Jézus - Biblia - Kereszténység
+11
fortis
Blueeye
Áprilia
Nilka
Greywolf
Rhea Sylvia
Mayra1
nofertiti
Méhecske
opos
Efi
15 posters
12 / 17 oldal
12 / 17 oldal • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17
Re: Jézus - Biblia - Kereszténység
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 22:43-kor.
Áprilia- Hozzászólások száma : 6597
Most, reggel, én is úgy látom; a "sértődés" jártában volt közöttünk!
-
Elment....
-
Remélhetőleg mikor újra kopogtat, szembesül immáron Ő!
Azzal, hogy felismerésre jutottunk!
Magam részéről azt tudom mondani; nem állhatok el az előzőekben általam leírt észleléstől!
Till. egy-egy új irányzat a gyülekezeti életet megmozdíthatja, kétségtelen de! Az is bizonyossággal mint következtetés levonható; nem biztos az, hogy feltétlen a Krisztusi "irányba"!
Avagy?
Igen?
-
Ha igen!
Ez be sem következhetne!
Az új irányzat a "régi"!
A "RÉGIÚJ"!
-
A RABOK SZABADULÁSA!
Jézus Krisztus nevében!
Ámen. ... Hallelujah.
-
Elment....
-
Remélhetőleg mikor újra kopogtat, szembesül immáron Ő!
Azzal, hogy felismerésre jutottunk!
Magam részéről azt tudom mondani; nem állhatok el az előzőekben általam leírt észleléstől!
Till. egy-egy új irányzat a gyülekezeti életet megmozdíthatja, kétségtelen de! Az is bizonyossággal mint következtetés levonható; nem biztos az, hogy feltétlen a Krisztusi "irányba"!
Avagy?
Igen?
-
Ha igen!
Ez be sem következhetne!
Az új irányzat a "régi"!
A "RÉGIÚJ"!
-
A RABOK SZABADULÁSA!
Jézus Krisztus nevében!
Ámen. ... Hallelujah.
Vendég- Vendég
Nálam a nem emberi fajok leszületése vágta ki a biztosítékot. Mondd azt egy szülőnek, hogy az ő gyereke nem az emberi fajhoz tartozik.
Vendég- Vendég
efi írta:Nálam a nem emberi fajok leszületése vágta ki a biztosítékot. Mondd azt egy szülőnek, hogy az ő gyereke nem az emberi fajhoz tartozik.
Azt lehet, hogy félreértettem, Efi, ezért is tettem zárójelbe azt a részt, hozzátéve azt is, hogy "ha jól vettem ki..." Lehet, hogy egyáltalán nem jól vettem ki. Ezért mint írtam, utobb meg is bántam, hogy a szövegkörnyezetből is kiragadva írtam be azt a pár dolgot.
Egyébként épp ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy miért örültem elvileg annak, hogy ilyesmi elhangzott (erre itt vagy te is, és pont beírtad ezt a hsz-t a nem emberi fajról), azért, mert eszembe jutott a rólatok, fórumozókról 2012. októberben kapott kijelentésféleségem - idehozom - a különböző fajokról, igaz, ebben nincs kimondva, hogy nem emberi fajokról lenne szó. Akkoriban emlékszem, Efi, azonnal beírtad, hogy "marhaság!"
"Re: Üzenet a tagságnak
Szerző: Párduc Cica » 2012. október 12., péntek 14:54
Kedves Kalandorok!
Azt hiszem, kijelentést kaptam arról, hogy ti itt a kalandorokon "születésileg" természetfeletti képességekkel rendelkeztek. Mostmár értem, hogy miért védi Mayra annyira ezt a közösséget. Nem akar ide beengedni olyanokat, aki "születésileg" nem ilyenek. Azt, hogy én melyik kategóriába tartozom ("születési", vagy nem), nem tudom még.
És mostmár értem azt is, hogy miért tiltakoztok annyira az ellen, ha valaki a Bibliával jön nektek. Mert a mai "hivatalos" vallás ellenetek van (szándékosan nem Isten Igéjét mondtam).
Nem ti vagytok az ördögök, hanem az az ördögi, amikor valakik a hitet és az Igét kisajátítva, félreértelmezve, azt üldözésre felhasználva ellenetek megy.
Isten tiszta Igéje nem üldöz, hanem kizárólag a szeretetet közvetíti. Erről lehet megismerni.
Erősek vagytok, de mégis olyan védtelenek a támadásokkal szemben, ezért szükséges az összetartásotok. Mostmár értem a kezdeti reakciótokat.
