Tudatkalandorok Gyűjtőpont Univerzuma .
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Álommal kapcsolatos tapasztalatok

+6
zplus
Nilka
Blueeye
nofertiti
Méhecske
Mayra1
10 posters

16 / 19 oldal Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next

Go down

Álommal kapcsolatos tapasztalatok - Page 16 Empty Re: Álommal kapcsolatos tapasztalatok

Témanyitás  fortis Szer. 3 Feb. - 9:38

Párszor én is meghaltam már álmomban , volt amikor újra és újra és újra megismétlődött ugyan az a tapasztalat ,  tehát álomváltások voltak , de mindig ugyan abba a környezetbe és szituban . 
Más alkalommal egyszerűen felébredtem belőle , de olyan is volt , hogy más álomban folytatódott tovább .  
A legmegdöbbentőbb halálom az volt , amikor egy indián törzsnél végül is áldozatot mutattam be önmagamon és úgy haltam meg . 
Arra , hogy fájt volna valami is arra nem igazán emlékszem , de azt hiszem ezek fájdalommentesek voltak .
fortis
fortis

Hozzászólások száma : 11468

Vissza az elejére Go down

Álommal kapcsolatos tapasztalatok - Page 16 Empty Re: Álommal kapcsolatos tapasztalatok

Témanyitás  Vendég Csüt. 24 Márc. - 10:39

Fontos hogy különbséget tegyünk a tudatos álmok és aközött mikor azt álmodod hogy tudatos vagy. A valódi tudatos álmokban teljesen birtokában vagy szellemi képességeidnek, emlékezel önmagadra, a céljaidra, tudod hol vagy, mit csinálsz és minden tekintetben uralod a helyzetet. Hétköznapi önmagad vagy egy álomvilágban. Kéznézés és álmodó helyzet álmaim tartoznak ebbe a kategóriába.

Csakhogy ugyanezt az állapotot álmodhatod is. Ez történt velem az éjjel. Tudtam hogy álmodom és ennek megfelelően elkezdtem felderíteni a házat. Még a kezemet is megnéztem és megállapítottam hogy semmi különös elváltozás nincs rajta. A tekintetemet váltogattam, sehol sem rögzítve le és figyeltem amint a családtagjaim beszélgetnek. Közben mondogattam magamnak hogy ez egy álom és ugyanazt az izgalmat éreztem mint általában. Valahogy leszakadtam mindentől, elszöktem a világtól, szabad voltam.

És mégsem mondanám hogy igazi tudatosság lett volna, hanem az az állapot mikor azzal álmodunk amire sokat gondolunk. A viselkedésemet a rutin vezérelte és nem a tudatos törekvés. A kezemre sem azért néztem mert akartam, hanem mert megszoktam hogy ezt csinálom. Az álom során többször voltam külső megfigyelő, mint belső, ahogy normál álmokban szokott lenni, csak figyeltem, de nem avatkoztam be. A célkitűzéseimre sem emlékeztem, a rutin idáig már nem terjedt ki, hiszen ezekhez határozott szándékra van szükség. Se a tükörhöz nem mentem, se a kártyát nem kerestem. A gondolkodásom is tompább volt, hagytam hogy elragadjanak az álom eseményei, pontosabban végig a részese voltam, a leszakadás csak illúzió volt, ugyanúgy az álom része.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Csüt. 24 Márc. - 11:04

Igen ez elég jellemző lehet . Azt szoktam gondolni , hogy a T álmoknak több fokozata is lehet . A teljes cselekvőképesség birtokától a puszta szemlélő állapotáig . A teljes emlékezettől a részlegesig . Általában tudatos , vagy féltudatos kategóriákba soroljuk .  Néha csak érdekes álomként van jelen , mert valóban megálmodhatjuk . Ez teszi néha bonyolulttá a TKÉ helyzeteket is . Mert azt is megálmodhatja az ember , hogy testen kívüli helyzetben van . Pedig csak álmodik .  pislog
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Csüt. 24 Márc. - 11:42

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 14:24-kor.

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Hozzászólások száma : 6588

Témanyitás  Vendég Csüt. 24 Márc. - 12:26

Áprilia írta:
Médea írta:Fontos hogy különbséget tegyünk a tudatos álmok és aközött mikor azt álmodod hogy tudatos vagy.

Ez egy érdekes kérdés. Azt mondod, a rutin a vízválasztó?

