Szellemi fejlődés
+12
Áprilia
Blueeye
Mayra1
zplus
fortis
Greywolf
Kilendin
Rhea Sylvia
Vega-42
nofertiti
Nilka
opos
16 posters
11 / 21 oldal
11 / 21 oldal • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21
Re: Szellemi fejlődés
Believe írta:Áprilia írta:Believe írta:
Ennek pedig az a leginkább gyakori formája , amikor az ember a másiknak azt mondja : Nem ez nem így van !
Azért ne feledjük, hogy az is gáz, amikor valaki szép szavakba csomagolva mondja ugyanezt! Sőt, szerintem ez még rosszabb, mintha valaki nyíltan és nem bújtatottan fogalmazva mondja el, hogy nem ért egyet a másikkal.
Szerintem a nem egyet értés az nem ugyan az , amikor valamire azt állítjuk , hogy amit a másik gondol az valótlanság .
Sok ember sokféle képen gondol dolgokat . Miért lenne az igazság csak nálunk , azaz annál aki a másik gondolatát úgy fogalmazza meg , hogy az nem igaz , vagy hülyeség ?
Jó! Akkor pontosítok, mert látom, hogy szokás szerintem már megint abba kapaszkodsz bele, amivel félre lehet vinni a beszélgetést. Tehát:
Azért azt ne feledjük, hogy az is gáz, ha valaki szép szavakba bújtatva mondja azt, hogy "nincs igazad! Ez nem így van!" Szerintem ez rosszabb, mintha valaki nyíltan megmondja.
Áprilia írta:Greywolf írta:
Nem lehet úgy beszélgetni, hogy elmondjuk a saját tapasztalatunkat, azután meghallgatjuk a többiek mondanivalóját, aztán mindenki elgondolkozik, hogy neki milyen új dolgokat mondott a másik "története" vagy elmélkedése/tapasztalata, majd ha vannak kérdések, azokat megbeszélve közösen tapasztalni?
Na erről szól a Salzmann fordítás, amit fentebb hoztam! Nagyon szépen megfogalmaztad!
Azt kifejtenéd bővebben, hogy a gyakorlatban a megbeszélés után hogyan működik, illetve működik-e a közös tapasztalás? Láttál már erre példát?
Persze. Semmi rendkívülit sem kell beleképzelni. Nálam ez annyit tesz, hogy nem homokba dugjuk a fejünket vagy megsértődve duzzogunk dolgokon. Nem teszünk úgy, mintha a minket ért vélt vagy valós sérelem miatt, jóvátételt várnánk vagy követelnénk. Miközben azt hisszük, hogyha nem mondjuk ki a dolgokat, attól nem áltatnánk magunkat vagy mi magunk nem azt tennénk éppen a másikkal, amit mi kérünk rajtuk számon. De, elnézést, kicsit elkanyarodtam a témától.
Szóval, mindenképpen a gondolkozás után megvizsgálni, hogy nekem személy szerint a mások története(i) mit taníthatnak és ezt megosztani a többiekkel. Hogy, milyen lépcsőfokokon keresztül, gondolatok által jutottam el az én verziómtól, mint kiindulási állapottól a végiggondolt, esetleg módosult állapotig. Ha nem változik vagy nem számottevően, az sem baj az én értelmezésemben, mert lehet később lesz hasznos. Vagy később sem, de akkor is, már az is megéri, ha csak figyelek a másikra, amolyan csapatépítési tréning szerűen. Megismerhetem a másikat jobban, az ő világát és ha elég nyitott és bátor vagyok hozzá, hogy őszintén feltárjam azt, ami bennem van és ez kölcsönös. Elsősorban megértést és új szemléletmódot is megismerhetek. Persze ehhez erre igénynek kell lennie bennem erre. Ha csak azt akarom nézni, hogy ki miben nem tökéletes, ki miben hibázik és ezt folyton az orra alá akarom dörgölni, azt is lehet. Senki sem tiltja meg, de az nem vezet sehová sem. Legalábbis nem építő jelleggel. Csak egyre nagyobb frusztráltsághoz, dühöz, elutasításhoz és keserűséghez vezet. Pont oda, ahol a mai emberi civilizáció is van, a szakadék szélén.
