Tudatkalandorok Gyűjtőpont Univerzuma .
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Álmokról általában

+10
Áprilia
Greywolf
zplus
fortis
Nilka
Blueeye
nofertiti
Méhecske
Mayra1
Lea.
14 posters

22 / 37 oldal Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 37  Next

Go down

Álmokról általában - Page 22 Empty Re: Álmokról általában

Témanyitás  Áprilia Kedd 18 Nov. - 9:00

fortis írta:
Egyiket álomban ébrenlétnek nevezném , a másikat ébren álmodásnak
De nevezhetnénk így is , hogy az egyik álomban való észlelés , a másik ébrenlétben való észlelés .

Példának okáért Florinda Donner "Álomban ébren" c. könyve melyik?
Amúgy az angol címe ez: Being-in-dreaming, azaz Álmodásban.
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 6588

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Áprilia Kedd 18 Nov. - 9:19

Azt hiszem, kezdem érteni, mi az álmodás. Tök mindegy, hogy ébren vagy-e, vagy álmodsz, a lényeg valóban az észlelés, mármint a valóság észlelése. A tudatos álmodás azért "felkapott" Castanédánál is ebből a szempontból, mert tudatos álom hiányában, azaz normál álomban a remény sincs meg rá, és a lehetőség sem, hogy észleljük a valóságos dolgokat. Tudatos álomban legalább megvan a lehetőség az energia, a valóság észlelésére, bár a nagy átlagnak ekkor sem jut eszébe. Az emberek 99%-a nem erre használja a tudatos álmodást, hanem szórakozásra, azaz energia pazarlásra. Amikor ez történik, a tudatos álom sem ér többet egy sima álomnál (a lényeg szempontjából.)
És már megint ugyanoda lyukadtam ki: elölről kellene kezdeni az álmodás megalapozását a castanedai módszer alapján (mivel más módszer nem is ismert.).
Miért van az, hogy ennyire lusta vagyok?
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Kedd 18 Nov. - 9:31

Áprilia írta:
Azt hiszem, kezdem érteni, mi az álmodás. Tök mindegy, hogy ébren vagy-e, vagy álmodsz, a lényeg valóban az észlelés, mármint a valóság észlelése. A tudatos álmodás azért "felkapott" Castanédánál is ebből a szempontból, mert tudatos álom hiányában, azaz normál álomban a remény sincs meg rá, és a lehetőség sem, hogy észleljük a valóságos dolgokat. Tudatos álomban legalább megvan a lehetőség az energia, a valóság észlelésére, bár a nagy átlagnak ekkor sem jut eszébe. Az emberek 99%-a nem erre használja a tudatos álmodást, hanem szórakozásra, azaz energia pazarlásra. Amikor ez történik, a tudatos álom sem ér többet egy sima álomnál (a lényeg szempontjából.)
És már megint ugyanoda lyukadtam ki: elölről kellene kezdeni az álmodás megalapozását a castanedai módszer alapján (mivel más módszer nem is ismert.).
Miért van az, hogy ennyire lusta vagyok?
Na ez az , ez a lényeg .  Minden az észlelésről szól . Amit a tudatos álomról írtál így igaz , mindenesetre az alapokhoz úgy vélem nélkülözhetetlen , ez lenne az első ugródeszka az észlelés megalapozásához . A legtöbb esetben az a baj , hogy hiába látunk dolgokat , nem ismerjük fel azok igazi lényegét .  Ez igaz a jelen ébrenléti tudatállapotunkban  is .

