Bölcseletek
+4
Áprilia
Efi
Mayra1
Lea.
8 posters
4 / 5 oldal
4 / 5 oldal • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Bölcseletek
Ezen még Mandula is jót nevetett, pedig igen komoly dolgokról írtál Asd.
Komolyan nagyon jópofi volt.
Komolyan nagyon jópofi volt.
Aha, a "játék" átment valami másba. Olvastam kicsit visszafelé, mert vagy egy évvel le vagyok maradva és eszembe jutott, hogy milyen érdekes játékokat találnak ki az ufológusok. A pár hónap alatt kb. ezer videóról beszélgettünk és feltűnt valami egészen érdekes is. Rengeteg párhuzam van "vallás" terén képi ábrázolásokban. Ha sikerül megtalálnom hozok párat ide....Fortis komám...képek...remélem lesz időd feltenni ide. A gmailedre küldöm
Oké,de lehet csak hétvégén.
Mayra1 írta:Aha, a "játék" átment valami másba. Olvastam kicsit visszafelé, mert vagy egy évvel le vagyok maradva és eszembe jutott, hogy milyen érdekes játékokat találnak ki az ufológusok. A pár hónap alatt kb. ezer videóról beszélgettünk és feltűnt valami egészen érdekes is. Rengeteg párhuzam van "vallás" terén képi ábrázolásokban. Ha sikerül megtalálnom hozok párat ide....Fortis komám...képek...remélem lesz időd feltenni ide. A gmailedre küldöm
Itt a kép:
Egyenlőre ezt a képet tudtam megtalálni...hát nem furcsa?
Hát nem tudom... Én inkább természetesnek tartom, mint furcsának.
Mármint az, hogy minden vallásban mintha lenne egy "gyermekét szoptató Mária-kis Jézus" motívum?
- Semiramis mondai alakja (i. e. 8. sz.)
- Isis (i.e 8.sz.)-ból már származnak az istennőre utaló leletek.
Amúgy Ízisz személye a keresztény művészetekre is hatással volt, a gyermekét tartó vagy szoptató istenanya a Mária-ábrázolások előképe volt.
- Nammu . A Nammu kultusz csúcspontja Ur környékén, kb. 3500 körül.
- Shingmoo. Elterjedt kultusza Kínában. A nyugat királynőjének nevezték. Kr. E. 15. századból már erednek nyomok a létezésére.
-Devakiről nem találtam besorolást a korszakát illetően.
- Isis (i.e 8.sz.)-ból már származnak az istennőre utaló leletek.
Amúgy Ízisz személye a keresztény művészetekre is hatással volt, a gyermekét tartó vagy szoptató istenanya a Mária-ábrázolások előképe volt.
- Nammu . A Nammu kultusz csúcspontja Ur környékén, kb. 3500 körül.
- Shingmoo. Elterjedt kultusza Kínában. A nyugat királynőjének nevezték. Kr. E. 15. századból már erednek nyomok a létezésére.
-Devakiről nem találtam besorolást a korszakát illetően.
Fénytudatosság
Életünket át és át szövik az események amiket mi generálunk és amiket mások generálnak. Eme események hatásaiban ha sokat gyötrődünk a miérteken igen megtudunk betegedni bennük. Fénytudatosság egy lehetőség hogyan tudjunk ki lábalni belőle, hogy ne betegedjünk bele az igaztalanságba ami bennünket ért, szavakkal és cselekedetekkel sem tudjuk értésre adni azoknak kik nem vesznek tudomást a becsületről. Egyszerű az egész folyamata, fény színekben való fürdetés a kiváltó okokat fürdessük meg benne. Jelenleg négyféle színt használok a fehéret, aranyt, kéket. és a zöldet. Tudom vannak ettől eltérő színek és szín lehetőségek, amikor színt a színben is tudunk látni és láttatni, ahogy haladunk az önismeret során mindenki megtudja találni mindezeket a színben színeket is. Mindezeket már sokan leírták nem érdemem mindez akiket itt leírok, csak a tapasztalásaimról számolok be. Fénytudatosságban vagyunk a fényfürdetés során ÉRZELMEKTŐL ÉS GONDOLATOKTÓL mentesen legyünk az eseményben amit elindítottunk, Csakra energiáinkat bele adhatjuk az eseménybe.
