Szellemi fejlődés
+12
Áprilia
Blueeye
Mayra1
zplus
fortis
Greywolf
Kilendin
Rhea Sylvia
Vega-42
nofertiti
Nilka
opos
16 posters
8 / 21 oldal
8 / 21 oldal • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 21
Re: Szellemi fejlődés
Nah, ennyi pénzért már ne hagyd ott, inkább röhögj egyet a markodba de hallgasd végigGreywolf írta:Teljes mértékben egyetértek veled Kilendin. Ezért is írtam, hogy nem vagyok az a személyiség, akinek meg lehet mondani, hogy mikor, mit és hogyan gondoljon, csináljon. Úgy tudom, hogy amiket itt meg lehet tudni, azok lehetőségek. Az eleve mindenben megírt jövőben nem hiszek. Ha, mégis ilyesmi irányba próbálna kanyarodni az egész, felkelnék és kisétálnék.Kilendin írta:Hát Gyerekek Én egy műveletlen paraszt vagyok, azt hittem főzőcske lesz vagy fogyókúra...pálmalevél...
De a google a barátom
Utána olvastam.
Én megmondom az őszintét, nem vagyok Ali Baba, de ha az lennék sem biztos, hogy akarnám tudni a jövőmet.....
Próbáltak már hatalommal, egészséggel, gazdagsággal manipulálni, valódi hatalommal. Ha, arra képes voltam nemet mondani, akkor pár embernek szintén nem fog nehezemre esni ugyanezt tenni.
Nincs tapasztalatom, de úgy képzelem el, hogy a "felolvasó" olvas, a figyelmem teljesen ott van és bólogatok, meghökkenek, mert megértek valamit, többször álmélkodom, majd bizonyos alternatívák következnek, amiket már sejtek (ha nem tudom), hiszen a döntéseimet ismerem, azok lehetséges következményeit meg végig játszottam már a döntéshozatalkor.Greywolf írta:Kilendin írta:Hát Gyerekek Én egy műveletlen paraszt vagyok, azt hittem főzőcske lesz vagy fogyókúra...pálmalevél...
De a google a barátom
Utána olvastam.
Én megmondom az őszintét, nem vagyok Ali Baba, de ha az lennék sem biztos, hogy akarnám tudni a jövőmet.
Csak gondolj bele.
Pl. azt jósolják, hogy pár év múlva Ne Adj Isten, de meghalsz. Következménye: lehangolt leszel, elintézel mindent és felkészülsz, hogy eltávozol. De ha ezeket a lépéseket nem is teszed meg, de ott fog motoszkálni a fejedben a dolog.
Aztán ha olyat hallasz, hogy pár év múlva milliárdos leszel, akkor sem fogsz már úgy hozzá állni a dolgokhoz és olyan lehetőségeket szalasztasz el amit a jóslat előtt két kézzel ragadnál meg.
Van aki szerint a tudatlanság áldás Én ezen a téren ezt teljesen elhiszem.
Vannak dolgok amiket előre tudom, hogy biztosan meg fog történni, van amit megálmodok és van amit egyszerűen tudok. Sokszor gondolok arra, hogy bár ne tudnám. És nem lehet tenni ellene, mert ha megpróbálod lehet a jóslat maga az események indítója...
A jövő változtatása faramuci dolog, hinni kell, hogy legalább a saját életedet Te irányítod.
Szerintem legalábbis.
Teljes mértékben egyetértek veled Kilendin. Ezért is írtam, hogy nem vagyok az a személyiség, akinek meg lehet mondani, hogy mikor, mit és hogyan gondoljon, csináljon. Úgy tudom, hogy amiket itt meg lehet tudni, azok lehetőségek. Az eleve mindenben megírt jövőben nem hiszek. Ha, mégis ilyesmi irányba próbálna kanyarodni az egész, felkelnék és kisétálnék.
Próbáltak már hatalommal, egészséggel, gazdagsággal manipulálni, valódi hatalommal. Ha, arra képes voltam nemet mondani, akkor pár embernek szintén nem fog nehezemre esni ugyanezt tenni.