Egy kis ízelítőnek emlékeztetőül :

Ixlámi utazás jegyzet

Amit te álomnak nevezel, az a harcos számára valóság. 
Az álmodás a harcos számára valóság, mert célratörően tevékenykedhet benne, választhat és elutasíthat, sok elem közül kikeresheti benne az erőhöz vezetőket, majd befolyásolhatja és felhasználhatja ezeket. Közönséges álomban nem viselkedhetne céltudatosan.
– Tehát azt mondod, hogy az álmodás valóság, don Juan?
– Persze, valóság.
– Annyira, ahogy most itt vagyunk?
– Ha össze akarod hasonlítani a kettőt, akkor annyit mondhatok, hogy talán még valóságosabb. Azálmodásban erővel rendelkezünk, megváltoztathatunk dolgokat, számtalan elrejtett tényre bukkanhatunk, irányíthatunk bármit.
Bizonyos szinten mindig is vonzottak don Juan tételei. Könnyen megértettem, miért tetszik neki, hogy az álmokban minden irányítható, ugyanakkor mégsem tudtam komolyan venni. Túlságosan elrugaszkodott gondolat volt.
Egymásra tekintettünk egy pillanatra. Őrülten hangzottak fejtegetései, ugyanakkor legjobb tudomásom szerint az egyik legjózanabb ember volt, akivel valaha is találkoztam.
Közöltem vele, nem tudom elhinni, hogy valóságnak tekinti az álmait. Kuncogott, mint aki felmérte tévelygésem nagyságát, aztán szó nélkül felállt, és bement a házba.
Hosszú ideig ültem kábultan, míg a ház mögé nem hívott. Készített egy kis kukoricakását, és adott egy tányérral.
Az ébrenlét állapotáról kezdtem faggatni. Szerettem volna megtudni, hogy van-e rá saját elnevezése. Vagy nem értette, vagy nem akart válaszolni.
– Minek hívod azt, amit most csinálunk? – kérdeztem.
Arra gondoltam, hogy amit teszünk, valóság, és nem álom.
– Evésnek hívom – felelte nevetését visszatartva.
– Szerintem valóság – mondtam. – Mivel ez valóban megtörténik.
– Az álmodás szintén megtörténik – válaszolva kuncogva. – Akár a vadászat, a járás, a nevetés.

– Itt és most megtanítom neked az erőhöz vezető első lépést – mondta, mintha levelet mondana nekem tollba. – Megtanítom, hogyan kell megteremteni az álmodást.
Rám nézett, és ismét megkérdezte, hogy értem-e, miről beszél.
Nem értettem. Egyáltalán nem követtem. Elmagyarázta, hogy "az álmodás megteremtése" az álom tartalma feletti pontos, gyakorlati irányítást jelenti, mely összemérhető a sivatagban előadódó döntések feletti irányítással, azzal például, hogy dombra mászunk-e, vagy a vízmosás árnyékában maradunk.
– Valami nagyon egyszerűvel kell kezdened – magyarázta. – Ma éjszaka, álmodban nézd meg a kezedet!

– Amikor csak ránézel valamire álmodban, megváltozik az alakja – mondta hosszú szünet után. – Az álmodás megteremtésében nyilván nem az a lényeg, hogy megpillantsuk a dolgokat, hanem az, hogy megtartsuk a látványt. Az álmodás akkor valóságos, ha valakinek végre sikerül mindent élesen látnia. Akkor aztán semmi különbség nincs aközött, amit alvás közben és amit máskor csinálsz. 

– Nem kell a kezedet nézned – jelentette ki. – Mint mondtam, bármi megteszi. De válassz ki valamit előre, és találd meg álmodban. Azért mondtam a kezedet, mert az mindig ott van. Mikor megváltozik az alakja, mozdítsd el tekintetedet, és nézz valami másra, aztán nézz ismét a kezedre! Ennek a módszernek a tökéletesítése sok időbe telik.

– A közönséges álmok felélénkülnek, mihelyt megteremted az álmodást   – Ez az élénkség és a tisztaság nem kis akadály.

