Tudatkalandorok Gyűjtőpont Univerzuma .
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Álommal kapcsolatos tapasztalatok

+6
zplus
Nilka
Blueeye
nofertiti
Méhecske
Mayra1
10 posters

7 / 19 oldal Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 19  Next

Go down

Álommal kapcsolatos tapasztalatok - Page 7 Empty Re: Álommal kapcsolatos tapasztalatok

Témanyitás  Vendég Csüt. 20 Feb. - 19:57

Csuda érdekes álom, csak úgy hemzseg a szimbólumoktól.

Vendég
Vendég

Vissza az elejére Go down

Álommal kapcsolatos tapasztalatok - Page 7 Empty Re: Álommal kapcsolatos tapasztalatok

Témanyitás  fortis Pént. 21 Feb. - 7:15

Etoile-sama írta:Egy házban vagyok egy népes társasággal. Van egy szabály, hogy nem szabad semmit sem elmozdítani a helyéről, mert különben beindul egy "védelmi rendszer" és kiszabadulnak a ház bal szárnyában foglyul ejtett "szellemek". Kíváncsi leszek rájuk. Otthagyom a többieket és óvatosan bekukkantok a szomszéd helyiségbe. Egy fekete, amorf alakzat lebeg egy üvegfalú ketrecben. Engem bámul. Nincs benne érzelem, csak várakozás. Elbizonytalanodok. Egy ragadozó - gondolom. Félelmem végül legyőz, az egyik nő az ujjára húz egy gyűrűt, ezáltal megszegi a szabályt és a lények kiszabadulnak. Már csak a menekülés létezik. Valahogy kijutok a házból, de kis lelkifurdalásom van a többiek miatt, így próbálok segítséget találni.
A szomszédba megyek. A szomszéd fiú még azelőtt észrevesz, hogy szólhatnék, itt vagyok, ez először meglep, de aztán eszembe jut, hogy nem kell feltétlenül kimondani mit szeretnék, elég ha rágondolok. Homályos sejtéseim vannak róla, hogy álmodom, de nem válik bizonyossággá. Odajön a fiú anyja is, nem tetszik neki a jelenlétem. Mindketten csak sajnálkoznak, hiába mondom, hogy hívni kéne a rendőröket vagy valakit. Végül otthagyom őket. A ház még mindig fenyegető. Mi van ha az egyik szörny utánam jön? A gondolatom valósággá válik és egy fehér kutya képében üldözőbe vesz. Felmászok egy fára, a kutya folyamatosan ugat és felfelé ugrál. Egyszerre találom félelmetesnek és rendkívül humorosnak a helyzetet. Tudom, hogy a félelmem vonzza, és hogy nem több egy energiaalakzatnál, melyet magam teremtettem, de annyira beleélem magam a furcsa helyzetbe, hogy végül felébredek.

Ami nekem feltűnt :
Védelmi rendszer - bal szárny
Bal szárny - szellemek
Szellemek - foglyok
Fekete amorf alak - ragadozó
Félelem és menekülés
Szomszédok hozzáállása , avagy edd meg amit főztél
A félelmed megtestesül egy üldöző kutya képében
Hiába ismered a helyzetet , nem tudsz ellene tenni .

Egy elég érdekes gondolatom támadt ebből a történésből .
A bal szárny , azaz a bal oldal , egyértelmű , hogy foglyok , mert ez a szellem a palackban amit jól ledugaszolhattál . A védelmi rendszer viszont nem ezek a szellemek , hanem pont ellenkezőleg , tőlük akarod védeni magad . Bár kíváncsi vagy rájuk és érdeklődő vagy a szellem témával kapcsolatosan . Mindenesetre ott a félelem , ami természetesen megtestesül . A szakirodalom Topdog-nak hívja hmm  öröm nem is csodálkozom , hogy pont egy kutya képében jelenik meg előtted . Bár tisztába lettél a körülményekhez , túl kevés az energiád , hogy fordíts a helyzeten , talán ebből következett az , hogy felébredtél .
A szomszédok hozzáállása azt jelképezhetné , hogy egyedül ténykedsz , a szellemi út egy magányos út , bár mi történik veled csak magadra számíthatsz .

Hozzászólások száma : 11468

Témanyitás  Áprilia Pént. 21 Feb. - 11:29

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 13:42-kor.

