredés. Mert valószínűleg nem elég az embernek felébredettnek ( tudatosnak) lennie, azt fenn is kellene tudni tartania.
Azt hiszem kezdem érteni amit Don Juan magyarázhatott ezzel kapcsolatosan, azaz hogy mi a különbség a hétköznapi és egy varázsló között a haláluk után.
Elképzelhető, hogy míg az előbbi elveszítheti,addig a másik képes lehet megtartani identitását. és minden csak a meglévő energián múlik. Azon az energián, ami a tudatos álmokért is felelős, és amiből nekünk annyira roppant kevés akad, hogy ezt az állapotot is csak rövid ideig vagyunk képesek fenn tartani , akár álmunkban, akár éber állapotunkban, amit nevezhetnénk úgy is, mint ébredés. Mert valószínűleg nem elég az embernek felébredettnek ( tudatosnak) lennie, azt fenn is kellene tudni tartania.
fortis írta:"Médea Kéznézés és álmodó helyzet /51 "
Mint műsorvezető, a nevét majd javítom.
Ami a feltevésedet illeti, magam is úgy vélem hogy az energiaszint lényeges szempont és persze a gyakorlottság sem árt. Utóbbi mentett meg mikor a végén elvesztettem volna a kontrollt, a kéznézés visszahozott.
"– Már majdnem folyamatosan tudom nézni az álmom elemeit, de még túl gyorsan szétszóródnak.
– Pontosan ezt próbálom neked elmondani. Ahhoz, hogy az álmok tünékeny tulajdonságát ellensúlyozzák, a varázslók eszközként használnak egy elemet, ami a kiindulási pont. Minden alkalommal, amikor elkülöníted és ránézel, kapsz egy energia löketet, ezért az elején ne nézz túl sok dologra az álmodban. Négy elem elegendő. Később, növelheted a hatósugarat addig, amíg be nem fogod mindazt, amit akarsz, de ha a kép elkezd szétcsúszni, és úgy érzed, elveszted az irányítást, menj vissza a kiindulási pontot jelentő elemre, és az egésze kezdd elölről."
Vendég- Vendég
Mindenesetre szépen szisztematikusan haladtál. Kell hozzá az akaraterő, különben kicsapong az ember. Nos valószínű , hogy amikor néha úgy érzed ráuntál az egészre, az egy tünete lehet ennek a szisztematikusságnak, hogy ne tévelyegj el, hanem azt csináld amit kell.
Médea írta:fortis írta:"Médea Kéznézés és álmodó helyzet /51 "
Mint műsorvezető, a nevét majd javítom.
Nem azért kérdeztem, csak hogy tisztábban lássam.
Nem tudom illik e megkérdezni, hiszen ő egy ismert ember, hogy neked hogy sikerült összebarátkoznod vele?
Persze ha nem publikus, akkor ne válaszolj a kérdésemre.
Egyre inkább belém ivódik az a gondolat, miszerint a jelenlegi világunk horgonya, maga a fizikai testünk volna.
fortis írta:" Egy álomban vagyok.
És végre megértettem,
"
Tervben van nálam is ez a sorozat. Most zöld íjászkodom...
Vendég- Vendég
Érdemes lehet megnézni,igen erős lehet a mondanivalója annak, aki nem csak úgy tekint rá, mint egy filmre.
Médea kéznézés/ 52
" Emlékezni és kijelenteni hangosan hogy mit szeretnék csinálni, az mindenképp jó dolog szerintem. "
Ne hari, ezen a mantrán jót nevettem ! Nem azért, mert biztosan jó dolog, szóval hajrá, csak eszembe jutott róla, amikor Carlos a Bérlővel sétált, és Carlos hangosan azt kiabálta, hogy látni akarok, látni akarok !
Szóval ez csak egy vicc volt Don Juan részéről ha emlékszel, mert voltaképpen elég lett volna hang nélkül is, a kisujj technikát alkalmazva.
Nos ártani nem árthat és ha úgy érzed ez neked jó így, akkor használd, hiszen minden jó ami használ.
Eszembe juttatott egy saját tapasztalatot, amikor a szobánkban a mennyezet alatt lebegtem, aztán elsodródtam az ablak felöli sarokba, fogalmam sem volt róla, hogy ezt honnan tudom és hogyan érzekelem, mert látni viszont semmit sem láttam. Nos ekkor mantráztam én is azt, hogy látni akarok, látni akarok, mert J-től emlékeztem, hogy ez segíthet. Segített is,viszont a baj az egészben az volt, hogy ezúttal már a fizikai szememmel. Szóval magamhoz tértem, vagy felébredtem.
