Álmokról általában
+10
Áprilia
Greywolf
zplus
fortis
Nilka
Blueeye
nofertiti
Méhecske
Mayra1
Lea.
14 posters
14 / 37 oldal
14 / 37 oldal • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 25 ... 37
Re: Álmokról általában
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 15:32-kor.
Én nem látok benne ellentmondást , mivel Istennek eleve öntudattal kellett , hogy rendelkezzen , mert e nélkül hogy jöhetett volna létre a teremtés maga ?Áprilia írta:Szerinted, ha mi és a hozzánk hasonló, vagy bármilyen lények nem lennének, akkor Isten nem érzékelné önmagát? (a fenti idézet szerint).fortis írta:Tehát ha a világ vagyunk mi magunk , azaz annak részei , akik voltaképpen megtapasztalják milyen az embernek lenni , ez arra utalhat hogy a világ maga Isten , azaz maga a létezés , maga az öntudat . Hisz a világ csak akkor érzékelhet , ha öntudatra ébred , mert e nélkül nem észlelhetné önmagát . Ha így nézzük , talán mondhatnánk úgy , hogy Isten érzékeli magát bennünk, általunk...
Ennek ellentmond, amit itt írsz: "Tehát ha nem lennénk és egyetlen élőlény sem lenne az univerzumban ami felfoghatná annak létezését , egy valami vagy valaki akkor is volna . Isten ."
Tehát ha Isten egyedül lenne az univerzumban, ő akkor is egy lény, aki érzékeli önmagát.
Tehát első sorban Isten az örök létező és érzékelő , míg a teremtett részecskék akik belőle származnak saját öntudatukra ébredvén sajátságos szemszögből érzékelhetik meg azt .
Tehát általunk érzékelhet és értelmezheti Isten önmagát , de ez nem zárja ki azt , hogy önnön létezési formájában is felfogja és értelmezi a világot , amint az általad hozott idézet is valahol erre utalna önmagát , hisz a világ maga Isten , ahogyan mi is a világ maga vagyunk .
" Szerinted, ha mi és a hozzánk hasonló, vagy bármilyen lények nem lennének, akkor Isten nem érzékelné önmagát? (a fenti idézet szerint). "
Dehogynem , hisz még föntebb pont azt írtam , hogy a semmi is valami . Tehát valami mindig van és az maga Isten . Magyarán a semminek is öntudattal kell rendelkeznie , mert a semmi is az Isten bizonyos kiterjedése . A semmi maga is épp olyan létjogosultsága Istennek , mint az amit ma világnak hívnak . Tehát a teremtés előtt is volt már Intelligencia ami Isten létére utal .
Ettől kezdtem el hinni Istenben .
Egy gondolat az esszénus bibliából az álmodásról:
"- És a Mennyei Atya minden reggel elküldi majd hozzátok a Nap Angyalát, hogy ébresszen fel titeket álmaitokból. De engedelmeskedjetek az Ő hírnökének, és ne heverésszetek tétlenül ágyatokban, mert a Levegő és a Víz Angyalai már odakint várnak rátok. Munkálkodjatok egész napon át szorgalmasan a Föld Anya angyalaival, hogy egyre jobban megismerjétek őket és az ő munkájukat. De amikor a Nap lenyugszik, és amikor a ti Mennyei Atyátok elküldi hozzátok legkedvesebb angyalát, az álmot, akkor térjetek nyugovóra és egész éjjel legyetek együtt az Álom Angyalával.
- Ekkor majd a ti Mennyei Atyátok elküldi hozzátok ismeretlen angyalait, hogy azok veletek legyenek az éjszaka folyamán. És a mi Mennyei Atyánk ismeretlen angyalai meg fognak tanítani sok mindenre benneteket a Mennyek Országáról, amint a Föld Anyánk angyalai - akiket már ismertek - az Ő országának ismereteire.
