Jézus - Biblia - Kereszténység
+11
fortis
Blueeye
Áprilia
Nilka
Greywolf
Rhea Sylvia
Mayra1
nofertiti
Méhecske
opos
Efi
15 posters
7 / 17 oldal
7 / 17 oldal • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17
Re: Jézus - Biblia - Kereszténység
Ezt ismertem , de mindig megnevettet !
Tényleg vicces.
A fonákságok viccesek és igazak.
-
Nagyon igazak!
-
Nem túl régóta de, megtapasztalható módon érzékelem, az eddig "kifordítottnak vélt" helyzet úgy, hogy magam sem tudtam arról, de behozza az imakérelem gyümölcseit - asztalunkra.
Ez az asztal úgy van kialakítva általam, hogy gyermekeim életlépései az apostoli közeg felé vegye irányát. S arról mikor melliküknek van szüksége - vehessenek - szükségeik - lehetőségeik szerint. Tudatosodjon bennük - nincs más út - csak az igazság!
-
Az igazság néha a fonákság!
A fonákságok viccesek és igazak.
-
Nagyon igazak!
-
Nem túl régóta de, megtapasztalható módon érzékelem, az eddig "kifordítottnak vélt" helyzet úgy, hogy magam sem tudtam arról, de behozza az imakérelem gyümölcseit - asztalunkra.
Ez az asztal úgy van kialakítva általam, hogy gyermekeim életlépései az apostoli közeg felé vegye irányát. S arról mikor melliküknek van szüksége - vehessenek - szükségeik - lehetőségeik szerint. Tudatosodjon bennük - nincs más út - csak az igazság!
-
Az igazság néha a fonákság!
Vendég- Vendég
"Kislány olvasgat a repülőn, mire a mellette ülő ateistafortis írta:
hozzáfordul:
-Tudod kislány, az idő gyorsabban múlik, ha beszélgetsz az utastársaddal.
Erre a kicsi hölgy összecsukja a könyvét, és udvariasan
válaszol.
-Rendben. Miről szeretnél beszélgetni?
-Mondjuk beszélhetnénk arról, hogy nincs semmilyen Isten, se mennyország, se karma, se élet a halál után -dobja fel a témát kárörvendő mosollyal az ateista.
A kislány elgondolkodik, és így szól:
-Rendben, de előtte hadd kérdezzek én valamit.
A lovak, a tehenek és az őzikék is nagyjából ugyanazt legelik igaz? A füvet.
Akkor miért van az, hogy a lovak gombócokat kakilnak, a tehenek nagy lepényt, az őzek meg apró pici bogyókat hagynak maguk után?
Az ateista szemmel láthatóan meglepődik.
Kikerekedett szemekkel csak annyit válaszol: fogalmam sincs.
Erre a gyermek:
-Nos akkor már csak az a kérdés maradt, hogy mitől érzed magad olyan okosnak, hogy Istenről, mennyországról, karmáról, vagy halál utáni életről beszélj nekem, mikor még a szarhoz sem értesz?
Zárta le a beszélgetést a kislány, és ment vissza olvasni."
BEAVATÁS!
Ide - érdemes leparkolni tehát, megtudni hol és miért illetve vagyunk parkoló pályára helyezve.
-
Következésként már áll rendelkezésre annyi információ, korunkban, hogy vannak emberek, csoportok akik a horizontálison túl-iba is betekintenek.
-
A józanság és az őszinteség hiányosságát okozó lyukakat nem lehet egyébbel befoltozni mint az - IGAZSÁGGAL!
-
Az Igazság = tiszteletet parancsoló, miután megmutatta magát - VONZÓVÁ VÁLIK!
-
Nekem AZ!
VONZÓ!
Ebben viszont maga Isten az aki beleszerelmesít önön magába, s felaljza a lelket - forróságáig!
-
Nekem az jő át - hideg tények pukkannak szét a fórumon, NINCS TŰZ!
-
Pedig, mindegyikőnknek van elégetni valója.......