A "világ" nem érti, hogy szeretetre van szükségetek. Tudjátok meg, hogy sok, magát "kereszténynek" valló ember is "világi". Ez ne tévesszen meg benneteket, hanem ismerjétek fel, hogy ki az, aki valóban szeretettel közelít felétek.
Viszont nektek is szükséges újjászületnetek.
Sokmindent megértettem most és bocsánatot kérek, hogy úgy rontottam ide be, mint egy elefánt a porcelán boltba, és úgy is mentem el. De hát nem tudtam akkor még azt, ami most kijelentetett számomra. Egy év kellett hozzá, hogy megkapjam ezt a tudást, de legalább megkaptam. Valószínűleg voltak/próbálkoztak itt olyanok is, akik nem kapták meg ezt. Hálás vagyok ezért a segítségért, és bocsássatok meg. Kezdem kapisgálni, hogy valószínűleg nem csak egyetlen (vagy max. 2) faj létezik ezen a földön, mint ahogy eddig gondoltam.
Szeretnék most annyi szeretetet közvetíteni felétek, amennyit csak bírok, de hát kismiska vagyok én ehhez.
Olyan jó lenne, ha újra összeállna ez a kis közösség..."
Így utólag giccsesnek tűnik és hát némelyekben nem is változott semmi azóta. Gondolok itt arra, hogy különbséget kellene tudni tenni az üldöző és a nem üldöző keresztények között. És tudni kéne megbocsátani is.
De vannak, akik változtak 2012 óta.
Ezt a szülő nem tudja meg, legalábbis nem jellemző. Ha, mégis, akkor is a saját gyerekétől, nem mástól.efi írta:Nálam a nem emberi fajok leszületése vágta ki a biztosítékot. Mondd azt egy szülőnek, hogy az ő gyereke nem az emberi fajhoz tartozik.
Áprilia írta:... az emberként való leszületés alkalmával néha gén manipuláció történik (ha jól értettem, ez nem az emberhez, mint fajhoz tartozó lények leszületését eredményezi).
A szellem avagy lélek hatalma az anyag felett. Tudásom szerint a változások nem a születés alkalmával történnek, hanem csak később, mikor felébred az illető. De, ettől még lehet, hogy vannak eltérések születéstől fogva. Testi, azaz fizikai szinten értve.
Amikor hallgattam ezt az egyházban, a fenti 2012-es felismerésemen kívül eszembe jutott ám az is Greywolf, amit nemrég beírtál az egyik topikba egy bizonyos fehérje ellen kifejlesztett vírusról...
Azt mondjuk nem ide értettem. De, bele gondolva, akár az is simán lehet.
Szerencsére az ember sok mindenről hiszi, hogy ismeri és tudja, ám az élet szinte mindig megmutatja, hogy nem így van.
Ezért is jó, hogy az emberek többsége a mítoszokat/legendákat csak meséknek tartja, legalábbis azok, akik még nem elég erősek az igazság elviselésére.
Szerencsére az ember sok mindenről hiszi, hogy ismeri és tudja, ám az élet szinte mindig megmutatja, hogy nem így van.
Ezért is jó, hogy az emberek többsége a mítoszokat/legendákat csak meséknek tartja, legalábbis azok, akik még nem elég erősek az igazság elviselésére.
Talán, a Példabeszédek állítása - igaz lehet itt is.
A tudós tudós is megfog halni!
-
Következésként az jön át ebből; sok minden kár és szemét!
-
Miként szelektáljon az ember?
Úgy vélem; azt tegye az első helyre amely képes emberi "méltóságban tartani"!
A többi vele hal a tudós tudóssal, néhány láb mélyen!
-
Méltóság és a megtartás!
-
Ezek a szavak egyetemi végzettség nélkül is sokat mondóak.
Nem "táncolják körbe" a forró tányért - türelmetlen étekért. A türelmetlen étek - a tudós tudós étke, aki nem várja meg az Igazság Szavát!
De, kényszerűségében és meghajlítottan elébe megy, s lopkod abból!
-
Az Agape pedig - tűr... Jézus Kriszzusban "Kegyelemmé válik"!
-
Értitek ti ezt?
Korábban javasoltam; menjünk el Tatársztgyörgy-re az általam már ismert "cigány-kisebbségi" családhoz!
-
Értitek?
-
Értsétek és menjünk....
A tudós tudós is megfog halni!
