Szellemi fejlődés
+12
Áprilia
Blueeye
Mayra1
zplus
fortis
Greywolf
Kilendin
Rhea Sylvia
Vega-42
nofertiti
Nilka
opos
16 posters
5 / 21 oldal
5 / 21 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 21
Re: Szellemi fejlődés
Az ember a teremtés utolsó alkotása. Utolsó és összefoglaló teremtmény, a természet ura, lényében világfölötti, a teremtő Lélek mása, minden lényen uralkodik, s az egyetlen, akinek a Teremtővel közvetlen kapcsolata van. Az emberi lény mindazt, ami a teremtésben előtte történt: a szellemi erők kisugárzását, a kozmikus Hatalmakat, az ég és a föld lényegét, a világegyetem gondolatát, a lények tulajdonságait – magában egyesíti.
A természet nem volt anyagi. Anyagi teremtés a világban sohasem is volt. S így az első természet sem volt anyagi természet. A világ átlátszóan tiszta szellemi gondolat, és az ember ennek az erőkből álló szellemvilágnak ura volt. A világ részei és lényei az isteni lélek tulajdonságainak megnyilatkozásai voltak, s az ember valamennyinek csúcsán állt. Az ősember az isteni értelem. A nyílt, szabad, ragyogó szellemvilág ura: Adam Kadmon, az ősi ember, az első ember, az Egy, a halhatatlan lélek legmagasabb képessége, az értelem.
Az ember a Hatalmaknak is ura volt. A Hatalmak, görögül arkhai vagy dünameisz – a személytelen erők, amelyek fölött az uralkodott, aki azokat nevükön tudta szólítani. A Hatalmak némák, de ösztönük és szimatuk annál élesebb; beszélni és szólni nem tudnak, ezért nem tudnak uralkodni, csak engedelmeskedni. Nincs bennük a szó ereje s ezért nem ismerik a kezdeményt. A hatalom azonban erejüknél fogva az övék. A hatalom az uralom szava nélkül néma és tehetetlen. Ezért, bár a Hatalmak az embernél mérhetetlenül erősebbek, az ember szavának engedelmeskednek és fölöttük az ember uralkodik.
A Hatalmak között volt a Rossz. A teremtés tökéletes egész, s így ennek is itt kellett lennie. Ez volt a negatívum; de a negatívumnak is itt kellett lennie. Ez volt a fényességben a sötét pont; de a ragyogásban a homálynak is ott kellett lennie, a tökéletességben a tagadásnak is ott kellett lennie. Ez volt az egyetlen zárt atom. De a teremtés tökéletes volt, s ennek is ott kellett lennie.
Ez a néma sötét pont, ez a tagadás, ez a zárt atom volt az egyetlen hely a Teremtőn, a Teremtésen és a Természeten kívül. Az egész világ a Teremtőben nyugodott; a Rossz volt az egyetlen rajta kívül álló negatívum. Ez volt az, amit később úgy hívtak, hogy: Gonosz.
A Gonosz személytelen volt, mint minden erő, mint minden Hatalom. A szellem azonban ezt személyében felfogta: önmagát a sötét ponttal, a tagadással, a zártsággal, a negatívummal azonosította. S azzal, hogy személyével azt, ami a teremtésen kívül állt, csak esetleges volt, személytelen volt, felfogta – személyessé, alkotóerővé, tevékenységgé tette. Így vált a gonosz, a sötét, a tagadás, a zártság aktív Hatalommá. Így adott a szellem a Gonosznak önálló erőt, arcot és kezdeményt.
(Hamvas Béla, Scientia Sacra)
A természet nem volt anyagi. Anyagi teremtés a világban sohasem is volt. S így az első természet sem volt anyagi természet. A világ átlátszóan tiszta szellemi gondolat, és az ember ennek az erőkből álló szellemvilágnak ura volt. A világ részei és lényei az isteni lélek tulajdonságainak megnyilatkozásai voltak, s az ember valamennyinek csúcsán állt. Az ősember az isteni értelem. A nyílt, szabad, ragyogó szellemvilág ura: Adam Kadmon, az ősi ember, az első ember, az Egy, a halhatatlan lélek legmagasabb képessége, az értelem.
Az ember a Hatalmaknak is ura volt. A Hatalmak, görögül arkhai vagy dünameisz – a személytelen erők, amelyek fölött az uralkodott, aki azokat nevükön tudta szólítani. A Hatalmak némák, de ösztönük és szimatuk annál élesebb; beszélni és szólni nem tudnak, ezért nem tudnak uralkodni, csak engedelmeskedni. Nincs bennük a szó ereje s ezért nem ismerik a kezdeményt. A hatalom azonban erejüknél fogva az övék. A hatalom az uralom szava nélkül néma és tehetetlen. Ezért, bár a Hatalmak az embernél mérhetetlenül erősebbek, az ember szavának engedelmeskednek és fölöttük az ember uralkodik.
A Hatalmak között volt a Rossz. A teremtés tökéletes egész, s így ennek is itt kellett lennie. Ez volt a negatívum; de a negatívumnak is itt kellett lennie. Ez volt a fényességben a sötét pont; de a ragyogásban a homálynak is ott kellett lennie, a tökéletességben a tagadásnak is ott kellett lennie. Ez volt az egyetlen zárt atom. De a teremtés tökéletes volt, s ennek is ott kellett lennie.
Ez a néma sötét pont, ez a tagadás, ez a zárt atom volt az egyetlen hely a Teremtőn, a Teremtésen és a Természeten kívül. Az egész világ a Teremtőben nyugodott; a Rossz volt az egyetlen rajta kívül álló negatívum. Ez volt az, amit később úgy hívtak, hogy: Gonosz.
A Gonosz személytelen volt, mint minden erő, mint minden Hatalom. A szellem azonban ezt személyében felfogta: önmagát a sötét ponttal, a tagadással, a zártsággal, a negatívummal azonosította. S azzal, hogy személyével azt, ami a teremtésen kívül állt, csak esetleges volt, személytelen volt, felfogta – személyessé, alkotóerővé, tevékenységgé tette. Így vált a gonosz, a sötét, a tagadás, a zártság aktív Hatalommá. Így adott a szellem a Gonosznak önálló erőt, arcot és kezdeményt.
(Hamvas Béla, Scientia Sacra)
Vendég- Vendég
Érdekes....pengeél....
keresztbe nem vág nem ejt sebet, hosszába viszont a "halál"!
Még mindég a zár kulcsa a "döntés"!
-
Dönteni a felismerést követően lehet, konzekvensen.
Kizárva tényezőket pld a döntés elnapolását, halogatását térben időben egyáltalán....
A föld döntésképtelenségben szenved!
Nem képes dönteni sorsa fölött, átengedte az első század után az Egó kezébe!
KI AZ AZ EGÓ?
-
Ezt letisztázandó mód és kényszerűség a "megbocsátás" elé állani!
A megbocsátás is személy, Egó, Jézus Krisztus.
Jézus egója( én-je) több elnevezésből tevődik össze.....címekből....ilyen mint Emmanuel és stb...stb...!
-
Tudjuk ezeket? Ismeretes előttünk?
keresztbe nem vág nem ejt sebet, hosszába viszont a "halál"!
Még mindég a zár kulcsa a "döntés"!
-
Dönteni a felismerést követően lehet, konzekvensen.
Kizárva tényezőket pld a döntés elnapolását, halogatását térben időben egyáltalán....
A föld döntésképtelenségben szenved!
Nem képes dönteni sorsa fölött, átengedte az első század után az Egó kezébe!
KI AZ AZ EGÓ?
-
Ezt letisztázandó mód és kényszerűség a "megbocsátás" elé állani!
