Tudatkalandorok Gyűjtőpont Univerzuma .
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szellemi fejlődés

+12
Áprilia
Blueeye
Mayra1
zplus
fortis
Greywolf
Kilendin
Rhea Sylvia
Vega-42
nofertiti
Nilka
opos
16 posters

4 / 21 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 21  Next

Go down

Szellemi fejlődés  - Page 4 Empty Re: Szellemi fejlődés

Témanyitás  Vendég Vas. 7 Ápr. - 2:04

az alap - nem képezhet - törést, repedést....bizonytalanmságot.
ebben nincs alku.
amennyiben felmerűl az egyénben - a kétség. egy dologra következtethetünk.
-
nem az Igazság mutatta meg arcát. de, bemutatkozott a - Hitető.
-
aki megszbadúlt azt a VALÓSÁG szabadította fel.
- a békesség úgy jellemzi mint a nappalt a nap és így tovább....

Vendég
Vendég

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Nilka Vas. 7 Ápr. - 2:12

huh, szavak...

hinni vagy tudni. amit valós tapasztalatból tudsz, az tudás és nem hit kérdése.
viszont az Istennel való találkozás után még mindig Istenben való hitről beszélünk.

belezavarodtam az emberi fogalmakba.
hiszen Elek, Te is tudsz, és ez alapján nem hited, hanem bizonyosságod van.

hitető? egen. mindig is mondtam, néha a szavak csak a tévutakra elegendők.

na, jó éjt, elpályáztam aludni.
holnap folyt köv.

Hozzászólások száma : 283

Témanyitás  Vendég Vas. 7 Ápr. - 2:21

igen, üdv....

Vendég
Vendég

Témanyitás  Vendég Szomb. 6 Júl. - 11:55

" Ha egy közösség létrejön, akkor a közösség legfontosabb feladata a karma gyógyítása, a múlt sebeinek a meggyógyítása. Az ellentétek, a mélyen hordott előítéletek oszlatása, levegőztetése, napfényre hozása. Feltárásuk és a mögöttük lévő fájdalom kibontása. Az ember kiszabadítása ebből a fájdalomból..."

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Vas. 20 Okt. - 20:30

efi írta:" Ha egy közösség létrejön, akkor a közösség legfontosabb feladata a karma gyógyítása, a múlt sebeinek a meggyógyítása. Az ellentétek, a mélyen hordott előítéletek oszlatása, levegőztetése, napfényre hozása. Feltárásuk és a mögöttük lévő fájdalom kibontása. Az ember kiszabadítása ebből a fájdalomból..."
Elgondolkodtam ezen magam is . Volt egy olyan gondolatom , hogy hiába a közösség , a munkát mégis egyénileg kell az embernek elvégeznie , valahol legbelül . Hogy tud valaki közösségi szinten mondjuk megbocsájtani , ha egyénileg nem sikerül ?
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 11470

Témanyitás  Vendég Vas. 20 Okt. - 20:37

Nem is közösség szinten kell megbocsátani, hanem egyénileg, a közösségben levő más embereknek.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Vas. 20 Okt. - 20:46

efi írta:Nem is közösség szinten kell megbocsátani, hanem egyénileg, a közösségben levő más embereknek.
Ja , értelek .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Hétf. 21 Okt. - 1:39

efi írta:" Ha egy közösség létrejön, akkor a közösség legfontosabb feladata a karma gyógyítása, a múlt sebeinek a meggyógyítása. Az ellentétek, a mélyen hordott előítéletek oszlatása, levegőztetése, napfényre hozása. Feltárásuk és a mögöttük lévő fájdalom kibontása. Az ember kiszabadítása ebből a fájdalomból..."
Szerintem mi itt bizonyos esetekben pont ezt csináljuk.
Ja, vagy ezért tetted be, Efi?!
Nagyon firnyákos vagy!

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 6593

Témanyitás  Vendég Hétf. 21 Okt. - 6:10

Azért tettem be, hátha akkor elfogadóbbak leszünk. A konfliktusaink iránt is. Meg magamnak is betettem, miheztartás végett.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Hétf. 21 Okt. - 6:52

Szerintem amíg haragudni tudunk a másikra , addig magunkban kellene keresnünk a hibát .
fortis
fortis

Témanyitás  fortis Pént. 25 Okt. - 19:10

Elgondolkodtam , hogy a videók közé tegyem e ezt a kis filmet , de úgy érzem megérdemli a szellemi fejlődés topikot , hogy itt legyen .  Ha másképpen gondolnátok akkor a videók közé átviszem