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 6588

Témanyitás  fortis Pént. 21 Feb. - 13:22

Áprilia írta:
fortis írta:
... túl kevés az energiád , hogy fordíts a helyzeten...

Mivel - ha jól vettem ki -, nem igazán volt tudatos álom:

Etoile-sama írta:Homályos sejtéseim vannak róla, hogy álmodom, de nem válik bizonyossággá.

Nekem van egy olyan érzésem , hogy a tudatos álmok létrejöttéhez is szükségeltetik némi energia . Tehát minél nagyobb valakinek az álmodási energiája , annál nagyobb az esélye , hogy átfordulhasson tudatos álmodásba . De ez csak magán vélemény .

Témanyitás  Vendég Hétf. 24 Feb. - 12:21

Minden nagyon gyorsan történt. Hirtelen, átmenet nélkül tudatossá váltam. Tőlem jobbra egy nő állt. Barnás/szőkés haja volt. Azt gondoltam Áprilia az, de persze mivel nem ismerem, nem lehettem benne biztos. Egy templom előtt álltunk. Nagy, ódon kapuja volt. Sürgető érzés belülről, tudom, nincs sok időm és cselekednem kell. A nő mintha nem lenne teljesen tisztában vele, hogy hol van. Valami azt súgja, hogy meg kell fognom a karját a könyökénél és behúznom őt az álmomba, akkor talán felébred, azaz kitisztul a tudata. Érte nyúlok, de mintha elhúzódna vagy az én energiám csappanna meg, hirtelen eltávolodunk, egy erő elszakít minket, aztán...Nem tudom, nem emlékszem.  Crying or Very sad

Vendég
Vendég

Témanyitás  Áprilia Hétf. 24 Feb. - 12:25

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 13:43-kor.

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Hétf. 24 Feb. - 12:30

Etoile-sama írta:Minden nagyon gyorsan történt. Hirtelen, átmenet nélkül tudatossá váltam. Tőlem jobbra egy nő állt. Barnás/szőkés haja volt. Azt gondoltam Áprilia az, de persze mivel nem ismerem, nem lehettem benne biztos. Egy templom előtt álltunk. Nagy, ódon kapuja volt. Sürgető érzés belülről, tudom, nincs sok időm és cselekednem kell. A nő mintha nem lenne teljesen tisztában vele, hogy hol van. Valami azt súgja, hogy meg kell fognom a karját a könyökénél és behúznom őt az álmomba, akkor talán felébred, azaz kitisztul a tudata. Érte nyúlok, de mintha elhúzódna vagy az én energiám csappanna meg, hirtelen eltávolodunk, egy erő elszakít minket, aztán...Nem tudom, nem emlékszem.  Crying or Very sad

De kár , hogy nem sikerült  ! Biztosan nagy tapasztalat lett volna mindkettőtök számára .

Egyszer volt egy olyan álmom , ami egy valós helyszínen játszódott és volt ott egy tőlem idősebb hölgy , akihez oda mentem és megkérdeztem tőle , hogy tudja e , hogy ez itt egy álom ? A nő azt felelte akkor , hogy igen , tudja .  Az is eléggé meglepő volt , de akkor mégsem csodálkoztam el olyan nagyon rajta .
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Hétf. 24 Feb. - 12:40

Áprilia írta:Köszönöm Etoile, amit értem tettél tegnap (olvastam mindent.)
Vigyázz magadra!

Utálom, ha azokat bántják igazságtalanul, akiket kedvelek.  öröm 
Különben az álmomat is az szülhette, hogy elalvás előtt felzaklatott az eset, valahogy segíteni szerettem volna neked.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Áprilia Hétf. 24 Feb. - 17:59

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 13:43-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Hétf. 17 Márc. - 17:33

Egy nagyon szép természeti környezetben barangoltam. Volt a közelben egy köddel lepett erdő és egy tó. Valahol a tó közepénél egy különös formájú szikla meredt az égre. Csónakkal közelítettem meg. Repedések szabdalták. Egy nagyobb rész le akart esni, de mivel alatta voltam és a figyelmemet ráösszpontosítottam, nem tudott, helyette csak "mozgolódott" , "mocorgott" a helyén. Ez a mozgás csengőkhöz vagy harangzúgáshoz hasonló hangot adott ki. Elbűvölőnek találtam. A repedésekből sárga fény tört elő. Játékos hangulat fogott el, nevetnem kellett. Hirtelen megértem, hogy álmodom, komolyabbá válok és érzem, valami fontos dolgot éltem át. Meg akarom fejteni, de...az álom véget ér, felébredek, és az éjszaka sötétjében továbbra is csak azt ismételgetem, hogy a szikla, a szikla...