- Mert bizony mondom néktek, ha betartjátok az ő törvényeit, minden éjszaka Mennyi Atyátok birodalmának szeretett vendégei lesztek. És amint reggelenként felébredtek, érezni fogjátok magatokban az Ő ismeretlen angyalainak megvilágosodást nyújtó, éltető erejét.
- És elküldi őket hozzátok, a ti lelketek építésére, minden éjjel a ti Mennyei Atyátok, amint elküldi hozzátok a ti testetek építésére az Ő angyalait minden nap a ti Föld Anyátok. Mert bizony mondom néktek, ha nappal a Föld Anyátok tart ölelő karjaiban, éjszaka pedig Mennyei Atyátok leheli rátok csókját, akkor az Embernek Fiai Isten Fiaivá változnak.
Éjjel és nappal álljatok ellen a sátán csábításának. Ne virrasszatok éjjel és ne aludjatok nappal, nehogy az Isten angyalai elpártoljanak tőletek."
"- És a Mennyei Atya minden reggel elküldi majd hozzátok a Nap Angyalát, hogy ébresszen fel titeket álmaitokból. De engedelmeskedjetek az Ő hírnökének, és ne heverésszetek tétlenül ágyatokban, mert a Levegő és a Víz Angyalai már odakint várnak rátok. Munkálkodjatok egész napon át szorgalmasan a Föld Anya angyalaival, hogy egyre jobban megismerjétek őket és az ő munkájukat. De amikor a Nap lenyugszik, és amikor a ti Mennyei Atyátok elküldi hozzátok legkedvesebb angyalát, az álmot, akkor térjetek nyugovóra és egész éjjel legyetek együtt az Álom Angyalával.
- Ekkor majd a ti Mennyei Atyátok elküldi hozzátok ismeretlen angyalait, hogy azok veletek legyenek az éjszaka folyamán. És a mi Mennyei Atyánk ismeretlen angyalai meg fognak tanítani sok mindenre benneteket a Mennyek Országáról, amint a Föld Anyánk angyalai - akiket már ismertek - az Ő országának ismereteire.
- Mert bizony mondom néktek, ha betartjátok az ő törvényeit, minden éjszaka Mennyi Atyátok birodalmának szeretett vendégei lesztek. És amint reggelenként felébredtek, érezni fogjátok magatokban az Ő ismeretlen angyalainak megvilágosodást nyújtó, éltető erejét.
- És elküldi őket hozzátok, a ti lelketek építésére, minden éjjel a ti Mennyei Atyátok, amint elküldi hozzátok a ti testetek építésére az Ő angyalait minden nap a ti Föld Anyátok. Mert bizony mondom néktek, ha nappal a Föld Anyátok tart ölelő karjaiban, éjszaka pedig Mennyei Atyátok leheli rátok csókját, akkor az Embernek Fiai Isten Fiaivá változnak.
Éjjel és nappal álljatok ellen a sátán csábításának. Ne virrasszatok éjjel és ne aludjatok nappal, nehogy az Isten angyalai elpártoljanak tőletek."
Pontosan erre gondoltam en is...
S a torvenyek megimerese alatt...
S a torvenyek megimerese alatt...
nofertiti- Hozzászólások száma : 433
Részlet az esszénus Bibliából. Vajon nem a tudatos álmodásról és a más világokban való szárnyalásról szól? Különös tekintettel a nagy betűvel kiemelt részre:
Jézus mondja:
"A negyedik Egyesülés
Az Örök Élet Angyalával,
Aki az örökkévalóság üzenetét hozza
Az embernek.
Mert az, aki az Angyalokkal sétál
MEGTANUL SZÁRNYALNI
A FELHŐK FÖLÖTT,
És otthona lesz
Az Örök Óceánban,
Ahol a Szent Életfa áll.
NE VÁRD MEG, HOGY A HALÁL
TÁRJA FEL A NAGY MISZTÉRIUMOT.
Ha nem ismered Mennyei Atyádat.
