Álmokról általában
+10
Áprilia
Greywolf
zplus
fortis
Nilka
Blueeye
nofertiti
Méhecske
Mayra1
Lea.
14 posters
26 / 37 oldal
26 / 37 oldal • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 31 ... 37
Re: Álmokról általában
Az energiatest emlékszik. Ezért tudunk összegezni is (már aki csinálja).
Nekem lefekvés előtt rendre előjönnek az előző éjjeli álmaim. Ilyenkor olyat is fel tudok idézni amire napközben nem emlékeztem. Ugyanez van meditáció alatt is. Gondolom azért lehet, mert az agy hasonló hullámsávra vált mint alvás idején.
Vendég- Vendég
Médea írta:Nekem lefekvés előtt rendre előjönnek az előző éjjeli álmaim. Ilyenkor olyat is fel tudok idézni amire napközben nem emlékeztem. Ugyanez van meditáció alatt is. Gondolom azért lehet, mert az agy hasonló hullámsávra vált mint alvás idején.
Akkor te tulajdonképpen elmondható , hogy szoktál összegzést végezni , mert voltaképpen ez is az szerintem .
Áprilia írta:Az energiatest emlékszik. Ezért tudunk összegezni is (már aki csinálja).
Igen az emlékek valahol tárolódnak , tehát nem vesznek el a semmiben .
Elképzelem , ha az ember folyamatosan hozzáférhetne ehhez a tárházhoz , akkor a világ legokosabb embere is lehetne . Emlékezne akár 20-30 nyelvre is és mindenre amit valaha elolvashatott .
Nálam teljes bizonyossággal hatással van az álmaimra az , ha kimerült vagyok és izgatott . Ez megy most lassan már 2 hete , jó lenne már megállapodnom valahol .
Az nagyon zavaró lehet , amikor az ember agyában mindenféle gondolatok kavarognak és ezerrel dúl a belső párbeszéd , és az embernek megnehezítik a koncentrációját és azt hiszem ez egy átlagos állapot lehet , és ebből a gondolatból kiindulva jutott eszembe hogy rákérdezzek , ti mit gondolnátok arról , ami ettől egy kicsit más kategória , idegen beszélgetéseket hallván a fejetekben , mintha egy váróteremben volnátok és innen is onnan is elkapnátok részleteket hangokat ?
fortis írta:... ami ettől egy kicsit más kategória , idegen beszélgetéseket hallván a fejetekben , mintha egy váróteremben volnátok és innen is onnan is elkapnátok részleteket hangokat ?
Hozzád "beszéltek" a hangok vagy egymással (vagy csak úgy- foszlányok)? A "váróterem" - visszhangos?
zplus- Hozzászólások száma : 137
Ilyen zsivaj a fejemben még sosem volt. Olyan már előfordult, hogy feltettem magamban egy kérdést, amire nem tudtam a választ és az enyémtől eltérő hang választ adott rá. Ilyen többször is előfordult már, de nem sokszor.fortis írta:Az nagyon zavaró lehet , amikor az ember agyában mindenféle gondolatok kavarognak és ezerrel dúl a belső párbeszéd , és az embernek megnehezítik a koncentrációját és azt hiszem ez egy átlagos állapot lehet , és ebből a gondolatból kiindulva jutott eszembe hogy rákérdezzek , ti mit gondolnátok arról , ami ettől egy kicsit más kategória , idegen beszélgetéseket hallván a fejetekben , mintha egy váróteremben volnátok és innen is onnan is elkapnátok részleteket hangokat ?
Nekem egyszerre csak egy dolog szokott járni a fejemben, egyszerre több dologra nem tudnék figyelni így.
Oké , ez érdekelne , szóval gondolj bele Grey , hogy ellazítod magadat , és hangokat hallasz , mint amikor idegenek beszélgetnek egymással . Tőled teljesen független párbeszédekről lenne szó , úgy értem nem a saját gondolataink megjelenítése . Tehát semmiképpen sem belső párbeszédre gondolnék . Néha csak két három ember beszélget , néha többen akár egy váróteremben .
Szóval ez normális ( ? ), mondjuk te azt mondod ilyesmit nem tapasztalsz , de érdekelne , ez mennyire lehet hétköznapi ?