A megbocsátás is személy, Egó, Jézus Krisztus.
Jézus egója( én-je) több elnevezésből tevődik össze.....címekből....ilyen mint Emmanuel és stb...stb...!
-
Tudjuk ezeket? Ismeretes előttünk?
Vendég- Vendég
Püthagorasz két nagy fokot tanított. Az elsõn a tevékeny élet erényeirõl volt szó; ezt az exoterikusok sajátították el. A másodikon a szellemi élet erényeirõl beszélt; ezeket csak azoknak tanította, akiket lakószobáiba eresztett, az ezoterikusoknak. Hieroklész azt mondja, hogy a tulajdonképpeni beavatás csak ez utóbbi volt.
Tudni kellett az istenek segítségérõl és segítségül hívásáról: “Ne tedd kezedet munkára soha, míg elõbb az istenekhez nem imádkoztál, hogy ahhoz, amit meg akarsz kezdeni, hozzájáruljanak.” – “Ha ezt megtanultad, meg fogod ismerni az emberek és a halhatatlan istenek titkát” – “és azt, hogy a különbözõ dolgok milyen nagyok, milyen jelentõségük van, mi a lényegük és mi az, ami õket összeköti – ugyanúgy meg fogod érteni, mi a világegyetem törvénye, mi a természete, s mi az, ami minden dologban egy és ugyanaz – így aztán nem fogsz többé hinni abban, amit nem kell hinned, s ezen a világon semmi sem lesz homályos elõtted”.
Ezután következett a nagy tanítás a sorsról, a heimarmenérõl. “A sors az, ami az embereket megvakítja és józan eszüket elveszi.” A beavatás nem egyéb, mint “lüszisz tész heimarmenész” – a sors bilincseibõl való feloldás. Mi ez a heimarmené? Az Ének értelmetlenül nyüzsgõ sokasága, az érdekek, ösztönök, szenvedélyek rendetlensége, viszálya – ez az emberi lélek õrületszerû megzavarodása, amikor azonosít, összetéveszt, kábaságában álomképeket néz valóságnak, egyéni Énje számára hírt, vagyont, dicsõséget sóvárog, harcol, küzd, lohol – s az emberek, amint Püthagorasz tovább mondja: “mint szörnyû sárgomolyagok henteregnek ide-oda és örökké számtalan bajjal ütköznek –, születésüktõl fogva végzetes zavar üldözi õket mindenütt s hajtja õket fel-alá – és senki sem érti mirõl van szó, mi az értelme –, ahelyett hogy a megszabadulásért könyörögnének, azt követelik, hagyják õket útjukon robogni, azt, hogy kitérjenek nekik és szolgálják õket. – Ó, Zeusz Atyánk! ha akarod, az emberiséget meg tudod szabadítani e szorongató gonosztól”.
Ez a heimarmené. Ez a szamszára. Ez az õrületszerû megzavarodásból származó felfordulás, amely a kába létben a lefokozott éberségû Ének megoldhatatlan viszálya. “Vigyázz-kiált fel aztán Püthagorasz ; az ember isteni eredetû!” Az ember nem kába Én, nem nyüzsgõ rovar, feladata nem az, hogy ebben a heimarmenében hírt, vagyont, hatalmat, gyönyört gyûjtsön, mindig siessen, izzadjon, dolgozzon, lihegjen. Az ember igazi lénye az, hogy isteni – mozdulatlan, megzavarhatatlan, örök, halhatatlan. Csak körül kell nézni. A természet békéje, a csillagok harmóniája, a világrend, a lélek legbelsõ csendje, tisztasága mind arról beszél, hogy a zavart egyedül az ember teremti. “A szent természet a leginkább rejtett titkot is fölfedi – megmutatja neked misztériumát, s könnyen megteheted azt, amit elrendeltem.”
Mit rendelt el Püthagorasz? A heimarmenébõl való kigyógyulást. A felébredést. Az abhimána eloszlatását, hogy az ember tudja: atman vagyok, én vagyok a valóság, az egyetlen létezõ, az Egy, a halhatatlan lét. Rajtam kívül minden káprázat. E rémképeket álmosságomban látom. “S ha lelked meggyógyul, minden rossztól és zûrzavartól megszabadulsz – az élet minden dolgában az éber értelem vezessen, az, amely felülrõl jön, s amelynek gyeplõje kezedben kell legyen ; ha pedig így, ilyen élet után halandó testedet leveted, a tiszta fénybe érkezel, isten leszel, halhatatlan, örökéletû és a halálnak nem lesz többé hatalma fölötted.”
(Hamvas Béla, Scientia Sacra 2. kötet)
Tudni kellett az istenek segítségérõl és segítségül hívásáról: “Ne tedd kezedet munkára soha, míg elõbb az istenekhez nem imádkoztál, hogy ahhoz, amit meg akarsz kezdeni, hozzájáruljanak.” – “Ha ezt megtanultad, meg fogod ismerni az emberek és a halhatatlan istenek titkát” – “és azt, hogy a különbözõ dolgok milyen nagyok, milyen jelentõségük van, mi a lényegük és mi az, ami õket összeköti – ugyanúgy meg fogod érteni, mi a világegyetem törvénye, mi a természete, s mi az, ami minden dologban egy és ugyanaz – így aztán nem fogsz többé hinni abban, amit nem kell hinned, s ezen a világon semmi sem lesz homályos elõtted”.
Ezután következett a nagy tanítás a sorsról, a heimarmenérõl. “A sors az, ami az embereket megvakítja és józan eszüket elveszi.” A beavatás nem egyéb, mint “lüszisz tész heimarmenész” – a sors bilincseibõl való feloldás. Mi ez a heimarmené? Az Ének értelmetlenül nyüzsgõ sokasága, az érdekek, ösztönök, szenvedélyek rendetlensége, viszálya – ez az emberi lélek õrületszerû megzavarodása, amikor azonosít, összetéveszt, kábaságában álomképeket néz valóságnak, egyéni Énje számára hírt, vagyont, dicsõséget sóvárog, harcol, küzd, lohol – s az emberek, amint Püthagorasz tovább mondja: “mint szörnyû sárgomolyagok henteregnek ide-oda és örökké számtalan bajjal ütköznek –, születésüktõl fogva végzetes zavar üldözi õket mindenütt s hajtja õket fel-alá – és senki sem érti mirõl van szó, mi az értelme –, ahelyett hogy a megszabadulásért könyörögnének, azt követelik, hagyják õket útjukon robogni, azt, hogy kitérjenek nekik és szolgálják õket. – Ó, Zeusz Atyánk! ha akarod, az emberiséget meg tudod szabadítani e szorongató gonosztól”.
Ez a heimarmené. Ez a szamszára. Ez az õrületszerû megzavarodásból származó felfordulás, amely a kába létben a lefokozott éberségû Ének megoldhatatlan viszálya. “Vigyázz-kiált fel aztán Püthagorasz ; az ember isteni eredetû!” Az ember nem kába Én, nem nyüzsgõ rovar, feladata nem az, hogy ebben a heimarmenében hírt, vagyont, hatalmat, gyönyört gyûjtsön, mindig siessen, izzadjon, dolgozzon, lihegjen. Az ember igazi lénye az, hogy isteni – mozdulatlan, megzavarhatatlan, örök, halhatatlan. Csak körül kell nézni. A természet békéje, a csillagok harmóniája, a világrend, a lélek legbelsõ csendje, tisztasága mind arról beszél, hogy a zavart egyedül az ember teremti. “A szent természet a leginkább rejtett titkot is fölfedi – megmutatja neked misztériumát, s könnyen megteheted azt, amit elrendeltem.”