Az ébrenléti tudatosság számít. Az aki most vagyok, aki szabadon dönthet, improvizálhat, találhat ki új ötleteket. Ennek a tudatosságnak kell felébrednie az álomban, ahhoz hogy teljesen magadénak tudd az irányítást. Itt most nem az álom megváltoztatására gondolok elsősorban - mert lehet olyan helyzet amire nincs befolyásod - hanem magára a lehetőségre, hogy megtehess dolgokat amiket akarsz. Az akaraton van a hangsúly. A rutin hasznos mint emlékeztető de nem léphet a szándék helyére. Bármit csinálj is álomban azt azért csináld mert meg szeretnéd tenni, mert te magad döntöttél így, és nem a tudattalan megszokás vezérelt.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Áprilia Vas. 3 Ápr. - 10:58

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 14:25-kor.

"Nem szabadulhatunk meg gondolkodással, nem szabadulhatunk meg nevetéssel, vagy sírással; csak önemlékezéssel szabadulhatunk meg. (Robert Earl Burton: Önemlékezés)
Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Vas. 3 Ápr. - 11:08

Nem hiszek az előző életekben de néha én is zavarba jövök. A történet szerint nálam volt a kulcs ami egy réges-régen bezárt szobába vezetett. Kinyitottam az ajtót és odabent egy másik élet emlékeit találtam. Egy olyan nőét aki a viktoriánus kori Angliában élhetett. A szoba tele volt emlékekkel, minden egyes tárgy valahogy kapcsolódott ehhez a nőhöz, régi könyvek, bútorok, szőnyegek, egy kis kör alakú asztalon néhány kezdetleges fotót is láttam róla. Bárhogy erőltettem is az agyam nem tudtam emlékezni és nem éreztem hogy bármi közöm volna hozzá. Annyira más volt mint én. Valami kapocs mégis volt, mert csak annyit tudtam biztosan hogy ő bízta rám a kulcsot, azzal hogy a megfelelő időben majd nyissam ki a szobát.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Vas. 3 Ápr. - 11:31

Még az előző témához :
Véleményem szerint ha az ember egy tudatos álmában emlékszik ez itteni önmagára , az hozzásegítheti ahhoz , hogy tudatában legyen annak , hogy ez biztosan egy tudatos álom . Jó példa lehet erre , amikor eszünkbe jut , hogy na ezt a jelenetet majd beírjuk ide a fórumba , vagy elmeséljük majd egy haverunknak , tehát tisztában vagyunk vele , hogy nem itt vagyunk , hanem ott és az itteni önmagunkra is képesek vagyunk ennek megfelelően visszaemlékezni . 
Az is segíthet , ha arra emlékezünk , hogy itt mit határoztunk el , hogy ott mit fogunk csinálni , és emlékezünk arra , hogy ezt itt döntöttük el . Szóval vannak ilyen kis jelek amikből következtetni lehetne , de mindentől függetlenül szerintem az a gyakoribb , amikor valóban benne vagyunk egy tudatos álomban és nem csak megálmodjuk azt .  Ez a megálmodás  szerintem ritka jelenség lehet és valóban lehet benne , hogy előidézője akár a rutin is lehetne . Szóval minden csak autómatikus .
fortis
fortis

Témanyitás  fortis Vas. 3 Ápr. - 11:35

Médea írta:Nem hiszek az előző életekben de néha én is zavarba jövök. A történet szerint nálam volt a kulcs ami egy réges-régen bezárt szobába vezetett. Kinyitottam az ajtót és odabent egy másik élet emlékeit találtam. Egy olyan nőét aki a viktoriánus kori Angliában élhetett. A szoba tele volt emlékekkel, minden egyes tárgy valahogy kapcsolódott ehhez a nőhöz, régi könyvek, bútorok, szőnyegek, egy kis kör alakú asztalon néhány kezdetleges fotót is láttam róla. Bárhogy erőltettem is az agyam nem tudtam emlékezni és nem éreztem hogy bármi közöm volna hozzá. Annyira más volt mint én. Valami kapocs mégis volt, mert csak annyit tudtam biztosan hogy ő bízta rám a kulcsot, azzal hogy a megfelelő időben majd nyissam ki a szobát.