.
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Kedd 29 Okt. - 7:01

Lehet, hogy csak nem volt türelmem, vagy nem voltam elég figyelmes, de nem értem ezt a visszafele izét. Akinek működik, annak biztosan jó, mert tisztára olyan, mint a don Juani összegzés. A hatása (tisztán rálátni az egónkra, arra, hogy milyen hazugságokat hittünk el magunkról stb.) tisztára ugyanaz.girlsayyes 

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Kedd 29 Okt. - 7:33

Ha a "visszafele izé" az a gyakorlat, hogy esténként gondoljuk át a napunkat visszafelé, arról azt tudom mondani, hogy az antropozófia is ajánlja. Erősíti az étertestet.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Kedd 29 Okt. - 7:44

Valóban , ez vissza felé tekintés is egyben . A lényege az én úgy vettem ki , hogy az adott problémával kapcsolatos kérdésre azonnal gondolkodás nélkül igennel vagy nemmel kell reagálni és ezt tenni őszintén . nem szabad rajta elgondolkodni . Sok esetben ellenkező választ fogunk adni saját magunknak azokról a dolgokról , amikről úgy gondoljuk , úgy beszéljük be magunknak , hogy az ami velünk történik azért történik úgy ahogy , mert az az igazság . De az egónk folyamatosan becsap bennünket és eltereli a valódi igazságot előlünk . Ezért jó ez a módszer , hogy beláthassuk tévedéseinket . Ez a belátás olyan mint az úgymond összegzés , vagy visszatekintés , meglátni a velünk megtörténő események igaz gyökerét .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Kedd 29 Okt. - 7:47

efi írta:Ha a "visszafele izé" az a gyakorlat, hogy esténként gondoljuk át a napunkat visszafelé, arról azt tudom mondani, hogy az antropozófia is ajánlja. Erősíti az étertestet.
Csak egy-egy problémás eseményt ragadnak ki az illető életéből, és azzal az eseménnyel kell csinálni valamit, de visszafelé. Csak pont az nem derült ki számomra, hogy ez a visszafelé mit jelent.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Kedd 29 Okt. - 7:57

Áprilia írta:
efi írta:Ha a "visszafele izé" az a gyakorlat, hogy esténként gondoljuk át a napunkat visszafelé, arról azt tudom mondani, hogy az antropozófia is ajánlja. Erősíti az étertestet.
Csak egy-egy problémás eseményt ragadnak ki az illető életéből, és azzal az eseménnyel kell csinálni valamit, de visszafelé. Csak pont az nem derült ki számomra, hogy ez a visszafelé mit jelent.
Visszamenni a probléma gyökereihez .
Adott egy probléma , pl uralkodik az anya a lánya felett . Legalábbis így érzi a lány és ez nagyon frusztrálja .  Visszamennek a gyökerekhez , mikor és hogy alakulhatott ki benne ez az érzés . A végén kiderül , hogy egyáltalán nem az anya uralkodott a lánya felett , hanem pont fordítva . Ezért mondja azt a filmben , hogy amit kivetítünk másokra az mibennünk van . De szokták a köznyelvben azt is mondani , tükröt tartunk egymás elé . Én egy másik te vagyok . meg ilyesmik .
A példa nem biztos már , hogy teljesen így volt , de a lényegen nem változtat . Magunk vagyunk a hibásak a magunk frusztráltságaiért . Hogy erre rájöjjünk , ezért vissza kell menni a kialakult frusztrálságaink gyökereihez és meglátjuk hol a hiba . ha sikerül meglátnunk , a frusztráltságunk megszűnik abban a pillanatban . Az egónk becsap minket .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Kedd 29 Okt. - 8:09

fortis írta:
...vissza kell menni a kialakult frusztrálságaink gyökereihez és meglátjuk hol a hiba .
Pont az lenne a lényeg, hogy hogyan van ez a "visszafelé menés". Ez az amit, nem értek a videóból. Ezért még utána is olvastam ennek a Katie Byron-nak és ha jól vettem ki, négy darab kérdést kell feltenni magunknak (minden szituációra ugyanazt a négyet), és azokon keresztül tudunk visszafelé haladni. De ennél részletesebben engem ez nem érdekel.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Kedd 29 Okt. - 8:24