Mit rendelt el Püthagorasz? A heimarmenébõl való kigyógyulást. A felébredést. Az abhimána eloszlatását, hogy az ember tudja: atman vagyok, én vagyok a valóság, az egyetlen létezõ, az Egy, a halhatatlan lét. Rajtam kívül minden káprázat. E rémképeket álmosságomban látom. “S ha lelked meggyógyul, minden rossztól és zûrzavartól megszabadulsz – az élet minden dolgában az éber értelem vezessen, az, amely felülrõl jön, s amelynek gyeplõje kezedben kell legyen ; ha pedig így, ilyen élet után halandó testedet leveted, a tiszta fénybe érkezel, isten leszel, halhatatlan, örökéletû és a halálnak nem lesz többé hatalma fölötted.”
(Hamvas Béla, Scientia Sacra 2. kötet)
Vendég- Vendég
Jézus nem "lepetykált" ennyit össze + vissza!
Gondolom azok a népek nem voltak teletömve filozófusokkal + más mókusokkal csak szaddiceusokkal és farizeusokkal. Ám kitették eme "bölcselkedőket" minden téren és igaz Jézus sem bírt velük. Tehát, marad a mai kor szövetsége!
Az pedig nem más mint - szabadúlni!
A sok süketeléstől és lényegében a teória azonossága, egy szálon haladni tovább.
Nem szétesni meg miegymás...
Ehhez kő a SztSz Személye és egyedüli vezetésének befogadása!
100 % totál jó és biztos megoldás.
Gyakorlatilag Péter lenyomta a tanítást és azonnal 3-5 ezer követőre tett szert!
A Zen-ek meg talicskáznak a mai napig, hogy ennyi ember térjen be az ereszük alá holott jócskán esik ám a sz@r az égből!
Amúgy jókat írsz - nekem tetszeget - nem minden de, be-be jövöget imitt amott...!
Gondolom azok a népek nem voltak teletömve filozófusokkal + más mókusokkal csak szaddiceusokkal és farizeusokkal. Ám kitették eme "bölcselkedőket" minden téren és igaz Jézus sem bírt velük. Tehát, marad a mai kor szövetsége!
Az pedig nem más mint - szabadúlni!
A sok süketeléstől és lényegében a teória azonossága, egy szálon haladni tovább.
Nem szétesni meg miegymás...
Ehhez kő a SztSz Személye és egyedüli vezetésének befogadása!
100 % totál jó és biztos megoldás.
Gyakorlatilag Péter lenyomta a tanítást és azonnal 3-5 ezer követőre tett szert!
A Zen-ek meg talicskáznak a mai napig, hogy ennyi ember térjen be az ereszük alá holott jócskán esik ám a sz@r az égből!
Amúgy jókat írsz - nekem tetszeget - nem minden de, be-be jövöget imitt amott...!
Vendég- Vendég
Etoile-sama írta:Etoile-sama írta:Kötőerőn a vágyaktól való megszabadulást kell érteni? A szenvedélyt fordíthatom ragaszkodásként? A jóságot önteltségként? A tudatlanságot a szeretet hiányaként?
Közben gondolkoztam. A jóság nem minden esetben önző. Lehet úgy is jót cselekedni, hogy nem várunk érte cserébe semmit. Ugyanakkor a legtöbb ember mégis elvár legalább egy köszönömöt és így már az EGO-t szolgálja. Nem másért, hanem magamért teszem, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, hogy tápláljam a nagyszerűségembe vetett hitet, hogy azt mondhassam jó ember vagyok, azonban semmi sem áll távolabb az igazságtól.
Ha névtelenül, a háttérben maradva teszel valami jót, nemde arra vágysz titkon, hogy kiderüljön te voltál? És akkor majd szerényen lesütöd a szemed és annyit mondhass:
"Ugyan, bárki megtette volna a helyemben", miközben tudod, ez nem így van és ettől még csodálatosabbnak hiszed magad.
Ellenben a teljes önfeladás, a valódi önzetlenség szolgalelkűséghez vezethet, kiszolgáltatod magad, miáltal bármit meglehet tenni veled. El fognak taposni, mert nem értenek, mert gyengének látnak..és talán az is vagy. Gyáva a saját személyiséged felvállalásához a saját önző vágyaid megragadásához.
Következtetés:
Az EGO-t nem szabad teljesen feladni, mindössze féken kell tartani. Tegyél jót, de mértékkel, tegyél rosszat, de még inkább mértékkel!
...vezethet... és amikor máshoz vezet. Hmmm. Igen.
Elgondolkodtató.
nofertiti- Hozzászólások száma : 433
Az egó tudtommal az énünk!
Még a mennyek országában is van én - AZ ENGEDELMES ÉN!
A mennyei birodalmon kívűl.....
Tehát, kezelni kell a problémát ami nem egyéb mint egyféle szélsőség.
Folyton - "A" határ!
-
Nincs elég tehetségem mert hús test nem rendelkezik szellemi erővel ( szellemünk alszik ) ha, csak alá nem veti valamely "befolyásnak"!
Akkor az éppen aktuális motíváló mozgat mindent - velünk!
Birtokba vett egó!
-
Állandóan arra törekszem - a kedves SztSz vegyen "birtokba", Ő MAGÁHOZ!...
Folyton - "A" határ!
-
Nincs elég tehetségem mert hús test nem rendelkezik szellemi erővel ( szellemünk alszik ) ha, csak alá nem veti valamely "befolyásnak"!
Birtokba vett egó!
-
Vendég- Vendég
Elek írta:Az egó tudtommal az énünk!
Folyton - "A" határ!
-
Birtokba vett egó!
-
De jó ez is! (Fekete). Ezek szerint így, vagy úgy, de mindenképpen "megszállott" a szellemünk (?): vagy az "ördögatya", vagy az "Istenatya" gyermekei vagyunk. És ők - kiben-kiben az, aki benne lakozik a szellemében - mozgatják az énünket (ideértve az elménket is), a személyiségünket, birtokba véve ilyen nem csak a szellemünket, hanem az énünket is.
Az Ige alapján úgy tudom, hogy mivel elménket az ördög programozza, ezért még azután is, hogy Isten gyermekeivé váltunk, azaz Krisztus költözött a szellemünkbe, az elménk ugyanolyan marad, azaz az ördög által programozott marad, hacsak meg nem újítjuk, át nem programozzuk Isten Igéjével. Ez nem mindig sikerül és nem mindig tesszük folyamatosan. Ezért még ha Isten birtokolja is a szellemünket, ezzel még nem biztos hogy az énünket (elménket) is Ő vette birtokba. Mert az elménk átfazonírozása a mi feladatunk, nem Istené.
Még egy kérdés visszatérve a fekete betűvel kiemelt részre: mikor van az, amikor a szellemünk nem alszik, hanem felébred? Ezek szerint olyankor, amikor már nincs hústest? Hiszen a "hústest az, ami nem rendelkezik szellemi erővel." (Azaz, amíg van hústestünk).
Ha az előbbi feltevés igaz, mi a különbség egy Krisztusban újjászületett szellemű (és az Igevel megújított elméjű) ember és egy szellemileg nem alvó, hanem felébredt ember között? Az, hogy ez utóbbi nem is ember? (Hiszen nem lehet hústeste).
Továbbá keresem, Elek, azt a hsz-edet, de sehol sem találom, amelyben arra mutattál rá, hogy az, hogy valaki megtér-e, vagy sem, attól függ(het), hogy az őt megelőző nemzedékek a családban milyen fokban mutattak tiszteletet Isten iránt, felkészítve ezzel az utánuk következő nemzedékeket, mint edényeket a Szent Szellem befogadására, azaz a kegyelem elfogadására.
Mert ez a felébredés, nem?