Ez az előző életek elég nehéz kérdés , mert az idő maga is paradox és az előző életek az meg ugye idő függvénye volna . 
Jobban el lehetne képzelni , ha minden egy időben zajlik , különböző alteregóink álltal azok világaiban . Na és mivel allteregó , talán megtörténhet , hogy telepatikus emlékezet jöhetne létre amit nyilván előző életként magyaráznánk .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Vas. 3 Ápr. - 11:42

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 14:25-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Vas. 3 Ápr. - 11:49

Áprilia írta:Seth írja, hogy a tudatunk multidimenzionális, egyszerre van jelen mindenhol (don Juannãl a "hagymahéjak"), csak jelen tudatunk nem képes azokat az életeket átfogni, észlelni.

Igen igen , tehát tulajdonképpen egybevágnának a dolgok .
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Csüt. 7 Ápr. - 9:52

Álmomban szembe jött velem elhunyt rokonom, annyira megdöbbentem hogy földbe gyökerezett a lábam és remegve kiáltottam a nevét. Tisztán láttam az arcát, nem tévedés, de nem értettem hogy lehetséges ez. Aztán a következő pillanatban elmosódottá vált az arca, és még a testalkata is megváltozott. A szemem láttára változott valaki mássá, a testvérévé, és azt kezdtem hinni hogy a rossz fényviszonyok miatt tévesztettem össze vele. 

Nos nyilván az történt hogy a normál elme számára elfogadhatatlan lett volna hogy élve látja, az meg pláne hogy álmodik és gyorsan átformálta. Ha valami nagy megrázkódtatást jelentene akkor vagy nem vesszük észre vagy másképp fogjuk látni. Az elme feladata hogy minden körülmények között megvédje az ént és a valóságtudata folytonosságát. A tudatos álmodással tulajdonképpen ezt a védelmet tesszük próbára.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Csüt. 7 Ápr. - 17:09

Még sosem álmodtál elhunytakkal ?
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Csüt. 7 Ápr. - 18:18

fortis írta:Még sosem álmodtál elhunytakkal ?

Sokszor, de azokban egy történet részese voltam és nem tudtam hogy meghaltak. Mindenki tette a dolgát. De ennél az álomnál épp azért ijedtem meg mert tudtam hogy halott és nem lehetne itt. Ha nem változik át olyan gyorsan és ha jobban odafigyelek akkor a jelenléte elég lett volna hogy tudatossá váljak.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Csüt. 7 Ápr. - 18:28

Médea írta:
fortis írta:Még sosem álmodtál elhunytakkal ?

Sokszor, de azokban egy történet részese voltam és nem tudtam hogy meghaltak. Mindenki tette a dolgát. De ennél az álomnál épp azért ijedtem meg mert tudtam hogy halott és nem lehetne itt. Ha nem változik át olyan gyorsan és ha jobban odafigyelek akkor a jelenléte elég lett volna hogy tudatossá váljak.

Azért kérdeztem , mert én már sokszor álmodtam elhunytakkal úgy , hogy tudtam ők már nincsenek itt közöttünk , de ezen még sosem lepődtem meg . 
Emlékszem egyszer apám után loholtam , hogy szóra bírjam , de ő keresztül  lebegett az ajtón és én  tudtam nincs értelme tovább követnem .
 De más elhunyt rokonaimmal is találkoztam már álmomban , és némelyikkel leültem beszélgetni és voltak olyan álmok is amik ezek közül tudatosak voltak , de sosem váltott ki belőlem ilyen különös vagy fura érzést . Valahogy természetes volt , hogy álomban jelen vannak .
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Szomb. 9 Ápr. - 10:30

Az utcán sétáltam hajnalban és hazafelé tartottam egy buliról. Ideges voltam mert pizsamában voltam és a nyakamban az éjjeli szemkötőm lógott. Csak nehogy valaki meglásson így, aggódtam és nem értettem miért nincs rajtam normális ruha. Néhányan megláttak, összesúgtak én meg gyorsabb tempóra kapcsoltam. 