Vendég
Vendég

Témanyitás  Vendég Kedd 1 Ápr. - 10:10

Különös dolog az érzékelés álomban. Általában csak a látásnak van szerepe, hiszen a mindennapi életünk folyamán is ez a legfontosabb érzékszervünk. A látvány a minden. Ritkán azonban a többi képességünk is megmutatja magát. A minap valami nagyon finom csokit ettem álmomban. Az ízérzékelésem semmiben sem különbözött a valóstól, sőt, intenzívebb volt. Múlt éjjel kaktuszokat ültettem. A tüskék szúrása valódi fájdalmat okozott. Fentebbi élményemben pedig a hallásom lépett működésbe. Talán érdemes lenne kísérleteket folytatni az illatokkal is.
Eszembe jutott, mennyivel teljesebbé tehetnénk éjszakai kalandozásainkat, ha jobban odafigyelnénk éber állapotunkban a másodlagos ingerekre.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Nilka Szomb. 5 Ápr. - 21:05

ó, az álombeli illatok!
milyen ritkán érzek olyanokat a valóságban!

de ez is olyasmi lehet, mint az álomban elfogyasztott süti, ami álomban nagyságrendekkel finomabb volt, mint egy fél nap sütögetés után elkészített igazi...
 szájhúzós 

Hozzászólások száma : 283

Témanyitás  Vendég Hétf. 7 Ápr. - 10:12

Van egy visszatérő lidérces alak, aki/ami gyerekkorom óta kísért. Egy szürketestű, emberalkatú, szárnyas rémség hüllőszemekkel. Régen féltem tőle, mára ez elmúlt, mikor megjelenik, rémület helyett halálos közömbösség uralkodik el rajtam. Egy újabb csata, egy újabb párbaj. Leszállhatna rólam. Ilyesfajta érzéseim vannak. Tudom, hogy egy bestiális lény és mindenáron a vesztemre tör.

Nem futok el, birokra kelek vele. Mindig legyőzöm, de azt is tudom, hogy elpusztíthatatlan, így mindig visszatér. Hiába nyomom ki a szemeit, hiába zúzom össze a csontjait, hiába gyújtom fel, hiába lököm kamion elé, stb. (szeretem a szélsőségeket) , mindig felkel.

Most már tudom miért. Én alkottam és én ruháztam fel ilyen tulajdonságokkal. Mikor egyszer rájöttem erre álmomban, megszűnt félelmetesnek lenni. Nagy bárányszemei lettek és csodálkozva meredt rám, szinte megsajnáltam. Felismertem, hogy álmodom és elnevettem magam. Ettől még mókásabb külsőt öltött.

Nem tudom miért kínzom magam álmomban ilyesmikkel. Már rég túlvagyok rajta, egyáltalán nem ijesztő. Talán valamiért szükségét érzem a viaskodásnak, túl nyugodt az életem és így próbálom kompenzálni..? Mazochista lennék? De nem, mert akkor nekem is szenvednem kellene, egyszerűen képtelen vagyok a félelemre. Ha meg is jelenik ez az érzés, mindig csak egy pillanatra, aztán könnyedén elfújom. Lehetséges, hogy valamilyen szinten tudatában vagyok annak, hogy egy álomban vagyok, ezért válik értelmetlenné bármely félelem. Nem érhet bántódás, és ezt szörnyen unalmasnak találom. Innen lenne a közönyöm? Hmmm.....

Vendég
Vendég

Témanyitás  Nilka Hétf. 7 Ápr. - 22:44

Nem próbáltál vele beszélgetést kezdeményezni?
Nem kérdezted meg tőle, miért tér vissza folyton? Mit akar neked ezzel üzenni?
Fortisnak korábban voltak ilyen tapasztalatai, igaz neki mintha ijesztő, támadó kutyával lett volna valami hasonló élménye...

Nem mondanám, hogy álmodban nem eshet bántódásod.
Szerintem a félelem érzet hiánya máshonnan eredhet.
pl: korábbi, elfeledett álom; vagy régi, szintén elfeledett, gyermekkori élmény, vagy esetleg a valóságban sem ismered a félelmet, és ez egy valós tulajdonságod, stb.

