Szellemi fejlődés
+12
Áprilia
Blueeye
Mayra1
zplus
fortis
Greywolf
Kilendin
Rhea Sylvia
Vega-42
nofertiti
Nilka
opos
16 posters
16 / 21 oldal
16 / 21 oldal • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 21
Re: Szellemi fejlődés
Áprilia írta....
"elbagatellizálhassa a dolgot, betesz egy hülye képet...és ez így megy évek óta. Igazad van Mayra, valóban egyhelyben toporog...évek óta...."
Lehet, de így szeressük....
"elbagatellizálhassa a dolgot, betesz egy hülye képet...és ez így megy évek óta. Igazad van Mayra, valóban egyhelyben toporog...évek óta...."
Mayra1 írta:
Még akkor is, ha egyébként óránként ki tudnánk tekerni a nyakátÁprilia írta:Mayra1 írta:
(Ötödszörre csak összejön.... )
A hozzászólást Áprilia összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 27 Feb. - 13:33-kor.
Mayra1 írta:Még akkor is, ha egyébként óránként ki tudnánk tekerni a nyakát
Hát nem is kell , hogy mindig mindenben egyet értsünk , mert úgy is tudom , hogy mindig nekem van igazam .
fortis- Hozzászólások száma : 11468
fortis írta:
mindig nekem van igazam .
Azért nézel így ki mindig? :
Jajjj, ezen röhögök, vagy 10 perce. Hihetetlen, mennyire eltalálod ezekkel a képekkel a valóságot!
Áprilia írta:fortis írta:
mindig nekem van igazam .
Azért nézel így ki mindig? :
Hú ezt nagyon jó , hogy így kinyilvánítottátok , mert ez elég tanulságos lehetne a számotokra .
Szóval ha normálisan elolvastátok amit írtam , akkor látható volt , hogy egy nagy nevetést tettem a végére . Pontosabban ennyit képzelek magamról , igen . Jól tükrözi a mosoly .
De nézzük a részetekről milyen reakciót váltott ki . Nos egyértelmű az újjal mutogatás .
Jééé nézzétek ott egy majom !!!
Talán tudnátok ebből következtetéseket levonni , de nem vagyok benne biztos . Minden esetre az már jó jel , ha másban képesek vagytok felismerni , mert talán még eljöhet az idő , amikor rájöhettek , hogy ez magatokra is igaz . De ehhez ugye még fejlődni kell de már jó úton haladtok .
Nos ajándékba néhány idézet Castanedától ami a majmokat illeti , aki akarja , nyugodtan vegye csak magára .
" Amit meg fogok mutatni. Ne úgy figyeljetek, mint a jó tanulók. Korábban beszéltem már jó tanulóknak; holtak és arrogánsak. A józan ész és az eszmények ölnek meg minket. Foggal-körömmel ragaszkodunk hozzájuk – „majmok” vagyunk.
Ez az aminek don Juan Matus nevezett minket: őrült majmoknak.
- „Kérlek szeress!” Castaneda ismét zokogott, mint egy hatalmas, törött, eltömődött tűzcsap, erőlködés nélküli mulatságos színvonalsüllyedés, amint egy obszcén zokogó szerkezetté változott. „Ezek vagyunk: majmok bádogpohárral. Nagyon megrögzöttek, nagyon gyengék. Önkielégítők. Fenségesek vagyunk, de az őrült majomnak hiányzik az energiája, hogy lássa – úgyhogy a ragadozó elméje győzedelmeskedik. Nem tudjuk megragadni a lehetőségünk ablakát, a ’köbcentiméternyi esélyünket’. Hogy tudnánk? Túlzottan el vagyunk foglalva azzal, hogy a Mami kezébe kapaszkodjunk. Arról gondolkodunk milyen csodálatosak vagyunk, milyen érzékenyek, milyen különlegesek. Nem vagyunk különlegesek! Az életünk forgatókönyvét mások már előre megírták” mondta rosszat sejtető vigyorgással. „Tudjuk… de nem érdekel. Azt mondjuk, szarunk rá. Mi vagyunk az abszolút cinikusok. Cono! Carajo! Ez az ahogy élünk! A meleg szar kanálisában. Mit tettek velünk? Ezt don Juan mondta mindig. Mindig megkérdezte tőlem: ’Hogy van a répa?’ ’Mire gondolsz?’ ’A répára, amit a seggedbe nyomtak.’ Szörnyen meg voltam bántva, hogy ezt tényleg meg tudta tenni velem! Ekkor mondta azt, hogy ’Legyél hálás, mert még nem tettek rá nyelet.’”