Míg lábaid a poros földet tapossák,
Nem lesz semmi, csak árnyék számodra
Az eljövendő életben.
ITT ÉS MOST TÁRUL FEL A NAGY MISZTÉRIUM,
Itt és most lebben fel a fátyol.
Ne félj, óh ember!
Tartsd meg szárnyait
Az Örök Élet Angyalának,
És EMELKEDJ FEL A CSILLAGOK ÖSVÉNYÉRE,
Ahol a Hold, a Nap, és a végtelen Fény
Jár körkörös pályáján mindörökké,
És száguld az Örök Élet
Mennyei Óceánja felé."
Jézus mondja:
"A negyedik Egyesülés
Az Örök Élet Angyalával,
Aki az örökkévalóság üzenetét hozza
Az embernek.
Mert az, aki az Angyalokkal sétál
MEGTANUL SZÁRNYALNI
A FELHŐK FÖLÖTT,
És otthona lesz
Az Örök Óceánban,
Ahol a Szent Életfa áll.
NE VÁRD MEG, HOGY A HALÁL
TÁRJA FEL A NAGY MISZTÉRIUMOT.
Ha nem ismered Mennyei Atyádat.
Míg lábaid a poros földet tapossák,
Nem lesz semmi, csak árnyék számodra
Az eljövendő életben.
ITT ÉS MOST TÁRUL FEL A NAGY MISZTÉRIUM,
Itt és most lebben fel a fátyol.
Ne félj, óh ember!
Tartsd meg szárnyait
Az Örök Élet Angyalának,
És EMELKEDJ FEL A CSILLAGOK ÖSVÉNYÉRE,
Ahol a Hold, a Nap, és a végtelen Fény
Jár körkörös pályáján mindörökké,
És száguld az Örök Élet
Mennyei Óceánja felé."
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 24 Nov. - 19:36-kor.
Hát akkor még nem ismerték a három műszakot .Áprilia írta:Egy gondolat az esszénus bibliából az álmodásról:
" Ne virrasszatok éjjel és ne aludjatok nappal, nehogy az Isten angyalai elpártoljanak tőletek."
Persze szépek ezek az írások nagyon .
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 16:13-kor.
Ha engem kérdezel: nem.Áprilia írta:Részlet az esszénus Bibliából. Vajon nem a tudatos álmodásról és a más világokban való szárnyalásról szól?
A felébredésről szól, arra gondolok. Vagy megvilágosodásnak is nevezhetjük, azt hiszem. Vagy újjászületésnek.
Vendég- Vendég
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 16:14-kor.
Énszerintem nem ezt testesíti meg az újjászületés.
Vagy én inkább a felébredésről beszélek, hogy az nem szárnyalást és szuper tapasztalatokat testesít meg. (De ne kérdezd meg, hogy akkor mit, mert gondolkoztam, hogyan fogalmazzam meg, és nem sikerült jobb szót találnom rá, mint a felébredés.)
Vagy én inkább a felébredésről beszélek, hogy az nem szárnyalást és szuper tapasztalatokat testesít meg. (De ne kérdezd meg, hogy akkor mit, mert gondolkoztam, hogyan fogalmazzam meg, és nem sikerült jobb szót találnom rá, mint a felébredés.)
Vendég- Vendég
Efi a felébredést semmi sem határozza meg oly módon , hogy azt csak is ébrenléti állapotunkban kellene elérnünk . Felébredni ugyan úgy álmainkban is felébredhetünk .efi írta:Énszerintem nem ezt testesíti meg az újjászületés.
Áprilia segíts melyikre gondolsz ?Áprilia írta:A másikat olvastad, fortis? Azóta kiemeltem benne részeket.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 16:15-kor.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 16:15-kor.
Ja erre gondolsz ? Persze ! nagyon szép !Áprilia írta:Hát ezt a Jezustol származó imát a nem tudom hányadik egyesülésről fentebb.fortis írta:Áprilia segíts melyikre gondolsz ?Áprilia írta:A másikat olvastad, fortis? Azóta kiemeltem benne részeket.
