Tudatkalandorok Gyűjtőpont Univerzuma .
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jézus - Biblia - Kereszténység

+11
fortis
Blueeye
Áprilia
Nilka
Greywolf
Rhea Sylvia
Mayra1
nofertiti
Méhecske
opos
Efi
15 posters

5 / 17 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

Go down

Jézus - Biblia - Kereszténység - Page 5 Empty Re: Jézus - Biblia - Kereszténység

Témanyitás  fortis Vas. 24 Nov. - 18:56

Áprilia írta:"Mert bizony mondom néktek, az, aki naponta a kétszeri étkezésnél többször eszik, az a sátán munkáját végzi a belsejében. Csak akkor egyetek, először amikor a Nap delelőre ér, másodszor pedig, amikor lenyugszik."

Na tessék, amióta az eszemet tudom, mindig csak délben és este bírtam enni. Mindenki mérges volt rám, hogy miért nem szoktatom magam a reggelihez, de egyszerűen nem ment, hiába próbáltam.
Ja a mondás szerint meg   reggelizzetek mint egy király, ebédeljetek mint egy polgár, vacsorázzatok mint egy koldus . Ez honnan eredhet vajon ? Amúgy a reggelit néha magam is kihagyom .

Hozzászólások száma : 11470

Vissza az elejére Go down

Jézus - Biblia - Kereszténység - Page 5 Empty Re: Jézus - Biblia - Kereszténység

Témanyitás  fortis Vas. 24 Nov. - 18:58

efi írta:Azt is hallottam, hogy ne együnk olyat, amit a nagyszüleink nem ismertek. Elgondolkodtató az is. Azt hiszem, én csupa olyan kaját eszek sajnos, amit a nagymamám sosem evett.
Hmm ez is jó igen . Arról nem is szólva , hogy akkoriban még nem voltak génkezelt kaják .

Témanyitás  fortis Vas. 24 Nov. - 19:08

Áprilia írta:"És ne feledkezz meg róla, hogy minden hetedik nap szent, mert az az Istennek szenteltetett. Hat napon keresztül tápláljátok testeteket a Föld Anya ajándékaival, de a hetedik napon szenteljétek testeteket Mennyei Atyátoknak. A hetedik napon ne vegyetek magatokhoz semmiféle földi eledelt, hanem csak az Isten igéivel éljetek. Legyetek egész nap a Mennyei Atya országában az Úr angyalaival. És ezen a hetedik napon az Ő angyalai hadd építsék a ti testetekben a Mennyek Országát, mint ahogyan ti dolgoztok hat napon keresztül a Föld Anya birodalmában. És a ti testetekben ne zavarja meg ezen a hetedik napon semmiféle étel az angyalok munkáját. Isten ezért hosszú életet ad néktek a Földön, hogy örök életetek lehessen a Mennyek Országában. Mert, bizony mondom néktek, ha nem ismertek betegséget a Földön, örök életetek lesz a Mennyek Országában."
Igen ebben is látok igazságot , de nem lenne annyira egyszerű hozzá szoktatni a szervezetet én legalábbis biztosan mindig csak arra gondolnék , hogy éhes vagyok .
Amúgy ezt az utolsó mondatot nem igazán értem . Ha valaki beteg lesz a földön , akkor a mennyekben nem lehet örök élete ?
Mondjuk arra tudnék gondolni esetleg , hogy ha valaki úgy élne és táplálkozna , amint kell , akkor sosem lenne beteg , de ha már megbetegszik , az azért történhetett meg , mert nem a megfelelő módon táplálkozott és élt . Ez meg bűnben élővé teszi ami kizárja a mennyekben való létjogosultságtól . Ha van reinkarnáció , akkor azt mondanám , a ciklus addig tart ez esetben , amíg bűntelenné nem válunk itt a földön , azaz sosem válunk beteggé sem .

Témanyitás  fortis Vas. 24 Nov. - 19:17

Eszembe jutott , hogy annak idején , mikor a nejem nagyapja haza jött a fogságból , hosszú ideig semmi mást nem tudott megenni , csak a szőlőt , és a szőlő helyre hozta .
Én is szívesen olvastam ezeket az írásokat , köszönjük Áprilia !