Itt van Elek válasza a fentiekre (áthoztam mégis a saját topikomból ide is):
Elek írta:Nos, kezdeném azzal, nincs különösebben teológia végzettségem!
Ezt jó tudni, csupán - adom - amim van....
-
Éppen a belinkelt Énókh könyve HENOCH APOKALYPSISE -ben olvashattuk a lényeget még a kezdetekről.....
Itt, konkrétan és ha, jól olvastam + értelmeztem a "tudat volt" de, nem érintette az engedetlenséget!
Ebből ki indúlva kaphatunk magyarázatot, pld. személy szerint én ill. nem is tudtam, ám a "józan ész" praktikusságával következtettem ki, sok mindent.
Az első kérdésre a válasz az Isten Birtok Jog csak jogos környezetben valósúlhat meg.
EZÉRT! Az összes gát levetkőzhető volna miként egy nagykabát!
HA! A jogos környezetet mint egy áldozatot - felkínálnánk az Úrnak. Istennek!
Mit jelent a kínálat? (Felmutatás)
DÖNTÉST!
Az a tudatos törekvés, a SztSz Személy vezetése általi célirányos mozgás, amely alapkőre helyezné a "szentek közösségét"!
Vannak közösségek és vannak szentek és van sok-sok efféle...imitt-amott, nyomokban DE, NEM ERRE A FUNDAMENTUMRA ÉPÍTVE!
Ami regnált Jézus "felmenetele" után, az első században. Azok az emberek tették azt amit kérdeztél még itt a továbbiakban, azaz megalapozták a "jövő" generációnak az APOSTOLI KÖZEGET!
JÓT TETTEK A MÉGJOBBÉRT!
-
Nem - é ezt olvashatod ki a Henoch íratokból?
-
DE!
BIZONY!
IGEN!
-
Hiába döntök én úgy, ha a gyermekem "elszakíttatik" mert nincs meg a közeg!
NINCS HOVA BETÉRNIE!
NINCS! - AZ! ÉRINTETLENEK KÖZEGE!
( megjegyzem, nem haltak meg úgy Jézus után azonnal mint akik, "vének" és mint hagyományt hagyományozók, ha nem mint szellemi örökséget kéztől kézbe kapták meg, s adták át a "jövőt" a "jövőnek"! ))
Az "ébredés" már nem csak egy állapot kellene legyen de, annál inkább "éber állapot folyamat" - EVANGÉLIUM -> TELJES EVANGÉLIUM!
A teljes evangélium a teljes tudat birtok jog(a) és jogú - jogosság - felkentség - felhatalmazottság!
Mondja nekem valaki, hogy ez nem kívánatos és nem őrűlten a JÓ!
Az!
Bizony!
Gyakorlatilag elmondtam ennyire egyszerűen és röviden, amit amúgy is tudtok a szívetek mélyén!
-
-
Végkövetkeztetés tehát, Jézus az aki mint egy pásztor vezette elő a "tudatot" - jelekkel és csodákkal épp az ajtó elé, hogy mi bémehessünk az apostoli közeg tiszta szentségébe.
Ahol!
A test, a hús test ugyan mint porhüvely de, már átlényegült - létezzen!
Jézus ereiben vér volt és még is Isten volt. Nem fogta a betegség, nem fájt a dereka és vesekő sem kínozta, annál inkább a farizeusok és más gyarló emberi erők, szervezetek!
-
Ma a tudománynak nevezett tudás halmaz és ha, jól emlékszem; Azazéel névvel illette - az Úr! Tudom nyomkodni a telefont és már az okos telefont is tudom kezelni és várom a holnapot mit kezelhetek még....
-
Gonosz megjegyzés?
-
NEM!
-
Mert elnyomás alatt szólhatok kiálthatok sikolyt is hallatatthatok...azt amim van - ABBÓL TÖREKEDHETEK ISTEN ELÉ!
-
DÖNTÉS! És! AZ ENGEDELMES TUDAT - "ÉLÉSE"!
Nem nehéz ezt felgombolyítani sem Jézusig sem pedig a mába!
-
Legyetek áldottak!
A tudat emberei - mert azok is vagytok velem együtt!
Eljutottunk a döntésig és el kellene jutni az "első századig"! - KIKERŰLHETETLEN!
Ennyi "tanító mellet"? - Nem igaz?.....
Emlékezzetek vissza, mondottam egy korszak bezárúlt és jött a másik. Nem volt szögletes mint a villamos kerék, csak - jött!
Amit akkor szólottam - nem én agyaltam ki, CSAK részben, és engedelmességben!
Most újakat fogok mondani - remélem - szolgálhatok Isten Atyának!
Nem?
Akkor így jártunk és kész!....> ennyike..... ! +
id....az, hogy valaki megtér-e, vagy sem, attól függ(het), hogy az őt megelőző nemzedékek a családban milyen fokban mutattak tiszteletet Isten iránt, felkészítve ezzel az utánuk következő nemzedékeket, mint edényeket a Szent Szellem befogadására, azaz a kegyelem elfogadására.
Mert ez a felébredés, nem?...id. v.
A tisztelet!
Nézetem szerint a tisztelet az megtartás - benne maradás, közösség.
Tehát, a Henoch -i időben voltak akik "megtartották" és voltak - akik nem.
-
A megtartás -> folyamat. A folyamat fenntartása az ébredés maga - éber állapot és persze átörökítése.
Tudat a tudatban marad...örökkön örökké a minden mindenekben!
((Hogy a frász törje ki Azazéelt!))) ( ))
Ui; bűn gyűlölő lehetek - ez igei -> gyűlölöm az ellenem törőt azt, aki még születésem előtt - ártott nékem.
és ártani fog húsomnak és véremnek. a tudatom tudatának....ÉRTITEK - É?
ebben ott van Isten. ott vagyok Én. ott van Az - Akinek átadom a teljes evangéliumot.
továbbá ott lehet még. gyermekem. Aki hús testemből a test és tudatom tudata - HA, örökösöm akar lenni tudatának teljességében. azaz aki befogadja akár - tőlem - az evangéliumot - mit más.
legyetek bátrak a bűnt gyűlölni. effélét még az anygalok sem tehetnek sem más lények.
KIVÁLASZTOTTAK!
Értitek?
-
Értsétek!
Akinek van füle az hallja!
Ámen. Jézus Krisztus nevében, ismét mondom, Ámen! Hallelujah!
Mert ez a felébredés, nem?...id. v.
A tisztelet!
Nézetem szerint a tisztelet az megtartás - benne maradás, közösség.
Tehát, a Henoch -i időben voltak akik "megtartották" és voltak - akik nem.
-
A megtartás -> folyamat. A folyamat fenntartása az ébredés maga - éber állapot és persze átörökítése.
Tudat a tudatban marad...örökkön örökké a minden mindenekben!
((Hogy a frász törje ki Azazéelt!))) ( ))
Ui; bűn gyűlölő lehetek - ez igei -> gyűlölöm az ellenem törőt azt, aki még születésem előtt - ártott nékem.
és ártani fog húsomnak és véremnek. a tudatom tudatának....ÉRTITEK - É?
ebben ott van Isten. ott vagyok Én. ott van Az - Akinek átadom a teljes evangéliumot.
továbbá ott lehet még. gyermekem. Aki hús testemből a test és tudatom tudata - HA, örökösöm akar lenni tudatának teljességében. azaz aki befogadja akár - tőlem - az evangéliumot - mit más.
legyetek bátrak a bűnt gyűlölni. effélét még az anygalok sem tehetnek sem más lények.
KIVÁLASZTOTTAK!
Értitek?
-
Értsétek!
Akinek van füle az hallja!
