Szellemi fejlődés
+12
Áprilia
Blueeye
Mayra1
zplus
fortis
Greywolf
Kilendin
Rhea Sylvia
Vega-42
nofertiti
Nilka
opos
16 posters
12 / 21 oldal
12 / 21 oldal • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 21
Re: Szellemi fejlődés
Szellem - elme - tudat
Valahogy úgy gondolnám , hogy ezek összefüggnek , és külön részeket alkotnak . Tehát mondhatnánk úgy is , hogy egy dologról volna szó , de ennek ellenére mégis különálló megközelítésekről .
- A tudatról talán elmondható , hogy az maga az észlelés alapja . Tehát ha pl én tudattal rendelkezik az ember , az azt jelenti észleli önmagát . Tudja , tisztában van önmaga létezésével .
- Az elme talán az ami ezt az észlelést formává alakítja .
- A szellem pedig talán az a megközelítés ami az egésznek a motorja .
Tehát létezik a motor ( szellem ) ebben az üzemanyag ( az elme ) és a befektetett energia megnyilvánulása ( a tudat )
Talán a sorrend kicsit pontatlan , de valahogy így vélném őket összefüggésben .
Valahogy úgy gondolnám , hogy ezek összefüggnek , és külön részeket alkotnak . Tehát mondhatnánk úgy is , hogy egy dologról volna szó , de ennek ellenére mégis különálló megközelítésekről .
- A tudatról talán elmondható , hogy az maga az észlelés alapja . Tehát ha pl én tudattal rendelkezik az ember , az azt jelenti észleli önmagát . Tudja , tisztában van önmaga létezésével .
- Az elme talán az ami ezt az észlelést formává alakítja .
- A szellem pedig talán az a megközelítés ami az egésznek a motorja .
Tehát létezik a motor ( szellem ) ebben az üzemanyag ( az elme ) és a befektetett energia megnyilvánulása ( a tudat )
Talán a sorrend kicsit pontatlan , de valahogy így vélném őket összefüggésben .
Vannak dolgok, amik az elme számára láthatatlanok. De ami nem, azt mivel észleljük?
Más szóval: mely részünket takarja el Maya fátyla? És mely részünket nem? (Már amikor nem....)
Más szóval: mely részünket takarja el Maya fátyla? És mely részünket nem? (Már amikor nem....)
(szerintem)Áprilia írta:Vannak dolgok, amik az elme számára láthatatlanok. De ami nem, azt mivel észleljük?
http://en.wikipedia.org/wiki/Pineal_gland
(a magyar szócikkek között nincs külön szócikke)
(kiegész.):
http://www.crystalinks.com/thirdeyepineal.html
http://www.crystalinks.com/pineconepineal.html
Áprilia írta:Vannak dolgok, amik az elme számára láthatatlanok. De ami nem, azt mivel észleljük?
Szerintem a különbség abban áll , hogy az észlelésünket lehetővé tévő érzékszerveink melyik szintről közvetítik számunkra a jeleket .
Tehát az anyagi szintű érzékszerveink által fogott jelek anyagi szintű magyarázatokat vonnak maguk után . Ha viszont egy szellemi vagy magasabb szintű érzékelésünk kapcsolódik be a folyamatba , akkor képessé válunk olyasmit észlelni felfogni látni , amit az anyagi szinten lévő érzékszerveink nem tesznek számunkra lehetővé .
Egyszerű példának itt az aura . Ugye a fizikai szerveinkkel ezt nem észlelhetjük , de egy magasabb szinten lévő érzékszervünkkel már igen .
- Tehát az elme számára látható és láthatatlan dolgok abban különbözhetnek egymástól , hogy mivel érzékeljük a jeleket .
Tehát minél kifinomultabb valami , annál többre képes . A legalacsonyabb szint az anyagi . A szintek a tudatunkat illetően is számítanak , mert magasabb szintre lépés kifinomultabb elmét képvisel . Ez pedig minél több érzékelést észlelést .
Most így elgondolkodva ezen az egészen . Persze nem megdönthetetlenül kell , hogy így legyen .
Zplus: köszi a linkeket, majd elolvasom.
Fortis: Akkor mi a válaszod a kérdésemre, amit be is idéztél? Mit takar el Maya? A szellemi érzékszerveket? És minden esetben az elme az, ami felfog? (Legalábbis ez jön le abból, amit írtál.)
