Szellemi fejlődés
+12
Áprilia
Blueeye
Mayra1
zplus
fortis
Greywolf
Kilendin
Rhea Sylvia
Vega-42
nofertiti
Nilka
opos
16 posters
18 / 21 oldal
18 / 21 oldal • 1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20, 21
Re: Szellemi fejlődés
efi írta:Szerintem az a társadalom, ahol van törvény az állatok védelmére, erkölcsileg fejlettebb, mint az a társadalom, amiben nincs, ezt akartam mondani. És ez csak egy példa, tudnék mondani másokat is.
Hát elég fura, mert a németek nagy része él-hal az állatokért, van egy réteg, aki szexuális célokra használja őket. És amikor meg akarták szüntetni ezt a lehetőséget, felháborodtak a jogaik miatt?? !!
És az állatokat megkérdezték, akarnak-e szexelni "emberekkel"? Akarom mondani, állat alatti lényekkel.
Az ego mondja: jogom van hozzá...
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"
- Farid ud-Din Attar
Blueeye- Hozzászólások száma : 1129
De nem arról van szó, hogy az egyes személyek élnek-halnak-e az állatokért, hanem hogy a társadalom védi-e törvénnyel az állatokat az egyes személyektől.
Vendég- Vendég
Igen védi, de büntetés még sincs.
"Törekedj a misztérium felfedezésére, mielőtt az élet elvétetik tőled. Ha életed során nem találod meg önmagad, nem ismered meg önmagad, hogyan leszel képes megérteni létezésed titkát, miután meghaltál?"
- Farid ud-Din Attar
Áprilia írta:fortis írta:
Arra gondolok, hogy rengeteg évezred és újjászületések történhettek már, de az emberiség még mindig ugyan olyan hülye, mint amilyen volt.
Nemrég még gőzerővel bizonygattad a spirituális evolúciót, hiába állítottuk mindannyian az ellenkezőjét.....
Én nem állítottam soha semmit, mert nem ismerem a válaszokat, így az igazságot sem. Ha tudnám, talán nem kételkednék sem az evolúcióban, sem annak ellenkezőjében. Ezek csak gondolatok, érvek, ellenérvek. Néha dühítő a tudatlanság.
Most dühös voltam, azéert írtam le ezeket a feltett gondolatokat.
Na jó, de ha feldobsz egy követ, az csak egyszer fog leesni. A karma ezt olykor cáfolná szerintem.efi írta:A karma nem tanít, hanem egy olyan törvény, mint az, hogy ha feldobsz valamit, az leesik.
A cselekedeteddel elindították egy folyamatot, ami bekövetkezik, ez a karma.
efi írta:Először is, ha az emberiség tényleg olyan hülye, mint régen, az nem jelenti azt, hogy te vagy én vagy bármelyik ember, akit kiválasztunk, nem fejlődött. (Fejlődés alatt feltételezem, az erkölcsi fejlődést érted, nem mintha másféle fejlődéssel más lenne a helyzet).fortis írta:
rengeteg évezred és újjászületések történhettek már, de az emberiség még mindig ugyan olyan hülye, mint amilyen volt. Szóval nem látom a biztosítékot, a változásra. Tudunk e egyáltalán változni?
Aztán meg viszonylag ritkán születünk újra, lehet, hogy két korszakot összehasonlítasz, de nem ugyanazokat az embereket hasonlítod össze, mert nem ugyanazok élnek a két korszakban.
Másodszor én úgy látom, hogy a fejlődés már az én életem alatt is észrevehető. Például ma már vannak törvények, amik az állatkínzást szankcionálják, a gyerekkoromban nem voltak ilyenek.
Igen ezek jó gondolatok.
Tudod amúgy eszembe jut az amit egónkként szoktunk emlegetni. Ha valamiről valamit gondolunk, akkor abban az egónk szerintem nagyrészt közre játszhatna. Ebben az esetben akkor elmondható, hogy az egónk is fejlődik változik?
Abban nem igazán hiszek, hogy az egónkon túl adnánk. Inkább valami olyasmi történhetne, hogy saját szolgálatunkba állíthatnánk.
Blueeye írta:efi írta:Először is, ha az emberiség tényleg olyan hülye, mint régen, az nem jelenti azt, hogy te vagy én vagy bármelyik ember, akit kiválasztunk, nem fejlődött. (Fejlődés alatt feltételezem, az erkölcsi fejlődést érted, nem mintha másféle fejlődéssel más lenne a helyzet).fortis írta:
rengeteg évezred és újjászületések történhettek már, de az emberiség még mindig ugyan olyan hülye, mint amilyen volt. Szóval nem látom a biztosítékot, a változásra. Tudunk e egyáltalán változni?