Vendég- Vendég
A következő sorokat a Hiram-kulcsból idézem:
A két korai keresztény tradíció lényegesen különbözött egymástól a Jézus feltámadásáról vallott felfogásuk tekintetében. Az Értekezés a feltámadásról című gnosztikus munka a közönséges emberi létezést spirituális halálként értelmezi, míg a feltámadást a megvilágosodás pillanatának, a valóban létező világ feltárulkozásaként értékeli. Az, aki megérti ezt a gondolatot, spirituális értelemben életre kel, s azonnal feltámasztható a halottak közül. Ugyanez a gondolat szerepel Fülöp evangéliumában is, amely kigúnyolja "a tudatlan keresztényeket", akik betű szerint értelmezik a feltámadást":
"Azok, akik azt mondják, ők előbb meghalnak s azután támadnak fel, bizony tévednek - még és már életükben kell részesülniük a feltámadás szentségében."
A gnosztikus egyház a feltámadás szó szerinti értelmezését "a bolondok hitének" nevezte, s kijelentette, hogy azok, akik azt hangoztatják, halott mesterük fizikai értelemben visszatért az életbe, összekeverik a spirituális igazságot egy konkrét eseménnyel. A gnosztikusok idézik Jézus tanításainak egyik titkos hagyományát, melyet Máté evangéliuma szerint tanítványaihoz intézett beszédében ekképpen fogalmazott meg (Máté 13,11):
"Nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait - felelte - , de nekik nem."
Illetve (Márk 4,11):
"Ő pedig monda nékik: Nektek adatott, hogy az Isten országának titkát tudjátok, ama kívül levőknek pedig példázatokban adatnak mindenek."
Az olyan kifejezések, mint "élő" és "halott", mint bemutattuk, kétségkívül a mindennapos zsidó szóhasználat részét képezték Jézus idejében, és azok, akik ragaszkodnak az ilyen kifejezések szó szerint való értelmezéséhez, nemcsak a történelmi tényeket hanyagolják el, de nem sokat használnak a briliáns és egyedülálló tanító ügyének sem.A felvetés, hogy egy rothadásnak indult holttestet valaki visszaadjon az életnek, visszataszító lett volna a kor valamennyi zsidójának szemében.
Az igazság az, hogy Jézus korántsem volt az a gyengéd, szeretetet osztogató lény, amilyennek megismertük; napjaink mércéjével mérve például hihetetlenül kemény és következetes, ahogyan az egy ilyen formátumú vezetőhöz illik, amikor megköveteli híveinek legbelső körétől, hogy vágjanak el minden családi köteléket, ahogyan azt ő maga is megtette. Ennek magyarázatául szolgál Máté (8,21 - 22), bár szavainak értelmét az egyháznak sosem sikerült megvilágítania:
"Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat. Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat."
Másképpen fogalmazva tehát:
"Hagyd, hogy a külső világ - a holtak - gondoskodjanak magukról, mert a Közösségben belül nekünk - az élőknek - most sokkal fontosabb elintéznivalóink vannak."
A két korai keresztény tradíció lényegesen különbözött egymástól a Jézus feltámadásáról vallott felfogásuk tekintetében. Az Értekezés a feltámadásról című gnosztikus munka a közönséges emberi létezést spirituális halálként értelmezi, míg a feltámadást a megvilágosodás pillanatának, a valóban létező világ feltárulkozásaként értékeli. Az, aki megérti ezt a gondolatot, spirituális értelemben életre kel, s azonnal feltámasztható a halottak közül. Ugyanez a gondolat szerepel Fülöp evangéliumában is, amely kigúnyolja "a tudatlan keresztényeket", akik betű szerint értelmezik a feltámadást":
"Azok, akik azt mondják, ők előbb meghalnak s azután támadnak fel, bizony tévednek - még és már életükben kell részesülniük a feltámadás szentségében."