-
Következésként az jön át ebből; sok minden kár és szemét!
-
Miként szelektáljon az ember?
Úgy vélem; azt tegye az első helyre amely képes emberi "méltóságban tartani"!
A többi vele hal a tudós tudóssal, néhány láb mélyen!
-
Méltóság és a megtartás!
-
Ezek a szavak egyetemi végzettség nélkül is sokat mondóak.
Nem "táncolják körbe" a forró tányért - türelmetlen étekért. A türelmetlen étek - a tudós tudós étke, aki nem várja meg az Igazság Szavát!
De, kényszerűségében és meghajlítottan elébe megy, s lopkod abból!
-
Az Agape pedig - tűr... Jézus Kriszzusban "Kegyelemmé válik"!
-
Értitek ti ezt?
Korábban javasoltam; menjünk el Tatársztgyörgy-re az általam már ismert "cigány-kisebbségi" családhoz!
-
Értitek?
-
Értsétek és menjünk....
Vendég- Vendég
Elek írta:A BIZONYOS = JELEK és CSODÁK MEGJELENÍTÉSE!
Ma már nincsenek jelek és csodák. Nem is lehetnek, mert az lehetetlenné tenné a szabad akaratot. Igaza van Ápriliának, amikor azt mondja, hogy az nem hit, ha a nyilvánvaló bizonyosság vezeti az embert. Ezért nincsenek is ma nyilvánvaló bizonyosságok.
Sőt, járt út sincsen, amit követni lehetne. Mindenkinek a maga útját kell kitaposnia.
Vendég- Vendég
Áprilia írta:...eszembe jutott a rólatok, fórumozókról 2012. októberben kapott kijelentésféleségem...
Most is azt mondom, hogy ez a "kijelentésféleség" tévedés.
Nem vagyunk különlegesek, ebben Eleknek sincs igaza. (Elek hajlamos az elfogultságra szerintem, mind a két irányban.)
A fene nagy védelem nem más, mint paranoiás félelem a betolakodóktól, semmi több. Egyeseknél a változás való félelem. Az új embertől, új gondolatoktól, új stílustól, az esetleg átrendeződő kapcsolati hálótól. A régi, a megszokott az kényelmes. Ennyiről van szó, nem többről.
A támadásokkal szemben meg nem védtelenek vagyunk, hanem provokálhatóak. De csak azt lehet belőlünk kihozni, ami bennünk van, ezt persze nem látjuk be.
Vendég- Vendég
Nem az a lényeg, Grey.Greywolf írta:Ezt a szülő nem tudja meg, legalábbis nem jellemző. Ha, mégis, akkor is a saját gyerekétől, nem mástól.efi írta:Nálam a nem emberi fajok leszületése vágta ki a biztosítékot. Mondd azt egy szülőnek, hogy az ő gyereke nem az emberi fajhoz tartozik.
Aki szívesen hisz abban, hogy emberek nem emberi lényeknek adhatnak életet, az gondoljon arra, vajon akkor is hinne-e benne, ha azt állítanák többen, hogy az ő gyereke nem tartozik az emberi fajhoz? Mert másokra vonatkoztatni könnyű! Más farkával verni a csalánt! De az élet az rólam szól! Ha azt gondolom, hogy nem emberek születnek emberbőrben, kutya kötelességem azzal számolni, azzal kezdeni, hogy a gyerekem esetleg nem emberi lény!!!!! Ez vajon mennyire elfogadható? Amennyire ezt el tudom fogadni, annyira fogadhatom el ugyanezt más, idegen emberek utódairól!
Nagyon szépen tudjuk idézgetni a keleti bölcsességet, hogy "tat tuam asi" (te én vagyok), de megélni, az már nem jut eszünkbe!
Vendég- Vendég
efi írta:Nem az a lényeg, Grey.
Aki szívesen hisz abban, hogy emberek nem emberi lényeknek adhatnak életet, az gondoljon arra, vajon akkor is hinne-e benne, ha azt állítanák többen, hogy az ő gyereke nem tartozik az emberi fajhoz?
Miért gondolod, hogy feltétlenül zavarná? Sőt, tovább megyek. Ha így lenne, az miért lenne rossz?
Mert másokra vonatkoztatni könnyű! Más farkával verni a csalánt! De az élet az rólam szól!
Pontosan! Egyről beszélünk.
Ha azt gondolom, hogy nem emberek születnek emberbőrben, kutya kötelességem azzal számolni, azzal kezdeni, hogy a gyerekem esetleg nem emberi lény!!!!!