Hozzászólások száma : 283

Témanyitás  Vendég Kedd 24 Jún. - 11:37

Félelmetes dolog, hogy az ember mi mindent élhet át egy álomban. Valamiféle ősmadár voltam. Hatalmas testtel, fekete tollazattal és a csőrömben tűhegyes fogakkal. Felfelé szálltam az égbe, kiterjesztettem szárnyaimat és harciasan felrikoltottam. Elárasztott a vérszomj, teljesen átlényegültem egy ragadozó madárrá, szinte szétfeszített az erő és szabadság mámorító hatalma. Aztán lefelé zúgva rávetettem magam a prédára. Valamiféle krokodil lehetett. Kemény csata volt, téptük-martuk egymást ahol csak bírtuk. Mikor fogaival belém mart, valóságosan éreztem a fájdalmat és meglegyintett a halál szele. Túlbecsültem az erőmet. Menekülnöm kellett vagy végem. Valahogy sikerült kiszabadulnom, majd alacsonyan szállva, nehéz szárnycsapásokkal, egy legyőzött ragadozó megbántott büszkeségével repültem el.

Kiegészítések:

Mikor elárasztott a közelgő halál érzése, balra néztem és egy homályos tájat láttam, mintha üvegen keresztül néznék. Távolinak tűnt, sziklák és kósza facsoportok borították.

A krokodil csak annyira volt valóságos, amennyire annak akartam látni. Harc közben időnként el-eltünedezett és teste olyanná vált mint a kristályüveg.

Ez eszembe juttatta, hogy álmodom, erre a krokodil még átlátszóbbá vált. De nem érdekelt, elhessegettem a gondolatot, már csak a harc számított, győzzön a jobbik!

Azt hiszem Castanedánál ezt hívják alátolódásnak, mikor a gyűjtőpont a sötét indulatok, az állati ösztönvilág területére mozdul el. Itt a józanságnak nincs szerepe.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Áprilia Kedd 24 Jún. - 13:36

Etoile írta:Félelmetes dolog, hogy az ember mi mindent élhet át egy álomban. Valamiféle ősmadár voltam. Hatalmas testtel, fekete tollazattal és a csőrömben tűhegyes fogakkal. Felfelé szálltam az égbe, kiterjesztettem szárnyaimat és harciasan felrikoltottam. Elárasztott a vérszomj, teljesen átlényegültem egy ragadozó madárrá, szinte szétfeszített az erő és szabadság mámorító hatalma. Aztán lefelé zúgva rávetettem magam a prédára.
...
Kiegészítések:

...De nem érdekelt, elhessegettem a gondolatot, már csak a harc számított, győzzön a jobbik!

Azt hiszem Castanedánál ezt hívják alátolódásnak, mikor a gyűjtőpont a sötét indulatok, az állati ösztönvilág területére mozdul el. Itt a józanságnak nincs szerepe.

Az ember természeténél fogva ragadozó. Ezt most olvastam:

"Aztán don Juan energetikailag megmutatta nekem azt, amit az ősi Mexikó varázslói az álmodás forrásának tartottak: a gyűjtőpont elmozdulását. Azt mondta, alvás alatt a gyűjtőpont természetes módon elmozdul, de látni ezt az elmozdulást egy kicsit nehéz, mivel agresszív hangulatot kíván meg, és ezt az agresszív hangulatot részesítették előnyben az ősi Mexikó varázslói. Don Juan szerint ezek a varázslók varázslótudományuk összes alapfeltevését ennek a hangulatnak a segítségével találták meg.
– Ez egy nagyon ragadozói hangulat – folytatta don Juan. – Egyáltalán nem nehéz elérni, mivel az ember természeténél fogva ragadozó. Agresszíven bárkit láthatsz alvás közben ebben a kis faluban, vagy esetleg messze innen, bárki megfelel a célnak. Az a fontos, hogy elérkezz a tökéletes közömbösség érzetébe. Keresel valamit, és meg is fogod szerezni. Elmész, hogy keress egy személyt, mint egy nagymacska, ahogyan egy állat keresi a zsákmányt, valakit, hogy rárontson."

(Castaneda: A végtelen aktív oldala)

Don Juan Matus fenti tanítása szerint az álombeli ragadozó hangulatot arra lehet felhasználni, hogy álmunkban ragadozó módjára keressünk egy alvó embert és a látás segítségével megvizsgáljuk alvás közbeni, elmozdult gyűjtőpontját.