Ámen. Jézus Krisztus nevében, ismét mondom, Ámen! Hallelujah!
Vendég- Vendég
[/justify]Elek írta:
Az első kérdésre a válasz az Isten Birtok Jog csak jogos környezetben valósúlhat meg.
EZÉRT! Az összes gát levetkőzhető volna miként egy nagykabát!
HA! A jogos környezetet mint egy áldozatot - felkínálnánk az Úrnak. Istennek!
Mit jelent a kínálat? (Felmutatás)
DÖNTÉST!
Az a tudatos törekvés, a SztSz Személy vezetése általi célirányos mozgás, amely alapkőre helyezné a "szentek közösségét"!
Vannak közösségek és vannak szentek és van sok-sok efféle...imitt-amott, nyomokban DE, NEM ERRE A FUNDAMENTUMRA ÉPÍTVE!
Ami regnált Jézus "felmenetele" után, az első században. Azok az emberek tették azt amit kérdeztél még itt a továbbiakban, azaz megalapozták a "jövő" generációnak az APOSTOLI KÖZEGET!
...
Hiába döntök én úgy, ha a gyermekem "elszakíttatik" mert nincs meg a közeg!
NINCS HOVA BETÉRNIE!
NINCS! - AZ! ÉRINTETLENEK KÖZEGE!
( megjegyzem, nem haltak meg úgy Jézus után azonnal mint akik, "vének" és mint hagyományt hagyományozók, ha nem mint szellemi örökséget kéztől kézbe kapták meg, s adták át a "jövőt" a "jövőnek"! )) Áprilia: erről a zárójeles mondatról majd külön hsz-ben kérdezek.
Az "ébredés" már nem csak egy állapot kellene legyen de, annál inkább "éber állapot folyamat" - EVANGÉLIUM -> TELJES EVANGÉLIUM!
A teljes evangélium a teljes tudat birtok jog(a) és jogú - jogosság - felkentség - felhatalmazottság!
...
Ahol!
A test, a hús test ugyan mint porhüvely de, már átlényegült - létezzen!
Jézus ereiben vér volt és még is Isten volt. Nem fogta a betegség, nem fájt a dereka és vesekő sem kínozta, annál inkább a farizeusok és más gyarló emberi erők, szervezetek!
...
-
Mert elnyomás alatt szólhatok kiálthatok sikolyt is hallatatthatok...azt amim van - ABBÓL TÖREKEDHETEK ISTEN ELÉ!
-
DÖNTÉS! És! AZ ENGEDELMES TUDAT - "ÉLÉSE"!
Nem nehéz ezt felgombolyítani sem Jézusig sem pedig a mába!
-
Legyetek áldottak!
A tudat emberei - mert azok is vagytok velem együtt!
Eljutottunk a döntésig és el kellene jutni az "első századig"! - KIKERŰLHETETLEN!
Mindenekelőtt köszi a választ, Elek!
Bejelöltem feketével, ami megragadta a figyelmem. Összefoglalom a magam számára, mert az apostoli közeget, amit emlegettél, sose értettem. Szóval szerinted azért nincs most jelen az apostoli közeg, mert a döntésig sokan eljutnak ugyan, azonban az engedelmességben nem tudnak megmaradni. Nem élik folyamatosan azt, amit kéne. Erre csak a felkentek képesek. Mivel a döntést meghozzák ugyan sokan, de nem lépnek tovább a folyamatos engedelmességbe, ezért nem tudnak tovább örökíteni olyan szellemi örökséget, amely az apostoli közeget megalapozná. Így gyermekeink sem tudnak megmaradni az engedelmességben, döntésük után. Ezzel talán most választ kaptam arra is, amit a fenti idézetedben pirossal bejelöltem (szellemi örökség átörökítése).
Míg a Jézus utáni első században létezett az apostoli közeg, most csak a döntésig jutunk el (már aki), azonban nem jutunk el az "első századik."
Értem már valamennyire.
Már csak azért, mert mindezt a saját bőrömön tapasztalom. Megtértem ugyan 16 évvel ezelőtt, de nem tudtam engedelmes maradni, vélhetően - a fentebb mondottak alapján - azért (de persze nem kizárólag azért), mert nincs körülöttem sem apostoli közeg. (Persze saját felelősségem is jócskán van azért ebben, mármint az engedetlenségben). Hozzátenném, hogy amely egyházban újjászülettem, nem sokkal utána azt is megkaptam kijelentés útján, hogy az az egyház "úgy működik, mint annak idején a korai egyházak."
Érdemes lenne ezek után beszélgetni arról, feleleveníteni azt, vagyis elsősorban elolvasni (most kíváncsi lettem az Ige ezen részére), hogy hogyan is nézett ki az Ige szerint az apostoli közeg.
Bejelöltem feketével, ami megragadta a figyelmem. Összefoglalom a magam számára, mert az apostoli közeget, amit emlegettél, sose értettem. Szóval szerinted azért nincs most jelen az apostoli közeg, mert a döntésig sokan eljutnak ugyan, azonban az engedelmességben nem tudnak megmaradni. Nem élik folyamatosan azt, amit kéne. Erre csak a felkentek képesek. Mivel a döntést meghozzák ugyan sokan, de nem lépnek tovább a folyamatos engedelmességbe, ezért nem tudnak tovább örökíteni olyan szellemi örökséget, amely az apostoli közeget megalapozná. Így gyermekeink sem tudnak megmaradni az engedelmességben, döntésük után. Ezzel talán most választ kaptam arra is, amit a fenti idézetedben pirossal bejelöltem (szellemi örökség átörökítése).
Míg a Jézus utáni első században létezett az apostoli közeg, most csak a döntésig jutunk el (már aki), azonban nem jutunk el az "első századik."
Értem már valamennyire.
Már csak azért, mert mindezt a saját bőrömön tapasztalom. Megtértem ugyan 16 évvel ezelőtt, de nem tudtam engedelmes maradni, vélhetően - a fentebb mondottak alapján - azért (de persze nem kizárólag azért), mert nincs körülöttem sem apostoli közeg. (Persze saját felelősségem is jócskán van azért ebben, mármint az engedetlenségben). Hozzátenném, hogy amely egyházban újjászülettem, nem sokkal utána azt is megkaptam kijelentés útján, hogy az az egyház "úgy működik, mint annak idején a korai egyházak."
Érdemes lenne ezek után beszélgetni arról, feleleveníteni azt, vagyis elsősorban elolvasni (most kíváncsi lettem az Ige ezen részére), hogy hogyan is nézett ki az Ige szerint az apostoli közeg.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 2 Júl. - 21:08-kor.
...még!
A bűn gyűlölet szabadság jog. Értitek?
A bűnt szabadon lehet elvetni, anélkül, hogy bűnt követnél el. Az vétkezik. Aki!
Nem bűn gyűlölő- ezért az angyalok nem részesűlnek! CSAK! Abban a szolgálatban, hogy szentül szent szolgálatot - tesznek!
MI. ITT!
Kiválasztottak, kiváltságos szent cselekményt, megszentelten, cselekedhetünk. Bűnösen a bűn alól, kiváltottan, gyűlölködhetünk!
-
Lefordítva - a Jézusi tudattal élünk a tudattal szemben!
EZ ISTEN-i képesség!
Csak Isteneknek jár. Földi halandónak - nem!
-
A tudatod el kell fogadja azokat a Jézusi tanításokat amelyeket ma nem tanítanak a "gyülekezetekben". Ellenben tanítanak mást, azt a tudatot tudattal, tudatosan amely rész a szellemiből. Az engedetlenből!
EZT GYŰLÖLHETED! - SŐT!
KELL GYŰLÖLNÖD!