Ja, akkor nem arról volt szó, amire én gondoltam. Azt hiszem, egy dienetikával foglalkozó könyvben olvastam effélét. Ott voltak kérdések, hogy pl. "gondolj egy olyan esetre, amikor büszke voltál", aztán teljes részletességig fel kellett idézni egy ilyet. Aztán keresni kelett egy régebbi ilyen esetet, meg egy még régebbit, egész addig visszafelé, amíg lehet.
Azt hiszem, valami olyasmi volt az értelme, hogy meg tudjuk találni a lelki gubancaink gyökerét. Az első életeseménynél kialakul, aztán az ismétlődő helyzetekben mindig erősítünk rajta egyet. Azt állították, hogy a visszaemlékezéssel fel lehet szabadítani az odakötött energiát. Nem tudom, hogy így van-e.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Áprilia Kedd 29 Okt. - 9:19

efi írta:Ja, akkor nem arról volt szó, amire én gondoltam. Azt hiszem, egy dienetikával foglalkozó könyvben olvastam effélét. Ott voltak kérdések, hogy pl. "gondolj egy olyan esetre, amikor büszke voltál", aztán teljes részletességig fel kellett idézni egy ilyet. Aztán keresni kelett egy régebbi ilyen esetet, meg egy még régebbit, egész addig visszafelé, amíg lehet.
Azt hiszem, valami olyasmi volt az értelme, hogy meg tudjuk találni a lelki gubancaink gyökerét. Az első életeseménynél kialakul, aztán az ismétlődő helyzetekben mindig erősítünk rajta egyet. Azt állították, hogy a visszaemlékezéssel fel lehet szabadítani az odakötött energiát. Nem tudom, hogy így van-e.
Ilyen a don Juani összegzés is (csak nem kérdezni kell, hanem egyszerűen csak emlékezni és lélegezni). Igen, az energia visszaszerzésére megy ki a játék.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Kedd 29 Okt. - 16:39

Szellemi fejlődés  - Page 4 Smiley-angelic002

Vendég
Vendég

Témanyitás  nofertiti Kedd 29 Okt. - 17:12

efi írta:
Szellemi fejlődés  - Page 4 Smiley-angelic002

tudom lerágott csont, de szerintem még az:

ELFOGADÁS is

akár az elnemfogadásé
akár a szellőztetést még nemkérőé
akár az erőszakosé
stb...
stb...
flower 
nofertiti
nofertiti

Hozzászólások száma : 433

Témanyitás  Vendég Kedd 29 Okt. - 17:24

Az elfogadás szerintem az eszköz ahhoz, hogy a másik kibontakozhasson, vagyis hogy az idézetben leírt feladat teljesülhessen.

És igen, az el nem fogadás elfogadása is. kúl 

Vendég
Vendég

Témanyitás  nofertiti Kedd 29 Okt. - 17:31

efi írta:Az elfogadás szerintem az eszköz ahhoz, hogy a másik kibontakozhasson, vagyis hogy az idézetben leírt feladat teljesülhessen.

És igen, az el nem fogadás elfogadása is. kúl 
hát igen, mert olykor nem sikerül az idézetben leírt feladat, azt elfogadni sokkal nehezebb ha valami nem úgy alakul, ha az fájdalmat okoz, felzaklat, megsebez stb...

a veszteség elfogadása...
nofertiti
nofertiti

Hozzászólások száma : 433

Témanyitás  Vendég Kedd 29 Okt. - 18:07

nofertiti írta:a veszteség elfogadása...
Az is, ja! bár én optimistán nem a veszteségre gondoltam, hanem arra, hogy az ellentétek vagy előítéletek oszlatásához az az első fázis, hogy ezek felszínre kerülnek. Arra gondoltam, ilyenkor a ledorongolás Szellemi fejlődés  - Page 4 Smiley-angry009 helyett jó, ha látjuk, hogy ez a folyamat első része.yes 

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Pént. 20 Dec. - 15:24

Ez a téma azt hiszem ide tartozhat , ha megnézitek meglátjátok miért .

Karmák, Tudatállapotok, Létsíkok

Témanyitás  Vendég Szomb. 4 Jan. - 13:20

...múlt, a múlt átgondolása, gyógyítása, jelen a jelenben és ide történőtörténő beilleszkedés és még hasonló szavak - gondolatok lettek felsorolva....

MI VAN AZ ELENGEDÉSSEL?
-
A bűn olyan mint a fortyogó láva.
Ő a vulkán! Kitörni kész és kiokádni magából - mindent! Mocskot...
-
Az elengedés?
Magába fogadja - azt ami nem is kell, hogy az övé legyen. Azaz a - békességet, a haraggal és az indulatokkal szemben.
Megelőzi a bűnt, ocsmány kitöréseit, a harmóniával. Az egyensúllyal - biztosít....

Eleve - elenged - tudatos - a megvédett!
-
Isten!