" Emlékezni és kijelenteni hangosan hogy mit szeretnék csinálni, az mindenképp jó dolog szerintem. "
Ne hari, ezen a mantrán jót nevettem ! Nem azért, mert biztosan jó dolog, szóval hajrá, csak eszembe jutott róla, amikor Carlos a Bérlővel sétált, és Carlos hangosan azt kiabálta, hogy látni akarok, látni akarok !
Szóval ez csak egy vicc volt Don Juan részéről ha emlékszel, mert voltaképpen elég lett volna hang nélkül is, a kisujj technikát alkalmazva.
Nos ártani nem árthat és ha úgy érzed ez neked jó így, akkor használd, hiszen minden jó ami használ.
Eszembe juttatott egy saját tapasztalatot, amikor a szobánkban a mennyezet alatt lebegtem, aztán elsodródtam az ablak felöli sarokba, fogalmam sem volt róla, hogy ezt honnan tudom és hogyan érzekelem, mert látni viszont semmit sem láttam. Nos ekkor mantráztam én is azt, hogy látni akarok, látni akarok, mert J-től emlékeztem, hogy ez segíthet. Segített is,viszont a baj az egészben az volt, hogy ezúttal már a fizikai szememmel. Szóval magamhoz tértem, vagy felébredtem.
Igen, ha azt mondod hogy látni akarsz, az olyan mintha azt mondanád hogy fel akarsz ébredni.
Vendég- Vendég
Médea írta:Igen, ha azt mondod hogy látni akarsz, az olyan mintha azt mondanád hogy fel akarsz ébredni.
Ja ja, de hát leginkább a maga hibájából tanul az ember .
Médea: " Kéznézés és álmodó helyzet /53
Viszont meg kell mondjam hogy volt a "levegőnek" valami zöldes jellege, úgy értem a teret zöldes energiasávok itatták át,vagy mintha zöld/sárga ködpamacsok úsznának a levegőben. Nem túl erőteljes, de ahhoz elég hogy észrevegyem."
Ha jól tudom te használod a tükörtechnikákat, ezt a jelenséget még nem tapasztaltad ébren nyitott szemmel?
Megjegyzem nem feltétlenül fontos hozzá a tükör alkalmazása, de az erőteljesebbé teheti és felgyorsíthatja annak érzékelését, amit az álmodban láthattál hasonlóképpen.
Viszont meg kell mondjam hogy volt a "levegőnek" valami zöldes jellege, úgy értem a teret zöldes energiasávok itatták át,vagy mintha zöld/sárga ködpamacsok úsznának a levegőben. Nem túl erőteljes, de ahhoz elég hogy észrevegyem."
Ha jól tudom te használod a tükörtechnikákat, ezt a jelenséget még nem tapasztaltad ébren nyitott szemmel?
Megjegyzem nem feltétlenül fontos hozzá a tükör alkalmazása, de az erőteljesebbé teheti és felgyorsíthatja annak érzékelését, amit az álmodban láthattál hasonlóképpen.
A zöldes fénnyel már többször találkoztam testelhagyás és/vagy hamis ébredés során.
Veszna írta:A zöldes fénnyel már többször találkoztam testelhagyás és/vagy hamis ébredés során.
Én eddig csak ébren, de gondolom ugyan arról lehet szó. Bár értelmét nem igen látom és végül is némileg még zavaró is volna, hiszen egy olyan dologról volna szó, aminek nem sok értelmét látom.
Aranyos kis cikk az álmokkal kapcsolatosan.
Részlet:
" A gyerekeknél nagyon érdekes, hogy 5 éves korukig csak külső szemlélői az álmaiknak, és csupán ötéves koruk után lesznek az álmaik aktív résztvevői. A kutatásokból és beszámolókból azt lehet tudni, hogy a gyerekek nagyon sokat álmodnak állatokról, ráadásul a legkülönfélébb állatokról – mondta el Dr. Gál Éva, a Madarász utcai Gyermekkórház alváslaborjának vezető főorvosa. "
http://www.hirado.hu/2017/01/05/most-elaruljuk-mirol-almodott-az-ejjel/
Részlet:
" A gyerekeknél nagyon érdekes, hogy 5 éves korukig csak külső szemlélői az álmaiknak, és csupán ötéves koruk után lesznek az álmaik aktív résztvevői. A kutatásokból és beszámolókból azt lehet tudni, hogy a gyerekek nagyon sokat álmodnak állatokról, ráadásul a legkülönfélébb állatokról – mondta el Dr. Gál Éva, a Madarász utcai Gyermekkórház alváslaborjának vezető főorvosa. "
http://www.hirado.hu/2017/01/05/most-elaruljuk-mirol-almodott-az-ejjel/
32 / 37 oldal • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 37
32 / 37 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.