Fortis: Akkor mi a válaszod a kérdésemre, amit be is idéztél? Mit takar el Maya? A szellemi érzékszerveket? És minden esetben az elme az, ami felfog? (Legalábbis ez jön le abból, amit írtál.)
Áprilia írta:Zplus: köszi a linkeket, majd elolvasom.
(nem olvasni, nézegetni a képeket )
Ha szimbolikus-fogalmi-szavakontúli dolgokat akarunk leirni, az (nekem) olyan, mintha a zenét szeretnénk lefesteni.. (nekem) nehéz..
(de VAN akinek ez is megy, perpill.kb. Vele tudok EGYet érteni)
http://blog.fazekas.info/2014/12/18/elme-es-tudat/
Áprilia írta:Zplus: köszi a linkeket, majd elolvasom.
Igen erre gondoltam .
zplus írta:(szerintem)Áprilia írta:Vannak dolgok, amik az elme számára láthatatlanok. De ami nem, azt mivel észleljük?
http://en.wikipedia.org/wiki/Pineal_gland
(a magyar szócikkek között nincs külön szócikke)
(kiegész.):
http://www.crystalinks.com/thirdeyepineal.html
http://www.crystalinks.com/pineconepineal.html
Értem, szóval a tobozmirigy a harmadik szem, és a harmadik szem van lefedve.
Itt ez a kép az egyik fentebbi linkről. Van ennek köze ahhoz a két őrtoronyhoz, amiről már beszéltél?
Ha igen, mi ez a két szerv, amit ennyire védi a tobozmirigyet?
Áprilia írta:
Értem, szóval a tobozmirigy a harmadik szem, és a harmadik szem van lefedve.
Itt ez a kép az egyik fentebbi linkről. Van ennek köze ahhoz a két őrtoronyhoz, amiről már beszéltél?
Ha igen, mi ez a két szerv, amit ennyire védi a tobozmirigyet?
Nem, a két páva az:
Melek Taus https://youtu.be/99Qof3UzhuE :
Mellette balról :
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dingir
szövege igen érdekes a következő zenének (maga a zene valamiféle program lehet, de nem ismerem a zenei agyprogramozást -meghallgatás csak saját felelősségre +innentől 18-as karika -komolyan )
http://www.darklyrics.com/lyrics/ringsofsaturn/dingir.html#4
https://youtu.be/_c0StCspEw8
Érdekes még a páva lábai közt lévő belülről fogazott fogaskerék-alakzat, ami valójában egy erőditmény, mert "Felszállott a páva.."
Itt pedig valaki meglépett..? aki megtalálja az összes eddigi elemet ezen a képen, az összerakhat magának egy történetet.
(segitség is van..)
AZ ABSZOLÚTUMBA MINŐSÜLÉS MOZZANATÁRÓL
Legtávolabbról a legközelebbre,
két szélről a benső aranyközépbe.
Anyag járja útját be a lényegbe:
test lélekbe, lélek meg a Szellembe.
Kiáradó Élet Világossága
léttel áldott, tanító útnak szánva.
Világosból fény lett, erő rózsája,
abból hő és test: Ég földi képmása.
Semmit meg nem tartott magából az Egy.
Sokadalommá lett, nehogy megijedj!
Szétvetődött, sűrű, vágyódó elegy…
hűvös sötétjéből fényhonába megy.
Bolygók Napba, elemek az aranyba;
Szellembe a lélek, s Világosságba.
Tudásba a hit, s a nézés látásba…
tükör lényegű lét Élet-magába.
Legsűrűbb hidegből fény-finomjába,
forró anyag-fényből Világlásába…
anyagtalan ragyog Őstűz-országa:
végtelen, örök Szellemhon szikrája.
zselenszky
Áprilia írta:
Ez a kép az emberi tobozmirigyet mutatja
(de a két kigyó a Ka-energia rajza, amiről információt keresek- az aktiváláshoz)
A két oszlop feljebb (csak hogy teljesen EGYértelműek legyünk)
Zplus néhány képet amiket betettél lekicsinyítettem , mert a nagy méretekttől szétcsúszik az oldal . Ha képeket szeretnél feltenni , kérlek ne tégy föl 450 X 450 -nél nagyobb képeket . Köszi !
A Zselenszky idézet nagyon találó , tetszett .