Témanyitás  Vendég Vas. 24 Nov. - 19:46

fortis írta:Én is szívesen olvastam ezeket az írásokat , köszönjük Áprilia !
Nem csak olvastad, hanem értékelted. Egyetértettél és nem értettél egyet. Az Esszénus Bibliával. Ha én idéztem volna, bosszankodtam volna ezen. Még így is majdnem. semleges 

Nem vagyok nagyon otthon a Bibliában, de amikor halat ad táplálékul Jézus, azt (is) nem szimbolikusan kell érteni? A hal a kereszténység jelképe, és lehet, hogy szellemi táplálékról van szó.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Vas. 24 Nov. - 19:58

efi írta:
Nem csak olvastad, hanem értékelted. Egyetértettél és nem értettél egyet. Az Esszénus Bibliával. Ha én idéztem volna, bosszankodtam volna ezen. Még így is majdnem. semleges 

Nem vagyok nagyon otthon a Bibliában, de amikor halat ad táplálékul Jézus, azt (is) nem szimbolikusan kell érteni? A hal a kereszténység jelképe, és lehet, hogy szellemi táplálékról van szó.
Hmm ez elgondolkodtató , de nem hiszem Efi , mert akkor az összes többinek is jelképesnek kellene lennie , a víznek a borrá változtatásától kezdve talán a  Lázár visszahívásáig .  Persze lehet nincs igazam , de én úgy vélném , hogy ezek a dolgok mind megtörténhettek .
Sőt , ez nem ide tartozna , de  sokat emlegetik , hogy a tenger ketté válása  Mózes előtt egy természeti jelenség  következménye csupán ,  lassan mégis el tudnám magam is képzelni , hogy nem pusztán csak erről lett volna szó .
Bár nincs rá különösebb okom , mégis egyre jobban hiszek a teremtésben .

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 9:21

Jézus esszénus könyvéből:

"Amikor az emberi szív szeret,
Az a szeretet
Önmagát pusztítja el, amikor nincs valaki, aki felé
Jó tettekben megnyilvánulhatna."

A hozzászólást Áprilia összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:03-kor.

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 6592

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 9:37

A Holttengeri Tekercsek
Fegyelmi Kézikönyvéből

"Elértem a belső látást,
és a Te bennem lévő szellemeden keresztül
meghallottam csodás titkaidat.
Misztikus belátásod révén
a tudásnak kútforrását
szabadítottam fel bennem,
az erőnek forrását,
ami ontja az élő vizet,
a szeretet áradatát
és a mindent átölelő bölcsességet
az örök Fény ragyogásához hasonlóan."

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 9:44

Az Igazság tanítójának esszénus könyvéből:

"- Minden bajt, amit az emberek elszenvednek, rajtuk kívül álló dolgok okozzák, mert ami bennünk van, az soha nem okozhat szenvedést.
...- Az ősök azt mondták, hogy ne kívánd felebarátod semmilyen tulajdonát.
És én most azt mondom néktek, hogy ne kívánjatok semmit, ami nincs a hatalmatokban, mert csak ami bennetek van, az tartozik hozzátok, és ami kívületek van az másra tartozik.
És ebben van a boldogság:
- Tudni, hogy mi a tiéd, és mi nem.
Ha örök életetek lesz, akkor szilárdan tartsatok ki a bennetek lévő örökkévalóság mellett...
- Nincs-e az a hatalmatokban, hogy amik megtörténtek, azokat a bölcsesség és a szeretet fényében vizsgáljátok, a szomorúság és elkeseredés helyett? - De bizony.
- Mert bármi megtörténhet, de ti azt csakis a bölcsesség és szeretet fényében ítéljétek meg, és lássatok minden dolgokat az Angyalok szemeivel."

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 25 Nov. - 9:47-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 9:46

"Mert a szerint mérlegelni a boldogságodat, hogy mi történik veled annyi, mint szolgaként élni. De a benned lakozó Angyalokhoz méltón élni azt jelenti, hogy szabad vagy."