- Vidáman felnevetett, és visszatért a témájához. „Nehéz, nehézkes majmok vagyunk, nagyon rituálisak. "
Szóval lehet nevetni , nevessünk együtt kedves barátom , öröm tudni róla , hogy ennyire egyformák vagyunk .
Ha nem így volna , akkor valóban lenne még mit tanulni . hogy rájöjjünk , ez nagyon is igaz .
Szóval vállalom a fentebbi képet , valóban akár én magam is mondhattam volna .
Szóval ha normálisan elolvastátok amit írtam , akkor látható volt , hogy egy nagy nevetést tettem a végére . Pontosabban ennyit képzelek magamról , igen . Jól tükrözi a mosoly .
De nézzük a részetekről milyen reakciót váltott ki . Nos egyértelmű az újjal mutogatás .
Jééé nézzétek ott egy majom !!!
Talán tudnátok ebből következtetéseket levonni , de nem vagyok benne biztos . Minden esetre az már jó jel , ha másban képesek vagytok felismerni , mert talán még eljöhet az idő , amikor rájöhettek , hogy ez magatokra is igaz . De ehhez ugye még fejlődni kell de már jó úton haladtok .
Nos ajándékba néhány idézet Castanedától ami a majmokat illeti , aki akarja , nyugodtan vegye csak magára .
" Amit meg fogok mutatni. Ne úgy figyeljetek, mint a jó tanulók. Korábban beszéltem már jó tanulóknak; holtak és arrogánsak. A józan ész és az eszmények ölnek meg minket. Foggal-körömmel ragaszkodunk hozzájuk – „majmok” vagyunk.
Ez az aminek don Juan Matus nevezett minket: őrült majmoknak.
- „Kérlek szeress!” Castaneda ismét zokogott, mint egy hatalmas, törött, eltömődött tűzcsap, erőlködés nélküli mulatságos színvonalsüllyedés, amint egy obszcén zokogó szerkezetté változott. „Ezek vagyunk: majmok bádogpohárral. Nagyon megrögzöttek, nagyon gyengék. Önkielégítők. Fenségesek vagyunk, de az őrült majomnak hiányzik az energiája, hogy lássa – úgyhogy a ragadozó elméje győzedelmeskedik. Nem tudjuk megragadni a lehetőségünk ablakát, a ’köbcentiméternyi esélyünket’. Hogy tudnánk? Túlzottan el vagyunk foglalva azzal, hogy a Mami kezébe kapaszkodjunk. Arról gondolkodunk milyen csodálatosak vagyunk, milyen érzékenyek, milyen különlegesek. Nem vagyunk különlegesek! Az életünk forgatókönyvét mások már előre megírták” mondta rosszat sejtető vigyorgással. „Tudjuk… de nem érdekel. Azt mondjuk, szarunk rá. Mi vagyunk az abszolút cinikusok. Cono! Carajo! Ez az ahogy élünk! A meleg szar kanálisában. Mit tettek velünk? Ezt don Juan mondta mindig. Mindig megkérdezte tőlem: ’Hogy van a répa?’ ’Mire gondolsz?’ ’A répára, amit a seggedbe nyomtak.’ Szörnyen meg voltam bántva, hogy ezt tényleg meg tudta tenni velem! Ekkor mondta azt, hogy ’Legyél hálás, mert még nem tettek rá nyelet.’”
- Vidáman felnevetett, és visszatért a témájához. „Nehéz, nehézkes majmok vagyunk, nagyon rituálisak. "
Szóval lehet nevetni , nevessünk együtt kedves barátom , öröm tudni róla , hogy ennyire egyformák vagyunk .