Ami a toboz mirigyet illeti , véleményem szerint anyagi jellegű . Ha viszont bele gondoltok az anyagi létformánk a legrövidebb . Nem hinném , hogy az anyagon túl a toboz mirigynek volna bár mi jelentősége is . Ellenben ha kiszabadul az ember az anyagi létből sem fog mindent látni , továbbra is ott lesz Maya fátyla , vélhetően a tovább fejlődés arányának tükrében .
Persze itt már hit vagy vallási oldalra helyeződik a hangsúly , mert ugye vannak akik úgy gondolják , hogy a tovább vezető út a tökéletes mennyországba vagy a pokolba vezet . Én ebben nem igazán hiszek .
Szóval a toboz mirigynek pusztán csak fizikai minőséget vélnék szellemit nem .
Ami a toboz mirigyet illeti , véleményem szerint anyagi jellegű . Ha viszont bele gondoltok az anyagi létformánk a legrövidebb . Nem hinném , hogy az anyagon túl a toboz mirigynek volna bár mi jelentősége is . Ellenben ha kiszabadul az ember az anyagi létből sem fog mindent látni , továbbra is ott lesz Maya fátyla , vélhetően a tovább fejlődés arányának tükrében .
Persze itt már hit vagy vallási oldalra helyeződik a hangsúly , mert ugye vannak akik úgy gondolják , hogy a tovább vezető út a tökéletes mennyországba vagy a pokolba vezet . Én ebben nem igazán hiszek .
zplus írta:Áprilia írta:
(de a két kigyó a Ka-energia rajza, amiről információt keresek- az aktiváláshoz)
De akkor mégsem a két páva aktiválja a tobozmirigyet? A páváról nincs info, hogy az milyen szerv lehet? (Ja, vagy erre úgy unblock értetted, hogy információt keresel?)
zplus írta:A két oszlop feljebb (csak hogy teljesen EGYértelműek legyünk)
Áthozat a Nyársalobol/Képzeljétek mi tortent:
zplus írta:
Még egy kérdés és azután visszavonulok a barlangomba..
(mivel valamiért csak Neked nem tudok privátot irni..)
A 9-11 hozzászólásom Neked szólt.
(Szerinted?)
A 9/11 jelenthet sok mindent:
- két oszlopot (vagy "Két torony"), amelyek között át kell menni (általában ggyorsssannn.. Végtelen történet)
Erre céloztam fentebb, hogy ezt itt nekem írtad korábban. Akkor a tobozmirigyet körülvevő oszlopokról van szó....
zplus írta:
szövege igen érdekes a következő zenének (maga a zene valamiféle program lehet, de nem ismerem a zenei agyprogramozást -meghallgatás csak saját felelősségre +innentől 18-as karika -komolyan )
http://www.darklyrics.com/lyrics/ringsofsaturn/dingir.html#4
Az elflyer-esedés folyamata (?)...
zplus írta:Itt pedig valaki meglépett..? aki megtalálja az összes eddigi elemet ezen a képen, az összerakhat magának egy történetet.
(segitség is van..)AZ ABSZOLÚTUMBA MINŐSÜLÉS MOZZANATÁRÓL
Erről szólnak don Juan tanításai is. Meg az Ige is - virágnyelven.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 10 Május - 8:31-kor.
Szép munka volt, zplus!
fortis írta:A Zselenszky idézet nagyon találó , tetszett .
...
(ismét holo-modellben): a tobozmirigy maga csak egy I/O port, amellyel a "magasabb valóságokhoz" hozzáférhetünk.
A tobozmirigy maga úgy néz ki oldalnézetből, mint a Wadjet .
Fortis: "Persze itt már hit vagy vallási oldalra helyeződik a hangsúly , mert ugye vannak akik úgy gondolják , hogy a tovább vezető út a tökéletes mennyországba vagy a pokolba vezet . Én ebben nem igazán hiszek . " - Örök felemelkedés és örök lesüllyedés - a Nagy körtánc. Be-lélekzés és ki-lélekzés.
(köszönöm a segitséget, nem tudtam a képeket, igyekszem odafigyelni)
zplus írta:
(köszönöm a segitséget, nem tudtam a képeket, igyekszem odafigyelni)
- Igen , ebben lehet valami , én pusztán arra gondolnék , hogy ez nem feltétlenül csak az anyagi és a nem anyagi lét szintjei között lehetséges .
- Képszerkesztés ügyében ha segítség kell esetleg , akkor szólj nyugodtan !