A gnosztikus egyház a feltámadás szó szerinti értelmezését "a bolondok hitének" nevezte, s kijelentette, hogy azok, akik azt hangoztatják, halott mesterük fizikai értelemben visszatért az életbe, összekeverik a spirituális igazságot egy konkrét eseménnyel. A gnosztikusok idézik Jézus tanításainak egyik titkos hagyományát, melyet Máté evangéliuma szerint tanítványaihoz intézett beszédében ekképpen fogalmazott meg (Máté 13,11):
"Nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait - felelte - , de nekik nem."
Illetve (Márk 4,11):
"Ő pedig monda nékik: Nektek adatott, hogy az Isten országának titkát tudjátok, ama kívül levőknek pedig példázatokban adatnak mindenek."
Az olyan kifejezések, mint "élő" és "halott", mint bemutattuk, kétségkívül a mindennapos zsidó szóhasználat részét képezték Jézus idejében, és azok, akik ragaszkodnak az ilyen kifejezések szó szerint való értelmezéséhez, nemcsak a történelmi tényeket hanyagolják el, de nem sokat használnak a briliáns és egyedülálló tanító ügyének sem.A felvetés, hogy egy rothadásnak indult holttestet valaki visszaadjon az életnek, visszataszító lett volna a kor valamennyi zsidójának szemében.
Az igazság az, hogy Jézus korántsem volt az a gyengéd, szeretetet osztogató lény, amilyennek megismertük; napjaink mércéjével mérve például hihetetlenül kemény és következetes, ahogyan az egy ilyen formátumú vezetőhöz illik, amikor megköveteli híveinek legbelső körétől, hogy vágjanak el minden családi köteléket, ahogyan azt ő maga is megtette. Ennek magyarázatául szolgál Máté (8,21 - 22), bár szavainak értelmét az egyháznak sosem sikerült megvilágítania:
"Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat. Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat."
Másképpen fogalmazva tehát:
"Hagyd, hogy a külső világ - a holtak - gondoskodjanak magukról, mert a Közösségben belül nekünk - az élőknek - most sokkal fontosabb elintéznivalóink vannak."
Vendég- Vendég
A hozzászólást Áprilia összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:12-kor.
Etoile-sama írta:A következő sorokat a Hiram-kulcsból idézem: ...
Erre szoktuk mi azt mondani, hogy a Bibliát nem a betű ó-ságában kell olvasni hanem a lélek újságában. A két állapot más és más.
nofertiti- Hozzászólások száma : 433
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:17-kor.
üdv Etoil...
Minden hívatkozást amely Jézus személyére vonatkozik csak egyetlen lencsén keresztűl lehetséges igazán felmérni vagy bensőnkben a realitás talajára helyezni.
És! - Ez - kérem a szeretet!
Aki mást állít, az nem találkozott Vele, s így szive joga Őt - görbe tükörbe láttatni. Vagy "tanokat kibocsátani róla"!
Most éppen ezt cselekedted.
Áprilia mellet párhuzamban, hiszem mivel korábban már nyilatkozott ő is erről, sőt többek, Jézus soha nem "ingerelt" "fájdalmakba" végzetes hibákba, sem önön személyét illetőleg sem pedig családjával kapcsolatban....SENKIT!
-
A létezésünk fundamentuma a prevenció, talán nézz így, ezen keresztűl rövid hsz-re!
-
JÉZUSRA!
Minden hívatkozást amely Jézus személyére vonatkozik csak egyetlen lencsén keresztűl lehetséges igazán felmérni vagy bensőnkben a realitás talajára helyezni.
És! - Ez - kérem a szeretet!
Aki mást állít, az nem találkozott Vele, s így szive joga Őt - görbe tükörbe láttatni. Vagy "tanokat kibocsátani róla"!
Most éppen ezt cselekedted.
Áprilia mellet párhuzamban, hiszem mivel korábban már nyilatkozott ő is erről, sőt többek, Jézus soha nem "ingerelt" "fájdalmakba" végzetes hibákba, sem önön személyét illetőleg sem pedig családjával kapcsolatban....SENKIT!
-
A létezésünk fundamentuma a prevenció, talán nézz így, ezen keresztűl rövid hsz-re!
-
JÉZUSRA!
Vendég- Vendég
A bűn ambíciózus!...( céltudatos, buzgó, törekvő, lelkes...