Tán a negyedik kapu jutott az eszedbe róla ?
Na, akkor jó. Akkor azt hiszem, ugyanarról beszélünk, ha én felébredést, te pedig újjászületést emlegetsz. Legalább tisztázódott, már úgyis utána akartam járni.Áprilia írta:Amúgy a szellemünk születik újjá (a test, lélek, szellem hármas felosztásban legalábbis).
Vendég- Vendég
Tulajdonképpen nem vagyok benne biztos , hogy az újjászületés ugyan azt jelentené e , mint a felébredést , de valahol mégis kapcsolatban állhatnak egymással .efi írta:Na, akkor jó. Akkor azt hiszem, ugyanarról beszélünk, ha én felébredést, te pedig újjászületést emlegetsz. Legalább tisztázódott, már úgyis utána akartam járni.Áprilia írta:Amúgy a szellemünk születik újjá (a test, lélek, szellem hármas felosztásban legalábbis).
Nézzük itt van Buddha , aki felébredettnek mondható . Ellenben Krisztusban nem volt újjá születve , az újjászületettség meg úgy tudom , hogy értelmében ezzel párosul . Mégis ha úgy nézzük , hogy ha valaki Buddhává , azaz felébredetté válik , vagy megvilágosulttá , az magával hordozza az újjászületést is , mert az az ember többé már nem lesz ugyan az .
Igen, igen, pont arra jöttem rá az éjszaka, vagyis ma reggelre (ld. hosszabb lélegzetű hsz. az ablakomban az Idézetek Castaneda műveiből...topikban), hogy abban minden tan közös lehet, hogy (nem "emlékezés"-ről, hanem) "felébredés"-ről van szó: ráébredés arra (és némiképp a módjára is), hogy nem élhetjük ugyanazt az életet, mint amit a felébredés előtt éltünk. Erről szól az újjászületés is Krisztusban és a don Juani út is. Ez szükségképpen magában foglalja, hogy az ember a felébredés után már többé nem ugyanaz, mint előtte volt.fortis írta:Tulajdonképpen nem vagyok benne biztos , hogy az újjászületés ugyan azt jelentené e , mint a felébredést , de valahol mégis kapcsolatban állhatnak egymással .efi írta:Na, akkor jó. Akkor azt hiszem, ugyanarról beszélünk, ha én felébredést, te pedig újjászületést emlegetsz. Legalább tisztázódott, már úgyis utána akartam járni.Áprilia írta:Amúgy a szellemünk születik újjá (a test, lélek, szellem hármas felosztásban legalábbis).
Nézzük itt van Buddha , aki felébredettnek mondható . Ellenben Krisztusban nem volt újjá születve , az újjászületettség meg úgy tudom , hogy értelmében ezzel párosul . Mégis ha úgy nézzük , hogy ha valaki Buddhává , azaz felébredetté válik , vagy megvilágosulttá , az magával hordozza az újjászületést is , mert az az ember többé már nem lesz ugyan az .
Igen , elolvastam , ügyes vagy Áprilia !
Az jutott hirtelen az eszembe , hogy ha az ember nem csinál valamit , azaz nincs mit felajánlania a sasnak , akkor a sas az embert kíméletlenül felzabálja , mint tudomást . De beszéltünk a flyerekről is , akik szintén akár a vámpírok belőlünk táplálkoznak .
Most az jutott az eszembe , hogy a flyerek is valószínűleg a sas teremtményei , akár csak a mi tudomásunk , de vajon a sas és a flyerek nem kapnak összetűzésbe , hogy a flyerek felzabálják a sas elől a tudomást ?
Most az jutott az eszembe , hogy a flyerek is valószínűleg a sas teremtményei , akár csak a mi tudomásunk , de vajon a sas és a flyerek nem kapnak összetűzésbe , hogy a flyerek felzabálják a sas elől a tudomást ?