AZ Ő VÉDELMEZŐJE!
-
...sőt!

Kardot ád kezébe, harcossá teszi, férfiúvá, ( és nőket nőkké)) megértővé és hordozóvá, segítővé, tanítóvá...felkészítetté a megjobbításra, a megszentelődésre....

- SZENT! -

Vendég
Vendég

Témanyitás  Vendég Szomb. 5 Ápr. - 12:19

Etoile-sama írta:Kötőerőn a vágyaktól való megszabadulást kell érteni? A szenvedélyt fordíthatom ragaszkodásként? A jóságot önteltségként? A tudatlanságot a szeretet hiányaként?

Közben gondolkoztam. A jóság nem minden esetben önző. Lehet úgy is jót cselekedni, hogy nem várunk érte cserébe semmit. Ugyanakkor a legtöbb ember mégis elvár legalább egy köszönömöt és így már az EGO-t szolgálja. Nem másért, hanem magamért teszem, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, hogy tápláljam a nagyszerűségembe vetett hitet, hogy azt mondhassam jó ember vagyok, azonban semmi sem áll távolabb az igazságtól.
Ha névtelenül, a háttérben maradva teszel valami jót, nemde arra vágysz titkon, hogy kiderüljön te voltál? És akkor majd szerényen lesütöd a szemed és annyit mondhass:
"Ugyan, bárki megtette volna a helyemben", miközben tudod, ez nem így van és ettől még csodálatosabbnak hiszed magad.
Ellenben a teljes önfeladás, a valódi önzetlenség szolgalelkűséghez vezethet, kiszolgáltatod magad, miáltal bármit meglehet tenni veled. El fognak taposni, mert nem értenek, mert gyengének látnak..és talán az is vagy. Gyáva a saját személyiséged felvállalásához a saját önző vágyaid megragadásához.
Következtetés:

Az EGO-t nem szabad teljesen feladni, mindössze féken kell tartani. Tegyél jót, de mértékkel, tegyél rosszat, de még inkább mértékkel!

Vendég
Vendég

Témanyitás  Blueeye Szomb. 5 Ápr. - 14:42

Etoile-sama írta:
Etoile-sama írta:Kötőerőn a vágyaktól való megszabadulást kell érteni? A szenvedélyt fordíthatom ragaszkodásként? A jóságot önteltségként? A tudatlanságot a szeretet hiányaként?

Közben gondolkoztam. A jóság nem minden esetben önző. Lehet úgy is jót cselekedni, hogy nem várunk érte cserébe semmit. Ugyanakkor a legtöbb ember mégis elvár legalább egy köszönömöt és így már az EGO-t szolgálja. Nem másért, hanem magamért teszem, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, hogy tápláljam a nagyszerűségembe vetett hitet, hogy azt mondhassam jó ember vagyok, azonban semmi sem áll távolabb az igazságtól.
Ha névtelenül, a háttérben maradva teszel valami jót, nemde arra vágysz titkon, hogy kiderüljön te voltál? És akkor majd szerényen lesütöd a szemed és annyit mondhass:
"Ugyan, bárki megtette volna a helyemben", miközben tudod, ez nem így van és ettől még csodálatosabbnak hiszed magad.
Ellenben a teljes önfeladás, a valódi önzetlenség szolgalelkűséghez vezethet, kiszolgáltatod magad, miáltal bármit meglehet tenni veled. El fognak taposni, mert nem értenek, mert gyengének látnak..és talán az is vagy. Gyáva a saját személyiséged felvállalásához a saját önző vágyaid megragadásához.
Következtetés:

Az EGO-t nem szabad teljesen feladni, mindössze féken kell tartani. Tegyél jót, de mértékkel, tegyél rosszat, de még inkább mértékkel!

like 

"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"

- Farid ud-Din Attar
Blueeye
Blueeye

Hozzászólások száma : 1129

Témanyitás  Blueeye Szomb. 5 Ápr. - 14:46

Itt olvashatsz a kötőerőkről,

www.visszahozzad.wordpress.com

Van néhány topik ami már nem aktuális, elfelejtettem hogy kell belépni, majd törlöm. Mindenesetre a kötőerőkről itt olvashatsz, de ez csak töredék, az egészet kellene elolvasnod.

"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"

- Farid ud-Din Attar
Blueeye
Blueeye

Témanyitás  Blueeye Szomb. 5 Ápr. - 14:47

Igen Etoile, jól látod. Nekünk így kell tenni.

- Farid ud-Din Attar
Blueeye
Blueeye

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

4 / 21 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 21  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.