Tudatkalandorok Gyűjtőpont Univerzuma .
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jézus - Biblia - Kereszténység

+11
fortis
Blueeye
Áprilia
Nilka
Greywolf
Rhea Sylvia
Mayra1
nofertiti
Méhecske
opos
Efi
15 posters

16 / 17 oldal Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

Go down

Jézus - Biblia - Kereszténység - Page 16 Empty Re: Jézus - Biblia - Kereszténység

Témanyitás  fortis Szomb. 3 Nov. - 8:24

Jól van Efi, na de ha egyszer tetszik amit írtatok? Na de oké, nem fogom dicsérni ha úgy akarod.

Hozzászólások száma : 11466

Vissza az elejére Go down

Jézus - Biblia - Kereszténység - Page 16 Empty Re: Jézus - Biblia - Kereszténység

Témanyitás  Efi Szomb. 3 Nov. - 9:08

Az jó lesz, köszi.

Admin

Hozzászólások száma : 1216

https://kalandorok.hungarianforum.com

Témanyitás  fortis Csüt. 22 Nov. - 14:38

Már régóta téma a Szentinel szigeteken élő bennszülött törzs, akik mindenkit és mindent  megtámadnak, aki csak a szigetük közelébe merészkedik.

https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/helyi_torzs_azonnal_megolte_az_amerikai_aki_a

Jézus - Biblia - Kereszténység - Page 16 68081010

Nos épp ezért nem is igazán értettem azt a misszionáriust, aki úgy döntött mindenképpen eljut hozzájuk, hogy megtérítse őket. Talán elcsodálkozhatott az első nyílvesszőt látván ami kiállhatott a mellkasából, na de tényleg vajon mire számíthatott? Talán azt gondolhatta, hogy az isten majd megvédi?

Témanyitás  asd94 Csüt. 22 Nov. - 18:13

Talán azért ilyen agresszívak mert korábban rossz tapasztalataik voltak a fehér emberrel. Úgy tűnik misszionáriusnak lenni nem egy életbiztosítás még ma sem. Amúgy az egészről az a történet jut eszembe - igaz vagy sem - hogy valamikor a hatodik században egy ír szerzetes és társai messze nyugatra hajóztak. Valahol Florida táján kötöttek ki, és hittérítő munkába kezdtek a korai toltékok között. Szakállas, fehér palástú férfiak voltak, kereszttel és sok hittel. Nemcsak a kereszténységre hanem mindenféle tudományra tanították az őslakókat és megtiltották az emberáldozatot. A korábbi vallás papjai azonban féltékenyek lettek és addig mesterkedtek amíg el nem üldözték őket a földjükről. Azonban eddigre már gyökeret vertek az emberek között a fontosabb tanítások és a szerzetesek emléke egyetlen alakba a jóságos Tollaskígyó képébe olvadt össze. Őt úgy írják le mint egy keletről jött szakállas, fehér ruhás férfit akinek a "tudományokat, a jó erkölcsöt, a bölcs törvényeket" köszönhették (wikipedia). A későbbi közép amerikai kultúrák a toltékoktól megörökölték alakját, ami persze az évszázadok alatt sokat változott. Amikor jóval később a spanyol hittérítők megérkeztek a földrészre, csodálkozva vették észre hogy valaki megelőzte őket, mert mindenütt a kereszténység nyomait fedezték fel. Az indiánok ismerték a bibliai történetek egy részét, az áldozást, a vízzel való keresztelést, stb, a kereszt pedig mint szent szimbólum megtalálható volt a templomjaikban. Azonban sajnos az arany utáni mohóságukban a fehér ember visszaélt az őslakók vendégszeretetével, akik Tollaskígyó, a szeretett tanító örököseit látták bennük. Tudjuk mi történt ezután, az indián civilizációk összeomlottak, népírtás vette kezdetét háborúk és járványok tizedelték az embereket, a halál mindennapossá vált. Csak zárójelben jegyzem meg hogy ezekben a vészterhes időkben születtek meg az "új látók" csoportjai és ekkor alakultak ki a varázslóság alapelvei. Szóval csak annyit tudnék tanulságként mondani hogy a fehér ember érkezése legtöbbször negatív hatással járt, megfoszthat egy népet az önállóságtól, tönkreteheti a kultúrájukat. De gondoljunk csak bele hogy mi sem vagyunk elragadtattva a migránsoktól, attól amit képviselnek, félünk az iszlámtól és mindentől ami idegen. Ezek a szigetlakók is csak félnek, egyfajta önvédelem ez.