Ha nem így volna , akkor valóban lenne még mit tanulni . hogy rájöjjünk , ez nagyon is igaz .
Szóval vállalom a fentebbi képet , valóban akár én magam is mondhattam volna .
Félreértetted. Nem a majmon, mint állati formán volt a hangsúly.
Kár volt ennyi energiát beleölnöd a fenti hsz-be, de hát a te bajod.
Hova lett a humorérzéked, fogalmam sincs.
Kár volt ennyi energiát beleölnöd a fenti hsz-be, de hát a te bajod.
Hova lett a humorérzéked, fogalmam sincs.
Túllőttél a célon
Túl komolyan vette és félre is értette.
Bezzeg tegnap, amikor egy szép szívet tettem be, amit egy tenyér tart, na azt bezzeg nem reagálta le! Arra sajnálta az energiát! De erre a majomra nem.
Akkor újra, próba cseresznye:
Bezzeg tegnap, amikor egy szép szívet tettem be, amit egy tenyér tart, na azt bezzeg nem reagálta le! Arra sajnálta az energiát! De erre a majomra nem.
Mayra1 írta:Túllőttél a célon
Tyhúúú az biztosan kínos lehet , biztosan előfordul néha gondolom mindenki részéről
Ja igen nem a forma a lényeg , hanem az eszme , mielőtt még félreértenétek . De azért oda súgom , hogy néha a forma egészen jól tükrözi az eszmét , igen .
Ma ezt tudtam pl kitalálni magamnak , ha netán megszűnne az állásom és nem találnék helyette mást , akkor összekötném a kellemetlent a hasznossal , és bizony egy óriási varázsló tettet hajtanék végre .
Kiállnék az út szélére egy ősember öltözékben , egy hatalmas bunkóval és egy nagy velőcsonttal a nyakamba , amire az lenne írva , Mamutra gyűjtök !
Tök poén , hogy ez még senkinek sem jutott az eszébe , én ha ilyennel találkoznék , tuti , hogy adakoznék
Na és mi lesz a szívecskés tenyeremmel ott fentebb?
Bár tudom, hogy Mayrának válaszoltad, de engem nem izgatnak a kőbaltás ősemberek, akik mammutra gyűjtenek, nem valószínű, hogy adakoznék nekik. Na jó, így hogy tudom, hogy te lennél az, lehet, hogy adakoznék....
Bár tudom, hogy Mayrának válaszoltad, de engem nem izgatnak a kőbaltás ősemberek, akik mammutra gyűjtenek, nem valószínű, hogy adakoznék nekik. Na jó, így hogy tudom, hogy te lennél az, lehet, hogy adakoznék....
Két ego egy ringben, - vagy nem?
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"
- Farid ud-Din Attar
Blueeye- Hozzászólások száma : 1129
Áprilia nem szívesen reagálok neked , hiszen semmi sem változott . Ha megfigyeled , továbbra is úgy véled , hogy meghatározhatod a gondolataimat , érzéseimet Íme : " Túl komolyan vette és félre is értette. "Áprilia írta:Túl komolyan vette és félre is értette.
Nos igazság szerint ha tippelnél az nem lenne olyan nagy baj , mint állítani valamit . Ez nem helyes , hiszen fentebb már említettem valamit ami nagy nemtetszést kelthetett , azaz hogy ha az ember önmagát sem ismeri , akkor hogy gondolhatja azt , hogy a másikat igen ? Ez túlzott önbizalom és sehová sem vezet . Az ember egy rejtély és nem egy játékszer .
A szándékkal amivel a szívecskét küldted , nem tudom , hogy mit kezdhetnék . Egy gesztusra száz másik jut ami viszont óvatosságra intene , úgy hogy inkább tartanám magamat a kérésedhez és hanyagoljuk egymást , így lesz a legjobb .
A Mayra azt írja túllőttem a célon , ezzel sem igazán tudok mit kezdeni , mert mosoly nélkül küldte . Vele kapcsolatban az ember képtelen ilyesmire , mert ennek vele kölcsönösnek kellene , hogy legyen .