Bolygónkon a tulajdonlás ( birtoklás ) sok eseményt tud generálni életünkben, mint kiváltó okok forrásai. Azt vettem észre semmit nem tudunk elérni szavakkal, gondolatokkal, cselekedetekkel, ha belekerülünk amikor elkezdenek tulajdonolni minket, (munka végzése során) vagy bármely más eseménykor)). Elkezdtem a Fénytudatosság kiterjesztését e téren is, mert tudjuk mindenki elfogadta e tényt semmit nem ér az eseményben várható változás ha a személyek nem értik meg hogy valamit nem jól tesznek végeznek ( mint a szenvedélybetegeknél, ha nem látja be hogy ő is az okozója, a gyógyulásának a lehetőségét sem adja meg) eddig így tudtuk. De mi van ha van más lehetőségünk is a változások elérésében.
Sokan vallási alapokra helyezik amikor beszélek a Fénytudatosságról a felhasználási lehetőségeiről. Mindjárt Jézusnál vannak. Egyszerűen kérdem hiszi Jézust ( tegnap pont így történt ) válasz igen, akkor eltudja hinni a másik emberben is aki jöhet bárhonnét is, azt amit Jézusban hisz, hallgatás volt részéről......
Életünket át és át szövik az események amiket mi generálunk és amiket mások generálnak. Eme események hatásaiban ha sokat gyötrődünk a miérteken igen megtudunk betegedni bennük. Fénytudatosság egy lehetőség hogyan tudjunk ki lábalni belőle, hogy ne betegedjünk bele az igaztalanságba ami bennünket ért, szavakkal és cselekedetekkel sem tudjuk értésre adni azoknak kik nem vesznek tudomást a becsületről. Egyszerű az egész folyamata, fény színekben való fürdetés a kiváltó okokat fürdessük meg benne. Jelenleg négyféle színt használok a fehéret, aranyt, kéket. és a zöldet. Tudom vannak ettől eltérő színek és szín lehetőségek, amikor színt a színben is tudunk látni és láttatni, ahogy haladunk az önismeret során mindenki megtudja találni mindezeket a színben színeket is. Mindezeket már sokan leírták nem érdemem mindez akiket itt leírok, csak a tapasztalásaimról számolok be. Fénytudatosságban vagyunk a fényfürdetés során ÉRZELMEKTŐL ÉS GONDOLATOKTÓL mentesen legyünk az eseményben amit elindítottunk, Csakra energiáinkat bele adhatjuk az eseménybe.
Bolygónkon a tulajdonlás ( birtoklás ) sok eseményt tud generálni életünkben, mint kiváltó okok forrásai. Azt vettem észre semmit nem tudunk elérni szavakkal, gondolatokkal, cselekedetekkel, ha belekerülünk amikor elkezdenek tulajdonolni minket, (munka végzése során) vagy bármely más eseménykor)). Elkezdtem a Fénytudatosság kiterjesztését e téren is, mert tudjuk mindenki elfogadta e tényt semmit nem ér az eseményben várható változás ha a személyek nem értik meg hogy valamit nem jól tesznek végeznek ( mint a szenvedélybetegeknél, ha nem látja be hogy ő is az okozója, a gyógyulásának a lehetőségét sem adja meg) eddig így tudtuk. De mi van ha van más lehetőségünk is a változások elérésében.
Sokan vallási alapokra helyezik amikor beszélek a Fénytudatosságról a felhasználási lehetőségeiről. Mindjárt Jézusnál vannak. Egyszerűen kérdem hiszi Jézust ( tegnap pont így történt ) válasz igen, akkor eltudja hinni a másik emberben is aki jöhet bárhonnét is, azt amit Jézusban hisz, hallgatás volt részéről......
ionon- Hozzászólások száma : 111
Saját bölcselet. Egy meditáció alkalmával érkezett.
A sikeres meditáció ismérve, hogy megjelenik a tudatban egy kulcsgondolat, ami egy problémára megoldás, vagy egy fényes felismerés, ami hozzájárul a megvilágosodáshoz.
Azt persze hozzá kell tenbem, hogy abban a meditációban épp ez volt a kulcsgondolat
De persze valahol meg nem igaz mert olvastam hogy az is sikeres meditáció ha csapog a tudat hisz a gyakorlás a lényeg
A sikeres meditáció ismérve, hogy megjelenik a tudatban egy kulcsgondolat, ami egy problémára megoldás, vagy egy fényes felismerés, ami hozzájárul a megvilágosodáshoz.
Azt persze hozzá kell tenbem, hogy abban a meditációban épp ez volt a kulcsgondolat
De persze valahol meg nem igaz mert olvastam hogy az is sikeres meditáció ha csapog a tudat hisz a gyakorlás a lényeg
Motan- Hozzászólások száma : 196
Végül is mindig maga az út a lényeg.
De van amikor sikerül. Ettől függetlenül akkor is igaza van az írónőnek, mert ha sikerül, az is az ember tapasztalatait gyarapítja.