Szóval ez normális ( ? ), mondjuk te azt mondod ilyesmit nem tapasztalsz , de érdekelne , ez mennyire lehet hétköznapi ?
fortis írta:... Szóval ez normális ( ? )... de érdekelne , ez mennyire lehet hétköznapi ?
Nem. (velem is volt már, azért kérdeztem a "visszhangot")
(elmélet): olyan "tudathálóra" lépsz fel, amire nem vagy még teljesen ráhangolva (ezzel a rádiózásból kölcsönvett képzavarral tudnám körülirni)-ha rá leszel, bele is tudsz szólni..
(nem elmélet): amikről itt beszélgetünk (sértődés ne essék)- a "normálisok" szerint nem normális.. de nekik:
"Legyen néktek a ti hitetek szerint"
zplus- Hozzászólások száma : 137
Ja igen , egymással beszélgettek és nem visszhangos . Mondjuk pont olyan , mint élőben egy áruházban , vagy akár hol a tömegben amikor emberek csak úgy beszélgetnek egymással .
Amikor az ember hall ilyesmit és oda figyel hogy miről is van szó , az még elmegy , bár kicsit ez is zavaró . De amikor már sokan beszélgetnek és mind hallod és nem csak úgy mint háttér zajt , az már ijesztővé válik .
Tehát az ilyesmi nem szokványos ? A mostani beszélgetéseink alapján merült fel bennem , hogy rákérdezzek , mert én azt hittem , hogy ez természetes hogy ilyesmi előfordul .
Amikor az ember hall ilyesmit és oda figyel hogy miről is van szó , az még elmegy , bár kicsit ez is zavaró . De amikor már sokan beszélgetnek és mind hallod és nem csak úgy mint háttér zajt , az már ijesztővé válik .
Tehát az ilyesmi nem szokványos ? A mostani beszélgetéseink alapján merült fel bennem , hogy rákérdezzek , mert én azt hittem , hogy ez természetes hogy ilyesmi előfordul .
Az én nézőpontomból teljesen normális. Attól, hogy én nem éltem meg ilyet és jelenlegi tudomásom szerint nem vagyok képes ilyenre, attól még másoknak lehetséges ilyen képessége a tapasztalataim alapján. Mielőtt félre értenél, nem mondom, hogy neked ez megvan. Ezt én nem tudhatom. Se azt, hogy nincs. Csak annyit mondok, hogy tapasztalataim alapján ez lehetséges és valóságos dolog. Teljesen függetlenül attól, hogy az emberek illetve a társadalom, a hivatalos tudomány mit vél tudni erről. Ahogy zplus is írta.fortis írta:
zplus írta:
(nem elmélet): amikről itt beszélgetünk (sértődés ne essék)- a "normálisok" szerint nem normális.. de nekik:
"Legyen néktek a ti hitetek szerint"
Sértődés biztosan nem lesz ebből, hiszen mindannyian tisztában vagyunk ezzel.
Üdv a fórumon!
fortis írta:Ja igen , egymással beszélgettek és nem visszhangos . Mondjuk pont olyan , mint élőben egy áruházban , vagy akár hol a tömegben amikor emberek csak úgy beszélgetnek egymással .
Az akaratod és a tudatod a kulcs. Az, hogy mire fókuszálod ezt a kettőt. Kizárod teljesen vagy részleteknek teret adsz. A választás a tiéd, gondolom én.
Igazság szerint volt , hogy valóban akarnom kellett és akkor elcsendesült , de ahogy felfüggesztettem vissza tért . Egyre erőteljesebben és egyre többet hallottam , megvallom őszintén igazán berezeltem tőle . Félterm , hogy nem fogom kibírni .
Tudod azt hittem , hogy ez hétköznapi és ezt mindenki hallja , amint egy kicsit is elcsendesedik . Nálam az elcsendesülés ezzel jár , pontosabban ez mindig felmerül . Azt hittem mindenkinél . Aztán már nem kellett elcsendesülni sem , egyszerűen ha lefekszik az ember aludni , elő jön .
Tudod azt hittem , hogy ez hétköznapi és ezt mindenki hallja , amint egy kicsit is elcsendesedik . Nálam az elcsendesülés ezzel jár , pontosabban ez mindig felmerül . Azt hittem mindenkinél . Aztán már nem kellett elcsendesülni sem , egyszerűen ha lefekszik az ember aludni , elő jön .
