Különös álmok egyéb kategória
+4
asd94
fortis
Lea.
Áprilia
8 posters
5 / 21 oldal
5 / 21 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 21
Re: Különös álmok egyéb kategória
SárkánylédiÁprilia írta:
Amúgy az elveszett álmaim között volt olyan, amikor a sárkány egy nővé vált. Hmm talán a vándoron megtalálható még,nem tudom.
A valóságteszt átverés.
Azt álmodtam, hogy földrengés van . Álmomban csukva voltak a szemeim, így csak az érzékszerveimre hagyatkozhattam.
Aztán gondoltam egyet, hogy kinyitom a szememet, és megnézem mozog e a csillár, mert nem tudtam eldönteni, hogy ez megtörténik e, vagy csak álmodom. A csillár pedig valóban mozgott, így tudatosult bennem, hogy ébren vagyok, és hogy valóban földrengés volt.
Megjegyzem nálunk nincs csillár, tehát ez egy kész átverés volt.
Azt álmodtam, hogy földrengés van . Álmomban csukva voltak a szemeim, így csak az érzékszerveimre hagyatkozhattam.
Aztán gondoltam egyet, hogy kinyitom a szememet, és megnézem mozog e a csillár, mert nem tudtam eldönteni, hogy ez megtörténik e, vagy csak álmodom. A csillár pedig valóban mozgott, így tudatosult bennem, hogy ébren vagyok, és hogy valóban földrengés volt.
Megjegyzem nálunk nincs csillár, tehát ez egy kész átverés volt.
2019 12. 27
Az álom
Munkából indultam volna hazafelé, de úgy döntöttem, hogy felkeresem azt a bizonyos bevásárló központot, ahol elvileg delfin shoow-t tartanak. Haza telefonáltam, anyu vette fel a telefont, de úgy tűnt nem figyel oda rám, mert lefoglalta a tévé, és még plusz beszélgetett is valakivel közben. Végül is azt mondtam, hogy csak holnap megyek haza, és letettem a telefont sejtvén, hogy egy szót sem értett abból, amit mondtam.
Az utcán ballagtam, és azon gondolkodtam merre lenne a legcélszerűbb mennem, körülnéztem, és egy idősebb asszonyon akadt meg a tekintetem, aki éppen felém közeledett. A látványa némi tudatosságot csalt az álmomba, és kíváncsian figyeltem hogyan fog reagálni ha megállítom, és kérdéseket teszek fel. Az asszony nem tűnt meglepettnek, és felajánlotta, hogy elkísér az áruházig, hiszen nincs olyan messze.
Alig mentünk viszont pár métert ismét megállt, mert odaértünk egy utcai könyvárushoz, akivel néhány szóra megállt beszélgetni. Addig én végigfuttattam a tekintetem azon a pár könyvön, ami a kis asztalkára ki volt helyezve.
Semmi különös, egyszerű ponyvaregények voltak, még rá is böktem az egyikre, hogy talán az érne még valamit. A könyv kicsit megviselt állapotban volt, de aztán abbamaradt a beszélgetés, és mi tovább indultunk.
Észre sem vettem, és már az árúházban is voltunk. A hölgy elkisért egészen a medencéig, ahol a delfinek voltak.
Itt egy kis zavar keletkezett a tudatosságomban mert nem értettem, hogy mi történik körülöttem, egy delfint láttam a víz nélküli medencében ugrálni, és valamilyen érthetetlen módon kapcsolatba léphetett velem.
Lényegében ki kellett volna szabadulnia erről a helyről, és bár úgy tűnt, hogy a levegőben éppen olyan otthonosan mozog, mintha vízben lett volna, mégis menekülnünk kellett.
Folyosókon rohantunk keresztűl, egyik helységből a másikba nyitottunk be, majd mintha radar ernyőn keresztűl kívülről figyelhettem volna a mozgásunkat.