Hozzászólások száma : 338

Témanyitás  fortis Csüt. 22 Nov. - 18:56

Asd  jó érzéssel olvastam amit írtál, mert eszembe juttattad egy nagyon régi olvasmányomat , a Brendan expediciót, ahol egy középkori szerzetes útját illusztrálták, és hajtották végre, az akkori kornak és lehetőségeknek megfelelően. "Szóval Szent Brandanus vagy Brendanus (írül: Naomh Bréanainn), (484  577) szentként tisztelt kora középkori ír szerzetes.Annyi ismeretes róla, hogy egy ír kolostor apátja volt és szerzetes társaival akkoriban ismeretlen, meseszerű vidékre hajózott. Kilenc évi távollét után tért vissza, és csodálatos kalandjairól állítólag a De fortunatis insulis című könyvet írta. Azonban ez a mű valószínűleg csak a 11. században készült, legalábbis abból az időből való jelenleg ismert legrégebbi kézirata. A Branadanus-legendának nagy hatása volt a földrajztudományra, illetve a spanyolok és portugálok fölfedezéseire, akik a boldogok szigeteit az Atlanti-óceánon nyugaton keresték. "( Wiki)
Szóval a kutatások szerint az első Európai aki Amerikába hajózhatott, az Brendanus szerzetes lehetett, ő vihette a kereszténység magvait az Amerikai kontinensre.  Ami a vikingeket illeti, ők ha jól tudom, valamikor a X-században hajóztak nyugatra, tehát Brendanus megelőzhette őket, de mondjuk e téren nem számít, mert a keresztet mindenképpen ő vitte először magával.  
Ami a Szentinel szigeteki őslakókat illeti, már a fehér ember előtti látogatókat is hasonló módon fogadták, ezért senki sem foglalkozott velük. Amúgy talán ez az egyetlen módja az életben maradáshoz a sziget lakóknak, mert talán egy egyszerű nátha is a számukra már halálos volna.  Azt hiszem az Indiai kormány főként ezért tette a környéket tiltó listára. 

Témanyitás  asd94 Csüt. 22 Nov. - 19:34

Én Farkas Henrik, Atlantisz rejtélye című könyvében olvastam Brandanusról. Remek olvasmány és nagyon alaposan utánajár a legendák mögötti történelmi tényeknek.

Témanyitás  fortis Csüt. 22 Nov. - 19:39

yes

Témanyitás  fortis Vas. 28 Ápr. - 13:50

A pápa lakosztálya
Jézus - Biblia - Kereszténység - Page 16 Hall_nagyJézus - Biblia - Kereszténység - Page 16 Papa_lakhelye_kert

Jézus

Jézus - Biblia - Kereszténység - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcQ--5mNySaNTGXLPG1tl0sFaBxTrxU778lwGvuofe1MxRJFzuwnNg

Azt hiszem értitek a különbséget.

Témanyitás  Elek Kedd 30 Ápr. - 23:29

különbséget?
-
Jézus szegény volt? -
a Pápa gazdag? -
az 1. db. öltözet ruha? -
a "Pápa Ő Szentsége"  vélt vagyoni helyzete?
-
én "nem értem" ...
-

Jézus az Őt hallgatók között?
Pápa Ő Szentsége - sehol?
-
"Jézus" túl van szükségletein, fizikális nyugalomban, két karjával integet a Genezáreti hajósoknak!
"Pápa Ő Szentsége" - begyalogolt a legkisebb "terembe"!
-
én ezt akár "érthetem" is ...

kávé !