Senkit sem akarok befolyásolni, mindenki úgy tölti az idejét, ahogy akarja, de nekem nem kell asszisztálnom egy ön- és közromboló magatartáshoz. Így inkább azt a társaságot keresem, ahol nem én vagyok a középpont, de azért odafigyelnek rám/arra amit mondok és nem azt próbálják belém sújkolni, hogy milyen szar alak vagyok.
Rövidebben összefoglalva, annyit tesz nálam a közös tapasztalás, hogy vagyok elég bátor és felvállalom mások előtt is a tökéletlenségem, tisztában vagyok, hogy ők sem tökéletesek, ezt szem előtt is tartom, de mégis az élet dolgait legalább részben közösen megbeszéljük.
Greywolf írta:
Szóval, mindenképpen a gondolkozás után megvizsgálni, hogy nekem személy szerint a mások története(i) mit taníthatnak és ezt megosztani a többiekkel.
Ehhez történetek is kellenének, Greywolf.
Egyébként szerintem ez a forum nagyjabol úgy mukodik, amit az utolsó bekezdésben leírtál.
Áprilia írta:
Jó! Akkor pontosítok, mert látom, hogy szokás szerintem már megint abba kapaszkodsz bele, amivel félre lehet vinni a beszélgetést. Tehát:
Azért azt ne feledjük, hogy az is gáz, ha valaki szép szavakba bújtatva mondja azt, hogy "nincs igazad! Ez nem így van!" Szerintem ez rosszabb, mintha valaki nyíltan megmondja.
Jó a gondolatod értelmével egyet értek természetesen , csak magával az eljárással nem .
Áprilia írta:Greywolf írta:
Szóval, mindenképpen a gondolkozás után megvizsgálni, hogy nekem személy szerint a mások története(i) mit taníthatnak és ezt megosztani a többiekkel.
Egyébként szerintem ez a forum nagyjabol úgy mukodik, amit az utolsó bekezdésben leírtál.
Én értem Greywolfot , amit mond általánosságban írja , mert a társadalmi felépítés valóban a másik meg nem hallgatásán alapul .
Én írnék egy megközelítést , talán nem pont olyat amire Grey gondolt volna , de aminek a lényege mégis valami hasonló lenne .
- Szóval összeül a haditanács , mondjuk 12 fő . Szavazniuk kell , hogy letámadják e a szomszédos települést , vagy sem . Mindenki elmondja a maga véleményét , verzióját , hogy miért kellene megtámadni őket , vagy miért nem .
- Az egyik azt mondja , támadjunk , így nagyobb lesz a területünk
- a másik azt mondja , ne támadjunk a rokonaim is ott élnek
- a harmadik azt mondja ne támadjunk , mert ha szétzúzzuk őket , akkor kikkel fogunk kereskedni ?
- A negyedik azt mondja jó a békesség , mert sok ott a nő és legalább feleségeket adnak , míg mi férjeket .
- a következő azt mondja , támadni kell , azokat a nőket meg is erőszakolhatjuk
- és így tovább . Sok érv lehet , hogy támadjanak , e vagy sem .
A tanulság az , hogy a vélemények mind adnak egy okot , mit miért gondolnak úgy , hogy tenniük kellene . Ha azok akik mondjuk támadni akarnak elfogadják azok véleményét , akik nem akarnak és rájönnek , hogy az talán fontosabb lenne a közösség érdekében mint az amit a támadás hozna , akkor itt érvényesülne Grey mondanivalója . Ellenben a vezér főmuftinak tavaly az egyik ember a szomszéd településről csúnyán beszólt , ezért feláll és azt mondja . Rendben , a szavazás és az érdekek azt kívánják , hogy ne támadjunk , de mivel én vagyok a főmufti azt parancsolom , hogy holnap hajnalban akkor is támadni fogunk .
Ennyit a társadalmi felépítésről .
Grey gondolata nagyon szimpatikus , de valóban ritka jelenség . Azt hiszem , hogy az ilyesmi létre jöhessen hasonló szinten kell állnia mindenkinek , hogy meglegyen ez a megértés .
Itt van a mi parlamentünk . Jó példája annak hogy mennyire totálisan máshogyan működik minden , ahogyan Greywolf azt szeretné .
Áprilia írta:
Vannak, csak észre kell venni őket. A hétköznapokban történik a legtöbb "csoda". Nem arra kell várni, hogy egy angyal leszáll mellettem. Vagy megnyílik egy kapu mellettem, ami a tizenakárhányadik dimenzióba/ból vezet. Meg arra sem, hogy elkezdek varázsolgatni vagy egy gondolattal megsemmisítek illetve teremtek valamit. Elég észrevenni az élet apró csodáit, egymást. Remek dolgok/gondolatok jöhetnek ki belőle.