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 24 Jún. - 18:18-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Kedd 24 Jún. - 15:53

Az alátolódással én is egyet értek .

Még esetleg volt egy gondolatom olvasás közben , hogy mintha saját magad ellen harcoltál volna . Érdekes nézőpont volna ez , ha jelképesen fejtegetjük , akkor a levegő jegy és a víz jegye harcolt benned egymással .
Ez esetben mondjuk a levegő , mint szellem és a víz mint az érzelem .
Úgy tűnik mintha az érzelem legyőzte volna a szellemet , de ehhez valami eseményt is társítani kellene talán , amit viszont csak is te tudhatsz .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Kedd 24 Jún. - 19:44

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 13:44-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Kedd 24 Jún. - 20:14

Áprilia írta:
Még annyit, hogy ügyes vagy, hogy a halál érzésekor eszedbe jutott, hogy balra nézz, gondolom, azért tetted ezt, mert a halál, mint tanácsadó a baloldalunkon helyezkedik el a castanedai tanítások szerint. Nem is értem, hogy ez a tett az álomban tudatosság hiányában - ha jól vettem ki, ebben a szakaszban még nem jutott eszedbe, hogy álmodsz, vagy igen? - hogy jutott eszedbe. Ennyire beléd van égve a halál, mint tanácsadó?

A küzdelem során ismertem fel az álomhelyzetet, de a győzelem fontosabb volt számomra. Kár, de utálok veszíteni. Csak mikor komolyabban megsérültem józanodtam ki valamelyest és menekülés közben néztem balra, de nem vagyok biztos benne, hogy ez mennyire volt tudatos vagy ahogy mondtad "belém égett" reakció.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Vendég Szomb. 28 Jún. - 15:11

Nem igazán tudom eldönteni, hogy álom volt-e vagy TKÉ?

Kora reggel a kertben sétálok. Enyhe szél fúj, kellemesen süt a Nap. Nemrég keltem fel és az álmaimra próbálok emlékezni. Anyám is itt tesz-vesz körülöttem. Valamiért felugrom a levegőbe - önkéntelen valóságteszt lehet - nem esek vissza. Egy emelkedős részen vagyok, így lefelé kezdek szállni. Kb. 1 méter magasan stabilan tartom a pályámat. Nagyon könnyűnek érzem magam, erőlködés nélkül megy. Mint máskor, most is a testem közepe táján érzem azt az erőt, ami fenntart. Ez lehet az akarat központja. Viszont ahogy telik az idő, mintha ez az energia alig észrevehetően fogyna. Több összpontosításra van szükségem. Nem gondolom hogy álomban lennék, ellenkezőleg, azon kezdek morfondírozni, hogy milyen egyszerű is ez és ujjongok, amiért át tudtam hozni a valóságba ezt a képességet. Mikor földet érek aztán, rögtön fel is ébredek az ágyamban.

Utána kimentem leellenőrizni a környezetet. Az idő tényleg olyan volt mint az álomban és anyámat is kint találtam azon a helyen ahol "láttam". Az egyetlen különbség, hogy a tapasztalat során nem volt ott a kerti pad, de az is lehet, hogy mivel a levegőben voltam, egyszerűen nem esett a látókörömbe.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Szomb. 28 Jún. - 15:33

Etoile írta:Nem igazán tudom eldönteni, hogy álom volt-e vagy TKÉ?

Kora reggel a kertben sétálok. Enyhe szél fúj, kellemesen süt a Nap. Nemrég keltem fel és az álmaimra próbálok emlékezni. Anyám is itt tesz-vesz körülöttem. Valamiért felugrom a levegőbe - önkéntelen valóságteszt lehet - nem esek vissza. Egy emelkedős részen vagyok, így lefelé kezdek szállni. Kb. 1 méter magasan stabilan tartom a pályámat. Nagyon könnyűnek érzem magam, erőlködés nélkül megy. Mint máskor, most is a testem közepe táján érzem azt az erőt, ami fenntart. Ez lehet az akarat központja. Viszont ahogy telik az idő, mintha ez az energia alig észrevehetően fogyna. Több összpontosításra van szükségem. Nem gondolom hogy álomban lennék, ellenkezőleg, azon kezdek morfondírozni, hogy milyen egyszerű is ez és ujjongok, amiért át tudtam hozni a valóságba ezt a képességet. Mikor földet érek aztán, rögtön fel is ébredek az ágyamban.