Elek

Hozzászólások száma : 805

Témanyitás  fortis Szer. 1 Május - 7:06

thumb

Témanyitás  Elek Szer. 1 Május - 16:41

a szembefeszülések ilyetén megnyilvánulásai - nekem nagyon beszédesek!
mondom; nekem!
a "nekem" - a "hídépítőnek" - kicsit se furcsa, mért égetik egymást "bele" a porcelán keménységbe - ennyire művészien! 
-
MERT ENNI KÍVÁNNAK!
-
táplálkozni az étkészletükről - javadalmakat latolgatni - beinvesztálni és újra étkezni meg újra megint csak étkezni! habzsolva zabálni!
ASZTALNÁL! -

A HIVATALOSAK - MENYASSZONYOK és MENYEGZŐRE HÍVOTTAK!
-
látni közöttük "menyasszonyt"?
melyik étkező orcáján látni a boldogságot, a Szeretet ÉTKÉT - a MEGBÉKÉLTETÉST?

MEGJOBBÍTÁST?

- JÉZUS! -

Ő! - ÉL! - Feltámadott Szent Személy, Trónusán Ül - Dicsőségben!

Békekövetséget vállalt, el is végezte a "Hívást" - SZÓ-val és Tettel!
-
SENKI ELŐTT! - Már nem ismeretlen!
-
MIÉRT?
-
NEM ÖLNEK- é?
Szerte a Világban?
-
TAGADÁSÁÉRT?   ...   (az Igazság tagadásáért! folyton folyvást - hazudva!))
-

Elek

Témanyitás  fortis Vas. 5 Május - 6:52

Ha Jézussasl találkozhatnátok, mit kérdeznétek tőle?
Én mondjuk  azt kérdezném, hogy milyen a túlvilág? Ha azt felelné jó, akkor megkérdezném, hogy akkor Lázárt miért támasztotta fel?

Témanyitás  Elek Hétf. 6 Május - 13:39

te ezt tényleg nem látod át?
fortis!
-
pihenj. - építs. - újra pihenj. de, ne rombolj!
ennek a felvetésnek zéró az értéke!

Elek

Témanyitás  fortis Hétf. 6 Május - 15:39

Elek írta:te ezt tényleg nem látod át?
fortis!
-
pihenj. - építs. - újra pihenj. de, ne rombolj!
ennek a felvetésnek zéró az értéke!

Nem , ezt teljesen komolyan gondolom. Nem értem Lázárt miért támasztotta fel. Feltehetően nem pusztán csak azért, hogy láthassák az emberek, hogy ő az atya által még erre is képes, mert ez kérkedés volna. Tehát szeretném tudni a valódi igazságot miért tette? A gyógyításokat megértem, sőt még a vízen járást is, de hogy visszahozni egy embert aki már halott, na ezt nem értem. Olyan ez, mintha elvették volna a jogát Lázárnak attól, hogy meghalhasson.  Szabad lehet ilyet tenni? Még a halálközeli élményeket is megértem, amikor azt mondja Isten , hogy térjen vissza az ember, mert még dolga van itt a földön. De Lázár? Lázár esetét nem értem.

Témanyitás  Elek Szer. 8 Május - 19:04

Isten Dicsőségének kifejezésére! ... 

(kézzelfogható magyarázat! -  "előcitált" un. tálcán felkínált magyarázat! ))
-
Akkor! -
Jézus - az Ő Reá Felruházott - Jogköreinek - "Egyikét" - "szabadon" alkalmazta - úm. bizonyított!  
Jézus - érzelmeinek túláradásából támasztotta fel!
Jézus - simán produktív   "hasznosította" - a lehetőséget!
Jézus - "forgatókönyv" szerint támasztotta fel és mert mást aki, ugyan még élt, hely hiányában - oda kellett volna temetni!
stb....
válogass kedvedre! - hiszen, nem nyilatkozol -> vastagon a semmit!
-
A HALÁL = TÖRVÉNY!
-
és mint efféle = FELOLDÁS! -
ÚJ KEZDET!
-
töpreng ... abszolút gyanakvóan nézek a kiemelt  -> személyekkel kapcsolatban - idézem; "térjen vissza az ember, mert még dolga van itt a földön -> ... (totál kétséges a személyük. a szellemi háttér feltáratlan))