Aztán meg viszonylag ritkán születünk újra, lehet, hogy két korszakot összehasonlítasz, de nem ugyanazokat az embereket hasonlítod össze, mert nem ugyanazok élnek a két korszakban.
Másodszor én úgy látom, hogy a fejlődés már az én életem alatt is észrevehető. Például ma már vannak törvények, amik az állatkínzást szankcionálják, a gyerekkoromban nem voltak ilyenek.
Törvény van sok mindenre, csak a paraszt nem tartja be. A törvény nem nekünk kell, az állatkínzót meg nem érdekli.
Így semmi értelme a törvénynek. csak itt helyben mennyi ilyen van. És nem félnek semmilyen törvénytől, nincs következmény.
Aki éhezteti az állatát, és bezárnám, és nem adnék neki zabálni addig, amíg nem zörögnek a csontjai. Már itt életében tapasztalhatna. Kár hogy nem rajtam múlik.
De akor semmiben sem különböznél tőle Blueeye. Ugyan azt csinálnád vele, amit ő az állatkájával.
efi írta:Szerintem az a társadalom, ahol van törvény az állatok védelmére, erkölcsileg fejlettebb, mint az a társadalom, amiben nincs, ezt akartam mondani. És ez csak egy példa, tudnék mondani másokat is.
Ezt el lehet mondani a nőkkel való bánásmódra is. Van ahol eladják az asszonyt egy kecskéért, van ahol meg megválasztják vállalat igazgatónak.
Blueeye írta:efi írta:Szerintem az a társadalom, ahol van törvény az állatok védelmére, erkölcsileg fejlettebb, mint az a társadalom, amiben nincs, ezt akartam mondani. És ez csak egy példa, tudnék mondani másokat is.
Hát elég fura, mert a németek nagy része él-hal az állatokért, van egy réteg, aki szexuális célokra használja őket. És amikor meg akarták szüntetni ezt a lehetőséget, felháborodtak a jogaik miatt?? !!
És az állatokat megkérdezték, akarnak-e szexelni "emberekkel"? Akarom mondani, állat alatti lényekkel.
Az ego mondja: jogom van hozzá...
Hmm lehet egy állatot ilyesmire kényszeríteni? valami ösztönöset hívnak elő belőle nem?
Az embert viszont lehet ilyesmire kényszeríteni, és ez elég borzasztó.
efi írta:De nem arról van szó, hogy az egyes személyek élnek-halnak-e az állatokért, hanem hogy a társadalom védi-e törvénnyel az állatokat az egyes személyektől.
Talán az állatvédelmi törvény tulajdonképpen egy jelzés, egy oktatás, hogy vannak erkölcsi határok amik alatt az ember már nem tartozik az emberi kategóriába. Nem tudom minek lehetne nevezni , talán leginkább borzalomnak.
fortis írta:Na jó, de ha feldobsz egy követ, az csak egyszer fog leesni. A karma ezt olykor cáfolná szerintem.efi írta:A karma nem tanít, hanem egy olyan törvény, mint az, hogy ha feldobsz valamit, az leesik.
A cselekedeteddel elindították egy folyamatot, ami bekövetkezik, ez a karma.
Nem cáfolja. Annyi kő esik le, amennyit feldobtál. Már annyi követ hajigáltunk fel, hogy úgynevezett karmatorlódás jön létre sokszor. Zavar is támad emiatt a világ rendjében.
Az lenne az egyik dolgunk a földi életben, hogy ezeket a karmákat ledolgozzuk, az ellenfeleinkkel kibéküljünk, a haragosainknak megbocsássunk, de ehelyett csak újabb és újabb karmákat halmozunk fel.
Vendég- Vendég
efi írta:Az lenne az egyik dolgunk a földi életben, hogy ezeket a karmákat ledolgozzuk, az ellenfeleinkkel kibéküljünk, a haragosainknak megbocsássunk, de ehelyett csak újabb és újabb karmákat halmozunk fel.
Az a baj, hogy sokszor előfordul, hogy kibékülünk, megbocsájtunk, és ezt a másik gyengeségként könyveli el. Innen mindent megtehet velünk, mert úgy sem fogunk rá haragudni, és úgy is megbocsájtunk.