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 9:54

Az Igazság tanítójának esszénus könyvéből:

"A világ adatott, és a világ elvétetik. De égen és földön nincs hatalom, amely elvehetné tőletek a Szent Igét, ami bennetek lakozik. Ti talán láthatjátok szüleitek meggyilkolását, és kiüldözhetnek benneteket országotokból, akkor menjetek derűs szívvel élni egy másik országba, és tekintsetek szánalommal szüleitek gyilkosára tudván, hogy tettével önmagát gyilkolja meg. Mert ti ismeritek már igazi szüleiteket, és biztonságban éltek igazi hazátokban. Mert igazi szüleitek a Mennyei Atya és a Föld Anya, és igazi hazátok a Mennyek Országa. A halál sosem választhat el benneteket igazi szüleitektől, és igazi hazátokból nincsen száműzetés. És bennetek lakozik a Szent Ige, a minden viharoknak ellenálló szikla, az a ti bástyátok, és az a ti üdvösségetek."

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  nofertiti Hétf. 25 Nov. - 10:09

efi írta:

Amely tanítást én ismerek, abban úgy szól, a hal maga Krisztus, azaz az élő ige szimbóluma, és igen szellemi táplálék.

Másik igében pedig maga a megtért - megkeresztelt ember szimbolizálja, amikor Jézus Krisztus azt mondja apostolainak, hogy
"Amikor Jézus a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András - halászok lévén - épp hálót vetnek a vízbe. Jézus ezt mondta nekik: "Gyertek, kövessetek, és emberek halászává teszlek benneteket."" (Mk 1,16-17)

nofertiti
nofertiti

Hozzászólások száma : 433

Témanyitás  fortis Hétf. 25 Nov. - 16:23

Áprilia írta:Jézus esszénus könyvéből:

"Amikor az emberi szív szeret,
Az a szeretet
Önmagát pusztítja el, amikor nincs valaki, aki felé
Jó tettekben megnyilvánulhatna."

Érdekes, hogy a szeretet pusztítani is tudna...(?)
Hát én ezt nem tudom , hogyan lehet .

Témanyitás  fortis Hétf. 25 Nov. - 16:28

Áprilia írta:"Mert a szerint mérlegelni a boldogságodat, hogy mi történik veled annyi, mint szolgaként élni. De a benned lakozó Angyalokhoz méltón élni azt jelenti, hogy szabad vagy."
Honnan fogjuk tudni , hogyan kell a bennünk élő angyalok szerint élni ?

Témanyitás  fortis Hétf. 25 Nov. - 16:46

nofertiti írta:
efi írta:

Amely tanítást én ismerek, abban úgy szól, a hal maga Krisztus, azaz az élő ige szimbóluma, és igen szellemi táplálék.

Másik igében pedig maga a megtért - megkeresztelt ember szimbolizálja, amikor Jézus Krisztus azt mondja apostolainak, hogy
"Amikor Jézus a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András - halászok lévén - épp hálót vetnek a vízbe. Jézus ezt mondta nekik: "Gyertek, kövessetek, és emberek halászává teszlek benneteket."" (Mk 1,16-1
"A racionalista magyarázók szerint Jézus egész gyermekségtörténete Midrás, vagy e részlet mítikus elem benne, jóllehet Johannes Kepler már a 17. sz. elején fölvetette, hogy a betlehemi csillag nem üstökös, hanem a Jupiter-Szaturnusz bolygók konjunkciója lehetett. E két bolygó ugyanis a Földről nézve 20 évenként találkozik, konjunkcióban áll, 258 évenként háromszor egymás után ismétlődik a konjunkció más és más csillagképben, s 794 évenként ugyanabban a csillagképben van hármas konjunkció. Kepler számításai szerint Kr. e. 7-ben ilyen hármas konjunkció volt a Halak csillagképben. Mivel a Jupitert a királyok, a Szaturnuszt a zsidók csillagának tartották, a Halak csillagkép pedig a Jupiter saját csillagháza, a bölcsek egyértelműen következtethettek arra, hogy Zsidóországban egy nagyon jelentős király született. – E föltevést a századunkban megfejtett ékírásos táblák bizonyítják. P. Schnabel pl. 1925-ben megfejtett egy babilóniai ékírásos táblát, mely évszázadokkal előre jelezte a mondott konjunkciót. A bölcsek tehát előre tudhattak e rendkívüli jelenségről és érthették mint jelet." (betlehemi csillag, bölcsek csillaga -

Wikipédia

Utána néztem , mert én úgy emlékeztem , hogy  Jézus a  halak  korszakában  született , úgy mint ahogyan mi most a vízöntőében ha jól  jól tudom . De javítsatok ki , ha tévedek !