MERT!

az új kezdet lehet ebben a földi világban - példának okáért Lázárnak is csak, h nem tudjuk mint "gyakorolta" - feltámadásának öröm üzenetét, s miként gyarapodtak szűkebb és tágabb környezetében - általa!
HA! -
tudott, tudatosodott, "MEGSZENTELŐDÖTT" - egyáltalán mint KARIZMÁS férfiú! - Zsidó férfiú! 
-
így ezer kérdés merült a felszínre, s lehet, hamis tanokat gyártani - milliót!
én úgy "vélelmezem"!
-
Isten! -
nem "hajtott" a dicsőség gyarló felragyogtatására! - arra viszont igen, h marginális JEL-nek mutatkozzék meg a "történés" - Jézus megfeszíttetése előtt!
nem kutakodtam végig a bibliát - e tekintetből soha még! lehetetlen is, a biblia "hiányos" - talán, pontosan ezért alakulhatnak ki ezek a feszültséget generáló helyzetek - a bűnös kétkedés talaját erősítve!
-
ERŐS?
-
AZ ISTEN = SZENT!
Érinthetetlen - "elkülönült" "A" BŰNTŐL!
Elkülönülésének - "Tisztasága" - az Egyetemes Szabadság Gyakorlásának Joga és Esélyegyenlősége!
-
Következésként; Lázár úr feltámadása; mint mondottam JEL - TŰZOSZLOPA  "felettünk" - emberek, földet benépesítők fölött! ... (ne feledjük -> képmásai vagyunk))- ( A JELL - zászló, harang, kürt, stb...)))
-
befejezésként; a szentség = karizma - gyümölcs - ÉLET!
a sok visszajött - MUTASSA FEL - Jézust követő megszentelt magatartását!
-
TE! - 
TUDSZ ilyen személyről?
-
én magam is - várom az utolsó kegyelmi időszakot - Armageddon előtt!
-
nézz és láss!
már elmondtam neked -> "Jóskagyerek" - évekkel ezelőtt MI JÖN és ami MÁR ITT VAN!
kávé !

(olvass a sorok között - vicc van néhol benne! keserédes is!))

Elek

Témanyitás  Elek Szer. 8 Május - 23:05

Ján. 11. rész.

Lázár.
11. 
Ezeket mondá; és ezután monda nékik: Lázár, a mi barátunk, elaludt; de elmegyek, hogy felköltsem őt.

Elek

Témanyitás  fortis Csüt. 9 Május - 4:35

Az ember alapvetően természetéből  adódóan nem akar megalni. Lázárnak viszont  kétszer is meg kellett halnia. De az is lehet, hogy nem is volt igazán halott, hanem csak ahogyan az idézet is mondja, aludt.
Azokban az időkben sok élőt temettek el, mert azt hitték halott.

Témanyitás  Elek Csüt. 9 Május - 14:29

nem. ... !!!
-
a halál - értelmetlenségét - fel lehet oldani!
még az agyilag totál zokni emberben is. - tehát,...a 

megfelelő ember - a mélyben rejlő ÉS megfelelő értelmi képességeket - feltárni szándékozó, azt elérő szándékkal - felvilágosítással - bizonyos "cél" "eléréséért"! -

TEHET ILYET! -

"A" MEGSZENTELŐDÉS - vélelmezésem szerint - ITT IS, világosan domborodik ki előttünk - szobor formátumú "alkotás"!

a zsidó vallás - fundamentumát képező szegmensek egyike "történt meg"!

Jézus csodát TETT a tradicionális szemtanúknak valamint a JÓ HÍR - ALAPKÖVÉNEK LETÉTELÉRE!   (új alap, Evangélium))
-
alvás - Jézus szerint - ezek szerint - nem holt sem nem éber sem pedig más - materiális síkba emelhető - "ideiglenes vagy átmeneti állapot"!
-
SZELLEMI ÁLLAPOT!
SZENT ÁLLAPOT!