Believe írta:
Én értem Greywolfot , amit mond általánosságban írja , mert a társadalmi felépítés valóban a másik meg nem hallgatásán alapul .
Én írnék egy megközelítést , talán nem pont olyat amire Grey gondolt volna , de aminek a lényege mégis valami hasonló lenne .
- Szóval összeül a haditanács , mondjuk 12 fő . Szavazniuk kell , hogy letámadják e a szomszédos települést , vagy sem . Mindenki elmondja a maga véleményét , verzióját , hogy miért kellene megtámadni őket , vagy miért nem .
- Az egyik azt mondja , támadjunk , így nagyobb lesz a területünk
- a másik azt mondja , ne támadjunk a rokonaim is ott élnek
- a harmadik azt mondja ne támadjunk , mert ha szétzúzzuk őket , akkor kikkel fogunk kereskedni ?
- A negyedik azt mondja jó a békesség , mert sok ott a nő és legalább feleségeket adnak , míg mi férjeket .
- a következő azt mondja , támadni kell , azokat a nőket meg is erőszakolhatjuk
- és így tovább . Sok érv lehet , hogy támadjanak , e vagy sem .
A tanulság az , hogy a vélemények mind adnak egy okot , mit miért gondolnak úgy , hogy tenniük kellene . Ha azok akik mondjuk támadni akarnak elfogadják azok véleményét , akik nem akarnak és rájönnek , hogy az talán fontosabb lenne a közösség érdekében mint az amit a támadás hozna , akkor itt érvényesülne Grey mondanivalója . Ellenben a vezér főmuftinak tavaly az egyik ember a szomszéd településről csúnyán beszólt , ezért feláll és azt mondja . Rendben , a szavazás és az érdekek azt kívánják , hogy ne támadjunk , de mivel én vagyok a főmufti azt parancsolom , hogy holnap hajnalban akkor is támadni fogunk .
Ennyit a társadalmi felépítésről .
Grey gondolata nagyon szimpatikus , de valóban ritka jelenség . Azt hiszem , hogy az ilyesmi létre jöhessen hasonló szinten kell állnia mindenkinek , hogy meglegyen ez a megértés .
Itt van a mi parlamentünk . Jó példája annak hogy mennyire totálisan máshogyan működik minden , ahogyan Greywolf azt szeretné .
Valami ilyesmi, igen. Bár én annak is örülnék, ha ez akár nem települési szinten, hanem akár csak szűkebb körökben működne. Egy osztály, egy munkahelyi csoport vagy akár egy család.
Greywolf írta:
Elég észrevenni az élet apró csodáit, egymást.
Ez igaz. Efi is írta régebben, hogy rájött, hogy annak örül a legjobban, amikor valaki magáról ír valamit ebből a szempontból.
Áprilia írta:Believe írta:
Az álmok egyszer csak valóra válnak .
Mi mást mondhatna egy álmodó...
...bizony, hogy nem lehet kedves Grey!
id....Greywolf....Nem lehet úgy beszélgetni, hogy elmondjuk a saját tapasztalatunkat, azután meghallgatjuk a többiek mondanivalóját, aztán mindenki elgondolkozik, hogy neki milyen új dolgokat mondott a másik "története" vagy elmélkedése/tapasztalata, majd ha vannak kérdések, azokat megbeszélve közösen tapasztalni?..id. v.
-
Sok ezer éve nem vezetett sehova, amennyiben igen! - Az kérlek a háború és megint a háború!
Bizony igaz állítás; az evangélium is hordoz "erőszakot" de, nem maga az örömhír ha nem a terjesztése mint indok vagy kényszer lép fel!
Miért?
Nos kérlek a bűn már maga az erőszak, mélysége a totális pusztítás szellemi ill. fizikális síkon.
A démon vagy egyéb szellemi lény "kiűzetése" sem több, sem kevesebb tipizált erőszaknál. Hova tovább, ahány ember él a földön, annyi "erőszak-kifejeződés" gyakorlatilag!
A föld bűnre adatott!
Mondj jobbat, s készségesen "befogadom azt"!
Így a serpenyő egyik fele a "körbeforgatással", megtévesztéssel, hitetéssel van telis -tele ellentettjében pedig ott a valóság.