' A HALAK víz jegy, bolygója a Neptunusz, a hagyomány szerint a Jupiter. A jegy szülötteinek az érzelmei dominálnak, kitűnő intuícióval rendelkezik, önfeláldozó, együtt érző, jóindulatú, előzékeny, feltétel nélküli szeretet és hit jellemző rá. Ők tudnak legjobban szeretni!
       Könnyen alkalmazkodik, de úgy, hogy közben nem adja fel az egyéniségét, bár meglehetősen befelé forduló alkat.

Jellemzően gazdag érzelemvilágú, álmodozó, költői, művészi vénával rendelkezik. Intenzív fantáziája megnöveli beleérző képességét, amivel képes előítéletektől mentesen ráhangolódni a rászorulók problémáira.    
       Nagyon jók a megérzései, ösztönösen tudja, kinek, hol van rá szüksége, és mindig enged is az új helyzet szülte hatásoknak.  Alapelve, hogy  a szenvedés nem mindenáron elkerülendő rossz, amitől óvakodni kell, hanem pozitív értéket is hordozhat! A másokért való áldozat pedig kifejezetten nagy erőhöz juttatja, amivel hegyeket tud megmozgatni. (A hátunk mögött hagyott HALAK-korszak szimbolikus személyisége Krisztus, aki a Halak jegy minden pozitív tulajdonságát magán hordozza.)

Ideális foglalkozás a jegy szülöttei számára: a nagyfokú empátiája és beleérző képessége miatt általában segítő, "szolgáló" foglakozást választ magának, pl. sok orvos kerül ki közülük, de a szociális területeken is jól megállja a helyét.

FŐNÖKKÉNT:  a túlzott megértését sokszor gyengeségnek vélik, de nem gyengék, inkább látszatgyengeség jellemzi őket. Kritikus helyzetben azonban tényleg kicsúszhat a lábuk alól a talaj.
BEOSZTOTTKÉNT: Minden érdekli, de csak rövid ideig, így szétszórtnak tűnhet. Alkalmazkodó, de gyakran kihagy a figyelme, és befolyásolhatóvá is válhat.
SZERELEMBEN: romantikus, könnyen csábítható és ő maga is könnyen csábít. A legtermékenyebb jegy. Ő az, aki a leginkább kész arra, hogy mások minden rezdülését magára vegye, és átélje velük az örömöt és a bánatot egyaránt.
HÁZASSÁGBAN: Házastársként inkább őt kell irányítani, mert hiányzik belőle az erély, de ezt szeretettel igyekszik pótolni.
GYEREKKÉNT: Az igazságtalan bánásmódra nagyon érzékenyen reagál. Főleg gyermekként nagyon fogékony  a külső hatásokra, így általában azok társaságához vonzódik, akik szeretetteljesen fordulnak felé!
   A szülők feladata, hogy szeretetteljes, de határozott kereteket adó közegben irányítsák Halak jegyű gyermeküket. '

http://spiritterapia.uw.hu/ASZTRO-2012-02.halak.html

A hozzászólást fortis összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 25 Nov. - 16:53-kor.

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 16:49

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:04-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Hétf. 25 Nov. - 16:55

Áprilia írta:
fortis írta:
Áprilia írta:"Mert a szerint mérlegelni a boldogságodat, hogy mi történik veled annyi, mint szolgaként élni. De a benned lakozó Angyalokhoz méltón élni azt jelenti, hogy szabad vagy."
Honnan fogjuk tudni , hogyan kell a bennünk élő angyalok szerint élni  ?
Ahogy kivettem, az esszénus iratokban az van, hogy nem Szent Szellemnek nevezi, amivel be kell töltekezni, hanem 7 egyesülés van különféle angyalokkal.
Igen , elég sokat említik az angyalokat . Épp ebből kifolyólag jutott az eszembe , hogy Jézus a beszédeiben említést tett angyalokról ? Én nem tudom , de ti biztosan emlékeztek rá ha igen .