"A" KAPU,...-> "Az" AJTÓ! -

KELL A KAPU - bejárásra - kijárásra!
no, amint én is láthattam ŐT a Trónusán ülni, ugyan így megadatik másnak meg még ezernek, s minden föld lakónak! - kérje. megkapja. -
konklúzió?
-
"nyakig merülted" az okkultizmus bugyraiba - annak egyenes fejleménye "fölös" kutakodás! -> a MEGHASONLÁS!

a zsidóságnak - Lázár "JELE" továbbá, minden halandónak - IGAZ EGYETEMES LÉNYEGISÉGE! - IRÁNYTŰJE! - az égben lakozás majdani formátumának! -

A HIT! ... ((bizalom, kötődés, elszakíthatatlanság, egység, azonosulás, IDENTITÁS)))

ha, látod azért higgy ha, nem látod ne kételkedj, s úgy higgy!
-
Isten Atya - mindent mindenekben -bele helyezett - okulásra!
-
a tudósok (okkultisták)) azt mondták; a szivárványt nem Isten teremtette és nem lehet ekként a "Szövetség Jele" sem! Mert a vízpárán, víz cseppeken törik meg a fény, s alkot szín harmóniát!
-
Igen. tényleg. -
Isten a felhőszélen láb lógatva mázolhatott volna de, nem azt tette!
-
ja és még valami; a hamisat is hamisan "tanítók" - hamarosan  meglesznek fingatva! A BOR - FORRÁSBAN VAN, s nincs nap, h ne fejtődne át - valahol a nagy világban - a BŰN KEZE MUNKÁJA által!
és higgyétek el, a "disznó" nem fárad el, hasa aljáig ér már trutymója!
-
Hallelujah! -

így nézve - egész rendes és szép állat a BŰN! fertelmessége - GYÖNYÖR!
-
én annak látom, ... asszemm nem tévedek, talán, körül belül és valahogy,...efféle,... öröm!

Elek

Témanyitás  fortis Csüt. 9 Május - 15:10

Tudod  Elek az úgy van, hogy imádon Jézust a Krisztust, ő az én tanítómesterem, tisztelem és becsülöm,  de vannak dolgok amiket akkor sem értek a cselekedeteiben.  Ez pedig némileg Tamássá tesz, ami nem azt jelenti, hogy elrugaszkodnék tőle, sőőőt, de lennének dolgok amiket hogy megértsem, megkérdeznék tőle.

Témanyitás  Elek Csüt. 9 Május - 16:24

értem.
-
igen. 
én megkérdezném mért kell ennyire elnyújtani ezt a földi szakaszt? - 
tehát, azt, h miért van a Sátánnak Jogi lehetősége - ennyi hosszú időn keresztül!
bizonyára lesz a közeljövőben fogadó órája hiszen, készül már elgyünni!
-
TE!
annyira csodálatos ez az Isten Mű -> Alkotás!
annyira, hogy felfoghatatlan!
-
30. évvel ezelőtt éltem meg a találkozást vele, s nem kopott tiszta emléke semmit sőt, a múltam a JELENEM!
-
így a válasz; a személyes megtapasztalások - hiánya!
-
MÉRT HAGY ennyi időt - a lyukra futáshoz?
-
AZ IDŐ - FÖLDI SÍK!
A Maga Dimenziójának "Kitöltése"!
-
úgy vélem; a szeretet ellen pólusának kitöltése - "üregének" kitöltése - halad az Ő útján!
...
láttál pld. olyan munkálatot? mikor is a járda alatt átfúrnak? nos, azt dolguk végeztével - betömik. annyira hogy szinte felpúposodik - a macska hátát formázva! - érted - é?
dugigtömködik! mert ha nem? - bészakad, megreped a járda és eltörik a láb, ficamodik a boka,... yes!
-
nem véletlen szétdobáló a neve!