Ha meghunyászkodsz, akkor vétkezel!
-
Hümmmmm.... a tisztelt Pápa Ő Szentsége és a papok és a lelkészek és a gyülekezet "pásztorok".....tanítók, látók, stb.... stb...
-
Khümmm...későre jár és gondolom a bor beszél már belőlem...üdv.
Békesség néktek az Atyától...
A bűn gyűlölet szabadság jog. Értitek?
A bűnt szabadon lehet elvetni, anélkül, hogy bűnt követnél el. Az vétkezik. Aki!
Nem bűn gyűlölő- ezért az angyalok nem részesűlnek! CSAK! Abban a szolgálatban, hogy szentül szent szolgálatot - tesznek!
MI. ITT!
Kiválasztottak, kiváltságos szent cselekményt, megszentelten, cselekedhetünk. Bűnösen a bűn alól, kiváltottan, gyűlölködhetünk!
-
Lefordítva - a Jézusi tudattal élünk a tudattal szemben!
EZ ISTEN-i képesség!
Csak Isteneknek jár. Földi halandónak - nem!
-
A tudatod el kell fogadja azokat a Jézusi tanításokat amelyeket ma nem tanítanak a "gyülekezetekben". Ellenben tanítanak mást, azt a tudatot tudattal, tudatosan amely rész a szellemiből. Az engedetlenből!
EZT GYŰLÖLHETED! - SŐT!
KELL GYŰLÖLNÖD!
Ha meghunyászkodsz, akkor vétkezel!
-
Hümmmmm.... a tisztelt Pápa Ő Szentsége és a papok és a lelkészek és a gyülekezet "pásztorok".....tanítók, látók, stb.... stb...
-
Khümmm...későre jár és gondolom a bor beszél már belőlem...üdv.
Békesség néktek az Atyától...
Vendég- Vendég
Elek írta:
1. ( megjegyzem, nem haltak meg úgy Jézus után azonnal mint akik, "vének" és mint hagyományt hagyományozók, ha nem mint szellemi örökséget kéztől kézbe kapták meg, s adták át a "jövőt" a "jövőnek"! ))
2. A test, a hús test ugyan mint porhüvely de, már átlényegült - létezzen!
Jézus ereiben vér volt és még is Isten volt. Nem fogta a betegség,
Na ez a két dolog azért még izgatja a fantáziámat.
1. Szellemi örökség átörökítése. Említed a hagyományt, akkor ez valami olyasvalami lehet, aminek semmi köze a hagyományokhoz. Hogyan lehet szellemi örökséget átörökíteni? Miben nyilvánul ez meg? Persze, ha szerinted nincs apostoli közeg, akkor erre nehéz lenne példát mondani.
2. Átlényegült hústest, amelyen nem fog a betegség. Hát, igen, érdekes.
Nos, a magam eszével éppen itt álltam meg!
A BŰN GYŰLÖLŐ TUDATOSSÁGNÁL!
A szabadon szolgáló egó-nál...azaz a kiváltott egónál!
-
Igen tökéletesen foglaltad össze - köszönöm, én erre képtelen vagyok így ebben a formában!
Igen, egyet értek - részint.
A részint pedig - valóban az apostolit kéne elválasztani az őrűlt szektanizmustól és így tovább és így tovább!
Bíz nagy felelősség ez és bizony mondom - ELLENTÉT!
Ki az aki fölvállalja?
Azaz a döntésben marad?
Én azt mondom - és remélem bölcsen.
KÉRJÜNK!
-
MIT?
-
KENETET!
A BŰN GYŰLÖLŐ TUDATOSSÁGNÁL!
A szabadon szolgáló egó-nál...azaz a kiváltott egónál!
-
Igen tökéletesen foglaltad össze - köszönöm, én erre képtelen vagyok így ebben a formában!
Igen, egyet értek - részint.
A részint pedig - valóban az apostolit kéne elválasztani az őrűlt szektanizmustól és így tovább és így tovább!
Bíz nagy felelősség ez és bizony mondom - ELLENTÉT!
Ki az aki fölvállalja?
Azaz a döntésben marad?
Én azt mondom - és remélem bölcsen.
KÉRJÜNK!
-
MIT?
-
KENETET!
Vendég- Vendég
Elek írta:
KÉRJÜNK!
-
MIT?
-
KENETET!
Annak alapján, amit fentebb írtál - amit összefoglaltam -, tényleg ez a végkifejlet, Elek. Kenet nélkül nem fog menni a folyamatos engedelmesség.
Ezt így ilyen formában még nem is hallottam, hogy "kenetet kérni".
Van egy Ige, hogy "nektek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok." Ezek szerint a kenet mértéke is lehet váltakozó, egyénen belül is. Na, szóval ehhez már nem értek (máshoz se), a kenet "nüanszaihoz."
Az 1,-re válasz; IGEN. Aztán kérlek a - NEM. Nem nehéz mert azért én tudok a magam életéből kiragadni élő bizonyságot, emlékezz elég sokszor írtam erről. Tehát JÉZUS ÉL - azaz a MI TUDATUNK SZABAD - szabadságban van már DE, NEM HASZNÁLJUK KI mint jogot mint szabad lehetőséget...magyarán tiszta "marhák vagyunk", úgy rángat Azazéel mint a marionettbábút! Éppen ez az én "heppem", hogy lehetne ezt a "kört" áttörni?
A 2,-re válasz; IGEN érdekes de, lényegében az 1-ben minden válasz benne rejlik -> JÉZUSTUDATOSSÁG!
Jézus a Király!
Néki történő engedelmesség a SztSz Személy csalhatatlan vezetésével olyan tudatosság amely bűnt gyűlölhet, "gyűlölködhet" - nevetve és istenmagasztalásban, örömben örömből örömért!
Hát nem erről beszéltem én? A "Jóskagyerek"!
Nem - é ez a gyöngyök gyöngye?
A 2,-re válasz; IGEN érdekes de, lényegében az 1-ben minden válasz benne rejlik -> JÉZUSTUDATOSSÁG!
Jézus a Király!
Néki történő engedelmesség a SztSz Személy csalhatatlan vezetésével olyan tudatosság amely bűnt gyűlölhet, "gyűlölködhet" - nevetve és istenmagasztalásban, örömben örömből örömért!
Hát nem erről beszéltem én? A "Jóskagyerek"!
Nem - é ez a gyöngyök gyöngye?
Vendég- Vendég
A kenet -> a SztSz mint IGAZSÁG- folyamatosság. Az igazságfolyam nem más mint az evangélium AMI KENET - Ő MAGA!
Aki evangéliumot ad az felüdít és felüdült maga is. NEM - lesz!
Ő MAGA AZ!
Ez óriási különbség!
Tehát, a SztSz-be történő alámerülés a kenet elleptét jelenti rajtunk.
Üdék maradunk mindég.
A kenet így nem háború csak azoknak akik húsgyűlöletből cselekszenek, tehát, a tudat ütközik meg a tudattal de, azzal amely engedelmes és nem engedetlen!
Az engedelmes már győzött! Még nem gyűlölt de, már a gyűlöletétől holt a gyűlölet!
No, ennyi elég egyenlőre mert komplett hülyének fogtok vélni engem.
Holott most úgy felizzott bennem az engedelmesség tüze, hogy ha, ti azt tudnátok a jövőheti szalonnát is elhoznátok, hozzám - sütögetni....
Ui; a kenet azért váltakozó mert a vizes kereszténység nem tud belemerűlni igazán a kenetbe. Jézus meszelt sírokként aposztrofálta. Ugyan a Fárizeusokat lőtte be így mint képmutatókat de, a képmutató szellemiségek uralták le a hústest tudatot is.