– Most elismételem neked valamennyi gyakorolni való módszert – mondta. – Először is a tekintetedet a kezedre kell összpontosítanod. Ez az első lépés. Ezután rövid pislantásokkal válts át más dolgokra! Összpontosíts annyi dologra, amennyire csak lehetséges! Vésd jól eszedbe, hogy ha csak odapillantasz, akkor a kép nem változik! Ezután térj vissza a kezedhez! Ahányszor csak a kezedre nézel, megújítod az álmodáshoz szükséges erőt, ezért eleinte ne nézz túl sok mindenre! Egyszerre négy dolog elég is. Később bővítheted, egészen addig, míg mindent belátsz, amit akarsz, de amikor a kép megváltozik, és érzed, hogy elveszted az irányítást, térj vissza a kezedhez! Amikor azt érzed, hogy bármeddig nézhetsz, akkor kész leszel a következő módszerre. Ezt már most megtanítom neked, de elvárom, hogy csak akkor alkalmazd, amikor már készen vagy rá.
Körülbelül negyedóráig csendben maradt, végül felült, és rám nézett.
– Az álmodás megteremtésének következő lépése az utazás – mondta. – Éppúgy, ahogy megtanultál a kezedre nézni, akaratod segítségével haladhatsz is, el is juthatsz valahova. Először ki kell választanod egy helyet, ahová el akarsz jutni. Válassz egy ismert helyet, esetleg az egyetemet, vagy egy parkot, vagy egy barátod házát, azután akarj odamenni. Ez a módszer nagyon nehéz. Két feladattal is meg kell birkóznod: akarnod kell, hogy egy bizonyos helyre juss, s amikor ez megy, akkor meg kell tanulnod irányítani az utazás pontos idejét.

Elkezdtem bizonyos helyekkel álmodni, mint például az egyetem, és néhány barátom háza.
– Nappal vagy éjszaka voltál ezeken a helyeken? – kérdezte.
Az álmokban szereplő napszak megfelelt annak, amit ezeken a helyeken megszoktam: az egyetemen nappal, a barátaimnál este volt.
Azt javasolta, hogy próbáljak napközben elszunyókálni, és így "álmodni", s próbáljam meg a választott helyet az adott napszaknak megfelelően felidézni. Ha éjszaka "álmodom", akkor a helyszín képének éjszakainak kell lennie. Elmagyarázta, hogy "álmodás" közbeni tapasztalatainknak a Nap idejével összhangba kell kerülniük, különben a látomás nem "álmodás", hanem közönséges álom.
– Úgy segíthetsz magadnak, ha veszel egy bizonyos tárgyat, mely ahhoz a helyhez tartozik, ahová el kívánsz jutni, és ráirányítod a figyelmedet – folytatta. – Ezen a dombtetőn például már itt van ez a különleges bokor, melyet addig kell nézned, míg helyet nem szorít magának az emlékezetedben. Úgy jöhetsz vissza ide álmodás közben, hogy egyszerűen a bokorra gondolsz, vagy erre a sziklára, aminél ülünk, vagy bármi másra. Amikor ehhez hasonló erő-helyre figyelsz, akkor könnyebb az utazás azálmodásban. De ha nem akarsz idejönni, bármely másik hely megteszi. Lehet, hogy az egyetem, ahova jársz, erő-hely számodra. Használd fel! Összpontosíts bármely ottani tárgyra, s találd meg álmodásközben! A felidézett tárgyról vissza kell térned a kezedre, ezután egy másik tárgyra, és így tovább. De most figyelj oda mindenre, ami ezen a dombtetőn létezik, mivel ez életed legfontosabb helye!

Hozzászólások száma : 11468

Témanyitás  fortis Kedd 18 Nov. - 9:41

Áprilia ez itt részünkről már mind megvolt .  A lustaság lehetett az ami visszaránthatott  Beismerem ez az egyik fő akadály . Számomra is az .  Ha az embert őrület veszi körbe annyi a teendője  , akkor  is mindig kellene hogy legyen néhány másodperc , hogy véghez vigyen az álmodás megalapozásához néhány pillanatot .