ELSZAKASZT!
ENGEDETLENNÉ TESZ!
Teremtő és alkotó - újat fabrikálás - eszköziségével!
-
KIMŰVELNI - ezt az Égiekben már megteremtett de, ugyan akkor új és hamisítványt mahináló - PUSZTÍTÓ "SZAKADÁST" - ezek szerint nem egyszerű!
a bottal MEGPISZKÁLT gépezetet - "restaurálni" kell!
nem! nem!
EZ ÍGY EGÉSZ!
EZ a SZABADSÁG ESÉLYEGYENLŐSÉG ÁLLAPOTA! = IGAZSÁG!
-
csak eljutunk a megértésre és pedig - TÖBBÉ!
NEM ADATIK - SZAKADÁS, eltávolodás az Isten Akarattól - a "végén"!
minden idióta okoskodó de, kutyafingot sem érő matatás - bevégeztetik!   ((én már észleltem a Pulikámat pukizni! elmondanám az kérlek pokol! fertelmes!)))
Az Univerzum hatalmas tér, sok bolygó alkotta rendszer együttese. Jézus mint "látogató" - piszokúl megjárta szegény de, JÓT TETT!
-
FIGYELMEZZETEK REÁJA!
-
Izrael és a VILÁG!
lett légyen esemény - erre a két pólusra helyeztetett!
-
tutti frutti!   (minden gümölcs))

ui; és nem csak a személyes megtapasztalás hiánya de, még az öröm hiánya is szerves része a "gödörnek"!
Örömből! - Örömmel! - Örömért!
-
le van gyilkolászva mind a kettő!
se kontaktálás és se a kontakt öröméltetése, átadása, apáról fiúra!
-
Jézus a Király!
NINCS MÁS!
Ő az ÚR!

shaking-hands !

Elek

Témanyitás  fortis Csüt. 11 Júl. - 19:25

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.

Sokszor elgondolkodtat a Miatyánk szövege.  Arra már rég rájöttem, hogy a szöveg vagy hibás lehet, vagy rosszul lett megalkotva, bárkitől is származzék.  Lehet erre mások is rájöttek már, de ez engem nem érdekel, mert én ezt már rég elvetettem magamban, azaz , hogy az ' és ne vígy minket kísértésbe" az egy baromság. Isten nem visz senkit semmilyen kísértésbe, ezért felesleges imádkozni. Sokkal eredetibb lehetne , ha azt mondaná. ne hagyj minket a kísértésnek, vagy ne hagyj minket a kísértésben. 
A másik meg mi az, hogy jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is ???  Ez azt jelenti, hogy Istennek köze sincs a földünkhöz?  Igen nagy bajban vagyunk akkor. Aminek el kell jönnie, az nincs jelen. Úgy tűnik Isten nincs jelen, ha azért kell fohászkodnunk, hogy legyen.
Többek között az egészet üti az, hogy ha Isten nincs jelen a földön, akkor hol van? Ha nincs mindenhol ott, akkor sehol sincs.  Ez az egész elég gyanús. Én mégis hiszek benne, ezért gondolnám azt, hogy a Miatyánkkal valami nagyon nem stimmel, és ez eléggé szomorú.

Témanyitás  Efi Pént. 12 Júl. - 7:31

Vagy csak nem érted, és akkor mégis minden oké. smile

Admin

Témanyitás  fortis Pént. 12 Júl. - 16:31

Efi írta:Vagy csak nem érted, és akkor mégis minden oké. smile

Gondolkodjunk el ezen egy kicsit. Szerinted Efikém Isten hogyan vihet bennünket a kísértésbe. ha mondanál rá példát, szívesen fogadnám.

Témanyitás  asd94 Csüt. 16 Jan. - 20:01

Hogy egyeztethető össze a kereszténység és a lélekvándorlás hite? Megfér-e egymás mellett a kettő, vagy eltévelyedett kereszténynek számítasz ha hiszel a lelkek körforgásában?

Témanyitás  Áprilia Csüt. 16 Jan. - 22:03

asd94 írta:Hogy egyeztethető össze a kereszténység és a lélekvándorlás hite? Megfér-e egymás mellett a kettő, vagy eltévelyedett kereszténynek számítasz ha hiszel a lelkek körforgásában?