Egyszer Mayra azt mondta nekem - nem hiszem, hogy megharagszik, ha kiírom ide - hogy nem érti, hogy miért futok köröket, mielőtt elérem a céljaimat.
Hát, minden célomat mondjuk nem érem el, de ettől függetlenül azért, mert egyrészt szükségem van a tapasztalásokra több okból is.
1. Kíváncsi természet vagyok, meg akarom ismerni a dolgokat, az élet dolgait.
2. Nagyon sok energiám volt, legalábbis ezidáig biztosan, és valami módon le kellett kötnöm, igen lehet volt, hogy hülyeségekbe.
3. Vannak dolgok, amiről tudom, hogy csak akkor tudom értékelni, ha egy csomó rosszat is megtapasztalok előtte.
4. Erőteljesen érzelmi-lelki-testi ember vagyok ez sokszor nem teszi lehetővé, hogy nyílegyenesen, szenvtelenül haladjak a racionálisan kitűzött tökéletes(?) cél felé.
Azt akarom ezzel mondani, hogy az ember sokszor nem értheti, hogy a másik miért tesz ezt vagy azt, és kívülről hibának tűnik, az is bizonyára, de az egyén szempontjából nem nélkülözhető a haladásában.
Én sem értek sokszor dolgokat, hogy mi szüksége van valakinek arra, miért ront el valamit, még nálam okosabb, bölcsebb, erősebb akaratú emberek is, de neki nyilván arra van/nincs szüksége, én meg mást rontok el.
De azt is éreztem sokszor, hogy kívülálló nem értette, hogy nekem miért volt az a dolog "jó", de én láttam benne, hogy miért volt nekem kulcsfontosságú, még ha úgy az egész hülyeségnek, vakvágánynak is tűnt. Nyilván más is van így ezzel.
(A barlangászok kapcsán is eszembe jutott egy csomó ok, elolvastam róluk egy cikket végül, hogy miért "kellett" ebbe belesodródniuk de nem akarok feltételezésekbe bonyolódni )
Hát, minden célomat mondjuk nem érem el, de ettől függetlenül azért, mert egyrészt szükségem van a tapasztalásokra több okból is.
1. Kíváncsi természet vagyok, meg akarom ismerni a dolgokat, az élet dolgait.
2. Nagyon sok energiám volt, legalábbis ezidáig biztosan, és valami módon le kellett kötnöm, igen lehet volt, hogy hülyeségekbe.
3. Vannak dolgok, amiről tudom, hogy csak akkor tudom értékelni, ha egy csomó rosszat is megtapasztalok előtte.
4. Erőteljesen érzelmi-lelki-testi ember vagyok ez sokszor nem teszi lehetővé, hogy nyílegyenesen, szenvtelenül haladjak a racionálisan kitűzött tökéletes(?) cél felé.
Azt akarom ezzel mondani, hogy az ember sokszor nem értheti, hogy a másik miért tesz ezt vagy azt, és kívülről hibának tűnik, az is bizonyára, de az egyén szempontjából nem nélkülözhető a haladásában.
Én sem értek sokszor dolgokat, hogy mi szüksége van valakinek arra, miért ront el valamit, még nálam okosabb, bölcsebb, erősebb akaratú emberek is, de neki nyilván arra van/nincs szüksége, én meg mást rontok el.
De azt is éreztem sokszor, hogy kívülálló nem értette, hogy nekem miért volt az a dolog "jó", de én láttam benne, hogy miért volt nekem kulcsfontosságú, még ha úgy az egész hülyeségnek, vakvágánynak is tűnt. Nyilván más is van így ezzel.
(A barlangászok kapcsán is eszembe jutott egy csomó ok, elolvastam róluk egy cikket végül, hogy miért "kellett" ebbe belesodródniuk de nem akarok feltételezésekbe bonyolódni )
A hozzászólást Lea. összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 14 Júl. - 7:35-kor.
Lea.- Hozzászólások száma : 1211
Talán valóban mindig mindennek megvan a maga oka.
A hozzászólást Zoli összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 14 Júl. - 7:36-kor.
Ha mindennek nem is, de az életet, egészséget komolyan befolyásoló dolgoknak szerintem biztosan.Zoli írta:Talán valóban indig mindennek megvan a maga oka.
Amúgy furcsa is ez, meg igazságtalan is. Ha pl van egy dolgos ember, azt tuti, hogy egy lustával hozza majd össze a sors. Az egyik így dolgozhat teljes kihasználtságban , a másik meg mellette lustálkodhat.