Áprilia írta:zplus írta:Áprilia írta:
De akkor mégsem a két páva aktiválja a tobozmirigyet? A páváról nincs info, hogy az milyen szerv lehet? (Ja, vagy erre úgy unblock értetted, hogy információt keresel?)zplus írta:A két oszlop feljebb (csak hogy teljesen EGYértelműek legyünk)
Áthozat a Nyársalobol/Képzeljétek mi tortent:zplus írta:
Még egy kérdés és azután visszavonulok a barlangomba..
(mivel valamiért csak Neked nem tudok privátot irni..)
A 9-11 hozzászólásom Neked szólt.
(Szerinted?)
A 9/11 jelenthet sok mindent:
- két oszlopot (vagy "Két torony"), amelyek között át kell menni (általában ggyorsssannn.. Végtelen történet)
Erre céloztam fentebb, hogy ezt itt nekem írtad korábban. Akkor a tobozmirigyet körülvevő oszlopokról van szó....
MAGyarra forditva (többszintes önkicsomagoló algoritmus):
- a toboz jelkép mi MAGunk vagyunk. A pávák (oszlopok, kapu) őrzik, hogy meg ne szökjön (innen, ebből a 3Dtér-XDidő "fogságából"?)
MAGunkat a "két kigyó" (Ká energia-aktiválás) a két-ségből az EGYségbe emelkedés álltal ébreszthetjük (szabadithatjuk ki).
(+18-as karika: ebben a percben érkezett.. még friss.. valaki látja a hátteret is?)
https://youtu.be/YZSe7mOqOKc?t=20m55s
(szimbolikusan a "pause gomb" is a két tornyot szimbolizálja.. megállitás.. most esett le.. köszönöm, akárhol is vagy barátom)
A tarot tizes a szerencsekerék (mint Melek Taús lába alatt) :
zplus írta:
(+18-as karika: ebben a percben érkezett.. még friss.. valaki látja a hátteret is?)
Nekem azt īrja ki, hogy "a video nem elérhető."
Áprilia írta:zplus írta:
Nekem azt īrja ki, hogy "a video nem elérhető."
Nekem nyissa probléma nélkül. (valószinűleg be kell jelentkezni google-fiókkal, mert +18 - szóltam.. )
zplus írta:
mert +18 - szóltam.. )
Még nem vagyok annyi.
mert +18 - szóltam.. )
Még nem vagyok annyi.
mert +18 - szóltam.. )
Még nem vagyok annyi.
(hmm.. a lányom 12, de gondolkodok rajta, hogy megmutassam.. vagy a fiamnak.. pár év múlva )
Volt itt az a bizonyos pillanat című álmom ( tudatos) Nem tudom esetleg nem vettétek észre , de a pillanat észlelése az olyan volt , mint amilyen pillanatot a Békés harcos útjában már megismerhettünk . A részletek nagyon kiélesedtek és oda vonzották a figyelmemet . Apró mozdulatok , apró cselekvések , mint amikor lelassulna az idő és más nem is létezne .
Ez most elindított bennem egy gondolatot a teljes élet szempontjából , hogy képes lehet e az ember egyáltalán a jelenben élni oly módon , ahogy azt a Békés harcosban mutatták ?
Megvallom őszintén , ebben az álomban amikor megéltem ezt a tapasztalatot , másra nem igazán jutott idő . Ahhoz , hogy az ember elcsípje a pillanatot , ahhoz figyelem kell és a figyelem nem képes ezer irányban megragadni azt .
Amikor a nő nyalókáját néztem ahogy belenyalnak , vagy a férfi nadrágját amint rátapad a tulajdonosa lábára , és a többi jelenet bár nézőpont szempontjából gyorsan váltakoztak , de mégis mind csak egyetlen különálló pillanat voltak .
Egyszerre képtelen lettem volna mind felkarolni , csak egyenként részleteiben sikerült .
Hogy lehetne akkor így az embernek a teljes pillanatban élnie, ha a tudata képtelen ezt magába fogadnia ?
Mit gondoltok erről ?
Ez most elindított bennem egy gondolatot a teljes élet szempontjából , hogy képes lehet e az ember egyáltalán a jelenben élni oly módon , ahogy azt a Békés harcosban mutatták ?
Megvallom őszintén , ebben az álomban amikor megéltem ezt a tapasztalatot , másra nem igazán jutott idő . Ahhoz , hogy az ember elcsípje a pillanatot , ahhoz figyelem kell és a figyelem nem képes ezer irányban megragadni azt .