-
Jézus Vonzás!
-
Mi az a két, lényegét tekintve eltérő vagy egymástól független alapokra helyezett tulajdonság amely azonnal szemeinkbe tűnhet?
-
Nekem a "szelídség" !
-
Kiben lakozik a szelídség?
-
Abban az illetőben semmiképpen sem, aki JÉZUST ÍGY TAGADJA!
-
Már pedig ez tömény tagadás!
-
Az az ember él helyesen jogaival mert a tudat - jog is lehet, aki preventál!
-
Jézus Vonzás!
-
Mi az a két, lényegét tekintve eltérő vagy egymástól független alapokra helyezett tulajdonság amely azonnal szemeinkbe tűnhet?
-
Nekem a "szelídség" !
-
Kiben lakozik a szelídség?
-
Abban az illetőben semmiképpen sem, aki JÉZUST ÍGY TAGADJA!
-
Már pedig ez tömény tagadás!
-
Az az ember él helyesen jogaival mert a tudat - jog is lehet, aki preventál!
Vendég- Vendég
Nézd Elek,gondolj rám úgy,mint kísértőre,aki próbára teszi a hitedet.De én nem vagyok ateista,hiszek Istenben,azonban nem hihetem Jézus istenségét.Bár alapvetően ezoterikus gondolkodású vagyok,de minden miszticizmust,amivel találkozom a racionalitásom tükrében szemlélem.Én az értelem embere is vagyok,mert ez megadja számomra a szabadságot a tisztánlátásra és általa új távlatok nyílhatnak meg előttem.Ha az IGAZSÁG keresésének rögös útján akarunk járni,akkor folyton kételkednünk kell és nem bárgyú módon mindent kapásból elhinni.Ne haragudj,ha esetleg megbántalak,nem a rossz szándék vezérel,csak szeretném,ha nem hallgatnánk el azokat a tényeket sem,amik más fénybe helyezik a kereszténységet.
Vendég- Vendég
A hitét aligha.Etoile-sama írta:Nézd Elek,gondolj rám úgy,mint kísértőre,aki próbára teszi a hitedet.
Áprilia írta:Szívesen elolvasnám a teljes könyvet, tudsz esetleg linket hozni? (én nem találtam).Etoile írta:A következő sorokat a Hiram-kulcsból idézem...
Sajnos én sem találtam meg elektronikus formában.Ez egy négy könyvből álló sorozat első kötete.Szerencsés vagyok,hogy pár éve mindet be tudtam szerezni.Ha kívánod, időnként idézgethetek belőlük jobb híján,de azért félek kicsit,mert például Eleket is akaratlanul megbántottam.Hogy legyen min elmélkedni és ha kedvetek úgy tartja vitatkozni,közlöm belőle Alexandriai Kelemen levelének egy részletét,amit egy Teodor nevű embernek írt:
"...Márkot illetően,mialatt Rómában tartózkodott,leírta az Úr tetteit,nem mindet azonban,és nem is célozva a titkos dolgokra,hanem kiválogatva azokat,amikről azt gondolta,hogy hasznos lesz azok hitének növelésére,akik tanultak.
Amikor azonban Péter mártírhalált halt,Márk átjött Alexandriába,és magával hozta saját és Péter jegyzeteit is; Péteréből átmásolta mindazt,amiről úgy gondolta,hogy közelebb visz az igazsághoz. Így megalkotott egy spirituális evangéliumot azok használatára,akik magukat tökéletesítik.Mindazonáltal,azokat a dolgokat nem tette közzé,amiket ki sem szabad ejteni,és az Úr hierofantikus tanításait sem írta le,a korábban már leírt történetekhez azonban hozzáadott másokat,és beleillesztett bizonyos olyan mondásokat is,melyekről tudta,hogy az értelmezésük,misztagogógként olvasóikat bevezethetik a hetek által elrejtett igazság legbelsőbb szentélyébe.