Nyilván ez egy naív elképzelés lesz abban a pillanatban, amikor kiderül mit is tapasztaltál.
Greywolf írta: megerősítésre nincs szükségem, sem az élethez, sem az életvitelemhez. Kérdéseim természetesen vannak, de nem az a fajta vagyok, akinek meg lehetne mondani, hogy miről, mikor, mit gondoljon. Attól sem esnék kétségbe, ha egyáltalán nem találnám meg a válaszaimat ebben az életben. E nélkül is le tudnám élni lelki nyugalomban az életem. Kíváncsinak kíváncsi vagyok, de nem érzem úgy, hogy nekem ezektől az iratoktól kellenek a válaszok.
Vendég- Vendég
Blueeye írta:
...olvastam a Bhagavad Gítában...
A Bhagavad Gítát be tudná valaki linkelni a Könyvtárba?
Utóirat: köszi fortis, látom, betetted.
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 19 Szept. - 11:14-kor.
Áprilia- Hozzászólások száma : 6588
Tudnék hinni a sorsszerűségben , de a szabad akaratban is .
Nos ennek fényében nem hiszek egy olyan jövőben ami előre meg volna írva , mint pl a halálunk időpontja . Rengeteg alternatív lehetőség lép fel életünk során és mind mind más kimenetel felé vezet bennünket . A sorsunkat mondjuk nem kerülhetjük el , de a szabad akaratunk befolyással lehet a hogyanokra , a miértekre és a mikorra . Tehát úgy vélném a jövő képlékeny , egy előre vetített jóslat pusztán egy alternatívát vetíthet elénk . Ha hinni tudunk egy ilyen alternatívában , akkor az abba vetett hitünk által tereljük sorsunkat végzetünk felé .
Nos ennek fényében nem hiszek egy olyan jövőben ami előre meg volna írva , mint pl a halálunk időpontja . Rengeteg alternatív lehetőség lép fel életünk során és mind mind más kimenetel felé vezet bennünket . A sorsunkat mondjuk nem kerülhetjük el , de a szabad akaratunk befolyással lehet a hogyanokra , a miértekre és a mikorra . Tehát úgy vélném a jövő képlékeny , egy előre vetített jóslat pusztán egy alternatívát vetíthet elénk . Ha hinni tudunk egy ilyen alternatívában , akkor az abba vetett hitünk által tereljük sorsunkat végzetünk felé .
Szívesen ! - remélhetően erre gondoltál .Áprilia írta:Blueeye írta:
...olvastam a Bhagavad Gítában...
A Bhagavad Gítát be tudná valaki linkelni a Könyvtárba?
Utóirat: köszi fortis, látom, betetted.
"El kell jutnunk egyfajta megértéshez a külső dolgokat illetően, ami azt jelenti, hogy nem személyes szimpátia, vagy ellenszenv alapján kell őket megítélnünk, hanem aszerint, hogy segíthetik-e a fejlődést.
...
Az összes ezoterikus eredetű tanítás alapvetően megegyezik. Ahhoz, hogy egy tanítás igaz legyen, egynek kell lennie a sok közül. Ha egyedülálló, akkor az azt jelenti, hogy kitaláció."
(Ismeretlen szerző )
...
Az összes ezoterikus eredetű tanítás alapvetően megegyezik. Ahhoz, hogy egy tanítás igaz legyen, egynek kell lennie a sok közül. Ha egyedülálló, akkor az azt jelenti, hogy kitaláció."
(Ismeretlen szerző )
Madách szerint..."Amit ma tanulsz, érzesz, tapasztalsz évmilliókra a tulajdonod marad."
A Tan köpenyét elbeszélései képezik. A tudatlanok csak az öltözéket nézik, vagyis a Tan elbeszéléseit, többről nem tudnak. A tanultak azonban nem csak a köpenyt nézik, hanem azt is, amit az takar.