Ha valóság akkor, kutya kötelessége a valóságot "birtoklónak" megosztani kincsét, azaz erőszakossággal fellépni az egyén érdekében.
Igen ez a középkor keresztes hadjáratait idézi ám a terrorista fenyegetettséget vagy csak simán az élethez a létezéshez vett jogot nézzük - már eloszlanak az előítéletek, leolvadhat a hamis máz!
Ugye Izraelben volt egy nem távoli időszak amikor is naponta robbantottak fel buszokat, vendéglőket (stb) és 70 - 80 ember hullazsákban érthetett estére haza!
Következésként messze nem fogadható el a "liberális" elméletek megsokasodott válfajai, sem más humán nézet, ideológia, tömörülés, szektanizmus, izmus...
Konkrét pld-val "villonganék" - engedelmeddel, akár az Apostoli Szentek Közösségét említve, esetleg sokak személyes kontaktálását az Isteni Szférával de, lehet még szó az egyszerű és lecsupaszított "Bözsi nénikék" "vallálsos" teoriájáról is. Lehet természeti kultúrákban megbúvó igazságokat említeni...stb...stb...!
-
Azt tudomásúl kell venni, aki "érintett" lett Istentől - nem cselekedhet másként!
Az igazán hű emberek, készek életüket feláldozni az Evangélium Szentségéért!
Mondhatod őrűlteknek, fanatikusoknak őket, semmin se változtat!
A födet is túl élő tényező - az Igazság!
Egyetemes Örök Szentség!
-
Javaslom; kérjük a SztSz Személyt!
Kézzel fogható módon - Tegyen Bizonyságot Önön magáról!
-
Olvassad el ezt a "szöveget" és légy bátor és erős hinni az Agape-ban!
...!
Isten!
Akit Elek Istennek tart!
Kérlek!
Nyiss ajtót nekem, íme; zörgetek azon!
Jézus a Krisztus nevében!
Ámen. Hallelujah.
...itt kedves koma - neked kell tudni mi is az, amivel kívánkozol belépni a Szentélybe!
Mérd fel és mutasd be, amid van!
Nincs szégyenkezni valód, szégyelje magát a Sátán Ő a Bűn "Atyja"!
Ha, bűn akkor azt ha, jó cselekedeted akkor azt!
...!
id....Greywolf....Nem lehet úgy beszélgetni, hogy elmondjuk a saját tapasztalatunkat, azután meghallgatjuk a többiek mondanivalóját, aztán mindenki elgondolkozik, hogy neki milyen új dolgokat mondott a másik "története" vagy elmélkedése/tapasztalata, majd ha vannak kérdések, azokat megbeszélve közösen tapasztalni?..id. v.
-
Sok ezer éve nem vezetett sehova, amennyiben igen! - Az kérlek a háború és megint a háború!
Bizony igaz állítás; az evangélium is hordoz "erőszakot" de, nem maga az örömhír ha nem a terjesztése mint indok vagy kényszer lép fel!
Miért?
Nos kérlek a bűn már maga az erőszak, mélysége a totális pusztítás szellemi ill. fizikális síkon.
A démon vagy egyéb szellemi lény "kiűzetése" sem több, sem kevesebb tipizált erőszaknál. Hova tovább, ahány ember él a földön, annyi "erőszak-kifejeződés" gyakorlatilag!
A föld bűnre adatott!
Így a serpenyő egyik fele a "körbeforgatással", megtévesztéssel, hitetéssel van telis -tele ellentettjében pedig ott a valóság.
Ha valóság akkor, kutya kötelessége a valóságot "birtoklónak" megosztani kincsét, azaz erőszakossággal fellépni az egyén érdekében.
Igen ez a középkor keresztes hadjáratait idézi ám a terrorista fenyegetettséget vagy csak simán az élethez a létezéshez vett jogot nézzük - már eloszlanak az előítéletek, leolvadhat a hamis máz!
Ugye Izraelben volt egy nem távoli időszak amikor is naponta robbantottak fel buszokat, vendéglőket (stb) és 70 - 80 ember hullazsákban érthetett estére haza!
Következésként messze nem fogadható el a "liberális" elméletek megsokasodott válfajai, sem más humán nézet, ideológia, tömörülés, szektanizmus, izmus...