Emberek üldöztek bennünket, és valamilyen négylábú szörny, de mire ismét a saját bőrömön keresztűl élhettem meg a történéseket, a delfin már nem delfin, hanem egy ismeretlennek tűnő férfi volt.
A folyó mólói felé rohantunk, az ember valamilyen módon egy fura hangot adott ki magából, mire megjelent egy nagyon hatalmas nagy sárkány, ( eddigi álmaimban ilyen nagyot még sosem láttam), és a következő pillanatban már a hátán lévő taréjába kapaszkodva repültünk tova.
- Otthon voltam a gyerekkori házunk mögött, apám és a tesóm társaságában. Elmeséltem a történetemet az idős hölggyel való találkozásomról, a telefonhívásomról, az áruházi eseményekről,a sárkányról, és arról, hogy már nem tudom megkülönböztetni hol a határ az álom és a valóság között. ( Ezzel itt a velem történtekre utaltam, ami az álmomat illeti, hiszen tisztában voltam bizonyos elemeivel, hogy akkor éppen álmodhattam, a valóságnak hitt eseményekkel valahogy mégis egybe olvadhattak)
Felmentünk a lakásba, és apu a kezembe nyomott egy nyomtatott írást, hogy olvassam fel hangosan. El is kezdtem olvasni, a szöveg énrólam szólt, valahová a kisiskolás korszakomig visszakanyarodva.
Valahol középen megakadtam, a betűk tűl apróak, a szöveg pedig túl hivatalos volt. Apu szólt, hogy olvassam tovább, de elmondtam, hogy elvesztettem a sort, és nem tudom hol hagytam abba.
Leugrottam a legalsó sorig, ahol valami olyasmiról volt szó, hogy nálam az elmélet átkapcsolódott a mobilitásra, vagy valami ilysmi, de a mobilitásra kifejezetten emlékezni tudok.
Akkor apu mesélni kezdett, hogy amikor elsőbe mentem, jellemző módon a szélső sorban ültem, és olykor kiszöktem az iskola melletti bazár sorra, hogy a sok kacatot megbámulhassam, mert elvarázsolt az a sok minden.
Folytatta volna még, de vagy nem emlékszem, vagy kizökkentem az álomból.
Galamb
Folytatásként egy kertes házban laktam. Csak egy helyiségre emlékszem, de ott valami susogó hangot hallatva repdesett a levegőben. nem lehetett megállapítani, hogy mi az, csak egy ponton örvénylett a levegőben. A kezembe fogtam egy lécet, és az örvénylés egy galambbá változott, majd rátelepedett a lécem végére. Ezen meglepődtem, és kimentem az udvarra vele, hogy a galamb elszállhasson. Aztán észrevettem, hogy több galamb is van a kertemben, ezért tapsolni kezdtem, hogy elhessegessem őket, mert képesek és összepiszkítják a kertemet.
A paripa.
Egy szűk kanyonszerű átjáróban voltam a társaimmal, és felfedeztük, hogy egy gyönyörű paripa áll az egyik bejáratánál. Azonnal egyértelmű volt, hogy be kellene valahogyan cserkésznünk, és becsalogatnunk a kanyonba.
Ez meg is történt, de arra senki sem számított, hogy ez még a befogáshoz nem lesz elég. A ló nagyokat rugott minden felé, és magasakat ugrott.
Már többen megsérültek, amikor támadt egy ötletem, és a lóra kiálltottam.
Cézár! Cézár!!
Hirtelen térdre rogytam, a földre néztem lehajtott fejjel, és úgy ismételtem a szavakat.
A ló óvatosan a hátamra helyezte a lábát, én végigsimítottam rajta a kezem, mire ő visszahúzta azt.
Térdeljetek le! - mondtam a többieknek sziszegve, ez itt a lovak istene, ennek nem ülhet senki sem a hátára, viszont hozzá segíthet, hogy lovakhoz juthassunk.