Így van! Baj?
Ez vajon mennyire elfogadható? Amennyire ezt el tudom fogadni, annyira fogadhatom el ugyanezt más, idegen emberek utódairól!
Bizony. De, még mindig nem értem, hogy mi ezzel a probléma.
Nagyon szépen tudjuk idézgetni a keleti bölcsességet, hogy "tat tuam asi" (te én vagyok), de megélni, az már nem jut eszünkbe!
Ezzel sem tudok vitába szállni. Ezért tart ott az emberi civilizáció, ahol.
Baj?? Szörnyűség. Horror.Greywolf írta:efi írta:Ha azt gondolom, hogy nem emberek születnek emberbőrben, kutya kötelességem azzal számolni, azzal kezdeni, hogy a gyerekem esetleg nem emberi lény!!!!!
Így van! Baj?
Vendég- Vendég
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 22:48-kor.
Elég furcsa, de én átalában nagyon kicsiben látom (a telefon képernyőjén). Inkább a színeivel tűnik ki. A szervetlen lény nem jutott eszembe, inkább valami afrikai varázslónő.
Vendég- Vendég
efi -> Biblia - Kereszténység Yesterday at 7:52 pm
Nos, ezt hívja a biblia teljes elszakadásnak.
Mikor az ember elszakítja magát teljes szívéből, akaratából, tudatosan Istentől - ÉS!
Erről vallást is tesz!
-
Valójában nincs mit hozzá fűznöm!
Talán annyit; MEG IS LÁTSZIK EME "ELSZAKADÁS"!
Olyan stigma amely úgy lendíti előre az Armageddon eljövetelét mint az őszi szelek első hulláma!
Tudja az ember, tudja - ELJŐ A "ZORD" IDŐ"!
-
Még annyi!
Az un. hamisat is hamisan tanítók - nem veszik elméjükbe azt a tényt, hogy az un. és általuk gyülekezetnek mondott közösség!
Nem feltétlenűl alkalmas a "tanításaik átvételére"!
Mert az a " látható" és önmagában szabadosságában leledző elszakadás!
IGEN VESZÉLYES!
-
Hiszen nem az élet síkján mozog és nem annak tiszta szentségéből "mozdúl"!
Ám "rámozdúl" az éhező oroszlán - a szépséges "Thompzon-gazellára!
-
-
Így ma reggelre érett meg bennem, s közlöm is veletek!
-
Elköszönök!
-
A magán jellegű problémáim megsokasodtak, kikezdhetővé tettek, s erőm javát azokon a területeken kell "befektetnem" amelyek ez idő szerint - elengedhetetlenek!
Legyetek áldottak, az áldások azon "befogadói" akik készségesek az Isten javak, örökségek - hűséges elosztásában!
Legyetek felkészűltek mert az "erő" hatalom, s nem a tanítványé, semmi sem volna az övé ha, nem adatott volna - kegyelemből!
A felkészültség = nem más mint a tiszta és nyitottságában, az őszinte Isten Imádat!
Hódolat!
Hála!
-
Jézus Krisztus nevében!
Ámen! ... Hallelujah!
Nos, ezt hívja a biblia teljes elszakadásnak.
Mikor az ember elszakítja magát teljes szívéből, akaratából, tudatosan Istentől - ÉS!
Erről vallást is tesz!
-
Valójában nincs mit hozzá fűznöm!
Talán annyit; MEG IS LÁTSZIK EME "ELSZAKADÁS"!
Olyan stigma amely úgy lendíti előre az Armageddon eljövetelét mint az őszi szelek első hulláma!
Tudja az ember, tudja - ELJŐ A "ZORD" IDŐ"!
-
Még annyi!
Az un. hamisat is hamisan tanítók - nem veszik elméjükbe azt a tényt, hogy az un. és általuk gyülekezetnek mondott közösség!
Nem feltétlenűl alkalmas a "tanításaik átvételére"!
Mert az a " látható" és önmagában szabadosságában leledző elszakadás!
IGEN VESZÉLYES!
-
Hiszen nem az élet síkján mozog és nem annak tiszta szentségéből "mozdúl"!
Ám "rámozdúl" az éhező oroszlán - a szépséges "Thompzon-gazellára!
-
-
Így ma reggelre érett meg bennem, s közlöm is veletek!
-
Elköszönök!
-
A magán jellegű problémáim megsokasodtak, kikezdhetővé tettek, s erőm javát azokon a területeken kell "befektetnem" amelyek ez idő szerint - elengedhetetlenek!