Amit írtam viszont nem vonnám vissza , mert bár az egót igen sértheti , de a valóságon nem sokat változtat .
Azért olvasd majd át ezeket újra akkor is, ha már lehiggadtál. Akkor talán majd felfogod a vicces oldalát is a képeknek.
A majmos képen nem az az igazi poén, hogy az egy majom, hanem az, amit mond. Es te a felette levő hsz-ben pont azt mondtad...
A majmos képen nem az az igazi poén, hogy az egy majom, hanem az, amit mond. Es te a felette levő hsz-ben pont azt mondtad...
Áprilia írta:Azért olvasd majd át ezeket újra akkor is, ha már lehiggadtál. Akkor talán majd felfogod a vicces oldalát is a képeknek.
Persze ! A kép igaz nagyon vicces , és az élet is vicces , meg mi magunk is viccesek vagyunk , de a kép mondanivalójába ha belemélyedünk , akkor tovább tudjuk azt vezetni és rájövünk tulajdonképpen mi is lehet a valódi üzenete . Lehet , hogy ez egyénenként más és más , de a Castanedai idézet az önfontosságot illetően nagyon is beletalálhatott a majom képébe .
Erről ennyit , aztán lehet morogni vagy éppen nevetni , teljesen mindegy .
Ami téged illet , továbbra is azt tanácsolnám , ne gondolj túl sokat a másikról , nehogy tévedés legyen a vége .
Kár, hogy annyit pörögsz ezen a majmon, hogy más topikba be sem nézel...pl. a Játszótérre....
Fortis, te nem csak beszélni nem akarsz velem, hanem belőled süt irányomba a gyűlölet.
Áprilia írta:Fortis, te nem csak beszélni nem akarsz velem, hanem belőled süt irányomba a gyűlölet.
Lehet , hogy majomnak majom vagyok ( ne értsd félre Don Juani értelembe véve ) de bolond azért nem vagyok , hogy apróságokért gyűlölni legyek képes . Talán még nagy dolgok miatt sem , de olyan dolgok meg nem történnek velem szerencsére .
Áprilia írta:Fortis, te nem csak beszélni nem akarsz velem, hanem belőled süt irányomba a gyűlölet.
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"
- Farid ud-Din Attar
Bocsánat fortis, nem akartam semmi rosszat azzal a képpel.
Kérlek, töröljétek a nem idevaló dolgokat.
Kérlek, töröljétek a nem idevaló dolgokat.
Nincs miért kitörölni , tanulságosnak vélem . Sőt tanító jellegűnek ha a hozzászólásokat is hozzá vesszük .
Lépcsőfokok.
Ki találtam mondani hogy az Abszúlutum után is van még valami,
párnapra rá filmnézése közben késztetésem volt. Igen érdekes
eseményben voltam benne adtam is egy nevet neki mit gyakoroltam, erre
a tényre aludtam el. Álomban három esemény ismétlődött, az amire írtam
már régebben hogy idegen ajkúakkal is tudunk úgy beszélgetni gondolat
olvasva mintha a saját nyelvezetünkön beszélgetnénk így másokkal. Ezt
sikerült megálmodnom az eseményekben.
Erős gondolkodásban teltek a napjaim ezek után, mindez csak
feltételezése az eseményeknek amiket tapasztalhatunk. Lépcsőfokoknak
neveztem el a képességeket amiket gyakorolva egyre jobban tudatosodni
tudunk, mindegyik lépcsőfok azzal tud ki terebélyesedni ahogyan
teljesebbé tesszük lépcsőfokaink eseményeit. Ami egyben átjárásban van
a többi lépcsőfokkal, mert vannak spontán-spontán történéseink
ilyenkor az esemény megtörténik, és van tudatos spontán történés
amikor mi generáljuk az eseményt ami spontán rendkívüli eseményt adja,
mert pont olyan hatást gyakorol ránk mint a spontán-spontán esemény
tud. Reggel még hét lépcsőfokot tudtam, de ki kellet egészítenem
nyolcra. Sorolom e sorolási helyek csak szemléltetőek lehet a
sorrendiség más milyen is, de így adta a lehetőség.