Már máskor is előfordult hasonló, azt hiszem arról lehet szó mint mikor kinti hangok épülnek be az álomba, az aktuális öltözékünk is megjelenhet mert a tudattalan tudja mit viselünk éppen, vagy említhetném azokat az álmokat amelyekben nagyon melegem van és hogy lehűtsem magam mezítláb sétálok a hóban. Szóval a külső és belső érzetek nagy hatással lehetnek az álmokra és akár álomjelzőként is használhatók.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Szomb. 9 Ápr. - 15:56

Gondolom ez tudatos álomban nem zavart volna . Amúgy velem is előfordult már ha jól emlékszem , mondjuk addig nem jutottam el , hogy zavarjon .
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Szomb. 14 Május - 8:33

Többször felébredtem, visszaaludtam az éjjel, minden alkalommal álmodtam is valamit. Egy alkalommal aztán hamis ébredésbe kerültem. Rutinszerűen elkezdtem visszaemlékezni az álomra és a dolog érdekessége hogy nem a hamis ébredést megelőzőre emlékeztem, hanem egy korábbi álomra. Arra viszont elég részletesen. Ezután felébredtem igaziból is és ekkor megfordult a dolog mert nem emlékeztem arra az álomra amiben a hamis ébredésben igen, a hamist megelőzőre viszont igen.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Szomb. 14 Május - 9:26

Hú ez tényleg érdekes ! 
Szerinted van erre valami magyarázat ?
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Szomb. 14 Május - 9:39

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 14:26-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  Vendég Csüt. 19 Május - 12:49

Azt álmodtam hogy a buszmegállóban állva hallgattam az előttem lévő két személy beszélgetését. Egymásnak ecsetelték hogy mit álmodtak az éjjel. Az érdekes az volt hogy miközben beszéltek, lelki szemeim előtt megjelent az álmuk, de nemcsak képekben hanem mintha magam is benne lettem volna. Sajnos csak az egyikükére emlékszem, abból is csak annyira hogy látott egy ezüstszínű tengert és hogy ez valamiképp ő maga volt, egy létállapot és az álom szerinte a férjével kapcsolatban üzenhetett valamit. Miközben trécseltek én arra gondoltam hogy milyen keveset tudnak az álmokról, hogy mennyi lehetőség rejlik bennük és hogy az egyszerű találgatásokon túl valódi válaszokat is kaphatnának ha például foglalkoznának a tudatos álmodás lehetőségével.

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Pént. 20 Május - 15:37

Az álombéli  gondolataid  tükrözik a hétköznapi törekvéseidet . Igen a tudatos álmok egy nagy lehetőségeket rejtő terület . Többnyire még kiaknázatlan , egyenlőre csak épp , hogy beléptek az emberek  , egy apró megvilágítatlan területére . 

A nő álma a tengerrel kapcsolatosan talán a lelkiségére utalhat . Erre azért gondolnék , mert a férjével volt kapcsolatos .  Tehát a lelki viszonyuk jelképe lehetett .  Tudod , a háborgó tenger és az enyhén simogatóan hullámzó víztükör kapcsolatra való levetítése . De hol voltál te ebben az álomban Médea ?  Talán átérezted a nő lelkiségét így szerepelhettél magad is benne ?
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Pént. 20 Május - 18:51

fortis írta: De hol voltál te ebben az álomban Médea ?  Talán átérezted a nő lelkiségét így szerepelhettél magad is benne ?

Én csak megfigyelő voltam, nem éreztem semmi kapcsolatot ezzel a nővel. Számomra csak az volt érdekes hogy az álomalakok is álmodhatnak, vagy mi álmodhatjuk azt hogy ők álmodhatnak, teccik érteni?

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Pént. 20 Május - 21:11

Médea írta:
fortis írta: De hol voltál te ebben az álomban Médea ?  Talán átérezted a nő lelkiségét így szerepelhettél magad is benne ?

Én csak megfigyelő voltam, nem éreztem semmi kapcsolatot ezzel a nővel. Számomra csak az volt érdekes hogy az álomalakok is álmodhatnak, vagy mi álmodhatjuk azt hogy ők álmodhatnak, teccik érteni?

Igen értem .és eszembe is jutott valami . Arra gondoltam , ha az álom alakok is álmodnak , akkor tulajdonképpen nem ők álmodnak , hanem te , hiszen az álom alakok is a te eredményeid . Tehát bármit is tegyen egy álom alak ha az valóban álom alak , az mind valahol tőled származik és belőled indul . Akát mutatni , akár üzenni , akár egy helyzetbe akar hozni téged , magad idézed elő .
fortis
fortis

Témanyitás  Áprilia Pént. 20 Május - 21:15

törlés

A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 27 Feb. - 14:27-kor.