Így,összefoglalva,az én véleményem szerint se nem óvatlanul,se nem irigységből,Márk előkészítette a dolgokat,és halálakor írásait az alexandriai templomra hagyta,ahol azt még most is szigorúan őrzik,úgy,hogy csak azok olvashatják,akik bevezetést nyertek a nagy misztériumokba.
Mivel azonban a hamis démonok állandóan terveket szőnek az emberi nem romba döntésére,az általuk vezérelt,és a csalás eszközeit felhasználó Karpokratész,aki annyira rabszolgájává tett egy bizonyos alexandriai elöljárót,hogy az megszerezte számára a titkos evangélium egy másolatát,amit egyrészt az ő istenkáromló dogmáinak megfelelően magyarázott,másrészt be is mocskolt,mert a folt nélküli és szent szavakat szégyentelen hazugságokkal keverte.Ebből a keverékből születtek meg a karpokraténusok tanításai..."
A hozzászólást Etoile összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 24 Jan. - 22:17-kor.
Vendég- Vendég
Ez a kettő ellentmond egymásnak. Mégpedig azért, mert Isten léte nem bizonyítható az anyagi világban megfigyelhető dolgokkal.Etoile-sama írta:hiszek Istenben . . . minden miszticizmust,amivel találkozom a racionalitásom tükrében szemlélem.
Ha Istenre nincs bizonyíték, mért kéne bizonyíték arra, hogy Jézus isteni lény volt?
Így aztán - szerintem - te is, hiszel abban, amiben akarsz, és nem hiszel, amiben nem akarsz. Bármire, amiben az ember nem akar hinni, arra talál "cáfolatot". A cáfolatokat ugyanolyan önkényes alapon hisszük el, vagy nem hisszük el, mint bármi mást. Úgyhogy a cáfolatok sem érnek semmit, ha szellemi kérdésekről van szó. Mint ahogy olyan bizonyítékok sincsenek az istenire, amik előtt bárki hitetlennek meg kellene hajolnia.
A szellemi dolgokról való meggyőződés csak belülről fakadhat.
Vendég- Vendég
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 10:15-kor.
És a tudatot hova teszi az Antropozófia, Efi?Áprilia írta:Az angolszász világban elterjedt King James féle fordítású Biblia már visszahelyezte a test-lélek-szellem hármas felosztást, a magyar Károli és a többi féle fordítás viszont nem. Van azonban Magyarországon is egyetlen olyan egyház, aki vette a fáradtságot és a King James verzió alapján lefordította, majd kiadta azt a magyar nyelvű Bibliát, amelyben szintén benne van a hármas felosztás. Én is ezt olvasom. Szóval, jól mondja az Antropozofia. Már ami a hármas felosztást illeti.efi írta:Már régóta tervezem, hogy leírom, mit mond az antropozófia arról, hogy miből is áll az ember. Hozzá is fogtam, hogy emiatt újból áttanulmányozom az egészet, de aztán félbe maradt.
Úgyhogy most sebtiben a következőket tudom mondani:
Az ember három "részből" áll:
Test (ennek csak egyik része az anyagi test)
Lélek - A lelkünkhöz tartozik mindaz, ami a mostani személyiségünket jelenti. Az érzéseink, az érzeteink (amik az érzékszervi érzékelések nyomai bennünk), az emlékeink és a gondolataink is.
Ha meghalunk, akkor a test és a lélek nagy része szétoszlik, kiki az ő anyagának megfelelő világban. A leélt élet legfontosabb tapasztalatai, tanulsága, esszenciája azonban megmarad, és ezek segítségével építi fel az emberi szellem a következő inkarnációját.
Szellem
A szellemünkkel kapcsolódunk az isteni világhoz. A szellem az, aki az inkarnációkat átéli. Ez a részünk nem lakik bennünk, mert eddig az emberi test és lélek alkalmatlan volt (fejletlen, durva) a szellem hordozására. De minden emberben van egy szellemcsíra. Ma már ott tartunk, hogy aki ma a Földre születik, mindenkinek az a feladata, hogy ebből a szellemcsírából megszülje magában, vagyis a testében életre keltse ebből a szellemcsírából a szellemet. Ez a szellem, az igazi énünk, az, aki azután az egó helyett irányítani fog bennünket. Ezt nevezzük felébredésnek. Ha ez a világra hozás, felébredés sikerül, akkor - Krisztus áldozatának köszönhetően - ezzel a szellemi részünkkel tudunk belelátni az isteni világokba, és onnan inspirációkat kapni, és ezeknek megfelelően cselekedni a világban, amiben élünk.