Az ajándék kristály
Ápriliánál voltam ( voltunk?) vendégségben, mire ő egy tálcára helyezett gyönyörű ajándékot hozott a számomra. Ez egy hegyikristály telep volt, olyan két öklömnyi nagyságú, ámulva csodáltam fényét, és bele is bámultam.
Aztán rákérdeztem Ápriliától, hogy hogyan juthatott ilyesmi az eszébe, mire ő szemrehányóan azt felelte, hogy emlékezzek, mert emlékeznem kell, hogy ezt miért és mikor is kaphattam!
Megjegyzés. Ezek az álmok ma egymás utánjában érkeztek, a sorrend nem teljesen biztos. Viszont volt itt egy nagyon érdekes dolog, remélem Mayra nem haragszik ha elmondom, hogy reggel felhívott, és elmesélte, hogy egy csiszolt hegyikristályt kapott ajándékba. Én pedig szintén azt kaptam álmomban. Elmesélte anyósomnak, és azt mondta ilyen nincs. Ez hülyeség, pedig valóban így volt. Nem tudom miért lenne az ilyen egybeesés, vagy véletlen hülyeség, hiszen tök természetes dolog. Legalábbis szerintem semmi különös nem volt ebben . vagy igen? Szerintetek?
Az álom
Munkából indultam volna hazafelé, de úgy döntöttem, hogy felkeresem azt a bizonyos bevásárló központot, ahol elvileg delfin shoow-t tartanak. Haza telefonáltam, anyu vette fel a telefont, de úgy tűnt nem figyel oda rám, mert lefoglalta a tévé, és még plusz beszélgetett is valakivel közben. Végül is azt mondtam, hogy csak holnap megyek haza, és letettem a telefont sejtvén, hogy egy szót sem értett abból, amit mondtam.
Az utcán ballagtam, és azon gondolkodtam merre lenne a legcélszerűbb mennem, körülnéztem, és egy idősebb asszonyon akadt meg a tekintetem, aki éppen felém közeledett. A látványa némi tudatosságot csalt az álmomba, és kíváncsian figyeltem hogyan fog reagálni ha megállítom, és kérdéseket teszek fel. Az asszony nem tűnt meglepettnek, és felajánlotta, hogy elkísér az áruházig, hiszen nincs olyan messze.
Alig mentünk viszont pár métert ismét megállt, mert odaértünk egy utcai könyvárushoz, akivel néhány szóra megállt beszélgetni. Addig én végigfuttattam a tekintetem azon a pár könyvön, ami a kis asztalkára ki volt helyezve.
Semmi különös, egyszerű ponyvaregények voltak, még rá is böktem az egyikre, hogy talán az érne még valamit. A könyv kicsit megviselt állapotban volt, de aztán abbamaradt a beszélgetés, és mi tovább indultunk.
Észre sem vettem, és már az árúházban is voltunk. A hölgy elkisért egészen a medencéig, ahol a delfinek voltak.
Itt egy kis zavar keletkezett a tudatosságomban mert nem értettem, hogy mi történik körülöttem, egy delfint láttam a víz nélküli medencében ugrálni, és valamilyen érthetetlen módon kapcsolatba léphetett velem.
Lényegében ki kellett volna szabadulnia erről a helyről, és bár úgy tűnt, hogy a levegőben éppen olyan otthonosan mozog, mintha vízben lett volna, mégis menekülnünk kellett.
Folyosókon rohantunk keresztűl, egyik helységből a másikba nyitottunk be, majd mintha radar ernyőn keresztűl kívülről figyelhettem volna a mozgásunkat.
Emberek üldöztek bennünket, és valamilyen négylábú szörny, de mire ismét a saját bőrömön keresztűl élhettem meg a történéseket, a delfin már nem delfin, hanem egy ismeretlennek tűnő férfi volt.
A folyó mólói felé rohantunk, az ember valamilyen módon egy fura hangot adott ki magából, mire megjelent egy nagyon hatalmas nagy sárkány, ( eddigi álmaimban ilyen nagyot még sosem láttam), és a következő pillanatban már a hátán lévő taréjába kapaszkodva repültünk tova.