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 6 Május - 16:26-kor.
Köszi a véleményeiteket szóval többen is megéltetek hasonlót .
Igen , van aki állandóan hallja és nem csak lefekvéskor .
Igen , van aki állandóan hallja és nem csak lefekvéskor .
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 17:51-kor.
Áprilia írta:Azt hittem, komolyabb a a problémád (azazhogy a megoldás érdekel). Szerencséd van, hogy nem.
Igen , valóban nem vészes , de azért köszi a tanácsot .
Csak egyszer volt úgy , hogy azt hittem nem bírom ki . Az is tavaly .
Amikor elszórtan jön egy két párbeszéd azzal még nincs gondom . Azzal van ha sokan beszélnek és nem tudok tőle szabadulni .
Észrevettem , hogy amióta ez a költözködési mizéria van , azaz hogy kicsivel több mint fél éven belül lassan már másod ízben költözködünk , az egyéb nemkívánatos problémákkal együtt rendesen rányomták a bélyegüket az álmodási tapasztalataimra .
Lassan a meditációs ellazításaim is oda fajultak , hogy mindenféle képek és gondolatok kavarognak a fejemben .
Tehát többedjére bebizonyosodott , hogy a jó álmodási gyakorlathoz nálam szükség van a nyugalomra .
Ha Castanedáékat tekintem , ők tulajdonképpen lemondtak mindenről ami hozzájuk kötődött addigi életükben és csak az álmodásnak és a saját benső csoportjuknak éltek . Azt hiszem az olyan körülmény sokban hozzá járulhatott sikereikhez . Mondjuk véleményem szerint a 60-70 es évek nem voltak olyan hajszásak a világban , mint napjainkban , pláne ha Mexikót nézem .
Ma mindenki rohan , mindenki fut , senki sem ér rá . nem tudom mi történhetett a világgal .
Lassan a meditációs ellazításaim is oda fajultak , hogy mindenféle képek és gondolatok kavarognak a fejemben .
Tehát többedjére bebizonyosodott , hogy a jó álmodási gyakorlathoz nálam szükség van a nyugalomra .
Ha Castanedáékat tekintem , ők tulajdonképpen lemondtak mindenről ami hozzájuk kötődött addigi életükben és csak az álmodásnak és a saját benső csoportjuknak éltek . Azt hiszem az olyan körülmény sokban hozzá járulhatott sikereikhez . Mondjuk véleményem szerint a 60-70 es évek nem voltak olyan hajszásak a világban , mint napjainkban , pláne ha Mexikót nézem .
Ma mindenki rohan , mindenki fut , senki sem ér rá . nem tudom mi történhetett a világgal .
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 17:52-kor.
fortis írta:Észrevettem , hogy amióta ez a költözködési mizéria van , azaz hogy kicsivel több mint fél éven belül lassan már másod ízben költözködünk , az egyéb nemkívánatos problémákkal együtt rendesen rányomták a bélyegüket az álmodási tapasztalataimra .
A világ, ahogyan az emberek most ismerik, kifutott az időből. Ennyi. Tudat alatt nagyon sokan érzik, hogy ami eddig volt, annak befellegzett, finito, vége, adios.
Meg, persze ott van az is, hogy az információ áramlás felgyorsult és mindenki kapkod, hogy le ne maradjon bármiről is, mert a tv-ből is az folyik, hogy siess. Gyorsan reggelizz, ebédelj, rohanj, mert lemaradsz és nem fogsz élni igazán. Pedig pont így maradnak le a tartalmas dolgokról.
Áprilia írta:fortis írta:Ha Castanedáékat tekintem , ők tulajdonképpen lemondtak mindenről ami hozzájuk kötődött addigi életükben és csak az álmodásnak és a saját benső csoportjuknak éltek . Azt hiszem az olyan körülmény sokban hozzá járulhatott sikereikhez .
Ez milliószor nehezebb, mint a te költözködési problémáid.
De ha már megtörtént , akkor milliószor könnyebb .
Greywolf írta:
A világ, ahogyan az emberek most ismerik, kifutott az időből. Ennyi. Tudat alatt nagyon sokan érzik, hogy ami eddig volt, annak befellegzett, finito, vége, adios.