Legyetek áldottak, az áldások azon "befogadói" akik készségesek az Isten javak, örökségek - hűséges elosztásában!
Legyetek felkészűltek mert az "erő" hatalom, s nem a tanítványé, semmi sem volna az övé ha, nem adatott volna - kegyelemből!
A felkészültség = nem más mint a tiszta és nyitottságában, az őszinte Isten Imádat!
Hódolat!
Hála!
-
Jézus Krisztus nevében!
Ámen! ... Hallelujah!
Vendég- Vendég
Efi.
Ápriliának messze nincs igaza!
De, még nekem sincs.
Sőt, senkinek sincs "igaza"!
-
Az "igazságot" - birtokolni kell. Úrnak kell rajta lenni, bírni kell az egyensúly minden természetét!
-
És ki az aki ezt birtokolja?
-
Hát nem kéne gyerekes és naív elszólásokkal "vezetni", instruálni!
-
A Szent Szellem Személy, Ő Maga is Kiküldött!
Jézus szerzett jogot a kiküldetésére!
Nem magától jött el és cselekszik "logikusan" vagy értelemszerűen avagy "nagyonnnagyon" szellemien!
-
Sok az ember bűne!
A bűn - tudatlanságának pallérozása! - TUDATLANSÁGGAL! - Tudatlanságában!
-
Mivel nem ismeri el "teremtettségét" - elszakadottá válik és még Jézus Egyesítő Szentsége sem - kötheti egybe Istennel, Atyjával!
-
Így jő el Armageddon, a lett és létező legnagyobb harc a - SZABADOSSÁG - ELVSZERŰSÉGÉÉRT!
Bizony mondom; "FÉLELEM EZ"! - Igen nagy félelem!
-
Legyen bennetek értelem és "fordulás"!
Most vagy már nem adatik többé!
-
Tudjátok!
A kapu; BEZÁRÚL!
Igen. - Bezárúl!
Ápriliának messze nincs igaza!
De, még nekem sincs.
Sőt, senkinek sincs "igaza"!
-
Az "igazságot" - birtokolni kell. Úrnak kell rajta lenni, bírni kell az egyensúly minden természetét!
-
És ki az aki ezt birtokolja?
-
Hát nem kéne gyerekes és naív elszólásokkal "vezetni", instruálni!
-
A Szent Szellem Személy, Ő Maga is Kiküldött!
Jézus szerzett jogot a kiküldetésére!
Nem magától jött el és cselekszik "logikusan" vagy értelemszerűen avagy "nagyonnnagyon" szellemien!
-
Sok az ember bűne!
A bűn - tudatlanságának pallérozása! - TUDATLANSÁGGAL! - Tudatlanságában!
-
Mivel nem ismeri el "teremtettségét" - elszakadottá válik és még Jézus Egyesítő Szentsége sem - kötheti egybe Istennel, Atyjával!
-
Így jő el Armageddon, a lett és létező legnagyobb harc a - SZABADOSSÁG - ELVSZERŰSÉGÉÉRT!
Bizony mondom; "FÉLELEM EZ"! - Igen nagy félelem!
-
Legyen bennetek értelem és "fordulás"!
Most vagy már nem adatik többé!
-
Tudjátok!
A kapu; BEZÁRÚL!
Igen. - Bezárúl!
Vendég- Vendég
Az ujjászületés eme levezetése, vagy indokkal történő alátámasztása - elég morbid volt!
Ezért mondom, hogy a "közösség" nem képes bevenni dolgokat és rágicsálódni azon, ill. megemésztenie sem könnyű!
Jézust, aki "átlényegűlt néhányszor" - sem képes követni!
-
A "gyülekezet" - NEM TISZTA!
-
És nem is kísérleti alany!
Kísérletezzen a nénikéjével a "tanító" és ne az én életemmel sem a családoméval!
És kijelentéseket se tegyen - "prófétajelleggel" - arról, amit nem ő hívott életre de, még csak nem is nemzett!
-
Tehát, konklúziónak említve - AZ EMBERI LÉTEZÉS - NEM A KIELÉGÍTETLEN - ÖNZŐ TANÍTÓK - ISKOLAPADOKBAN ÜLŐ DIÁKJAIK - BEFOGADÓ KÉSZSÉGEINEK - SZÍNTERE!
-
AZ ÉLET - SZEMÉLYRE SZABOTT - ELEVE ELRENDELT ÉS EL IS HÍVOTT!