Attól tartok ez is hozhat karmikus visszahatást, mert ugye a kihasználtság, vagyis annak elviselése a fentebb említett hozzáállásunk miatt is lehet, egy negatív dolog.
fortis írta:Áprilia írta:fortis írta:
Arra gondolok, hogy rengeteg évezred és újjászületések történhettek már, de az emberiség még mindig ugyan olyan hülye, mint amilyen volt.
Nemrég még gőzerővel bizonygattad a spirituális evolúciót, hiába állítottuk mindannyian az ellenkezőjét.....
Én nem állítottam soha semmit
Nem ártana néha visszaolvasnod magad.
Áprilia írta:fortis írta:Áprilia írta:fortis írta:
Mindegy, hogy mit sugallanak a szavaim Áprilia. Aki ismer az tudja, hogy semmi mellett sem kötelezem el magamat. Tehát nem állítok, csak felvetek gondolatokat.
Ennyi idő után te is ismerhetnél már, hogy ezt tudd rólam.
Valahol írtam, a nem cselekvés vagy a mulasztás is karmát okoz, vagyis van visszahatása.
- Farid ud-Din Attar
Ha "elviseled" a másikat, akkor nem békültél ki. A kibékülés nem a felszínen kialakított helyzetet jelenti, hanem egy olyan érzést, ami a lelkedet a gyökeréig átjárja. A megbocsátás sem azt jelenti, hogy úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna, hanem azt, hogy a neheztelésnek a legapróbb morzsája sincs a lelkedben. A szellemi világban csak az igazi érzések számítanak. Mi legtöbbször nem annak nevezzük, amit érzünk, mint ami az valójában.
Vendég- Vendég
fortis írta:efi írta:Az lenne az egyik dolgunk a földi életben, hogy ezeket a karmákat ledolgozzuk, az ellenfeleinkkel kibéküljünk, a haragosainknak megbocsássunk, de ehelyett csak újabb és újabb karmákat halmozunk fel.
Az a baj, hogy sokszor előfordul, hogy kibékülünk, megbocsájtunk, és ezt a másik gyengeségként könyveli el. Innen mindent megtehet velünk, mert úgy sem fogunk rá haragudni, és úgy is megbocsájtunk.
Attól tartok ez is hozhat karmikus visszahatást, mert ugye a kihasználtság, vagyis annak elviselése a fentebb említett hozzáállásunk miatt is lehet, egy negatív dolog.
He-he, fortis, ma valahogy jobban önmagad vagy.
- Farid ud-Din Attar
Blueeye írta:Valahol írtam, a nem cselekvés vagy a mulasztás is karmát okoz, vagyis van visszahatása.
Elképzelhető, mert van úgy, hogy be kellene avatkoznod, és nem teszed, és ez a tétlenség miatt valaki sokkal rosszabb helyzetbe kerülhet. Tehát te is tehetsz róla, mert semmit sem tettél érte.
Valami kijött ma belőled, eltaláltam?
- Farid ud-Din Attar
efi írta:Ha "elviseled" a másikat, akkor nem békültél ki. A kibékülés nem a felszínen kialakított helyzetet jelenti, hanem egy olyan érzést, ami a lelkedet a gyökeréig átjárja. A megbocsátás sem azt jelenti, hogy úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna, hanem azt, hogy a neheztelésnek a legapróbb morzsája sincs a lelkedben. A szellemi világban csak az igazi érzések számítanak. Mi legtöbbször nem annak nevezzük, amit érzünk, mint ami az valójában.
De hát én is ilyesmire gondoltam. Megbocsájtasz, sőt ehhez az is közre játszhat, mert mondjuk szereted a másikat. Tehát maradéktalan a megbocsájtás , tételezzük fel. A másik viszont beléd rúg lelkileg. Megint megbocsátasz, és aztán megint beléd rúgnak. Efikém hová vezethet ez?
fortis írta:Áprilia írta:fortis írta:
Mindegy, hogy mit sugallanak a szavaim Áprilia. Aki ismer az tudja, hogy semmi mellett sem kötelezem el magamat. Tehát nem állítok, csak felvetek gondolatokat.
Mindig ezt szajkózod az ilyen helyzetekben ahelyett, hogy vennéd a fáradtságot és utánajárnál a dolgoknak. Szellemi restség és lustaság.