Felébredni pedig az életben elénk kerülő konfliktusaink fájdalmas tapasztalatai segítségével lehet. De sokaknak nem sikerül.
Ja, és még annyi, hogy 869-ben, a 8. konstantinápolyi zsinaton tették dogmává hogy az ember duális lény, azaz nincs önálló szellemi része, csak testi és lelki része.
Szerintem a tudat a szellem érzékelő szerve.
Valami olyasmi, igen.
Utána kerestem, és ezt az írást találtam a tudatról:
"Az emberi tudat olyan kétoldalú tükör, amelynek egyik oldalán állandóan tükröződik a normális emberről megőrzött ŐSKÉP, másik oldalán pedig tükröződik az a KÉP, amilyen mértékben ettől az az adott személy eltért. A TUDAT ezen tulajdonsága miatt van az embernek lelkiismeretfurdalása. Ezen a ponton viszont az abnormális emberi viselkedés magyarázhatóvá válik.
A TUDAT eredetileg nappali szerv volt, de amilyen mértékben az ember a története során eltért a tudat által tükrözött normális ember ősképétől, tudata olyan mértékben homályosodott el és vált éjszakai szervvé. Ezért van az, hogy az ember álmában pontosan tudja, hogy életének mi az értelme, de ébrenléti állapotában mindig megfeledkezik erről. A nappali tudat helyét átvette az ELME, amely a tudatban őrzött ŐSKÉP helyett, a természettudomány KÉP-zetét, látomását közvetíti az ember számára.
...ezért van az, hogy az a KÉP, amely az embert az állati lét egy fokozataként (még akkor is ha a legfelsőbb fokozataként) ábrázolja eredményezi azt, hogy az emberiség valóban az állati lét egy nemét realizálta az elmúlt évszázadokban és realizálja napjainkban is...
...és ezért van az hogy az emberi élet uralkodó ereje nem a bőség, a gazdagság és a tudás, hanem éppen ellenkezőleg az ínség és a szegénység és a tudatlanság. "
Utána kerestem, és ezt az írást találtam a tudatról:
"Az emberi tudat olyan kétoldalú tükör, amelynek egyik oldalán állandóan tükröződik a normális emberről megőrzött ŐSKÉP, másik oldalán pedig tükröződik az a KÉP, amilyen mértékben ettől az az adott személy eltért. A TUDAT ezen tulajdonsága miatt van az embernek lelkiismeretfurdalása. Ezen a ponton viszont az abnormális emberi viselkedés magyarázhatóvá válik.
A TUDAT eredetileg nappali szerv volt, de amilyen mértékben az ember a története során eltért a tudat által tükrözött normális ember ősképétől, tudata olyan mértékben homályosodott el és vált éjszakai szervvé. Ezért van az, hogy az ember álmában pontosan tudja, hogy életének mi az értelme, de ébrenléti állapotában mindig megfeledkezik erről. A nappali tudat helyét átvette az ELME, amely a tudatban őrzött ŐSKÉP helyett, a természettudomány KÉP-zetét, látomását közvetíti az ember számára.
...ezért van az, hogy az a KÉP, amely az embert az állati lét egy fokozataként (még akkor is ha a legfelsőbb fokozataként) ábrázolja eredményezi azt, hogy az emberiség valóban az állati lét egy nemét realizálta az elmúlt évszázadokban és realizálja napjainkban is...
...és ezért van az hogy az emberi élet uralkodó ereje nem a bőség, a gazdagság és a tudás, hanem éppen ellenkezőleg az ínség és a szegénység és a tudatlanság. "
Vendég- Vendég
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 10:16-kor.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 10:17-kor.