-
A tanító ennek fényében járjon el!
Elhívásában!
-
Avagy!
-
NEM ELHÍVOTT!
Azaz!
Hamisat is hamisan tanító!
-
Tehát!
FEKÉLY!
GENNYEZŐ - VÁLADÉKOZÓ!
FERTŐZŐ - SEB!
Jézus nevében!
Ámen. ... Hallelujah.
Ezért mondom, hogy a "közösség" nem képes bevenni dolgokat és rágicsálódni azon, ill. megemésztenie sem könnyű!
Jézust, aki "átlényegűlt néhányszor" - sem képes követni!
-
A "gyülekezet" - NEM TISZTA!
-
És nem is kísérleti alany!
Kísérletezzen a nénikéjével a "tanító" és ne az én életemmel sem a családoméval!
És kijelentéseket se tegyen - "prófétajelleggel" - arról, amit nem ő hívott életre de, még csak nem is nemzett!
-
Tehát, konklúziónak említve - AZ EMBERI LÉTEZÉS - NEM A KIELÉGÍTETLEN - ÖNZŐ TANÍTÓK - ISKOLAPADOKBAN ÜLŐ DIÁKJAIK - BEFOGADÓ KÉSZSÉGEINEK - SZÍNTERE!
-
AZ ÉLET - SZEMÉLYRE SZABOTT - ELEVE ELRENDELT ÉS EL IS HÍVOTT!
-
A tanító ennek fényében járjon el!
Elhívásában!
-
Avagy!
-
NEM ELHÍVOTT!
Azaz!
Hamisat is hamisan tanító!
-
Tehát!
FEKÉLY!
GENNYEZŐ - VÁLADÉKOZÓ!
FERTŐZŐ - SEB!
Jézus nevében!
Ámen. ... Hallelujah.
Vendég- Vendég
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 22:48-kor.
efi írta:Baj?? Szörnyűség. Horror.Greywolf írta:efi írta:Ha azt gondolom, hogy nem emberek születnek emberbőrben, kutya kötelességem azzal számolni, azzal kezdeni, hogy a gyerekem esetleg nem emberi lény!!!!!
Így van! Baj?
Miért?
Áprilia írta:
Szerintetek nem túl morbid a mostani avatárom? Annyira különös érzéseket váltott ki belőlem, amikor megpillantottam. Olyan, mintha nem emberi lenne, hanem egy szervetlen lény. Na, ezt most jókor hozom elő! Pont "passzol" a témához, jaj.
Ezt neked kell tudni. Nekem túl színes és harsány, ezért magamnak biztosan nem raknám be. De, különbözőek vagyunk, ez a legszebb az egészben.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 22:49-kor.
efi írta:Bezzeg a te avatarod nem színes és harsány, Grey.
Az enyémen 4 szín van, jó indulattal 5.
A "Miért?" kérdésem továbbra is fenntartom.
A miértre nem tudok válaszolni. Hogy lehet megmagyarázni, hogy miért horror valami? Miért horror a Nyolcadik utas a halál? Mert olyan érzést kelt.
Vendég- Vendég
Ja. Értem, Azért kérdeztem, mert azt gondoltam. hogy a véleményed mögött átgondolt válasz van. Nem csak olyan csuklóból tüzeltél.
De, na, tévedtem. Előfordult már velem.
De, na, tévedtem. Előfordult már velem.
Érzelmekkel reagáltam. Az érzelmek olyan helyről jönnek, ahova nem látunk be a tudatunk fényével. Nincs rájuk racionális magyarázat. Azt meg tudjuk esetleg nevezni, hogy aktuálisan mi történt, ami kaput nyitott bemünk egy érzelemnek, de nem a történés kelti az érzelmet. Nem tudjuk, honnan jön az érzelem.
Homályosan olyasmit tudnék racionálisan válaszolni, hogy az emberi világrend ellen való, hogy embernek ne ember legyen az utóda.
Homályosan olyasmit tudnék racionálisan válaszolni, hogy az emberi világrend ellen való, hogy embernek ne ember legyen az utóda.
Vendég- Vendég
Az érzelmek benned vannak, de szerintem nem olyan megfoghatatlanok, hogy ne lehetne rájönni a kiindulási okukra, ha akarnánk.