Jajj, hát ez is nagyon aranyos!fortis írta:Az jutott hirtelen az eszembe , hogy ha az ember nem csinál valamit , azaz nincs mit felajánlania a sasnak , akkor a sas az embert kíméletlenül felzabálja , mint tudomást . De beszéltünk a flyerekről is , akik szintén akár a vámpírok belőlünk táplálkoznak .
Szóval, szerintem nem tűznek ezen össze. Szerintem ui. a Sas a flyer-eket is felzabálja (ráadásul ők finomabb falatok, mert nagyobb a tudatosságuk az emberekénél a don Juani tanítások szerint), de rájuk sokkal többet kell várnia, mert többszáz évig is elélnek.
Aha !!! Tudod a másik ami megfordult a fejemben , ha ezek a flyerek , meg más egyéb entitások akiknek sokkal nagyobb a tudomásuk mint a miénk , hogy nem képesek átverni a sast ahogyan mi , egyszerű varázslók , akik képesek lennénk rá , a tőlük sokkal kevesebb tudomásunkkal ?Áprilia írta:Jajj, hát ez is nagyon aranyos!fortis írta:Az jutott hirtelen az eszembe , hogy ha az ember nem csinál valamit , azaz nincs mit felajánlania a sasnak , akkor a sas az embert kíméletlenül felzabálja , mint tudomást . De beszéltünk a flyerekről is , akik szintén akár a vámpírok belőlünk táplálkoznak .
Szóval, szerintem nem tűznek ezen össze. Szerintem ui. a Sas a flyer-eket is felzabálja (ráadásul ők finomabb falatok, mert nagyobb a tudatosságuk az emberekénél a don Juani tanítások szerint), de rájuk sokkal többet kell várnia, mert többszáz évig is elélnek.
Nem tudhatjuk, hogy a flyer-ek nem verik-e át...fortis írta:Aha !!! Tudod a másik ami megfordult a fejemben , ha ezek a flyerek , meg más egyéb entitások akiknek sokkal nagyobb a tudomásuk mint a miénk , hogy nem képesek átverni a sast ahogyan mi , egyszerű varázslók , akik képesek lennénk rá , a tőlük sokkal kevesebb tudomásunkkal ?Áprilia írta:Jajj, hát ez is nagyon aranyos!fortis írta:Az jutott hirtelen az eszembe , hogy ha az ember nem csinál valamit , azaz nincs mit felajánlania a sasnak , akkor a sas az embert kíméletlenül felzabálja , mint tudomást . De beszéltünk a flyerekről is , akik szintén akár a vámpírok belőlünk táplálkoznak .
Továbbá nem olyan "egyszerű" ez a varazslóság az embernél. Egyáltalán nem általános. Szerintem nagyon keveseknek sikerült. Legalábbis a mai világban. A régi világból állítólag a mondák hősei voltak azok a varázslók, akikről don Juan beszélt ("régi varázslók"). Ők sem lehettek túl sokan.
Hmm igen !
Egy új módszerrel kísérletezem éjszakánként,illetve nappal is rá vagyok hangolva a gyakorlatra.Meg se tudnám számolni hány meg hány ezoterikus könyvet olvastam már az álmodással kapcsolatban,melyekben a szerzők mindig biztosítanak a sikerről - ami rendszerint elmarad vagy nem úgy sikerül,ahogy kéne.Ezt én találtam ki,lefölöztem a különféle eljárások lényegesebb elemeit és egyesítettem őket egy bizonyos formában.Magát a módszert egyelőre mégsem osztanám meg veletek,addig,amíg nem tudok elég eredményt felmutatni.Bocs.
De azért elég bizakodó vagyok,rögtön a második nap,ezt tapasztaltam:
Kényelmesen,ellazultan feküdtem a hátamon.A tagjaimat kellemes zsibbadság járta át.A szemem csukva,de teljesen ébren vagyok.Kis idő múlva azt érzem,hogy kezdek összemenni,a testérzékelésem a felére csökkent.Úgy értem méretben fele akkorának éreztem magam,mint vagyok.Ez egy arányos összemenés volt - mint a magas hőmérsékleten mosott ruha...