Utána kimentem leellenőrizni a környezetet. Az idő tényleg olyan volt mint az álomban és anyámat is kint találtam azon a helyen ahol "láttam". Az egyetlen különbség, hogy a tapasztalat során nem volt ott a kerti pad, de az is lehet, hogy mivel a levegőben voltam, egyszerűen nem esett a látókörömbe.

Gondolom hamis ébredés lehetett .
- Tudatos álomban tudod , hogy álmodol ,
- TKÉ- ben tudod , hogy TKÉ-d van
Mind a kettő egy tudatos állapot .
A hamis ébredések viszont jól át tudják verni az embert .
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Pént. 11 Júl. - 11:11

Az erős érzelmi hatások ugyancsak erősen befolyásolhatják az álmokat. Most nem részletezem az álmot mert hosszú lenne, elég annyi hozzá, hogy nemrég láttam egy ijesztő horrorfilmet és persze azzal is álmodtam. Amint megelevenedtek a szörnyű film képei, a rettegés szinte kézzel tapinthatóvá vált. Annyira be voltam rezelve, hogy az már valószínűtlenné tette az egész helyzetet. "Ilyen nincs, ez egy álom, tuti hogy álmodom!" - mondogattam magamnak. És tényleg! Amint felismertem a dolgot, rögtön el is tűntek vagy ártalmatlanná szelídültek a kísértő alakok. Rendkívül megkönnyebbültem, te jó ég, hogy milyen hülyeségekkel ijesztgetem magamat!

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Pént. 11 Júl. - 17:44

Etoile írta:Az erős érzelmi hatások ugyancsak erősen befolyásolhatják az álmokat. Most nem részletezem az álmot mert hosszú lenne, elég annyi hozzá, hogy nemrég láttam egy ijesztő horrorfilmet és persze azzal is álmodtam. Amint megelevenedtek a szörnyű film képei, a rettegés szinte kézzel tapinthatóvá vált. Annyira be voltam rezelve, hogy az már valószínűtlenné tette az egész helyzetet. "Ilyen nincs, ez egy álom, tuti hogy álmodom!" - mondogattam magamnak. És tényleg! Amint felismertem a dolgot, rögtön el is tűntek vagy ártalmatlanná szelídültek a kísértő alakok. Rendkívül megkönnyebbültem, te jó ég, hogy milyen hülyeségekkel ijesztgetem magamat!

Igen , ez bizonyára így lehet , az élmények hatásokat gyakorolhatnak ránk . Ilyen lehet egy erős vágyakozás is akár . Nálam ez a repülésnél szokott jelentkezni , amikor  este az égre nézve a csillagok közé vágyódom repülni , sokszor repüléses álomban bontakozik ki ez a vágy  .
Wanderer említette az álmok programozását , ez esetben ez a repülés programozására is jó példa lehetne akár , hisz ha az ember tudja mi késztetheti álmát repülésre , akkor csak el kell végeznie és gondolnia azt ami előidézte eddig is az ilyen típusú álmát . Szóval nekem néha már bevált .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Pént. 11 Júl. - 19:47

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 13:45-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Pént. 11 Júl. - 20:51

fortis írta:Igen , ez bizonyára így lehet , az élmények hatásokat gyakorolhatnak ránk . Ilyen lehet egy erős vágyakozás is akár . Nálam ez a repülésnél szokott jelentkezni , amikor  este az égre nézve a csillagok közé vágyódom repülni , sokszor repüléses álomban bontakozik ki ez a vágy  .

Erről az jut eszembe, hogy ha mondjuk sokat foglalkozunk napközben az asztrális kivetítéssel, akkor arról álmodhatunk. Ez is sokszor párosul repüléses élményekkel. De kérdés, hogy álmodjuk a tké-t vagy tényleg abban vagyunk..? Egyáltalán létezik tké? Az asztráltest=energiatest? Energiatest..? Most már úgy vagyok velük hogy mindenben kezdek kételkedni. Volt egy álmom vagy akármim a héten, amiben azt láttam hogy fekszem az ágyban és kb. fél méterrel a testem felett egy fehéres, áttetsző szellemtest lebeg, ugyanabban a pozícióban, mint amiben az igazi feküdt. De most kérdem, hol voltam én közben, milyen testben, mi ez a harmadik nézőpont? Vagy csak élénk képzelődés lenne, már tényleg nem tudom...