Tegyük fel például az én egyik idegenkedésem tárgyát. A homoszexualitást. Ha azt látom, hogy azonos nemű egyének úgy éreznek egymás iránt és ezt mindenhol nyíltan, kirívóan "hirdetik", az borzongást kelt bennem illetve nem tetszést. Undort nem, de távolságtartásra sarkall. Nem tudom elképzelni, hogy mi lehet abban a jó, ha mondjuk két férfi "élvezi egymás társaságát". Amíg nem látom, nem tudok róla, mert a négy fal között teszik, semmi bajom sincs vele. De, a gondolat, hogy például mit művelnek, az nem az én agyamnak való. Elképzelni is rosszul esik, hát még akkor, ha esetleg velem esne meg ilyen. Szóval, én azért viszolygok ettől, mert véletlenül sem akarom elképzelni magam ilyen helyzetben. Végső soron ez a gondolat vezet el ahhoz az érzéshez, amit érzek ezzel kapcsolatban.
Mondjuk, a szeretet az már egy nem ennyire egyértelmű dolog, lehet valakit csak azért szeretni, mert létezik és az nekem is jó. Ennyi, ezt nem lehet tovább ragozni. De, ha valami viszolygást, rossz érzést kelt bennünk, azt többnyire meg lehet fogni racionálisan is.
Testi, genetikai szempontból megértem, amit mondasz, egy ember tényleg csak emberi testnek adhat életet. Ez már csak az anatómia miatt is így lehetséges, nem is beszélve a genetikáról. Azonban abba a testbe leszületett léleknek nem kell mindenképpen embernek lennie. Mint tudjuk, a szellem vagy elme uralkodik az anyag felett és a lélek előbb vagy utóbb át fogja alakítani valamilyen mértékben a testet. Ha nem is tudatosan, de megtörténik. Akár genetikai, fiziológiai szinten is.
Tegyük fel például az én egyik idegenkedésem tárgyát. A homoszexualitást. Ha azt látom, hogy azonos nemű egyének úgy éreznek egymás iránt és ezt mindenhol nyíltan, kirívóan "hirdetik", az borzongást kelt bennem illetve nem tetszést. Undort nem, de távolságtartásra sarkall. Nem tudom elképzelni, hogy mi lehet abban a jó, ha mondjuk két férfi "élvezi egymás társaságát". Amíg nem látom, nem tudok róla, mert a négy fal között teszik, semmi bajom sincs vele. De, a gondolat, hogy például mit művelnek, az nem az én agyamnak való. Elképzelni is rosszul esik, hát még akkor, ha esetleg velem esne meg ilyen. Szóval, én azért viszolygok ettől, mert véletlenül sem akarom elképzelni magam ilyen helyzetben. Végső soron ez a gondolat vezet el ahhoz az érzéshez, amit érzek ezzel kapcsolatban.
Mondjuk, a szeretet az már egy nem ennyire egyértelmű dolog, lehet valakit csak azért szeretni, mert létezik és az nekem is jó. Ennyi, ezt nem lehet tovább ragozni. De, ha valami viszolygást, rossz érzést kelt bennünk, azt többnyire meg lehet fogni racionálisan is.
Testi, genetikai szempontból megértem, amit mondasz, egy ember tényleg csak emberi testnek adhat életet. Ez már csak az anatómia miatt is így lehetséges, nem is beszélve a genetikáról. Azonban abba a testbe leszületett léleknek nem kell mindenképpen embernek lennie. Mint tudjuk, a szellem vagy elme uralkodik az anyag felett és a lélek előbb vagy utóbb át fogja alakítani valamilyen mértékben a testet. Ha nem is tudatosan, de megtörténik. Akár genetikai, fiziológiai szinten is.
Olvasva a fenti fejtegetéseket, azt gondolom, az igazság valahol középen lehet. Mert miért nem lehet elfogadni azt a gondolatot, hogy léteznek emberi testben másfajta entitások? Miért ördögtől való gondolat, hogy nem csak és kizárólag az embernek nevezett faj létezhet? Nota bene esetleg már keveredhetett az emberi fajjal?????
Sokáig uralkodott a nyugati kultúrában az a felfogás, miszerint nincs élet a halál után, noha a lélekvándorlás mint olyan korábban a Biblia szerint is elfogadott tanítás volt. Persze a 325-ös niceai és az 553-as konstantinápolyi zsinat gondoskodott arról, hogy amennyire lehet eltüntessék ezeket a gondolatokat - hiszen akkor már nyugodtan lehetett a nép egyszerű gyermekeit manipulálni ....
Azonban mintha némileg kezdene változni ez a hozzáállás a nyitott gondolkodású emberek esetében!