De nem ez a fontos,hanem hogy az észlelési központom helye - a tudatom - áthelyeződött a testemen kívülre,egész pontosan nagyjából két méterre a fejem fölé.Még mindig ébren vagyok,tisztán és világosan tudok gondolkodni, de az elmém helye nem a fejemben van,hanem fent a plafon magasában. Nehéz elmagyarázni.
Tudtam mozgatni a testemet,éreztem minden porcikám,de az irányítás, mondhatni a vezérlőközpontom,kint volt.
Másik fontos dolog,hogy éreztem egy láthatatlan,szemből érkező erőt,ami egyfajta nyomást gyakorolt a testem közepére és mintegy derékszögbe hajlítva "felemel" - feltételezem az energiatestemet (már ha van ilyen). Ezt is nehéz elmagyarázni.Képzeljetek el egy sima papírlapot,a felső szélére tegyetek egy pontot,ez lesz az észlelés helye.A kétdimenziós lap kétdimenziós érzékelést tesz lehetővé,de ha középen meghajlítod,a pontból leláthatsz a lap alsó szélére,egy új dimenzióval tágítva ki az észlelésed.
Az új kételkedő magatartásom miatt - és mert óvatosan akarok bánni a magyarázatokkal - nem tartom valódi tké-nek,inkább csak egy előkóstolónak,mindenesetre az a néhány perc,amíg tartott,nagyon szórakoztató volt.
De azért elég bizakodó vagyok,rögtön a második nap,ezt tapasztaltam:
Kényelmesen,ellazultan feküdtem a hátamon.A tagjaimat kellemes zsibbadság járta át.A szemem csukva,de teljesen ébren vagyok.Kis idő múlva azt érzem,hogy kezdek összemenni,a testérzékelésem a felére csökkent.Úgy értem méretben fele akkorának éreztem magam,mint vagyok.Ez egy arányos összemenés volt - mint a magas hőmérsékleten mosott ruha...
De nem ez a fontos,hanem hogy az észlelési központom helye - a tudatom - áthelyeződött a testemen kívülre,egész pontosan nagyjából két méterre a fejem fölé.Még mindig ébren vagyok,tisztán és világosan tudok gondolkodni, de az elmém helye nem a fejemben van,hanem fent a plafon magasában. Nehéz elmagyarázni.
Tudtam mozgatni a testemet,éreztem minden porcikám,de az irányítás, mondhatni a vezérlőközpontom,kint volt.
Másik fontos dolog,hogy éreztem egy láthatatlan,szemből érkező erőt,ami egyfajta nyomást gyakorolt a testem közepére és mintegy derékszögbe hajlítva "felemel" - feltételezem az energiatestemet (már ha van ilyen). Ezt is nehéz elmagyarázni.Képzeljetek el egy sima papírlapot,a felső szélére tegyetek egy pontot,ez lesz az észlelés helye.A kétdimenziós lap kétdimenziós érzékelést tesz lehetővé,de ha középen meghajlítod,a pontból leláthatsz a lap alsó szélére,egy új dimenzióval tágítva ki az észlelésed.
Az új kételkedő magatartásom miatt - és mert óvatosan akarok bánni a magyarázatokkal - nem tartom valódi tké-nek,inkább csak egy előkóstolónak,mindenesetre az a néhány perc,amíg tartott,nagyon szórakoztató volt.
Vendég- Vendég
Meghalt egy társunk és gyászolunk. Érezhetően, nagyon. Előbb-utóbb tovább folyik majd itt az élet, ő is így akarná. Talán.
A nem ide tartozó témát átemeltem a közös nappaliba az Átemelt Témák-hoz .
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 16:19-kor.
Sama jó kis tapasztalatnak tűnik a kísérletezésed eredménye .
14 / 37 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.