Blueeye írta:Valami kijött ma belőled, eltaláltam?
Ne tudom Blueeye, csak elgondolkodtam ezeken.
Áprilia írta:fortis írta:Áprilia írta:fortis írta:
Mindig ezt szajkózod az ilyen helyzetekben ahelyett, hogy vennéd a fáradtságot és utánajárnál a dolgoknak. Szellemi restség és lustaság.
Gondoltam magamról csak tudom mit gondolok és mit érzek.
De lehet te jobban tudod mikor mit gondolok és érzek, nos akkor biztosan nagyon ügyes lehetsz.
fortis írta:efi írta:Ha "elviseled" a másikat, akkor nem békültél ki. A kibékülés nem a felszínen kialakított helyzetet jelenti, hanem egy olyan érzést, ami a lelkedet a gyökeréig átjárja. A megbocsátás sem azt jelenti, hogy úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna, hanem azt, hogy a neheztelésnek a legapróbb morzsája sincs a lelkedben. A szellemi világban csak az igazi érzések számítanak. Mi legtöbbször nem annak nevezzük, amit érzünk, mint ami az valójában.
De hát én is ilyesmire gondoltam. Megbocsájtasz, sőt ehhez az is közre játszhat, mert mondjuk szereted a másikat. Tehát maradéktalan a megbocsájtás , tételezzük fel. A másik viszont beléd rúg lelkileg. Megint megbocsátasz, és aztán megint beléd rúgnak. Efikém hová vezethet ez?
Odavezet, hogy az lesz beteg, aki balek. A gyengébb, aki azt is meg akarja bocsátani, ha újra belérúgnak újra és újra.
Van egy könyv, az a címe : Határaink.
Ebből kell kikupálódni, hogy kell nemet mondani.
Lehet szeretni valakit, meg is lehet bocsátani, de meg kell tanulni nemet mondani. Nagyon nehéz, mert akkor a másik arra játszik, hogy még bűntudatod is legyen. Ki kell szállni ebből az ördögi körből.
Én már sokszor érzek örömet, ha nemet mondok. Mert tudom hogy megbántam volna, ha nem sikerül, vagy ha elgyengülök. És nem lesz már bűntudatom. És ez a másikra is hatással van. Nem rossz ha egyesek lekopnak az emberről.
A hozzászólást Blueeye összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 21 Ápr. - 22:04-kor.
- Farid ud-Din Attar
Na igen, érről van szó, de ha az ember ilyenkor belebetegszik a nagy szeretetébe, akkor ez most karmikus visszahatás lehet?
fortis írta:Na igen, érről van szó, de ha az ember ilyenkor belebetegszik a nagy szeretetébe, akkor ez most karmikus visszahatás lehet?
Szerintem igen. És ilyenkor rosszuk döntünk, mert nem látunk a nagy "szeretettől". Ami lehet hogy nem is valódi szeretet?
- Farid ud-Din Attar
De ezt nem más csinálja velünk, hanem mi magunkkal.
- Farid ud-Din Attar
Szerintem amikor túl engedékenyek vagyunk szeretetből, rossz karmát csinálunk magunknak és másoknak is. Nekik meg azért, mert nem jelöltünk ki határokat, így nem tudják meddig mehetnek el. mert ők még nem tudják, sokszor mi sem, na ebből van a nagy katyvasz. Ebből a gödörből ki kell mászni.
- Farid ud-Din Attar
Blueeye írta:fortis írta:Na igen, érről van szó, de ha az ember ilyenkor belebetegszik a nagy szeretetébe, akkor ez most karmikus visszahatás lehet?
Szerintem igen. És ilyenkor rosszuk döntünk, mert nem látunk a nagy "szeretettől". Ami lehet hogy nem is valódi szeretet?
Szerintem valódinak kell lennie, különben nem lenne megbocsájtás, hanem egyszerűen csak gyengeség.
Blueeye írta:Szerintem amikor túl engedékenyek vagyunk szeretetből, rossz karmát csinálunk magunknak és másoknak is. Nekik meg azért, mert nem jelöltünk ki határokat, így nem tudják meddig mehetnek el. mert ők még nem tudják, sokszor mi sem, na ebből van a nagy katyvasz. Ebből a gödörből ki kell mászni.
Hát ebből talán leginkább csak kollektívan. Ez jó példa erre, hogy hiába tennél meg mindent , ha a másik szarik az egészre.
18 / 21 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.