- Otthon voltam a gyerekkori házunk mögött, apám és a tesóm társaságában. Elmeséltem a történetemet az idős hölggyel való találkozásomról, a telefonhívásomról, az áruházi eseményekről,a sárkányról, és arról, hogy már nem tudom megkülönböztetni hol a határ az álom és a valóság között. ( Ezzel itt a velem történtekre utaltam, ami az álmomat illeti, hiszen tisztában voltam bizonyos elemeivel, hogy akkor éppen álmodhattam, a valóságnak hitt eseményekkel valahogy mégis egybe olvadhattak)
Felmentünk a lakásba, és apu a kezembe nyomott egy nyomtatott írást, hogy olvassam fel hangosan. El is kezdtem olvasni, a szöveg énrólam szólt, valahová a kisiskolás korszakomig visszakanyarodva.
Valahol középen megakadtam, a betűk tűl apróak, a szöveg pedig túl hivatalos volt. Apu szólt, hogy olvassam tovább, de elmondtam, hogy elvesztettem a sort, és nem tudom hol hagytam abba.
Leugrottam a legalsó sorig, ahol valami olyasmiról volt szó, hogy nálam az elmélet átkapcsolódott a mobilitásra, vagy valami ilysmi, de a mobilitásra kifejezetten emlékezni tudok.
Akkor apu mesélni kezdett, hogy amikor elsőbe mentem, jellemző módon a szélső sorban ültem, és olykor kiszöktem az iskola melletti bazár sorra, hogy a sok kacatot megbámulhassam, mert elvarázsolt az a sok minden.
Folytatta volna még, de vagy nem emlékszem, vagy kizökkentem az álomból.
Galamb
Folytatásként egy kertes házban laktam. Csak egy helyiségre emlékszem, de ott valami susogó hangot hallatva repdesett a levegőben. nem lehetett megállapítani, hogy mi az, csak egy ponton örvénylett a levegőben. A kezembe fogtam egy lécet, és az örvénylés egy galambbá változott, majd rátelepedett a lécem végére. Ezen meglepődtem, és kimentem az udvarra vele, hogy a galamb elszállhasson. Aztán észrevettem, hogy több galamb is van a kertemben, ezért tapsolni kezdtem, hogy elhessegessem őket, mert képesek és összepiszkítják a kertemet.
A paripa.
Egy szűk kanyonszerű átjáróban voltam a társaimmal, és felfedeztük, hogy egy gyönyörű paripa áll az egyik bejáratánál. Azonnal egyértelmű volt, hogy be kellene valahogyan cserkésznünk, és becsalogatnunk a kanyonba.
Ez meg is történt, de arra senki sem számított, hogy ez még a befogáshoz nem lesz elég. A ló nagyokat rugott minden felé, és magasakat ugrott.
Cézár! Cézár!!
Hirtelen térdre rogytam, a földre néztem lehajtott fejjel, és úgy ismételtem a szavakat.
A ló óvatosan a hátamra helyezte a lábát, én végigsimítottam rajta a kezem, mire ő visszahúzta azt.
Térdeljetek le! - mondtam a többieknek sziszegve, ez itt a lovak istene, ennek nem ülhet senki sem a hátára, viszont hozzá segíthet, hogy lovakhoz juthassunk.
Az ajándék kristály
Ápriliánál voltam ( voltunk?) vendégségben, mire ő egy tálcára helyezett gyönyörű ajándékot hozott a számomra. Ez egy hegyikristály telep volt, olyan két öklömnyi nagyságú, ámulva csodáltam fényét, és bele is bámultam.
Aztán rákérdeztem Ápriliától, hogy hogyan juthatott ilyesmi az eszébe, mire ő szemrehányóan azt felelte, hogy emlékezzek, mert emlékeznem kell, hogy ezt miért és mikor is kaphattam!