Azaz - azt az embert, aki a döntésig eljutott mint írtad, de benne megállani képtelen volt. Hogyan is, mikor, egy úr szolgálata van, s nem kettőé.
DÖNTENI. ALÁMERŰLNI. MEGÁLLANI!
Jézus a megtartó!
Kapaszkodj - ember - földlakó - válj bűngyűlölővé. Engedetlentudatosság gyűlölővé!
Aki evangéliumot ad az felüdít és felüdült maga is. NEM - lesz!
Ő MAGA AZ!
Ez óriási különbség!
Tehát, a SztSz-be történő alámerülés a kenet elleptét jelenti rajtunk.
Üdék maradunk mindég.
A kenet így nem háború csak azoknak akik húsgyűlöletből cselekszenek, tehát, a tudat ütközik meg a tudattal de, azzal amely engedelmes és nem engedetlen!
Az engedelmes már győzött! Még nem gyűlölt de, már a gyűlöletétől holt a gyűlölet!
No, ennyi elég egyenlőre mert komplett hülyének fogtok vélni engem.
Holott most úgy felizzott bennem az engedelmesség tüze, hogy ha, ti azt tudnátok a jövőheti szalonnát is elhoznátok, hozzám - sütögetni....
Ui; a kenet azért váltakozó mert a vizes kereszténység nem tud belemerűlni igazán a kenetbe. Jézus meszelt sírokként aposztrofálta. Ugyan a Fárizeusokat lőtte be így mint képmutatókat de, a képmutató szellemiségek uralták le a hústest tudatot is.
Azaz - azt az embert, aki a döntésig eljutott mint írtad, de benne megállani képtelen volt. Hogyan is, mikor, egy úr szolgálata van, s nem kettőé.
DÖNTENI. ALÁMERŰLNI. MEGÁLLANI!
Jézus a megtartó!
Kapaszkodj - ember - földlakó - válj bűngyűlölővé. Engedetlentudatosság gyűlölővé!
Vendég- Vendég
Az a helyzet, Elek, hogy én semmiféle gyűlöletet nem akarok érezni a szívemben. A gyűlölet semmilyen célra irányulva sem lehet jó. Amíg a bűnt gyűlöljük, addig a bűnre figyelünk.
Nem lehetne ahelyett, hogy a bűnre koncentrálunk, inkább a tekintetünket a Fény felé fordítani?
Napraforgó!
Nem lehetne ahelyett, hogy a bűnre koncentrálunk, inkább a tekintetünket a Fény felé fordítani?
Napraforgó!
Vendég- Vendég
efi írta:Az a helyzet, Elek, hogy én semmiféle gyűlöletet nem akarok érezni a szívemben. A gyűlölet semmilyen célra irányulva sem lehet jó. Amíg a bűnt gyűlöljük, addig a bűnre figyelünk.
Napraforgó!
fortis- Hozzászólások száma : 11470
Csak ennyi jött le nektek abból, amit Elek mondott??
Nos, tévedtek!
Bizony - tévedtek.
És pedig ez konkrétan be is mutatja mint iskolapélda tévedéseiteknek okozóját, a végzetes halált, az emberiség "pusztítóját"!
Ő ezt teszi. Megbújik az Ige Mögött!
-
Bizony mondom; legyél te ember a bűn gyűlölője és szabad a gyűlölet mértékében az IGAZSÁGRA!
Jézus Krisztus nevében!
Ámen! Hallelujah!
( ))
Bizony - tévedtek.
És pedig ez konkrétan be is mutatja mint iskolapélda tévedéseiteknek okozóját, a végzetes halált, az emberiség "pusztítóját"!
-
Bizony mondom; legyél te ember a bűn gyűlölője és szabad a gyűlölet mértékében az IGAZSÁGRA!
Jézus Krisztus nevében!
Ámen! Hallelujah!
( ))
Vendég- Vendég
Elek írta:Nos, tévedtek!
Bizony - tévedtek.
-
Jézus Krisztus nevében!
Ámen! Hallelujah!
( ))
Elek van egy olyan ősi indián közmondás , hogy amelyik kutyának többet adsz enni , az a kutya lesz az erősebb . Legalábbis értelmében erről szól .
Ha a gonoszt vagy magát a bűnt gyűlöli az ember annak erőt ad gyűlöletével . Ezzel táplálja annak tűzét .
A másik pedig az , hogy az ember egy tökéletlen lény , míg az Isten maga tökéletes . Így ha az Isten gyűlöli a bűnt , akkor azt az ő tökéletességében rosszindulat teszi , míg az ember gyűlölete az ő tökéletlenségében nem lehet rosszindulattól mentes .
Erre jó példa az a keresztény aki újjászületettsége ellenére is vétkezik , hisz ember mivoltából következvén nem lehet tökéletes , ha az lenne , vagy azzá válna nem vétkezne többé . És van e olyan ember aki vétektől mentes ?
fortis írta:
Így ha az Isten gyűlöli a bűnt , akkor azt az ő tökéletességében rosszindulattól mentesen teszi , míg az ember gyűlölete az ő tökéletlenségében nem lehet rosszindulattól mentes .
Nem írtál el valamit az első mondatrészben? (De most komolyan!) Mert ennek így nincs értelme. Ezért pirossal belejavítottam, és így viszont ugyanaz, amit Elek mond!(Mármint az Istenre vonatkozó mondatrész).
Az egyébként az alábbi Igék is alátámasztják, hogy Isten gyűlöli a gonoszt:
Zsoltárok könyve:119:163 A hamisságot gyűlölöm és útálom; a te törvényedet szeretem.
Ezt pedig Jézusról mondja az Ige:
Zsidó levél:1:9 Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.
Áprilia írta:fortis írta:
Így ha az Isten gyűlöli a bűnt , akkor azt az ő tökéletességében rosszindulattól mentesen teszi , míg az ember gyűlölete az ő tökéletlenségében nem lehet rosszindulattól mentes .
Nem írtál el valamit az első mondatrészben? (De most komolyan!) Mert ennek így nincs értelme. Ezért pirossal belejavítottam, és így viszont ugyanaz, amit Elek mond!(Mármint az Istenre vonatkozó mondatrész).
Az egyébként az alábbi Igék is alátámasztják, hogy Isten gyűlöli a gonoszt:
Zsoltárok könyve:119:163 A hamisságot gyűlölöm és útálom; a te törvényedet szeretem.
Ezt pedig Jézusról mondja az Ige:
Zsidó levél:1:9 Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.
Igen, nagyon fontos dologra hívtátok fel a figyelmet..
Az ember azt hiszi, hogy tudja már azt a dolgot, ami által különbséget tud tenni hamis és igaz között. Minden lebecsülés szándéka nélkül írom ezt, mert van olyan állapota is az embernek, ahol
nem az ember érzékel. Mi így nevezzük.
Vannak nézetek, ahol alapból úgy nevezik, hogy az ember képes rá, de ott is meg van határozva, hogy ki is az valójában.
Azt hiszi az ember, hogy egy szó csak hamisat vagy csak igaz dolgot jelölhet meg és figyelmen kívül hagyja, hogy vannak tanítások, amik kifejezetten utalnak olyan dolgokra, amik negatív csengésűek mégis van annak emberi és ISTENI "változata" amiknek a valódi minősége teljesen más.
Ezt ugyanúgy felhasználja a tökéletlen ember arra, hogy céljait elérje.
Tehát tisztában vagyok azzal, hogy felekezet és felekezet "tanítványai" között is sok ebből adódó félreértés van sőt olykor magát a tanítást a tanítvány is félreérti.
Ebből alakultak olykor vallásháborúk is. Hiszen mindent fel tud használni Isten is de a sátán is.