Konkrét pld-val "villonganék" - engedelmeddel, akár az Apostoli Szentek Közösségét említve, esetleg sokak személyes kontaktálását az Isteni Szférával de, lehet még szó az egyszerű és lecsupaszított "Bözsi nénikék" "vallálsos" teoriájáról is. Lehet természeti kultúrákban megbúvó igazságokat említeni...stb...stb...!
-
Azt tudomásúl kell venni, aki "érintett" lett Istentől - nem cselekedhet másként!
Egyetemes Örök Szentség!
-
-
...!
Isten!
Akit Elek Istennek tart!
Kérlek!
Ámen. Hallelujah.
...itt kedves koma - neked kell tudni mi is az, amivel kívánkozol belépni a Szentélybe!
...!
Vendég- Vendég
" Ha valóság akkor, kutya kötelessége a valóságot "birtoklónak" megosztani kincsét, azaz erőszakossággal fellépni az egyén érdekében."
Jézus egész élete cáfolat arra, amit írtál, Elek.
Jézus egész élete cáfolat arra, amit írtál, Elek.
Vendég- Vendég
Nem!
Nem gonoltad át és szokatlan, kissé, a megfogalmazásom!
-
Jézus!
Egyetlen megszállt emberen sem "könyörűlt"!
Azaz!
Egyetlen démonnal sem bánt kesztyűs kézzel!
Minden "esete" hordoz kíméletlenséget és durvaságot!
A legnagyobb ilyenje pld Lázár feltámasztása halottaiból...stb...stb...!
Igen.
Idegen ma még ilyetén állításokkal előhozakodni Jézusról! Szokatlan, furcsa...
Jézus zsörtölődött, kikelt magából, az "elbutúlt" apostolok ( tanítványok) láttán!
Nem gonoltad át és szokatlan, kissé, a megfogalmazásom!
-
Jézus!
Egyetlen megszállt emberen sem "könyörűlt"!
Azaz!
Egyetlen démonnal sem bánt kesztyűs kézzel!
Minden "esete" hordoz kíméletlenséget és durvaságot!
A legnagyobb ilyenje pld Lázár feltámasztása halottaiból...stb...stb...!
Igen.
Idegen ma még ilyetén állításokkal előhozakodni Jézusról! Szokatlan, furcsa...
Jézus zsörtölődött, kikelt magából, az "elbutúlt" apostolok ( tanítványok) láttán!
Vendég- Vendég
...hány anyuka birtokolja pld. kerekesszékes gyerekét?
Fontosnak tartja "tettét", hogy Ő!
Ápolja, azaz mártírja gyermeke sorsának...
holott Jézus a szabadító!
Itt nem érzel feszültséget?
Mert én igen!
Sőt, még pártoskodok is ha kell, a megnyomorodott gyerekért!
Így tesz az én nejem is!
Ahelyett, hogy mellém állna, s együtt kérnénk, ostromolnánk Istent, a gyógyulásunkért!
Diabeteszes ő is meg én is!
NINCS ALKU A BŰNNEL! Kérlek, NINCS!
Fontosnak tartja "tettét", hogy Ő!
Ápolja, azaz mártírja gyermeke sorsának...
holott Jézus a szabadító!
Itt nem érzel feszültséget?
Mert én igen!
Sőt, még pártoskodok is ha kell, a megnyomorodott gyerekért!
Így tesz az én nejem is!
Ahelyett, hogy mellém állna, s együtt kérnénk, ostromolnánk Istent, a gyógyulásunkért!
Diabeteszes ő is meg én is!
NINCS ALKU A BŰNNEL! Kérlek, NINCS!
Vendég- Vendég
Elek írta:...bizony, hogy nem lehet kedves Grey!
-
Miért?
A föld bűnre adatott!
-
Egyetemes Örök Szentség!
-
-
...!
Isten!
Akit Elek Istennek tart!
Kérlek!
Ámen. Hallelujah.
...!
Elolvastam, Elek. Tegyük fel, hogy Jézus nevű, az, akire olyan sokan hivatkoznak, az volt, akinek mondják. A különbség közte és mások között, ég és föld. Amíg ebben az esetben ő tudta mi az a mérték és kivel hogyan lehet, kell bánni, addig az emberek többsége önmagát sem ismeri, nemhogy másokat. Tudod, Elek, a szálka és a gerenda esete, amire most gondolni tudok. Az erőszakos hittérítés, és terjeszkedés, akár szellemi szinten is nem áll hozzám túl közel.