1. Belsőtudatosság.
2. Gondolattudatosság.
3. Abszúlutum (fény, kundalíni).
4. Láthatatlanság.
5. Dimenzió.
6. Örvény.
7. Energia.
8. Végtelen.
Ezekben a képesség lehetőségében tudunk mászkálni fel és alá,
láthatatlanság segít , és a fénytudatosság a gondolattudatosság
eseményeinek a ki terebélyesedni, példának az okaként.
Abszúlutum megérkezéshez kitalálhatjuk a magas tudatosság gyakorlatát,
számomra unalmas a mélyebb és mélyebb tudatosságba menés lehetősége,
így teremtődött meg a magasabb tudatosság lehetősége is, de mivel ez
léte jött és van a lent és magasabb, akkor kell lennie még valaminek.
Hét hónap alatt sikerült igaz a fák is segítettek benne a ki
terjesztésben-i tudatossága rá jönni és elkezdeni gyakorolni azt.
Pár éve e ki terjesztési gyakorlat segítségével gyakoroltam a fény
eseményeket, amiket most a láthatatlanság gyakorlatokra váltottam.
Késztetésben voltam hogy elkezdjem gyakorolni a fényeseményeket, mint
arra is hogy ebben ki terebélyesedjek. Senkinek nem szólnak ezek az
események, így hát elmondom mindenkinek....
Ki találtam mondani hogy az Abszúlutum után is van még valami,
párnapra rá filmnézése közben késztetésem volt. Igen érdekes
eseményben voltam benne adtam is egy nevet neki mit gyakoroltam, erre
a tényre aludtam el. Álomban három esemény ismétlődött, az amire írtam
már régebben hogy idegen ajkúakkal is tudunk úgy beszélgetni gondolat
olvasva mintha a saját nyelvezetünkön beszélgetnénk így másokkal. Ezt
sikerült megálmodnom az eseményekben.
Erős gondolkodásban teltek a napjaim ezek után, mindez csak
feltételezése az eseményeknek amiket tapasztalhatunk. Lépcsőfokoknak
neveztem el a képességeket amiket gyakorolva egyre jobban tudatosodni
tudunk, mindegyik lépcsőfok azzal tud ki terebélyesedni ahogyan
teljesebbé tesszük lépcsőfokaink eseményeit. Ami egyben átjárásban van
a többi lépcsőfokkal, mert vannak spontán-spontán történéseink
ilyenkor az esemény megtörténik, és van tudatos spontán történés
amikor mi generáljuk az eseményt ami spontán rendkívüli eseményt adja,
mert pont olyan hatást gyakorol ránk mint a spontán-spontán esemény
tud. Reggel még hét lépcsőfokot tudtam, de ki kellet egészítenem
nyolcra. Sorolom e sorolási helyek csak szemléltetőek lehet a
sorrendiség más milyen is, de így adta a lehetőség.
1. Belsőtudatosság.
2. Gondolattudatosság.
3. Abszúlutum (fény, kundalíni).
4. Láthatatlanság.
5. Dimenzió.
6. Örvény.
7. Energia.
8. Végtelen.
Ezekben a képesség lehetőségében tudunk mászkálni fel és alá,
láthatatlanság segít , és a fénytudatosság a gondolattudatosság
eseményeinek a ki terebélyesedni, példának az okaként.
Abszúlutum megérkezéshez kitalálhatjuk a magas tudatosság gyakorlatát,
számomra unalmas a mélyebb és mélyebb tudatosságba menés lehetősége,
így teremtődött meg a magasabb tudatosság lehetősége is, de mivel ez
léte jött és van a lent és magasabb, akkor kell lennie még valaminek.
Hét hónap alatt sikerült igaz a fák is segítettek benne a ki
terjesztésben-i tudatossága rá jönni és elkezdeni gyakorolni azt.
Pár éve e ki terjesztési gyakorlat segítségével gyakoroltam a fény
eseményeket, amiket most a láthatatlanság gyakorlatokra váltottam.