A Tan köpenyét elbeszélései képezik. A tudatlanok csak az öltözéket nézik, vagyis a Tan elbeszéléseit, többről nem tudnak. A tanultak azonban nem csak a köpenyt nézik, hanem azt is, amit az takar.
(Zohar III. 152, Franck, 119.
"Tanulás nélkül nincs tudással rendelkező ember." (Castaneda: don juan tanításai)
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 21 Szept. - 9:21-kor.
Ismeretlen szerző kapaszkodót keres ahhoz, hogy az igaz tanítást megkülönböztethesse a hamistól, de rossz úton jár.
Fekszik előttünk jónéhány állat. Hogy melyik élő, azt nem annak alapján lehet megállapítani, hogy mennyire hasonlít a többire. A benne lüktető életet kellene tudni észrevenni.
Fekszik előttünk jónéhány állat. Hogy melyik élő, azt nem annak alapján lehet megállapítani, hogy mennyire hasonlít a többire. A benne lüktető életet kellene tudni észrevenni.
Vendég- Vendég
Áprilia írta:"El kell jutnunk egyfajta megértéshez a külső dolgokat illetően, ami azt jelenti, hogy nem személyes szimpátia, vagy ellenszenv alapján kell őket megítélnünk, hanem aszerint, hogy segíthetik-e a fejlődést.
...
(Ismeretlen szerző )
Egy szint után, ami nem is olyan magas szint, a dolgokról lévő benyomások bennünk pontosan elárulják, hogy az adott dolog/eszme/bármi egyéb segítik-e a fejlődésünket vagy éppen nem.
Tapasztalat, cselekvés = tanulásÁprilia írta:"Tanulás nélkül nincs tudással rendelkező ember." (Castaneda: don juan tanításai)
Az egér is tapasztal és cselekszik, mégis alig hiszem, hogy valaha is meg tudná haladni az egérséget. De bármelyik embert is mondhatnám, pl. a törzsvendéget a sarki kocsmából. Tapasztal és cselekszik. Nem vagyok biztos benne, hogy nagy léptekkel halad előre.
Vendég- Vendég
...van olyan hogy tapasztal, cselekszik, és nem tanul belőle...
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"
- Farid ud-Din Attar
Blueeye- Hozzászólások száma : 1129
Azt hiszem a Dianetika könyvében olvashattam , hogy még a halak is képesek tanulni egy egy adott veszély helyzetből . Bár ez a tudás nem elméleti , hanem valami egyéb reflex szerű meghatározássá vált reakció ha jól emlékszem .
fortis írta:Azt hiszem a Dianetika könyvében olvashattam , hogy még a halak is képesek tanulni egy egy adott veszély helyzetből . Bár ez a tudás nem elméleti , hanem valami egyéb reflex szerű meghatározássá vált reakció ha jól emlékszem .
Egy hal néha talán hamarabb tanul, mint egy ember.
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"
- Farid ud-Din Attar
Jó, de mi nem olyan tanulásról beszélünk, ami ahhoz kell, hogy az anyagi világban sikeresebbek legyünk. Amit a hal tanul, az nem haladja meg azoknak a dolgoknak a körét, ami a mulandó életben való evickéléshez jól jön.
Vendég- Vendég
Honnan tudjátok, hogy az állatok nem tanulnak, fejlődnek lélekben? Csak, mert nem látjátok? A gravitációt vagy a szelet látjátok? Az vírusokat vagy elemi részecskéket? A mamutfenyőt csírából hatalmas fává nőni látjátok?
Az emberek sem tanulnak semmi lelkit/erkölcsöt, amíg valakik nem jönnek, hogy eltapossák őket. Tisztelet ismét a kevés kivételnek.
Az emberek sem tanulnak semmi lelkit/erkölcsöt, amíg valakik nem jönnek, hogy eltapossák őket. Tisztelet ismét a kevés kivételnek.
efi írta:Jó, de mi nem olyan tanulásról beszélünk, ami ahhoz kell, hogy az anyagi világban sikeresebbek legyünk. Amit a hal tanul, az nem haladja meg azoknak a dolgoknak a körét, ami a mulandó életben való evickéléshez jól jön.