Hogy egy kicsit gonoszkodjak, megemlítem nektek azt a rövid mondást, amit néhány ismerősöm szokott mondani olykor-olykor.
"A kereszténység kibír még kétezer évet, múzeumban, kitömve."
Nem hiszem, hogy Istennek szüksége lenne rá, hogy bárkire is bármit rákényszerítsen. Akarta ellenére. Pontosan ezért sem hiszek a "hagyományos" teremtés elméletben.
Greywolf , te hogy gondolnád a teremtést ?
Elek azon gondolkodom , ha amiket gondolsz és remélsz és valóban úgy van , miért nem segít az rajtatok ? Mi lehet a gát ami visszatarthatja a gyógyulást , a csodát ?
Ami itt volt, azt inkább áttettem a Hit és vallásba.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 28 Márc. - 13:04-kor.
Jó gondolatok , tetszik .
Believe írta:Greywolf , te hogy gondolnád a teremtést ?
Én úgy gondolom, hogy Isten a teremtéssel senkit, egyetlen egy teremtményét sem kárhoztatta örök szenvedésre. Az, akit Sátánnak neveznek sokan, őt sem teremtette hibásnak, gőgösnek és gonosznak. Nem hiszem, hogy a szeretet maga teremt olyan lényeket, akiket aztán örök szenvedésre ítél, csak mert nem azt teszik, amit ő mond, ír elő.
Sokkal inkább elfogadható számomra az a nézet, hogy a legelső teremténye egyáltalán nem gonosz. Sokkal inkább társa a teremtésben. Azért lett ő a sötétség, hogy a fizikai világban megnyilvánulhasson a kettősség. A pokol, mint olyan hely, ahogy leírták, nem létezik. A Paradicsom viszont igen, de onnan senki sincs kizárva. Bárki, aki meghal oda jut vissza, az leélt élete emberek általi megítélésétől függetlenül. Továbbá minden teremtménye, ami él, az érez is, lélekkel rendelkezik. Nincs kivétel ez alól.
Greywolf írta:Believe írta:Greywolf , te hogy gondolnád a teremtést ?
Én úgy gondolom, hogy Isten a teremtéssel senkit, egyetlen egy teremtményét sem kárhoztatta örök szenvedésre........................................
-Azt hiszem ez egy elég pozitív teremtési világkép amit leírsz .
- Én ha válaszolnom kellene egy ilyen kérdésre , talán azt mondanám , hogy létezhet egy séma , ami alapján rendeződnek a dolgok . Tehát Isten a sémát teremtette , és annak alapján jöhetett létre a világok törvényszerűsége . Talán törvényszerűségnek nevezni durva szóhasználat lehet , a dolgok inkább maguktól rendeződnek és húzódnak oda , ahová valók . Ha a létezést magát egy hierarchiaként feltételeznénk , akkor az emberi lét egy szintje lehet a létezésnek . Hogy az ember hová lép tovább , vagy miért tartózkodik hosszabb rövidebb helyen egy adott időben , az az önmaga viszonyulási pontja lenne .
- Ezt egyszerűbben úgy kellene elképzelni , hogy egy kisdiák valószínűleg a többi kisdiákhoz húzna inkább , mint a magasabb szinten lévő mesterekhez . Ennek az az oka , hogy diákként a többi diák között , vagy azokkal együtt jobban ki tud bontakozni , mintha a magasabb szinteken lévő mesterek között kellene ugyan ezt tennie .
Tehát a létezésünk szintjei nem jutalom , vagy büntetés volna , hanem a fejlődést , a továbbjutást elősegítő közeg .
Believe írta:
Én ha válaszolnom kellene egy ilyen kérdésre , talán azt mondanám , hogy létezhet egy séma , ami alapján rendeződnek a dolgok . Tehát Isten a sémát teremtette és annak alapján jöhetett létre a világok törvényszerűsége . Talán törvényszerűségnek nevezni durva szóhasználat lehet , a dolgok inkább maguktól rendeződnek és húzódnak oda , ahová valók .
...
Tehát a létezésünk szintjei nem jutalom , vagy büntetés volna , hanem a fejlődést , a továbbjutást elősegítő közeg .
Talán Isten maga a "séma", nem? Ez hasonlatos lenne ahhoz, amit Médea írt a taóról.
Médea írta:
A tao a világ ősoka, a törvények törvénye, egy univerzális minta, amihez minden létező igazodik.