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 17:43

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:05-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Hétf. 25 Nov. - 17:45

Áprilia írta:
fortis írta:
Áprilia írta:
fortis írta:Honnan fogjuk tudni , hogyan kell a bennünk élő angyalok szerint élni  ?
Ahogy kivettem, az esszénus iratokban az van, hogy nem Szent Szellemnek nevezi, amivel be kell töltekezni, hanem 7 egyesülés van különféle angyalokkal.
Igen , elég sokat említik az angyalokat . Épp ebből kifolyólag jutott az eszembe , hogy Jézus a beszédeiben említést tett angyalokról ?  Én nem tudom , de ti biztosan emlékeztek rá  ha igen .
Az esszénus írásokban neki tulajdonítják a hét egyesüléses imát.
Ja  igen , bocsi , elfelejtettem hozzá tenni , hogy a Bibliában tesz e említést ?

Témanyitás  Áprilia Hétf. 25 Nov. - 18:44

fortis írta:
Áprilia írta:
fortis írta:Igen , elég sokat említik az angyalokat . Épp ebből kifolyólag jutott az eszembe , hogy Jézus a beszédeiben említést tett angyalokról ?  Én nem tudom , de ti biztosan emlékeztek rá  ha igen .
Az esszénus írásokban neki tulajdonítják a hét egyesüléses imát.
Ja  igen , bocsi , elfelejtettem hozzá tenni , hogy a Bibliában tesz e említést ?
Márk Evangéliuma:8:38 Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.
Márk Evangéliuma:12:25 Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben.
Márk Evangéliuma:13:32 Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.
Lukács Evangéliuma:16:22 Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
Máté Evangéliuma:26:53 Avagy azt gondolod-é, hogy nem kérhetném most az én Atyámat, hogy adjon ide mellém többet tizenkét sereg angyalnál?
Lukács Evangéliuma:12:8 Mondom pedig néktek: Valaki vallást tesz én rólam az emberek előtt, az embernek Fia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt;
János Evangéliuma:1:52 És monda néki: Bizony, bizony mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok a megnyilt eget, és az Isten angyalait, amint felszállnak és leszállnak az ember Fiára.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Hétf. 25 Nov. - 19:01

De jó valóban örültem neki ! Köszi , hogy hoztad Áprilia !

Témanyitás  Áprilia Kedd 26 Nov. - 15:04

Itt egy apokrif, Nikodemus evangéliuma. Hát, nagy tanulmány!
Az ugyebár karizmatikus, teljes evangéliumi körökben is elfogadott, hogy Jézus a keresztfeszítése után, de még a feltámadása előtt lement az alvilágba, hogy megfossza a Sátánt a hatalmától. A hivatalos Biblia viszont nem irja le ennek részleteit. Na, ez az apokrif leírja.
Van egy másik rész (136. Oldal 4. Pontja) (amúgy maga az anyag csak 18 oldal, nem kell megijedni, bár szívesen elolvasnám a többi százvalahányat is, csak nem találom), amelyből úgy vettem ki - de jó lenne, ha valamelyikőtök elolvasná, hogy jól érzem-e -, hogy amikor a Jézust keresztre feszíttető zsidó főpapi tanács (Kajafás és társai) Jézus feltámadása után nyomoztatni kezd ez ügyben és meg is bizonyosodik Jézus feltámadásának igazáról, kihirdetik ezt a "népnek" és együtt imádkoznak, és dicsőítik az "Urat"!
Képzeljétek el, ha ezt a részt nem veszik ki a Bibliából és 2000 éve tudná mindenki, hogy az akkori, Jézust halálra ítéltető zsidó főpapi tanács is megtért Jézushoz! Egész másként alakult volna a történelem...
(A linket beteszem a Könyvajánlóba is, de inkább itt beszélgessünk róla).

http://eloige.hu/wp-content/uploads/Nikodemus_evangelium.pdf

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Kedd 26 Nov. - 15:20

Hát ez valóban megdöbbentő . De vajon miért vették ki a Bibliából ?

Témanyitás  Áprilia Vas. 1 Dec. - 17:19

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:06-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Áprilia Vas. 1 Dec. - 17:21

Mária evangéliumát olvasom, találtam benne egy érdekes mondatot a tudatról. Jézus megkülönbözteti a szellemet, a lelket és a tudatot. Pedig Mária olyan felhanggal kérdezi Jézust, mintha csak kettő lenne, a szellem és a lélek. És azt kérdezi, hogy a szellem, vagy a lélek által látjuk a látomást? Erre Jézus azt válaszolja, hogy egyikkel sem, hanem a tudattal:

"7.) Mária válaszolt, mondván, Ami rejtett előttetek, kinyilvánítom számotokra.