Vendég
Vendég

Témanyitás  Áprilia Pént. 11 Júl. - 20:55

Etoile írta:
mi ez a harmadik nézőpont?

Az energiatestben létezik olyan, hogy (min.) három nézőpont. Majd kikeresem és idehozom Sanchez könyvéből azt a részt.

Íme (Nilkához már betettem korábban:

"AZ ALAKMÁS: MÁSOD- VAGY HARMADPÉLDÁNY?

Mielőtt továbblépnénk a következő fejezetre, el kell mondanom egyet s mást az alakmásnak nevezett jelenséggel kapcsolatban. Valójában ez nem egy másod-, hanem egy harmadpéldány.
A harmadpéldány felbukkanásának megtapasztalására egy teljesen egyszerű álmom közben került sor. Három barátommal együtt, törökülésben ültünk a padlón, és nevetgéltünk. Egy tréfa hatására nevetési roham fogott el, és hirtelen felismertem, hogy álmodom. Addigra már ebben sem volt semmi furcsa, csak az ezt követő események voltak szokatlanok számomra. Azt vettem észre, hogy kívülről szemlélem a jelenetet, látom, ahogy a barátaimmal viccelődöm. De ha ott ülök, és nevetek, akkor ki az, aki néz? Amint feltettem magamban ezt a kérdést, saját magamat pillantottam meg, amint a helyzetet figyelem, és abban a pillanatban abban a testemben találtam magam. Egyszerre voltam két helyen. Amint erre rájöttem, valami rögtön visszarántott az adott szituációba: újra a barátaim közt voltam, és a bal oldalamon, csoportunktól pár lépésnyire ott állt valaki, aki döbbent arckifejezéssel figyelt minket. Én voltam az! Az, hogy magamat néztem, visszalökött a szemlélődő-énembe. Aztán magába szívott a tapasztalások sorozata, melyek során ide-oda ugráltam a két nézőpont között, hol a nevető személy, hol a szemlélő helyzetében találva magam. És ez még nem minden. Észrevettem, hogy ketté tudom hasítani az érzékelésemet, és képes vagyok egyszerre jelen lenni mindkét helyen. Majd hirtelen rádöbbentem még valamire. Ha ez egy álom, melyben egyszerre két személy vagyok, akkor ki az az „én”, aki mindezt álmodja? Ahogy ez a kérdés megfogalmazódott bennem, észleltem alvó fizikai testemet is. Megfordultam az ágyban, és már azon a ponton voltam, hogy felébredek, de sikerült visszanyernem az álmodás és a tapasztalás folytatásához szükséges önfegyelmemet. Ettől a perctől kezdve képes voltam mind az ágyban alvó, mind a nevetgélő embereket néző, mind pedig a jelenetben résztvevő énemen keresztül érzékelni, tetszés szerint váltogatva a nézőpontokat. Vagy ha akartam, meg is oszthattam az érzékelésemet, és egyszerre tudtam érzékelni mindhárom szemszögből, oly módon, melyet képtelen vagyok megfelelőképpen szavakba önteni.

Ez a tapasztalás nem áll ellentétben azzal, amit don Juan vagy don Carlos mondott az alakmásról, mivel a „harmadpéldány” valójában pusztán az álmodó test egy aspektusa, mely az álmodó azon képességével áll kapcsolatban, hogy képes egyszerre kívülről és belülről is érzékelni. Nézhetjük úgy a helyzetet, mintha egy filmet néznénk, vagy érzékelhetjük belülről, a film egyik szereplőjeként is. A szituáció kívülről való szemlélésének képessége különösen olyankor hasznos, ha az adott álom nagyon intenzív vagy fájdalmas. Ez a váltás lehetővé teszi számunkra, hogy józanabb, előnyösebb szemszögből figyeljük meg az álmodás történéseit."
(Victor Sanchez: don Carlos tanításai)