Késztetésben voltam hogy elkezdjem gyakorolni a fényeseményeket, mint
arra is hogy ebben ki terebélyesedjek. Senkinek nem szólnak ezek az
események, így hát elmondom mindenkinek....
ionon- Hozzászólások száma : 111
http://yearcompass.com/hu
Kinyomtatható kis füzet magyarul, ha szeretnéd vezetve összegezni az idei évet, és célokat kitűzni a következőre.
...én megcsinálom...
Kinyomtatható kis füzet magyarul, ha szeretnéd vezetve összegezni az idei évet, és célokat kitűzni a következőre.
...én megcsinálom...
efi írta:" Ha egy közösség létrejön, akkor a közösség legfontosabb feladata a karma gyógyítása, a múlt sebeinek a meggyógyítása. Az ellentétek, a mélyen hordott előítéletek oszlatása, levegőztetése, napfényre hozása. Feltárásuk és a mögöttük lévő fájdalom kibontása. Az ember kiszabadítása ebből a fájdalomból..."
Na pont az a bajom, hogy ezen a forumon pont ezek "elkendőzése" és nem feltárása folyik. Ha mégis napvilágra kerül egy ellentét valakik között, a többiek azonnal a homokba dugják a fejüket, pedig elkelne olyankor a segítség, a több nézőpont ütköztetése, persze elfogultság es személyeskedés nélkül. Mert a többiek intelligens "beavatkozása" nélkül az a kettő, akik közt az ellentét felbukkant, ha nem kellően intelligensek, könnyen színvonalon aluli személyeskedésbe torkollik a beszélgetés.
Ezt még tanulni kell mindenkinek.
Áprilia írta:efi írta:" Ha egy közösség létrejön, akkor a közösség legfontosabb feladata a karma gyógyítása, a múlt sebeinek a meggyógyítása. Az ellentétek, a mélyen hordott előítéletek oszlatása, levegőztetése, napfényre hozása. Feltárásuk és a mögöttük lévő fájdalom kibontása. Az ember kiszabadítása ebből a fájdalomból..."
Na pont az a bajom, hogy ezen a forumon pont ezek "elkendőzése" és nem feltárása folyik. Ha mégis napvilágra kerül egy ellentét valakik között, a többiek azonnal a homokba dugják a fejüket, pedig elkelne olyankor a segítség, a több nézőpont ütköztetése, persze elfogultság es személyeskedés nélkül. Mert a többiek intelligens "beavatkozása" nélkül az a kettő, akik közt az ellentét felbukkant, ha nem kellően intelligensek, könnyen színvonalon aluli személyeskedésbe torkollik a beszélgetés.
Ezt még tanulni kell mindenkinek.
- Farid ud-Din Attar
Nem értek egyet azzal, hogy két ember konfliktusába bevonódjanak a többiek is, oldalak legyenek, és csoportok közötti konfliktussá terebélyesedjen két ember konfliktusa, ami mindig egóharc. Akármilyen intelligens köntösbe van csomagolva.
Még egyszer mondom, nincs joga egyik embernek a másikat nevelni. Fejlődni önmagának kell mindenkinek, önszántából, úgy ahogy jónak látja. Vagy ha nem akar fejlődni, az is csak rá tartozik. Énrám meg a saját fejlődésem. Ehhez szükségem van a veletek történő interakciókra, de nem arra, hogy mások minősítgessenek.
Még egyszer mondom, nincs joga egyik embernek a másikat nevelni. Fejlődni önmagának kell mindenkinek, önszántából, úgy ahogy jónak látja. Vagy ha nem akar fejlődni, az is csak rá tartozik. Énrám meg a saját fejlődésem. Ehhez szükségem van a veletek történő interakciókra, de nem arra, hogy mások minősítgessenek.
Vendég- Vendég
efi írta:Nem értek egyet azzal, hogy két ember konfliktusába bevonódjanak a többiek is, oldalak legyenek, és csoportok közötti konfliktussá terebélyesedjen két ember konfliktusa, ami mindig egóharc. Akármilyen intelligens köntösbe van csomagolva.
Az ellentétek felszínre kerüléséről beszélgettünk. Az általad korábban hozott idézetről. Nem arrol, amiről itt írsz.
16 / 21 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.