Értem én.
- Farid ud-Din Attar
Greywolf írta:
- Farid ud-Din Attar
Tudás = jó ?
-
Mindenképpen.
Mért van a tudásnak tehát az a visszatetsző és a rosszat sejtető oldala még is?
-
Mert "elszakította" "magát"!
-
Leválasztotta magát.
-
Következésként a tudásnak is megvan az a sajátságossága, hogy nem vehet magához bármit.
-
A tudás akkor egyenlőséget képez egyféle engedelmességgel is?
Igen.
-
A sok idevágó példa közül kiemelném a - klónozást....
Ez az előreszaladt tudásbázis milyen céllal bír? Mit fog szolgálni? - Tényleg az emberiség javát?
Vagy?
A részecske gyorsító?
Amely szintén az isteni rész megismerését vette górcső alá...
-
Aki engedelmes akár csak saját magával szemben is- mindent tud!
-
Mindenképpen.
Mért van a tudásnak tehát az a visszatetsző és a rosszat sejtető oldala még is?
-
Mert "elszakította" "magát"!
-
Leválasztotta magát.
-
Következésként a tudásnak is megvan az a sajátságossága, hogy nem vehet magához bármit.
-
A tudás akkor egyenlőséget képez egyféle engedelmességgel is?
Igen.
-
A sok idevágó példa közül kiemelném a - klónozást....
Ez az előreszaladt tudásbázis milyen céllal bír? Mit fog szolgálni? - Tényleg az emberiség javát?
Vagy?
A részecske gyorsító?
Amely szintén az isteni rész megismerését vette górcső alá...
-
Aki engedelmes akár csak saját magával szemben is- mindent tud!
Vendég- Vendég
Igen én is úgy tudom , hogy az állati sorból is van tovább lépés .Greywolf írta:Honnan tudjátok, hogy az állatok nem tanulnak, fejlődnek lélekben? Csak, mert nem látjátok? A gravitációt vagy a szelet látjátok? Az vírusokat vagy elemi részecskéket? A mamutfenyőt csírából hatalmas fává nőni látjátok?
fortis írta:Igen én is úgy tudom , hogy az állati sorból is van tovább lépés .
Szerintem nincs. Félre értesz.
Én úgy gondolom, hogy mindenki az marad, aminek teremtve lett, lélek szinten is vannak eltérések. De, nem úgy, hogy az egyik felsőbb rendű a másiknál vagy többre hivatott.
Greywolf írta:fortis írta:Igen én is úgy tudom , hogy az állati sorból is van tovább lépés .
Én úgy gondolom, hogy mindenki az marad, aminek teremtve lett, lélek szinten is vannak eltérések. De, nem úgy, hogy az egyik felsőbb rendű a másiknál vagy többre hivatott.
Az utolsó mondatod főleg helytálló.
- Farid ud-Din Attar
Egyetlen pont létezik az univerzumban ami pont és bizonyosan, hogy biztos is!
Ez!
Az!
ENGEDELMESSÉG!
-
Talán már nem túl soká meg is értitek ennek lényegét.
Íme ez az állatos kérdés is erről szól.
Jézusról.
Jézus az engedelmesség megcselekvésének nagykövete, itt járt a földön...Ő VOLT A "BÁRÁNY"!
-
A bárány az a szimbólikus és lábon járó engedelmesség amely kiszélesítette eme dimenziót a föld biológiai szintjén, az apró organizmustól egészen az emberig.
Az ószövben le van jegyezve mely "törvényszegések esetén" pusztítható el egy állat - az ember által, aki szintén az ószöv törvénye által - valahol engedelmességgel tartozna Istennek.
Ki engedelmeskedik tehát és kinek és mennyire?
Az állat mindenkor engedelmesebb, hiszen kevésbé "megróható" mint az Istenarculatú ember!