Viszont a keleti kultúrában, az ókori gondolkodók, az egyiptomi vallások esetében, az afrikai törzsi hitvilágban, Dél-Amerikai népek (mayák-aztékok, stb)-, valamint az indián népek felfogásában ezek a gondolatok elfogadottak és változatlanul élők a mai napig. Továbbmegyek, azt, hogy emberi testben létező másfajta entitások élnek közöttük, számukra egyáltalán nem elfogadhatatlan.
Ezért a nyitott elmével és befogadó gondolkodással rendelkező ember nem utasíthat el olyasmit aminek bizonyosságával nincs tisztában. A baj ott lehet, hogy sokan még erre képtelenek!
Ami pedig az érzelmeket illeti! Személyiségünket az értelmi és érzelmi életünk összessége irányítja, határozza meg. Amíg az egyik meghatározója az intelligencia, a tanultság, a környezeti hatások, a műveltség és a szubkultúra hatása, addig a másik az állandóan változó helyzetek és események ezekre adott válaszainak közvetítése, amely különböző hatásokat vált ki az egyénből. Mint tudjuk az érzelmeknek tárgya van, ezáltal behatárolható, hogy negatív vagy pozitív az indulati-érzelmi reakció. Az alapérzelmek a félelem, a düh, az öröm és a szeretet.
A Grey által említett szeretet a Maslowi szeretetmeghatározás szerinti L, azaz létszeretet. A feltételek nélküli és tökéletesnek mondható érzelem a "szeretlek, mert létezel".
Addig, amig fellelhető az emberekben a szeretetnek ez a formája, addig képesnek kéne lenni arra, hogy elfogadjuk a gondolatot - léteznek más entitások is, akik hozzánk inkarnálódtak!
Nem az az elvárás, hogy szeretni kell őket, de tudomásul venni - netán elfogadni ezt a gondolatot, ismétlem miért lenne ördögtől való?
Sokáig uralkodott a nyugati kultúrában az a felfogás, miszerint nincs élet a halál után, noha a lélekvándorlás mint olyan korábban a Biblia szerint is elfogadott tanítás volt. Persze a 325-ös niceai és az 553-as konstantinápolyi zsinat gondoskodott arról, hogy amennyire lehet eltüntessék ezeket a gondolatokat - hiszen akkor már nyugodtan lehetett a nép egyszerű gyermekeit manipulálni ....
Azonban mintha némileg kezdene változni ez a hozzáállás a nyitott gondolkodású emberek esetében!
Viszont a keleti kultúrában, az ókori gondolkodók, az egyiptomi vallások esetében, az afrikai törzsi hitvilágban, Dél-Amerikai népek (mayák-aztékok, stb)-, valamint az indián népek felfogásában ezek a gondolatok elfogadottak és változatlanul élők a mai napig. Továbbmegyek, azt, hogy emberi testben létező másfajta entitások élnek közöttük, számukra egyáltalán nem elfogadhatatlan.
Ezért a nyitott elmével és befogadó gondolkodással rendelkező ember nem utasíthat el olyasmit aminek bizonyosságával nincs tisztában. A baj ott lehet, hogy sokan még erre képtelenek!
Ami pedig az érzelmeket illeti! Személyiségünket az értelmi és érzelmi életünk összessége irányítja, határozza meg. Amíg az egyik meghatározója az intelligencia, a tanultság, a környezeti hatások, a műveltség és a szubkultúra hatása, addig a másik az állandóan változó helyzetek és események ezekre adott válaszainak közvetítése, amely különböző hatásokat vált ki az egyénből. Mint tudjuk az érzelmeknek tárgya van, ezáltal behatárolható, hogy negatív vagy pozitív az indulati-érzelmi reakció. Az alapérzelmek a félelem, a düh, az öröm és a szeretet.
A Grey által említett szeretet a Maslowi szeretetmeghatározás szerinti L, azaz létszeretet. A feltételek nélküli és tökéletesnek mondható érzelem a "szeretlek, mert létezel".
Addig, amig fellelhető az emberekben a szeretetnek ez a formája, addig képesnek kéne lenni arra, hogy elfogadjuk a gondolatot - léteznek más entitások is, akik hozzánk inkarnálódtak!
Nem az az elvárás, hogy szeretni kell őket, de tudomásul venni - netán elfogadni ezt a gondolatot, ismétlem miért lenne ördögtől való?
12 / 17 oldal • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17
12 / 17 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.