És akár tanítók között sincs egyetértés, az abból is következik, mivel sokféle szellemiség létezik mely mozgathatja őket.
Atya gatya én nem ezt írtam amit írtam , néhány kifejezés egyszerűen kimaradt . Most már hogy korrigáljam ? Leírom még egyszer pontosan
Elek van egy olyan ősi indián közmondás , hogy amelyik kutyának többet adsz enni , az a kutya lesz az erősebb . Legalábbis értelmében erről szól .
Ha a gonoszt vagy magát a bűnt gyűlöli az ember annak erőt ad gyűlöletével . Ezzel táplálja annak tűzét .
A másik pedig az , hogy az ember egy tökéletlen lény , míg az Isten maga tökéletes . Így ha az Isten gyűlöli a bűnt , akkor azt az ő tökéletességében minden rosszindulat nélkül teszi , míg az ember gyűlölete az ő tökéletlenségében nem lehet rosszindulattól mentes .
Erre jó példa az a keresztény aki újjászületettsége ellenére is vétkezik , hisz ember mivoltából következvén nem lehet tökéletes , ha az lenne , vagy azzá válna nem vétkezne többé . És van e olyan ember aki vétektől mentes ?
Ezekkel a gondolatokkal arra akartam utalni , hogy míg az Istennek joga van gyűlölni a bűnt , az embernek nincs joga erre , mert azt képtelen rosszindulat nélkül cselekedni . Tehát itt lép érvényben amit az ősi indián mondott , hogy az a kutya győz , akinek többet adunk enni . Tehát néha pont az ellenkezőjét érhetjük el annak amit szeretnénk ezzel elérni .
A másik pedig az , hogy az ember egy tökéletlen lény , míg az Isten maga tökéletes . Így ha az Isten gyűlöli a bűnt , akkor azt az ő tökéletességében minden rosszindulat nélkül teszi , míg az ember gyűlölete az ő tökéletlenségében nem lehet rosszindulattól mentes .
Ezekkel a gondolatokkal arra akartam utalni , hogy míg az Istennek joga van gyűlölni a bűnt , az embernek nincs joga erre , mert azt képtelen rosszindulat nélkül cselekedni . Tehát itt lép érvényben amit az ősi indián mondott , hogy az a kutya győz , akinek többet adunk enni . Tehát néha pont az ellenkezőjét érhetjük el annak amit szeretnénk ezzel elérni .
A hozzászólást fortis összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 3 Júl. - 11:33-kor.
fortis írta:Atya gatya én nem ezt írtam amit írtam , néhány kifejezés egyszerűen kimaradt . Most már hogy korrigáljam ?
Írtam, hogy korrigáltam pirossal, gyakorlatilag ugyanúgy, ahogy te fentebb utólag megtetted. Mondd, miért nem figyelsz? Minden ment tovább. Bár felőlem le is zárhatjuk a témát.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 3 Júl. - 11:34-kor.
Áprilia írta:fortis írta:Atya gatya én nem ezt írtam amit írtam , néhány kifejezés egyszerűen kimaradt . Most már hogy korrigáljam ?
Írtam, hogy korrigáltam pirossal. Minden megy tovább. Bár felőlem le is zárhatjuk a témát.
Javítottam és ki is egészítettem , na meg köszi , hogy felhívtad rá a figyelmemet , igazán !
Jaj fortis! Pont mivel már előtted korrigáltam, tovább folyt rendesen a beszélgetés! Arra bezzeg nem reflektáltál, hanem visszarántod a folyamatot!
Figyelj már oda egy kicsit.
Áprilia írta:Jaj fortis! Pont mivel már előtted korrigáltam, tovább folyt rendesen a beszélgetés! Arra bezzeg nem reflektáltál, hanem visszarántod a folyamatot!
De hát nem hagyhattam ott úgy azt a csúfságot . na meg ki is kellett egészítenem .
nofertiti írta:Igen, nagyon fontos dologra hívtátok fel a figyelmet..
Az ember ... figyelmen kívül hagyja, hogy vannak tanítások, amik kifejezetten utalnak olyan dolgokra, amik negatív csengésűek mégis van annak emberi és ISTENI "változata" amiknek a valódi minősége teljesen más.
Igen! A tökéletlen ember, ha istent akar játszani, akkor ez remek hivatkozási alap a számára. Kikezdhetetlen. Bármilyen ordító hibáját vagy bűnét a szemére vethetik, elháríthatja azzal, hogy "ti ezt nem érthetitek, mert nem tartotok ott, ahol én."
Gyanítom, a fanatikus szekták vezetői is ezzel hallgattatják el a hívekben a lelkiismeret gyenge hangját, amikor mocorog bennük, hogy amit tesznek, az NEM JÓ!
Az embernek el kell tudnia dönteni saját magától bizonyos dolgokról, hogy jó vagy nem. Például a szeretet jó, a szeretetlenség rossz. Az élet jó, az életellenesség rossz. ilyesmik. És akárki mondja, nem cselekedhet az ember ezek ellen. Illetve meglátja a másikban, amikor ezek ellen vét.
Kell lenni mindenkiben ennyi önállóságnak, különben bárki az orránál fogva vezetheti.
Vendég- Vendég
efi írta:nofertiti írta:Igen, nagyon fontos dologra hívtátok fel a figyelmet..
Az ember ... figyelmen kívül hagyja, hogy vannak tanítások, amik kifejezetten utalnak olyan dolgokra, amik negatív csengésűek mégis van annak emberi és ISTENI "változata" amiknek a valódi minősége teljesen más.
Igen! A tökéletlen ember, ha istent akar játszani, akkor ez remek hivatkozási alap a számára. Kikezdhetetlen. Bármilyen ordító hibáját vagy bűnét a szemére vethetik, elháríthatja azzal, hogy "ti ezt nem érthetitek, mert nem tartotok ott, ahol én."
Gyanítom, a fanatikus szekták vezetői is ezzel hallgattatják el a hívekben a lelkiismeret gyenge hangját, amikor mocorog bennük, hogy amit tesznek, az NEM JÓ!
Az embernek el kell tudnia dönteni saját magától bizonyos dolgokról, hogy jó vagy nem. Például a szeretet jó, a szeretetlenség rossz. Az élet jó, az életellenesség rossz. ilyesmik. És akárki mondja, nem cselekedhet az ember ezek ellen. Illetve meglátja a másikban, amikor ezek ellen vét.
Kell lenni mindenkiben ennyi önállóságnak, különben bárki az orránál fogva vezetheti.
Igen de a buktató az egészben ott van, hogy minden tanítvány az út elején és sokáig még nem lát tisztán.
Az elhívások valódisága éppoly meghatározhatatlan ember számára, (itt ember szó a Bibliában szereplő meg nem újult tudattal rendelkező vagy kettős emberre gondolok, hiszen mindenkinél az ember szó mást jelölhet és még az is lehet, hogy én magam rosszul fejezem ki, amit szeretnék közölni - előfordul gyakran - pl én is kettős vagyok) ezért hiába vagyunk okosak egymás között vagy magunkban. A tény az, hogy még nem ismerünk MINDENT.
Minden embert, akiben a szikrája fellelhető a hitethetőségnek azaz ahogy szokták mondani van gyenge pontja, ADDIG, a hitető és a kísértő megméretteti, ha tetszik ha nem.
Ha van fogás, mindig lesz, aki ki akarja azt használni.
Van pont, amikor csak abban bízhatunk, hogy tudás nélkül is kivezetnek onnan.
Igen a döntés a miénk. Egyénenként döntünk és vállaljuk a felelősséget vagy épp elhárítjuk, de a felelősség így is úgy is a miénk.
5 / 21 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 21
5 / 21 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.