Témanyitás  Áprilia Kedd 18 Nov. - 9:53

Fentebb arra tanítja don Juan Castanédát, hogy 1. először is kerüljön tudatos álomba, ezáltal az álom "kapuvá" válik a valóság észlelése számára, majd 2. keresse meg, azaz észlelje ezeket a valóságokat a tudatos álom közege segítségével. Ezért mondja azt, hogy menjen el tudatos álmában az egyetemre, és ha azonos napszakban találja ott magát, mint amilyen napszakban itt elaludt, akkor valóságosan is ott járt (ez viszont már tké szerintem, mivel az energia testtel megy oda, de ezzel most ne bonyolítom.)
Az is világos, hogy ha a tudatos álmot nem arra használjuk, hogy valóságos elemeket keressünk benne, vagy valóságos helyekre menjünk el, akkor don Juan ezt az álmot is "közönséges" álomnak nevezi, miként egy normál álmot.
Nem semmi, jó magasra tette a mércét!
Az alap szitu az, hogy miként itt sem a valóságot észleljük magunk körül (hanem el kell, hogy mozdítsuk hozzá a gyűjtőpontot, hogy lássunk), ugyanígy a tudatos álomban is az az alaphelyzet, hogy nem a valóságot észleljük magunk körül: a tudatos álom maga csak egy kapu a valóságba. A valóság elérése ott is észleléssel, látással történik, csakúgy, mint itt, azaz nem automatikus, hanem tenni kell érte valamit/erőfeszítést.
Don Juan azt tanítja, hogy a tudatos álomból el kell menni a valóságba.
Az Ixtlani utazást még nem olvastam, nem is tudtam, hogy ebben is szó van az álmodásról.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Kedd 18 Nov. - 10:20

Igen , ebben a részben nagyon fontos dolgokról van szó , erősen  ajánlom .
Nos ahogy fentebb megállapítottad , valóban így működnek a dolgok . 
Ha mondjuk veszel egy valóságos helyszínt és benne mondjuk egy követ , és álmodban a napszaknak megfelelően oda tudsz jutni ahhoz a bizonyos kőhöz , akkor valóban ott jársz és ez esetben már álmodásban és nem pedig egy sima álomban vagy .  Ellenben , hogy ezt megtehesd , első sorban mindenképpen el kell érned a tudatos álmodási szintet , hogy a tervedet végrehajthasd , különben csak egy normál álom fog arról szólni az egész .

Témanyitás  Áprilia Kedd 18 Nov. - 10:42

fortis írta:
 Ellenben , hogy ezt megtehesd , első sorban mindenképpen el kell érned a tudatos álmodási szintet , hogy a tervedet végrehajthasd , különben csak egy normál álom fog arról szólni.

....azaz nem valójában jártam ott, hanem csak álmodtam, hogy ott jártam. De tudatos álom is szólhat arról fortis, hogy csak álmodom, hogy ott jártam, és nem veszem észre, hogy az valóság. Pont ezért nevezte don Juan az ilyen tudatos álmokat is "közönséges" álomnak. A lényeg az észlelés.
A különbség csak annyi a tudatos és a nem tudatos álom között, hogy a tudatos álmon belül le tudom ellenőrizni, hogy ahol járok, amit látok, az a valóság-e. A példádban a kő. Normál álomban ezt nem tudom leellenőrizni.
Viszont, felvetődik egy másik kérdés:
Attól még, hogy - akár tudatos, akár normál álomban vagyok - nem ellenőrzöm le, hogy az az adott dolog, vagy világ valóság, vagy nem, attól még az lehet valóság? Ez különösen a normál álmok esetében izgalmas: létezhet-e olyan, hogy tudattalanul bolyongok egy valós világban? És ha igen, mi a különbség eközött, és aközött, hogy "nem valóságosan jártam ott, hanem csak álmodtam, hogy ott jártam"?
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Kedd 18 Nov. - 11:05

Tudatosság = cselekvőképesség. Bármiféle képesség azonban csak akkor ér valamit, ha használjuk.

És ez nem csak az álombeli létre igaz, hanem az ittenire is.
Az itteni létet illetően eddig még mindig csak akkor tudtam használni a cselekvőképességemet, amikor szeretetben/Jézusban voltam. Minden más "cselekvés" öncélú volt.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Kedd 18 Nov. - 11:44

Áprilia írta:
Attól még, hogy - akár tudatos, akár normál álomban vagyok - nem ellenőrzöm le, hogy az az adott dolog, vagy világ valóság, vagy nem, attól még az lehet valóság? Ez különösen a normál álmok esetében izgalmas: létezhet-e olyan, hogy tudattalanul bolyongok egy valós világban? És ha igen, mi a különbség eközött, és aközött, hogy "nem valóságosan jártam ott, hanem csak álmodtam, hogy ott jártam"?
[/justify]