Amikor a nő nyalókáját néztem ahogy belenyalnak , vagy a férfi nadrágját amint rátapad a tulajdonosa lábára , és a többi jelenet bár nézőpont szempontjából gyorsan váltakoztak , de mégis mind csak egyetlen különálló pillanat voltak .
Egyszerre képtelen lettem volna mind felkarolni , csak egyenként részleteiben sikerült .
Hogy lehetne akkor így az embernek a teljes pillanatban élnie, ha a tudata képtelen ezt magába fogadnia ?
Mit gondoltok erről ?
fortis írta:Volt itt az a bizonyos pillanat című álmom ( tudatos) Nem tudom esetleg nem vettétek észre , de a pillanat észlelése az olyan volt , mint amilyen pillanatot a Békés harcos útjában már megismerhettünk . A részletek nagyon kiélesedtek és oda vonzották a figyelmemet . Apró mozdulatok , apró cselekvések , mint amikor lelassulna az idő és más nem is létezne .
Mit gondoltok erről ?
Egyrészt gyakorlással minden fejleszthető. Másrészt, nem kell mindent látnunk és éreznünk, tapasztalnunk. Elég, ha csak azokat a dolgokat vesszük észre, amik ránk is tartoznak.
Greywolf írta:1 /Egyrészt gyakorlással minden fejleszthető.
2 / Másrészt, nem kell mindent látnunk és éreznünk, tapasztalnunk.
3 / Elég, ha csak azokat a dolgokat vesszük észre, amik ránk is tartoznak.
1 / Egyet értek
2 / Lehet az ember azért ennyire lebutított faj , mert ha mindent láthatna és érzékelhetne , lehet összeroppanna a rá nehezedő súly alatt .
3 / Ez vonatkoztatható lehetne a kettes pontra is , de az egyes pontot figyelembe véve , apránként azért kibírhatjuk , hogy egyre több mindent foghassunk fel a világból .
Eszembe jutott a játékkal kapcsolatosan amikor két portált is nyitottál . Ez esetben két felé is kelhetett koncentrálnod . Képzeld ezt 10 vagy 100 felé , mekkora tudatosság kellene már ahhoz . Hétköznapi ember képtelen ilyesmire , de egy magasabb szinten lévő értelem talán már igen .
fortis írta:Greywolf írta:1 /Egyrészt gyakorlással minden fejleszthető.
2 / Másrészt, nem kell mindent látnunk és éreznünk, tapasztalnunk.
3 / Elég, ha csak azokat a dolgokat vesszük észre, amik ránk is tartoznak.
1 / Egyet értek
2 / Lehet az ember azért ennyire lebutított faj , mert ha mindent láthatna és érzékelhetne , lehet összeroppanna a rá nehezedő súly alatt .
3 / Ez vonatkoztatható lehetne a kettes pontra is , de az egyes pontot figyelembe véve , apránként azért kibírhatjuk , hogy egyre több mindent foghassunk fel a világból .
Eszembe jutott a játékkal kapcsolatosan amikor két portált is nyitottál . Ez esetben két felé is kelhetett koncentrálnod . Képzeld ezt 10 vagy 100 felé , mekkora tudatosság kellene már ahhoz . Hétköznapi ember képtelen ilyesmire , de egy magasabb szinten lévő értelem talán már igen .
Igen, az általad kettesnek és hármasnak jelölt pontok mindenképpen összefüggenek.
Így gondolom én is, hogy magasabb szinten egyszerre több dolog világos és végezhető "biztonságosan".
Talán a tudatosság maga a védőpajzs . Annyit enged az embernek amennyit elbír .
Amúgy érdekes ez az elgondolás , mert egy részről ott a tudatosság , más részről az a részünk ami ezt tágítani szeretné . Ellenben a tágítás csak annyira lehetséges amennyire erre az ember éretté válhat .
Valahol összefüggést vélnék látni tudatosság és szándék között pro - kontra oda vissza .
Amúgy érdekes ez az elgondolás , mert egy részről ott a tudatosság , más részről az a részünk ami ezt tágítani szeretné . Ellenben a tágítás csak annyira lehetséges amennyire erre az ember éretté válhat .
Valahol összefüggést vélnék látni tudatosság és szándék között pro - kontra oda vissza .
fortis írta:Talán a tudatosság maga a védőpajzs . Annyit enged az embernek amennyit elbír .
Az utolsó soroddal csak egyetérthetek.
12 / 21 oldal • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 21
12 / 21 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.