Meg, persze ott van az is, hogy az információ áramlás felgyorsult és mindenki kapkod, hogy le ne maradjon bármiről is, mert a tv-ből is az folyik, hogy siess. Gyorsan reggelizz, ebédelj, rohanj, mert lemaradsz és nem fogsz élni igazán. Pedig pont így maradnak le a tartalmas dolgokról.
Hát igen . Ha bele gondolunk ott van az a rengeteg könyv , meg előadás a neten , kinek van ideje mind elolvasni és megnézni ? Pedig jó lenne , bár Mayrának igaza van fontos a szelektálás , de amíg az ember nem néz vagy olvas bele , addig nem döntheti el és amíg oda jut , hogy döntsön már elfecsérelt egy rakás időt .
Bár volna egy olyan hozzáállás , hogy nincs elfecsérelt idő , mert minden pillanat és cselekedet fontos még ha üresnek is tűnnek azok .
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 17:52-kor.
Greywolf írta:
Azért vettem autót, hogy jobban rohanhassak, többet dolgozhassak, hogy több pénzt kereshessek és többet költhessek- az autóra is?
..az a baj, hogy az időnek már csak a mennyiségi oldalát (Kronos) figyeljük, a minőségi oldala (Kairos) egyre jobban kiszorul az életünkből.. ("meg kell állitani az időt.."- de azt csak szemből lehet, "utólag okosok" cseszhetik.. mondom magomnak is..)
wiki:
A kairosz (καιρός) egy ősi görög szó, ami ’megfelelő, helyes, alkalmas pillanat’-ot jelent.
Az ógörögök szóhasználatukban megkülönböztették az események egymás utáni történésének leírására szolgáló „folyó” időt, amit kronosznak (Χρόνος) hívtak, és az események közötti azon meghatározatlan időpillanatot, amikor valami különleges történik, amit kairosznak neveznek. Hogy mi ez a különös valami, az nyilván a szó használójától függ. Míg a kronosz természetszerűen egy mennyiség, addig a kairoszt egyfajta minőségnek tekinthetjük.
Áprilia írta:
Ami Castanedáékat illeti, Florinda Donner nyilatkozta, hogy ha csak egy másodpercre is kiengedsz, a hamis személyiség visszaszerzi az uralmat és lőttek az egésznek.
Hú hát ez akkor igaz lehet az álmodásunkra is . Ha kiesünk a lendületből kezdhetjük a beigazulást elölről .
Ezt a saját bőrömön tapasztalom amúgy , avagy ennek igazságát .
Elgondolkodtam azon , hogy amikor tudatos álomban vagyunk mi lehet annak az oka , amikor valami nem működik , vagy csak nehézségek árán .
Ezt megfigyelhettük már Ápriliánál is , Médeánál is és nálam is legutóbb .
Médeát olvasva viszont elejtett egy megjegyzést , miszerint azt írta , hogy két akarat egymásnak feszült . Ez eszembe juttatta ezt a jelenséget .
Elképzelhető , hogy amikor repülési vagy más nehézségeink akadnak akkor még túlzottan jelen lehet a bennünket ehhez a világhoz kötő ideák tudata , ami bár álom szinten egy váltáson megy keresztül , de valahonnan utánunk nyúl mintha vissza akarna rántani .
Ezt megfigyelhettük már Ápriliánál is , Médeánál is és nálam is legutóbb .
Médeát olvasva viszont elejtett egy megjegyzést , miszerint azt írta , hogy két akarat egymásnak feszült . Ez eszembe juttatta ezt a jelenséget .
Elképzelhető , hogy amikor repülési vagy más nehézségeink akadnak akkor még túlzottan jelen lehet a bennünket ehhez a világhoz kötő ideák tudata , ami bár álom szinten egy váltáson megy keresztül , de valahonnan utánunk nyúl mintha vissza akarna rántani .
Az is lehet Fortis. Meg akár egy másik személy akarata, ami ellenkezik a tiéddel vagy akár akarat nélkül, az energiák éppen kedvezőtlen összhangja is.
Greywolf írta:Az is lehet Fortis. Meg akár egy másik személy akarata, ami ellenkezik a tiéddel vagy akár akarat nélkül, az energiák éppen kedvezőtlen összhangja is.
Igen természetesen .
26 / 37 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.