Közben kezdek rájönni, hogy mi van:

Tudattalanul nem észlelhetek valóságot, csak hamisítványt. Így van ez az itteni síkon is és az álmokban is. Tehát normál álomban, valamint a nem-cselekvő tudatos álomban kizárt, hogy valaminek a valóságát meglássam.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Kedd 18 Nov. - 22:54

Áprilia írta:
Áprilia írta:
[/justify]

Közben kezdek rájönni, hogy mi van:

Tudattalanul nem észlelhetek valóságot, csak hamisítványt. Így van ez az itteni síkon is és az álmokban is. Tehát normál álomban, valamint a nem-cselekvő tudatos álomban kizárt, hogy valaminek a valóságát meglássam.
Amúgy nagyon érdekes dolgokat vetettél fel és már már hajlanék arra , hogy voltaképpen egy normál álom is játszódhat valós világban , csak valóság helyett álomként élhetjük meg azt . 
Aztán jött az a gondolat , hogy a világ voltaképpen azért valóságos , mert mi magunk tesszük azzá .  Ez esetben két valóságot különböztetnék meg egymástól , egy aktív és egy passzív valóságot .  Az aktív valóság attól válik azzá , hogy mi magunk is aktívak vagyunk benne , ez esetben ez azt jelenti , hogy tudatosan járunk kelünk a világban és észleljük a körülményeket  és ennek megfelelően cselekszünk . A passzív valóság pedig olyan lehet , mint az átlag , az irányítás nincs a kezünkben és csak hisszük , hogy éljük az életünket , holott csak asszisztálunk rajtunk kívülálló erőknek .
Az álmokat valahogy ugyan ezen módon lehetne megkülönböztetni .  Ha képessé válunk egy álomban energia kisugárzó elemeket felfedezni , és ennek megfelelően bánni velük , akkor az álmot valósággá tesszük  , míg ha e nélkül álmodjuk álmunkat , akkor hiába van rajtunk kívül élet , csak illúzióként emlékezhetünk rá , vagy élhetjük meg  azokat .

Témanyitás  Áprilia Szer. 19 Nov. - 5:40

fortis írta:
Áprilia írta:
Az álmokat valahogy ugyan ezen módon lehetne megkülönböztetni .  Ha képessé válunk egy álomban energia kisugárzó elemeket felfedezni , és ennek megfelelően bánni velük , akkor az álmot valósággá tesszük  , míg ha e nélkül álmodjuk álmunkat , akkor hiába van rajtunk kívül élet , csak illúzióként emlékezhetünk rá , vagy élhetjük meg  azokat .

Ugyanezt mondtam.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Szer. 19 Nov. - 7:39

Áprilia írta:
fortis írta:
Áprilia írta:

Ugyanezt mondtam.
yes

Témanyitás  fortis Szer. 19 Nov. - 7:42

Reggel mikor felébredtem az a gondolatom támadt , hogy az ébren álmodás és az álomban ébrenlét között az is lehet a különbség , hogy míg az álomban ébrenlétnél a fizikai test alszik , pihen , addig az ébren álmodásnál aktívan cselekvőképes .

Témanyitás  Áprilia Szer. 19 Nov. - 8:48

fortis írta:...míg az álomban ébrenlétnél a fizikai test alszik , pihen , addig az ébren álmodásnál aktívan cselekvőképes .

Abszolút.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Szer. 19 Nov. - 8:59

Áprilia írta:
fortis írta:

Visszatérve ehhez a témához, felvetek egy további gondolatot, de ne helyezd át máshova, fortis. Ezt a vonulatot nevezzük "asztrálsíkos vonulatnak", mert még a másikhoz is vissza akarok térni:
Azt mondják/olvastam, hogy az álmok (a fentiek fényében mostmár ide nem értve a cselekvő tudatos álmokat) alvás közben az asztrál síkon szerzett tapasztalatok lecsapódása, maradványa. Az asztrál sík valóság.
Na, már elfelejtettem, mit akartam kihozni ebből, hajnalban még emlékeztem rá...
...Illetve mégis. Tehát ez azt jelenti, hogy tudattalanul is valóságos világban bolyongunk (asztrál világ), de csak normál álom formájában "fogjuk fel" (?)
Ez nem nagyon illeszthető abba, amiről eddig beszéltünk (?). Vagy igen?
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Szer. 19 Nov. - 9:40