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Pént. 11 Júl. - 21:18

Ha gömblátásban van részed , akkor nagy valószínűséggel  TKÉ-ben  vagy .  Ha megváltozik körülötted a közeg , akkor ez is erre utaló jel lehet , pl a tér sűrűbbé válik a számodra .  Ha megfigyeled , hogy nem lélegzel , akkor talán még ez is . A TKÉ-ben az a baj , hogy bennünk él a belénk rögzült szokás  , mint a fizikai szemeinkkel való nézésből a látószög , holott igazából fizikai szemünk nincs is . A légzés is ilyen lehet , holott nincs tüdőnk .
A másik probléma , hogy valóban megálmodhatunk egy testen kívüli élményt , és  nehéz eldönteni mi is lehetett az .
A legnagyobb biztonsággal akkor lehetsz benne biztos , ha nyomokat keresel , amik később bizonyságul szolgálhatnak . Ilyen valami  lehetne , amire felfigyelsz és amiről előtte nem tudhattál . Aztán a fizikai testedben utána nézel ott van e az amit láttál . De ez csak akkor érvényes , ha a TKÉ a fizikai síkon következett be . Ha asztrális térben vagy akkor ott a dolgoknak csak az asztrális kivetülését láthatod , aminek kapcsán láthatsz , tapasztalhatsz olyan dolgokat , amiről azt hinnéd , hogy ott van , de a fizikai szinten már nincs . A lenyomata mégis még ott maradt .

A több nézőpontos tapasztalásra is van valóban magyarázat , Áprilia biztosan ide hozza majd a Castaneda anyagból ha megtalálja .

Ui : Úgy látom megelőzött és már meg is találta .  öröm 
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Pént. 11 Júl. - 21:28

Etoile írta:... De kérdés, hogy álmodjuk a tké-t vagy tényleg abban vagyunk..?

Ez nem is olyan könnyű dolog, mivel ennek megkülönböztetése már az álmodás 4. kapuja. Pontosabban, az a negyedik kapu, amikor meglátjuk a saját fizikai alvó testünket, azonban ezt nem csak álmodjuk (hogy látjuk), hanem a valóságban látjuk a valós fizikai alvó testet. Magyarán ez azt jelenti, hogy sikerült önállóan áthoznunk az energiatestet az álomvilágból a fizikai (azaz egy valós) világba! Juan Matus azt mondta, hogy ennek a tesztje az, hogy ebben a helyzetben próbáljuk meg körbesétalni az alvó fizikai testet. Ha nehézségbe ütközik az energia test mozgatása, akkor a fizikai világban vagy az energia testeddel, és nem az álomvilágban.

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 11 Júl. - 21:39-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Pént. 11 Júl. - 21:38

Egyszer én pl olyan közegben találtam magam , mintha a levegő olyan sűrű lenne akár a víz . Ezért nehézkessé is vált benne a haladás , az ember ilyenkor tudja mi történhetett vele . Az ilyen tapasztalatot  nem lehet félre értelmezni olyan különleges a hatás .

De eszembe jutott az is , ha a jelenléted egy olyan abszurd helyzetben találod , mint mondjuk egy kis gömb a plafonnál a sarokban , és onnan érzékelsz , akár még a testedet is láthatod az ágyadban , szóval akkor kezdhetsz gyanakodni .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Pént. 11 Júl. - 21:43

Áprilia írta:
Etoile írta:... De kérdés, hogy álmodjuk a tké-t vagy tényleg abban vagyunk..?

Ez nem is olyan könnyű dolog, mivel ennek megkülönböztetése már az álmodás 4. kapuja. Pontosabban, az a negyedik kapu, amikor meglátjuk a saját fizikai alvó testünket, azonban ezt nem csak álmodjuk (hogy látjuk), hanem a valóságban látjuk a valós fizikai alvó testet. Magyarán ez azt jelenti, hogy sikerült önállóan áthoznunk az energiatestet az álomvilágból a fizikai (azaz egy valós) világba! Juan Matus azt mondta, hogy ennek a tesztje az, hogy ebben a helyzetben próbáljuk meg körbesétalni az alvó fizikai testet. Ha nehézségbe ütközik az energia test mozgatása, akkor a fizikai világban vagy az energia testeddel, és nem az álomvilágban.

A feketével szedett résznek az (is) a jelentősége, hogy az álomvilágból valós világba eljutni (és ez alól elméletileg a mi fizikai világunk sem kivétel) általában csak szervetlen lények segítségével lehet (ők szállítanak el a saját energiájukkal), mivel rengeteg energia szükségeltetik hozzá, ami nekünk rendszerint nincs. Ezért ha mégis sikerül nekünk önállóan ezt meglépni, na az az álmodás negyedik kapuja.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

7 / 19 oldal Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 19  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.