Áprilia
Áprilia

Témanyitás  fortis Pént. 20 Május - 21:34

Áprilia írta:
Eddig pont ezt az ideát kifogásoltad Médeában. Most meg te is ezt vallod? Rolling Eyes

Nem egészen vallanám ezt , mert úgy gondolnám nem mind álom alak aki meglátogat álmunkban bennünket . Ellenben a hagyományos értelembe vett álom alakokra viszont a fentebbi gondolatok igazak lehetnek . 
Úgy vélném jó lenne különbséget tenni , de ezt Médea még nem tette meg , bár egy fontos következő lépés volna szerintem .
fortis
fortis

Témanyitás  Vendég Szer. 25 Május - 10:22

Kincset kerestem egy folyómederben, aztán találkoztam a mesterrel. Beszélgettünk és szóba kerültek a csillagok. El kezdtem neki magyarázni hogy a kis göncöl rúdjának utolsó csillaga az Aurus, és a sarkcsillagot tudjuk vele meghatározni. Mint utóbb kiderült ez tévedés, az utolsó csillag és egyben a sarkcsillag a Polaris, viszont a nagy göncöl rúdján tényleg található egy Arcturus nevű csillag és ennek meghosszabbítása valóban a Polaris felé mutat. Ami még érdekesség hogy az álom folytatásában a mester sárkányszerű lénnyé változott. Utánanéztem és a kis göncöl alatt közvetlenül a sárkány csillagkép található. Mi a tanulság? Az hogy álomban néha pontosan, néha eltorzítva, néha jelképesen jönnek a felszínre olyan információk amiket tudatosan talán nem tudnánk felidézni, de azért ott van a fejünkben.

Vendég
Vendég

Témanyitás  Vendég Szer. 25 Május - 10:56

Kérdéseim:
Folyómeder - ez azt jelenti, hogy kiszáradt folyómeder? Víz nélkül?
Egy konkrét személlyel találkoztál, vagy csak egy személlyel, akiről tudtad álmodban, hogy ő a mester?
Ez ugye már nem az álomhoz tartozik:"Mint utóbb kiderült ez tévedés ..." ?

Vendég
Vendég

Témanyitás  Vendég Szer. 25 Május - 12:21

efi írta:Kérdéseim:
1. Folyómeder - ez azt jelenti, hogy kiszáradt folyómeder? Víz nélkül?
2. Egy konkrét személlyel találkoztál, vagy csak egy személlyel, akiről tudtad álmodban, hogy ő a mester?
3. Ez ugye már nem az álomhoz tartozik:"Mint utóbb kiderült ez tévedés ..." ?

1. Csordogált benne egy kis víz, mint mikor nagy szárazság után csökken a vízmennyiség. Tele volt gömbölyű kaviccsal. Erdei patakocska volt.

2. Nem ismerem, csak álomban. Véletlenül találkoztunk össze, miközben én kapargattam a medret. Tarisznya volt az oldalán és bot a kezében. Örült hogy lát, intett hogy üljünk le, megtörölte izzadó homlokát. Nagydarab, ötvenes, kopasz férfi volt, sűrű szemöldökkel. Erre ezért is emlékszem mert mikor megkérdeztem tőle hogy ő talált-e már kincset (érmékre gondoltam), rosszallón összehúzta a szemöldökét és elfordult tőlem. Szégyelltem magam amiért csalódást okoztam neki, ugyanis ő a múlt szellemi kincseit tartotta egyedül értékesnek, én meg az anyagiasság felől közelítettem meg a kérdést.

3. Ébredés után néztem utána.

Sajnos az álom csak töredékeiben maradt meg, így nehéz volna értelmezni, csak a csillagos rész miatt találtam említésre méltónak. Talán később beugrik még pár részlet, most csak arra emlékszem hogy a beszélgetés után a mester távozott, én meg a nyomába szegődtem. Még olyasmi dereng hogy később ő beleesett egy megáradt folyóba és hogy rámbízott egy feladatot, de nagyon homályos...

Vendég
Vendég

Témanyitás  fortis Szer. 25 Május - 16:32

De kellemes álom volt !  
Nekem az jut róla az eszembe , hogy az álmában az ember olyasmiket is tudhat , amiket amúgy egyébként nem . Bár téged eleve érdekel a csillagászat és sokat böngészhetted is , ezért lehet , hogy felbukkant emlékeidből az amiről szó esett , de én adnék egy kis esélyt esetleg annak is , amiről tudomásod amúgy nem lehetne  normál körülmények között .
fortis
fortis

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

16 / 19 oldal Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.