-
Valahol tanítani kéne már ezt is - a sok tanodavezetőnek, egy szebb és élhetőbb világért.....
tanúlni - az állatoktól...........
Ez!
Az!
ENGEDELMESSÉG!
-
Talán már nem túl soká meg is értitek ennek lényegét.
Íme ez az állatos kérdés is erről szól.
Jézusról.
Jézus az engedelmesség megcselekvésének nagykövete, itt járt a földön...Ő VOLT A "BÁRÁNY"!
-
A bárány az a szimbólikus és lábon járó engedelmesség amely kiszélesítette eme dimenziót a föld biológiai szintjén, az apró organizmustól egészen az emberig.
Az ószövben le van jegyezve mely "törvényszegések esetén" pusztítható el egy állat - az ember által, aki szintén az ószöv törvénye által - valahol engedelmességgel tartozna Istennek.
Ki engedelmeskedik tehát és kinek és mennyire?
Az állat mindenkor engedelmesebb, hiszen kevésbé "megróható" mint az Istenarculatú ember!
-
Valahol tanítani kéne már ezt is - a sok tanodavezetőnek, egy szebb és élhetőbb világért.....
tanúlni - az állatoktól...........
Vendég- Vendég
Értelek Grey . Én ezt egy könyvben olvastam valahol , azt hiszem ahol a tündérekről és elementálokról írtak .Greywolf írta:fortis írta:Igen én is úgy tudom , hogy az állati sorból is van tovább lépés .
Greywolf írta:fortis írta:Igen én is úgy tudom , hogy az állati sorból is van tovább lépés .
a változatosság gyönyörködtett.
egyébként ezt sohasem értettem.
mi a búbánatért akar az ember mindenhol és mindenben priorizálni, sorrendet felállítani, hierarchiát kialakítani... miért nem tudjuk elfogadni a dolgokat, lényeket, lelkeket olyannak, amilyenek?
valamennyien rendmániásak, skatulyagyártók vagyunk.
...és ebbe beletartozom magam is.
hm... egyébként Kilendin a megmondhatója - a mi kutyusaink, cicusaink nagyságrenddel okosabbak, bölcsebbek a legtöbb embernél.
pl. elég bölcsek ahhoz, hogy hallgassanak.
efi - igazat szóltál...,
vicces a Nilka gondolata, nekem tetszik...a néma macskája főleg.
Bezzeg ha a kanárival a szájában hallgat?
-
Minden gyönyörködésre adatott és Istenbölcsesség megláttatására.
-
Mi a bölcsesség eme madárka halálában?
Nos, MAGA A MŰ ami MAGA ISTEN!
-
Az elszakadás és az engedelmesség tusája, az érintésé és a nem érintésé!
-
Mikor egyszer Nilka a tálentumával "zsoltárokat" fog írni a neten...- kérem....és mindőnk élni fog karizmájával - szabadon....
-
Isten hatalmasan bölcs Isten!
vicces a Nilka gondolata, nekem tetszik...a néma macskája főleg.
Bezzeg ha a kanárival a szájában hallgat?
-
Minden gyönyörködésre adatott és Istenbölcsesség megláttatására.
-
Mi a bölcsesség eme madárka halálában?
Nos, MAGA A MŰ ami MAGA ISTEN!
-
Az elszakadás és az engedelmesség tusája, az érintésé és a nem érintésé!
-
Mikor egyszer Nilka a tálentumával "zsoltárokat" fog írni a neten...- kérem....és mindőnk élni fog karizmájával - szabadon....
-
Isten hatalmasan bölcs Isten!
Vendég- Vendég
Hierarchia létezik. De, nem a "fajok" között. Egy fajon belül természetes, sőt szükséges. De, nem úgy, hogy egy elefánt felsőbb rendűbb vagy többre hivatott, mint egy hal. Ahogyan az ember sem a többi élőlénynél.
8 / 21 oldal • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 21
8 / 21 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.