Áprilia írta:
Fentebb arra tanítja don Juan Castanédát, hogy 1. először is kerüljön tudatos álomba, ezáltal az álom "kapuvá" válik a valóság észlelése számára, majd 2. keresse meg, azaz észlelje ezeket a valóságokat a tudatos álom közege segítségével. Ezért mondja azt, hogy menjen el tudatos álmában az egyetemre, és ha azonos napszakban találja ott magát, mint amilyen napszakban itt elaludt, akkor valóságosan is ott járt (ez viszont már tké szerintem, mivel az energia testtel megy oda, de ezzel most ne bonyolítom.)
Az is világos, hogy ha a tudatos álmot nem arra használjuk, hogy valóságos elemeket keressünk benne, vagy valóságos helyekre menjünk el, akkor don Juan ezt az álmot is "közönséges" álomnak nevezi, miként egy normál álmot.
Az alap szitu az, hogy miként itt sem a valóságot észleljük magunk körül (hanem el kell, hogy mozdítsuk hozzá a gyűjtőpontot, hogy lássunk), ugyanígy a tudatos álomban is az az alaphelyzet, hogy nem a valóságot észleljük magunk körül: a tudatos álom maga csak egy kapu a valóságba. A valóság elérése ott is észleléssel, látással történik, csakúgy, mint itt, azaz nem automatikus, hanem tenni kell érte valamit/erőfeszítést.
Az Ixtlani utazást még nem olvastam, nem is tudtam, hogy ebben is szó van az álmodásról.

Rájöttem, hogy azért tanítja don Juan, hogy fontos az álomképek rögzítése akkor, amikor tudatos álmunk van, mert csak így tudjuk megkeresni benne a valós elemeket, azaz pl. a felderítőket, vagy egyéb, energiát létrehozó elemeket. Azaz ezáltal tudjuk észlelni a valóságot benne. Ha nem tanuljuk meg rögzíteni az álomképeket, hanem elillan előlünk, akkor ott maradunk dolga végezetlenül a "kapuban", azaz az álomközegben. Nem jutunk el valóságos világba.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Szer. 19 Nov. - 10:00

Áprilia írta:
Áprilia írta:

Rájöttem, hogy azért tanítja don Juan, hogy fontos az álomképek rögzítése akkor, amikor tudatos álmunk van, mert csak így tudjuk megkeresni benne a valós elemeket, azaz pl. a felderítőket, vagy egyéb, energiát létrehozó elemeket. Azaz ezáltal tudjuk észlelni a valóságot benne. Ha nem tanuljuk meg rögzíteni az álomképeket, hanem elillan előlünk, akkor ott maradunk dolga végezetlenül a "kapuban", azaz az álomközegben. Nem jutunk el valóságos világba.

Igen , ezt jól írod . Ha elillan a kép , akkor nem tudsz benne semmit sem megtalálni . A másik az hogy a gyűjtőpont állandó mozgásban van  , és tulajdonképpen ezért illan el a kép .. Ezért kell a gyűjtőpontot lehorgonyoznunk , és ennek egyik módja a kezünk bámulása és a tekintet vándorlása majd ha a gyűjtőpont tovább csúszna , gyorsan visszatérni a kezünkre . Tehát a módszer tulajdonképpen a helyszín megszilárdítása  , ami az energia testünk megszilárdításával együtt jár .