A keresztények tagadják, mert (állítólag) nincs benne a Bibliában (nem tudom). Az egyház főpapja, ahova jártam, egyszer elszólta magát. Azt mondta meglehetősen indulatosan, hogy ha valaki nem tanul meg valamit,  amit meg kéne, “akkor majd leszületik mégegyszer és megtanítják neki.” Na, erre már én is felkaptam a fejem.
Szerintem aki tudja, titkolja.

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 6588

Témanyitás  Efi Pént. 17 Jan. - 8:16

Attól függ, melyik keresztény egyházhoz tartozol. A "hivatalos" keresztény egyházak tagadják, attól félnek, hogy a hívek nem veszik komolyan az igéket, ha abban a tudatban élnek, hogy több esélyt is kapnak, nem csak ez az egy életük van. Ami hülyeség, hiszen a reinkarnáció és a karma-tan elválaszthatatlanok, ha nem riogathat az egyház a pokollal, riogathatna a karmával. Twisted Evil
Állítólag benne volt a Bibliában, csak a nyolcszáz -valahányas zsinat törölte ki.

Az antropozófia-közeli Keresztény Közösség viszont hirdeti a reinkarnációt.

Admin

Témanyitás  fortis Hétf. 10 Május - 16:17

Néztem egy kis videót a Pozsonyi koronázási ünnepségekről.  Az ünnepségeken természetesen jelen voltak egyházi méltóságok, illetve a kor jellegzetességének bemutatásával.  Néztem ezeket a papokat, püspököket és papi méltóságokat, és belső önismereti beigazulásként megállapítottam, hogy az egyetlen érzés ami bennem felmerül ezen vallási  vezetők irányában, az a félelem maga.  Úgy érzem leginkább félelem jár át a látványuktól, érzésekben . Nem túl erős, de meghökkentő , hogy semmi más.

Témanyitás  fortis Szer. 30 Jún. - 15:14

Említettétek az érdekességek, idézeteknél a bibliát, én erre azt mondanám, és akkor ehhez mit szólnátok?

Veszna likes this post

Témanyitás  Veszna Szer. 30 Jún. - 15:45

fortis írta:Említettétek az érdekességek, idézeteknél a bibliát, én erre azt mondanám, és akkor ehhez mit szólnátok?

Ez az egész "történet" (bárcsak ennyi lenne és nem több) több sebből vérzik.

Veszna

Hozzászólások száma : 1538

Témanyitás  asd94 Szer. 30 Jún. - 21:17

fortis írta:Említettétek az érdekességek, idézeteknél a bibliát, én erre azt mondanám, és akkor ehhez mit szólnátok?

Nehéz téma, nem lehet se egy kommenttel, se egy videóval elintézni. Könyvtárakat tölt meg a vallásirodalom. Én csak annyit mondok hogy az ember szeret hárítani és másra kenni a gyarlóságából fakadó tetteket. Rendszereket épít, mitológiákat alkot, vallási kérdéseket államügyként kezel. Látja hogy a világban mindenütt ott a dualizmus, mint ahogy önmagában is megtalálja ezeket. A lelkiismeretet isten hangjának, a kontrollálatlan vágyakat sátáninak nevezi. Az evolúció még tart, fizikailag állatok vagyunk, mi több, ha megvizsgáljuk alapvető késztetéseinket, abban is megleljük az állati ösztönöket. A szellemi fejlődés, magának a tudatnak az emberré válása még nem történt meg egészében, és amíg testünk van addig ez talán nem is lehetséges. 
De maga az emberi lét sincs definiálva. Szerintem csak gondolkodással megvert állatok vagyunk, azért megvert, mert a túlélésen kívül nem látunk messzebbre. Minden technikai vívmány arról szól hogy kényelmesebbé tegyük az életünket, az űrkutatást is a fajfenntartás érdekében végezzük. A spiritualizmus annak megsejtése hogy több van odakint mint amit a szemünk lát, és az ember legnyagobb gyarlósága ebben az, hogy az absztraktot mégis kézzel foghatóvá akarja tenni. Bálványokat farag és hitrendszereket, kiindulópontnak pedig mindig saját magát teszi meg. A mitológia és vallás az emberi psziché karikatúrája.

fortis and Áprilia like this post

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

16 / 17 oldal Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.