Lehet-e a józan észre hatni,ha azt rögeszmés hit itatja át? Vegyük csak Jézus személyét. Mindaz,amit róla tudni és amit róla hittel vallanak az emberek,az olvasmányaikból,illetve az egyházi emberek tanításaiból származik. Szó sincs közvetlen tapasztalásról,csak hallomásról. Még maga X. Leó pápa is ezt mondta:
"Nagy hasznunkra vált ez a Krisztus-mítosz."
De a világ más tájain élő embereket ugyanilyen hit fűti Buddha, Krisna, Allah és a többi megszámlálhatatlanul sok isten felé. Az ő hitük szintén a neveltetésükben gyökerezik és semmivel sem alacsonyabb rendűek (sőt!) ,mint a kereszténység.
Mégsem akarom senki hitét sem aláásni,hiszen ha spirituális dolgokról beszélünk,bizony nehéz lenne egzakt tényekre hivatkozni. Mindössze azt szeretném,ha elismernétek a tényt,hogy nagyszerű hitetek nem több GONDOLATI ÉPÍTMÉNYnél,s mint ilyen,könnyen elvethető vagy egy másikkal felcserélhető. De bármilyen vallást is kövessetek,hiszem (!), hogy mind mögött ugyanaz az Istenség áll.
"Nagy hasznunkra vált ez a Krisztus-mítosz."
De a világ más tájain élő embereket ugyanilyen hit fűti Buddha, Krisna, Allah és a többi megszámlálhatatlanul sok isten felé. Az ő hitük szintén a neveltetésükben gyökerezik és semmivel sem alacsonyabb rendűek (sőt!) ,mint a kereszténység.
Mégsem akarom senki hitét sem aláásni,hiszen ha spirituális dolgokról beszélünk,bizony nehéz lenne egzakt tényekre hivatkozni. Mindössze azt szeretném,ha elismernétek a tényt,hogy nagyszerű hitetek nem több GONDOLATI ÉPÍTMÉNYnél,s mint ilyen,könnyen elvethető vagy egy másikkal felcserélhető. De bármilyen vallást is kövessetek,hiszem (!), hogy mind mögött ugyanaz az Istenség áll.
Vendég- Vendég
Még nem láttam , de ide mentem , hogy megnézhessük.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 22:16-kor.
Áprilia írta:Szerintem minden videót a videós topikba kellene betenni, mert később már keverni fogjuk, hogy hol is vannak...de nekem mindegy.
Háát azért tettem ide , mert Jézus , Biblia , kereszténység , de igazad van jobb ha átteszem oda is .
A megtapasztalás.
Vödör víz, s abban egy pénz érme....!
-
Mikor katona voltam - folyosót kellet mosni. Hosszút, igen csak hosszút....
Másfél év még hosszabb... idő és elkellet múlnia - "szórakozással"! - Szórakoztattak, s én négykézláb mostam a "körletet".
A vödörbe bele volt téve egy kétforintos. - Nem látszott, a "fekete lé" - eltakarta.
Már közelgett az ebéd idő és a rézpénz - néha meg-meg libbent a vödör alján, úgy tántorgott mint fejemben a gondolat - "szabadság"!
Megtapasztalta a honvéd estére, mért is szép a katona élet, s hány kétforintosból áll a bére, a zsold, a szerelem és a "szabadság"!
-
JÉZUS FELSZABADÍTOTT!
És ha újra jő az emlék - ismét - FELSZABADÍT!
-
MEGTAPASZTALTAM!
Vödör víz, s abban egy pénz érme....!
-
Mikor katona voltam - folyosót kellet mosni. Hosszút, igen csak hosszút....
Másfél év még hosszabb... idő és elkellet múlnia - "szórakozással"! - Szórakoztattak, s én négykézláb mostam a "körletet".
A vödörbe bele volt téve egy kétforintos. - Nem látszott, a "fekete lé" - eltakarta.
Már közelgett az ebéd idő és a rézpénz - néha meg-meg libbent a vödör alján, úgy tántorgott mint fejemben a gondolat - "szabadság"!