Témanyitás  fortis Szer. 19 Nov. - 10:17

Áprilia írta:
Áprilia írta:
fortis írta:

Visszatérve ehhez a témához, felvetek egy további gondolatot, de ne helyezd át máshova, fortis. Ezt a vonulatot nevezzük "asztrálsíkos vonulatnak", mert még a másikhoz is vissza akarok térni:
Azt mondják/olvastam, hogy az álmok (a fentiek fényében mostmár ide nem értve a cselekvő tudatos álmokat) alvás közben az asztrál síkon szerzett tapasztalatok lecsapódása, maradványa. Az asztrál sík valóság.
Na, már elfelejtettem, mit akartam kihozni ebből, hajnalban még emlékeztem rá...
...Illetve mégis. Tehát ez azt jelenti, hogy tudattalanul is valóságos világban bolyongunk (asztrál világ), de csak normál álom formájában "fogjuk fel" (?)

öröm Több a valóság , mint amit hinni mernénk , vagy a belénk tömködött ideáktól feltételezni mernénk .  Azt gondolnám , hogy ahol az ember észlelni képes , és cselekedni , azt valóságként kellene elkönyvelnünk . 
De még mindig van sajnos egy sötét szakasz . Hol járhatunk és mi történhet velünk , amikor sehol sem vagyunk ? Pontosabban amikor úgy véljük , hogy semmit sem észlelünk ?  Az alvás periódusában több olyan szakasz is van , amikor mélyen alszunk és nem is  álmodunk . Ilyenkor vajon a tudatunk is alszik ? Mi történhet ilyenkor velünk ?

Témanyitás  Áprilia Szer. 19 Nov. - 11:02

fortis írta:
Áprilia írta:
Áprilia írta:

öröm Több a valóság , mint amit hinni mernénk , vagy a belénk tömködött ideáktól feltételezni mernénk .  Azt gondolnám , hogy ahol az ember észlelni képes , és cselekedni , azt valóságként kellene elkönyvelnünk . 
De még mindig van sajnos egy sötét szakasz . Hol járhatunk és mi történhet velünk , amikor sehol sem vagyunk ? Pontosabban amikor úgy véljük , hogy semmit sem észlelünk ?  Az alvás periódusában több olyan szakasz is van , amikor mélyen alszunk és nem is  álmodunk . Ilyenkor vajon a tudatunk is alszik ? Mi történhet ilyenkor velünk ?

Nem tudjuk. Akkor ezt az asztrálsíkos vonulatot inkább ne folytassuk, mert nincs mit, és csak spekuláció lesz belőle, az meg nem cél.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Szer. 19 Nov. - 20:05

Igen , azt hiszem igazad van .  Haladjunk kis lépésekkel és felderítjük a világ mibenlétét  , de ehhez elsősorban tapasztalnunk kell .

Témanyitás  Áprilia Szomb. 22 Nov. - 10:20

Áthozat fortis ablakából:

fortis írta:Árnyék
Rá kellene magamat szoktatni , hogy valóságban álmodjak )

A fenti beszélgetésünk fényében ilyen nincs, fortis. Ha "valóságban álmodsz", az nem álom, hanem valóságosan is ott jársz.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Szomb. 22 Nov. - 19:54

Áprilia írta:Áthozat fortis ablakából:

A fenti beszélgetésünk fényében ilyen nincs, fortis. Ha "valóságban álmodsz", az nem álom, hanem valóságosan is ott jársz.

Jó , de nem mindegy , hogy hol . Ha valóságos időpontban járunk valahol , annak csak akkor van jelentősége , ha tudjuk , hogy hol , vagy ez esetben mindegy ?
A másik probléma , hogy az időpontot nehéz ellenőrizni , ( pontos időt ) leginkább csak viszonyítva tudjuk megállapítani  körülbelülre .

Témanyitás  Áprilia Vas. 23 Nov. - 7:17

fortis írta:
Áprilia írta:Áthozat fortis ablakából:

Jó , de nem mindegy , hogy hol . Ha valóságos időpontban járunk valahol , annak csak akkor van jelentősége , ha tudjuk , hogy hol , vagy ez esetben mindegy ?
A másik probléma , hogy az időpontot nehéz ellenőrizni , ( pontos időt ) leginkább csak viszonyítva tudjuk megállapítani  körülbelülre .