Ezt is fel lehet úgy fogni, hogy kiegészítik egymást, a dolgos segít a lustának. A lusta lehet, hogy csak nem annyira teherbíró fizikumú vagy nem látta maga előtt a szorgos ember példáját és mondjuk most kell megtanulnia.Zoli írta:Amúgy furcsa is ez, meg igazságtalan is. Ha pl van egy dolgos ember, azt tuti, hogy egy lustával hozza majd össze a sors. Az egyik így dolgozhat teljes kihasználtságban , a másik meg mellette lustálkodhat.
Meg az is lehet, hogy a lusta közben tök kreatív és a szorgos senmire nem menne nélküle. Egy ismerős házaspár így épített egy nyaralót.
Van, amiben egy ember is szorgos, másban lusta, de én úgy mondanám nincs hozzá érzéke, adottsága.
Ezek jó gondolatok Lea.
Zoli, volt nekem egy többedik kolléganőm a szobánkban. Képzeld nem volt egy jó munkaerő, de az egyéniségével segített jobb hangulatot teremteni és mindig figyelt másokra, ha azok igényelték, elsimította a nézeteltéréseket. Én is vissza tudtam bújni a csigaházamba, ha akartam, nem kellett csak azért nyitottnak maradnom, mert ezt várták volna.
Szóval emberileg is sokat adhat valaki egy munkahelyen... Hogy jobban menjen a munka.
Szóval emberileg is sokat adhat valaki egy munkahelyen... Hogy jobban menjen a munka.
Elképzelhető, hogy mindenkinek megadatott a maga feladata az életben.
ha két ilyen ellentétes személyiségű ember kerül össze, akkor annak az az oka, hogy tanulniuk kell egymástól. sokat.
pl előző főnököm egy végletekig preciz, szigorú, kritikus alkat és volt köztünk konfliktus. én utáltam a kíméletlen, sokszor "kegyetlen" kritikáit, ő meg bennnem azt hogy néha olyan "lebegő", àlmodozó vagyok.
Tanultam tőle: pontosságot, fegyelmet, egyenességet, szigorú precízséget. ő meg tőlem azt, hogy az emberi tényezőt is bele lehet vinni a munkába, kicsit "puhítottam"
De a közös tényező a szétszórtság volt. Szerintem magára ismert bennem mert ezt magában is felismerte de soha nem ismerte el a többiek előtt
pl előző főnököm egy végletekig preciz, szigorú, kritikus alkat és volt köztünk konfliktus. én utáltam a kíméletlen, sokszor "kegyetlen" kritikáit, ő meg bennnem azt hogy néha olyan "lebegő", àlmodozó vagyok.
Tanultam tőle: pontosságot, fegyelmet, egyenességet, szigorú precízséget. ő meg tőlem azt, hogy az emberi tényezőt is bele lehet vinni a munkába, kicsit "puhítottam"
De a közös tényező a szétszórtság volt. Szerintem magára ismert bennem mert ezt magában is felismerte de soha nem ismerte el a többiek előtt
Szerintem biztos, hogy egy munkahelyről vagy bármilyen kapcsolatból kikerül az az ember, amikor már nagyon nincs ott a helye.Zoli írta:Elképzelhető, hogy mindenkinek megadatott a maga feladata az életben.
Ha van egy lusta kollégád csak addig lesz ott, amíg kell és lehet még sajnálni is fogod, ha már elküldték/elment.
Motan írta:ha két ilyen ellentétes személyiségű ember kerül össze, akkor annak az az oka, hogy tanulniuk kell egymástól. sokat.
Jó gondolatok, Motan a te példád is tök jó.
Én is tudnék mesélni, hogy párkapcsolataimban/kezdeményekben így a különbözőségek kapcsán miket tanultam/tanítottam, adtam/kaptam. Más meg már a kapcsolataim létét sem értette... ... Néha én sem, máskor meg nagyon is értettem!
oh thx csak megtörtént velem, ilyesmi számtalan esetben
Például a lesz@rom tabletta használatát olyan sikeresen elsajátítottam az exemtől, hogy már akkor is beveszem, amikor nem kellene... Vagy mégis? Ki tudja...
a lesXom tabletta nyugodtan túladagolható, mellékhatása nincs
Hát, az attól függ... Például, amikor már nagyon kéne porszívózni vagy mosogatni, akkor igencsak hátrányMotan írta:a lesXom tabletta nyugodtan túladagolható, mellékhatása nincs
Lusta lettem! Vagy öreg vagy ügyesen vettem fel a flegmatikus vonásokat magamra
De az bosszant egy kicsit, amikor jön valaki hozzánk és kell valami formát adni a lakásnak!
Rendmániás sosem voltam, de ilyen se, mint az utóbbi időben.
4 / 5 oldal • 1, 2, 3, 4, 5
4 / 5 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.