Háát nem tudom , végül is hasonló gondolatnak tűnik .
Bár ha a taot és a sémát amit én említenék összevetjük , véleményem szerint az ős ok maga Isten lenne és nem a tao . Tehát az ős ok a teremtőre vonatkozik és nem a teremtésének értelmére .
Bár ha a taot és a sémát amit én említenék összevetjük , véleményem szerint az ős ok maga Isten lenne és nem a tao . Tehát az ős ok a teremtőre vonatkozik és nem a teremtésének értelmére .
Istenhez kell igazodni. A minta az elménkben születik, amilyenre lefordítjuk az észlelt dolgokat. Ha jól emlékszem Castaneda után szabadon.
Áprilia írta:Istenhez kell igazodni. A minta az elménkben születik, amilyenre lefordítjuk az észlelt dolgokat. Ha jól emlékszem Castaneda után szabadon.
Igen azt hiszem így lehet .
A "lélek" meg kell kapja valami úton módon amiről itt szó esik; akár a "tao" - "Castaneda" vagy más által!
A lényege - eljuthasson minden teremtett lélekhez!
Megértse és magához vegye!
Igazságban, Igazságtól, Igazságért!
-
Tehát, a kedves Áprilia fedte fel előttünk rövid kérdésével a "teljességet" mert ez a teljesség az amely "séma" - törvény - szabadságában az identitásért!
Az identitás lényege pedig nem csak a megörzés DE, A GYÜMÖLCSÖZTETÉS IS!
-
Mi a gyümölcs?
Hogy felismerje és cselekedje minden ember és teremtmény egyáltalán az "Engedelmességet"!
Isten maga az Engedelmesség - HŰ ÖNÖN MAGÁHOZ, azaz nem kér dícséretet hiúságból de, kér dícséretet a Szentségnek!
Aki szent, az nem kéretteti magát ám cselekszik önként!
Örömmel!
-
Íme! Így Isten a MI ATYÁNK!
A Féltőn Szerető és Gondviselő - AGAPE!
Ámen. ...Hallelujah.
A lényege - eljuthasson minden teremtett lélekhez!
Megértse és magához vegye!
Igazságban, Igazságtól, Igazságért!
-
Tehát, a kedves Áprilia fedte fel előttünk rövid kérdésével a "teljességet" mert ez a teljesség az amely "séma" - törvény - szabadságában az identitásért!
Az identitás lényege pedig nem csak a megörzés DE, A GYÜMÖLCSÖZTETÉS IS!
-
Mi a gyümölcs?
Hogy felismerje és cselekedje minden ember és teremtmény egyáltalán az "Engedelmességet"!
Isten maga az Engedelmesség - HŰ ÖNÖN MAGÁHOZ, azaz nem kér dícséretet hiúságból de, kér dícséretet a Szentségnek!
Aki szent, az nem kéretteti magát ám cselekszik önként!
Örömmel!
-
Íme! Így Isten a MI ATYÁNK!
A Féltőn Szerető és Gondviselő - AGAPE!
Ámen. ...Hallelujah.
Vendég- Vendég
Ha feltételezzük, hogy szellem, lélek, test vagyunk, akkor az elme hol helyezkedik el?
Áprilia írta:Ha feltételezzük, hogy szellem, lélek, test vagyunk, akkor az elme hol helyezkedik el?
Szerintem az elmét a szellem tájékán kell keresni . Nem merném azt mondani , hogy azonos azzal , de valahol ott lehet a megoldás .
Áprilia írta:Ha feltételezzük, hogy szellem, lélek, test vagyunk, akkor az elme hol helyezkedik el?
A tudatról nem is beszélve...
Áprilia írta:Áprilia írta:Ha feltételezzük, hogy szellem, lélek, test vagyunk, akkor az elme hol helyezkedik el?
A tudatról nem is beszélve...
Szellem , elme , tudat .
Keressük meg mi lehet a különbség ?
Igen. De én nem tudom, azért kérdezem. Gondolom, arról az oldalról lenne esetleg érdemes megközelíteni a kérdést, hogy melyikkel fogunk fel illúziót, és melyikkel a valóságot (már amikor sikerül.) Gondolom, amit az elmén keresztül érzékelünk, az nem a valóság, illúzió. A valóságot min keresztül észleljük? (Mármint azokat a ritka pillanatokat, amikor pl. kijelentést kapunk stb.)
11 / 21 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.