Azt értetted a "valóságban álmodni" alatt, hogy az álmodban eltalálsz egy valós helyre és pontosan abban a napszakban ami ezen a síkon is éppen van?
Mert ha igen, Sanchez viszonylag sokat ír erről (ahhoz képest, hogy általában senki nem ír erről.) Hátha segít. A korábbi ablakomban ki voltak dolgozva ennek a lépései Sanchez alapján, de azt az ablakomat anno törölnöm kellett. Sokminden odaveszett.
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Vas. 23 Nov. - 7:33

Ébren álmodom...

és látom a kalászt, aranylót,
s végtelem hullámait mint halad. 
Ring.
Benne erő és szenvedély dagad.
Nem paripa, nem üli vezér.
Könnytől sem ázott egyetlen csatatér.
Taposva.
Zászló ez, szél fútta, fel, s kézben, azt
látja mindenki, boldog - boldogtalan.
Magasban.
Jöjj!
Alája állj!
-
Ébren -  álmodom...

( Elek)

A hozzászólást Elek összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 23 Nov. - 9:14-kor.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Vas. 23 Nov. - 8:46

Áprilia írta:
Azt értetted a "valóságban álmodni" alatt, hogy az álmodban eltalálsz egy valós helyre és pontosan abban a napszakban ami ezen a síkon is éppen van?
Mert ha igen, Sanchez viszonylag sokat ír erről (ahhoz képest, hogy általában senki nem ír erről.) Hátha segít. A korábbi ablakomban ki voltak dolgozva ennek a lépései Sanchez alapján, de azt az ablakomat anno törölnöm kellett. Sokminden odaveszett.

Igen erre gondoltam öröm

Témanyitás  fortis Vas. 23 Nov. - 8:48

Elek írta:Ébren álmodom...

és látom a kalászt, aranylót,
s végtelem hullámait mint halad. 
Ring.
Benne erő és szenvedély dagad.
Nem paripa, nem üli vezér.
Könnytől sem ázott egyetlen csatatér.
Taposva.
Zászló ez, szél fútta, fel, s kézben, azt
látja mindenki, boldog - boldogtalan.
Magasban.
Jöjj!
Alája, állj!
-
Ébren -  álmodom...

( Elek)

öröm  Szép versike volt Elek .

Témanyitás  Vendég Vas. 23 Nov. - 9:19

Az Istent "imádni"...Valahol ez is az!
Valahol mert másnap már maga a lélek másként látja...
ma így!
Very Happy .
-
Aztán így!
facepalm .

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Vas. 23 Nov. - 9:24

Elek írta:Az Istent "imádni"...Valahol ez is az!
Valahol mert másnap már maga a lélek másként látja...
ma így!
Very Happy .
-
Aztán így!
facepalm .

Csak fel kell idézni a gondolatot és talán a kedv is változgat .

Témanyitás  Vendég Vas. 23 Nov. - 10:26

Ja, ja...igen..."ezért" van az én elhívásom, hogy a halálos ágyig így járjunk!
Na, kérlek érted -é?
-
Nekem is az köllene, megfogja az igaz tanító a kezem...és kihúzzon már végre... a sárból!
-
ÉN NEM ALKUSZOK sőt, néma sem vagyok ill. vagy de, kellően alúlművelt, hogy ne hallgassak bölcsnek kinézve, okosnak!
-
Tarthatatlan állapot!
-
Kilépésre ítélt!

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Vas. 23 Nov. - 16:51

Arra gondoltam , hogy ahogyan bele  illesztettem a tükröt az erdős képbe , ezt tulajdonképpen meg lehetne csinálni egy valóságos poszteren is egy igazi tükörrel . Egy kis dekoráció és már készen is van .
Ha odaállok a kép elé és elmerengek benne , akkor olyan érzésem támadhatna , mintha valóban egy erdőben lehetnék  , hiszen én magam is ott lennék a tükör álltal a képben . talán jó kis álmodási gyakorlat kerekedhetne belőle .
Hmm ez csak úgy eszembe jutott , de ha volna alkalmam lehet kipróbálnám .

Álmokról általában - Page 22 T_k_r_1_www.kepfeltoltes.hu_

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

22 / 37 oldal Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 37  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.