8.) És elkezdett beszélni hozzájuk, ezekkel a szavakkal: Én, mondta, láttam az Urat egy látomásban és azt mondtam Neki, Uram, láttalak ma egy látomásban. Ő válaszolt és azt mondta nekem,

9.) Áldott vagy, mert nem remegtél meg a látványom miatt. Mivel ahol az ész, ott van a kincs.

10.) Azt mondtam Neki, Uram, hogy van az, aki nézi hogyan látja valaki a látomást, a lélek vagy a szellem által?

11.) A Megváltó válaszolt, mondván, Nem a lélek által látja és nem is a szellem által, hanem a TUDAT az, a kettő között, amely látja a látomást és ez […]

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Vas. 1 Dec. - 18:53

Hmm Ez valóban érdekes .
Tehát ha így nézzük állunk lélekből , szellemből  és  a kettő között ott van valahol a tudat .

Témanyitás  Áprilia Vas. 1 Dec. - 20:12

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:07-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Vas. 1 Dec. - 20:37

Áprilia írta:
fortis írta:Hmm Ez valóban érdekes .
Tehát ha így nézzük állunk lélekből , szellemből  és  a kettő között  ott van valahol a tudat .
És hogy ha a "látomásokat" a szöveg szerint a tudattal érzékeljük, akkor ebben az értelemben is a tudat az a részünk, amivel érzékelünk. Vagyis a gyűjtőpont. Illetve az azt körülvevő gömb alakú fényes, izzó burok.
Ezzel nincs gondom ami a tudatot illeti . Amit jó lenne tudni , hogy a lélek és a szellem hogyan helyezkedik el , vagy kapcsolódik ebben a viszonylatban .

Témanyitás  Vendég Vas. 1 Dec. - 22:45

Már régóta tervezem, hogy leírom, mit mond az antropozófia arról, hogy miből is áll az ember. Hozzá is fogtam, hogy emiatt újból áttanulmányozom az egészet, de aztán félbe maradt.
Úgyhogy most sebtiben a következőket tudom mondani:

Az ember három "részből" áll:
Test  (ennek csak egyik része az anyagi test)

Lélek - A lelkünkhöz tartozik mindaz, ami a mostani személyiségünket jelenti. Az érzéseink, az érzeteink (amik az érzékszervi érzékelések nyomai bennünk), az emlékeink és a gondolataink is.

Ha meghalunk, akkor a test és a lélek  nagy része szétoszlik, kiki az ő anyagának megfelelő világban. A leélt  élet legfontosabb tapasztalatai, tanulsága, esszenciája azonban megmarad, és ezek segítségével építi fel az emberi szellem a következő inkarnációját.

Szellem
A szellemünkkel kapcsolódunk az isteni világhoz. A szellem az, aki az inkarnációkat átéli.  Ez a részünk nem lakik bennünk, mert eddig az emberi test és lélek alkalmatlan volt (fejletlen, durva) a szellem hordozására. De minden emberben van egy szellemcsíra. Ma már ott tartunk, hogy aki ma a Földre születik, mindenkinek az a feladata, hogy ebből a szellemcsírából megszülje magában, vagyis a  testében életre keltse ebből a szellemcsírából a szellemet. Ez a szellem, az igazi énünk, az, aki azután az egó helyett irányítani fog bennünket. Ezt nevezzük felébredésnek. Ha ez a világra hozás, felébredés sikerül, akkor - Krisztus áldozatának köszönhetően -  ezzel a szellemi részünkkel tudunk belelátni az isteni világokba, és onnan inspirációkat kapni, és ezeknek megfelelően cselekedni a világban, amiben élünk.
Felébredni pedig az életben elénk kerülő konfliktusaink fájdalmas tapasztalatai segítségével lehet. De sokaknak nem sikerül.

Ja, és még annyi, hogy 869-ben, a 8. konstantinápolyi zsinaton tették dogmává  hogy az ember duális lény, azaz nincs önálló szellemi része, csak testi és lelki része.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Áprilia Hétf. 2 Dec. - 6:52

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 24 Feb. - 9:08-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

5 / 17 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.