Megtapasztalta a honvéd estére, mért is szép a katona élet, s hány kétforintosból áll a bére, a zsold, a szerelem és a "szabadság"!
-
JÉZUS FELSZABADÍTOTT!
És ha újra jő az emlék - ismét - FELSZABADÍT!
-
MEGTAPASZTALTAM!
Vendég- Vendég
Hmm Elek belegondoltam .
Elek. >>>...( egyetlen mondat - nem offolásnak;.....a Ján. 17. Jézus un. Főpapi imája sokat elárúl - életfelfogásunkról! A tradícionális gondolkozás azért "életképes" mert szerteágazó és megengedő. Annak ellenére, hogy pont az ellenkezőjét "láttatja", azaz meghamisít. Önön magának "léteztetéséért" !...))))...<<<
-
-
A János 17. gyakorlatilag fundamentálás.
Sokan összemossák elméjükben a vallásalapítás fogalmával holott, erről szó sincs!
ALAP!
Az alap - alépítmény! A felépíthető alatti...A lehető legszilárdabb, megbonthatatlan és alkalmasságában - szolgál - generációkon keresztűl - Jézus esetében - AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGBAN!
-
Jézus tanításai tehát - életfelfogások oldását és kötését biztosítják, a lelki és szellemi feszűltségeket - teremtő erővel birtokló szellemiségeket fedi fel!Előttünk...
-
SZABADULÁSRA!
-
A szabadulás mint felkínált és mint elérhető és mint "garancia" (fundamentum ))) jelenik meg, szabályaiban és betarthatóságaiban!
-
TESSÉK FELISMERNI! ÉS BETARTANI!
-
( ÚJ)SZÖVETSÉGET KÖTNI!
-
JÉZUSSAL!
-
Mert ígéretet is tett, hogy nem kiveszi DE, MEGTARTJA AZ ÖVÉIT!
Azok az övéi, akik a szellemiségek felismerése után, nem lépnek együtt a szakadás útján tovább az addig bújtatott erőkkel de, lépnek immáron - A SZABADSÁG FIÁVAL - A DICSŐÍTÉSBE!
-
ÖRÖMBŐL ÖRÖMMEL ÖRÖMÉRT!
-
A tradíció feloldódik, s szabadság, egység születik!
-
-
A János 17. gyakorlatilag fundamentálás.
Sokan összemossák elméjükben a vallásalapítás fogalmával holott, erről szó sincs!
ALAP!
Az alap - alépítmény! A felépíthető alatti...A lehető legszilárdabb, megbonthatatlan és alkalmasságában - szolgál - generációkon keresztűl - Jézus esetében - AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGBAN!
-
Jézus tanításai tehát - életfelfogások oldását és kötését biztosítják, a lelki és szellemi feszűltségeket - teremtő erővel birtokló szellemiségeket fedi fel!Előttünk...
-
SZABADULÁSRA!
-
A szabadulás mint felkínált és mint elérhető és mint "garancia" (fundamentum ))) jelenik meg, szabályaiban és betarthatóságaiban!
-
TESSÉK FELISMERNI! ÉS BETARTANI!
-
( ÚJ)SZÖVETSÉGET KÖTNI!
-
JÉZUSSAL!
-
Mert ígéretet is tett, hogy nem kiveszi DE, MEGTARTJA AZ ÖVÉIT!
Azok az övéi, akik a szellemiségek felismerése után, nem lépnek együtt a szakadás útján tovább az addig bújtatott erőkkel de, lépnek immáron - A SZABADSÁG FIÁVAL - A DICSŐÍTÉSBE!
-
ÖRÖMBŐL ÖRÖMMEL ÖRÖMÉRT!
-
A tradíció feloldódik, s szabadság, egység születik!
Vendég- Vendég
Vendég- Vendég
De kár , hogy az embernek nincs mindenre ideje .
Etoile-sama írta:Olvasnivaló:
http://churchofgod.hu/content.php?act=konyvtar
Többek között erről a linkről hoztam ide korábban az apokrifokat.
7 / 17 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.