Megjegyzés. Ezek az álmok ma egymás utánjában érkeztek, a sorrend nem teljesen biztos. Viszont volt itt egy nagyon érdekes dolog, remélem Mayra nem haragszik ha elmondom, hogy reggel felhívott, és elmesélte, hogy egy csiszolt hegyikristályt kapott ajándékba. Én pedig szintén azt kaptam álmomban. Elmesélte anyósomnak, és azt mondta ilyen nincs. Ez hülyeség, pedig valóban így volt. Nem tudom miért lenne az ilyen egybeesés, vagy véletlen hülyeség, hiszen tök természetes dolog. Legalábbis szerintem semmi különös nem volt ebben . vagy igen? Szerintetek?
Teljesen más kategória a "hülyeség", a "véletlen" és a "természetes". Nem lehet őket összehasonlítani.
Amúgy az álmaidban hoztad a szokásos, archetípusokkal teli formádat. Az ember mintha mesét olvasna.
Amúgy az álmaidban hoztad a szokásos, archetípusokkal teli formádat. Az ember mintha mesét olvasna.
Hát én már csak egy ilyen mesealak vagyok.
- Amúgy arra gondolnék, hogy ezek az álmok elég sok mindent megmutathatnak önmagamról önmagamnak. Persze egyúttal másoknak is, akik odafigyelnek.
Ha visszafelé haladnék, talán ezeket mondhatnám el így hirtelen.
- Ápriliától hegyikristályt kapni, energiát jelent. Sok energiát kaphatok tőled, de itt most ne vámpírkodásra gondolj, meg hasonlókra, mert pozitív dolgok is létezhetnek.
- Ami a paripás dolgot illeti, az utalhat akár arra is, hogy meghunyászkodni, alázatosnak lenni is képes lehetek. Ezen felül a probléma megoldó készség sem áll túl távol tőlem.
- Ami a galambos esetet illeti, az megint csak jellemző lehet rám, hisz nem szeretem a rumlit, a koszt, és a madár szart sem, ami erre az álomra jellemző is lehetett.
- Ami az első álmot illeti, az pedig kifejezetten az álmodásról szólhatott. Volt egyszer egy alap történet, amiben olyan álom elemek lehettek, amikkel vagy találkozhattam már, pl könyvárus, vagy amik tulajdonképpen elvezethettek egy olyan eseménysorozathoz, ami fontos jelentéssel bírhat önmagamra nézvest.
- Kezdjük anyámmal. Valóban nem fordított rám annyi figyelmet, amennyit egy ember, vagy egy gyerek elvárhatna a saját anyjától. Én legalábbis így érzem. A lelefon hívásra adott vagy nem adott válasza, ezt jól tükrözheti.
- Aztán ott van folytatásként az idegen hölgy, aki vélhetően nem is lehetett olyan idegen, hiszen mint hölgy, vagy nőnemű személy majdnem mindig jelen van az álmaimban valamilyen formában, segítő szándékkal , vagy útmutatóként, akár fiatalabb, akár idősebb formában, azt hiszem a kornak ebben az esetben már nem igazán lehet jelentősége. Talán a tudatalatti, vagy felsőbb én küldheti, ezt így nem lehet tudni, csak a segítő szándék ami jellemezheti. Szóval mégsem annyira idegen.
Delfin. Nahát ezt sem kell túlságosan kiemelnem, hiszen tudjátok jól, gyakori vendégem lehetett nem egy alkalommal. Hogy mit is jelképezhet a számomra az még nem teljesen tiszta, de igen közel állhat hozzám lelkileg. ha pedig erre gondolok, akkor ez szintél egy erős jelképes momentum lehetne.
- A férfi. Bár álom értelmezésemben a férfi a delfint követően bukkanhatott fel, mégsem lennék abban biztos, hogy ugyan arról lenne szó, inkább olyannak tűnik számomra, mintha átvette volna a delfintől a szerepet. Eléggé a sötét alakra hajazott, ha a régebbi álmaimból erre még emlékeznétek, akkor be tudnátok így azonosítani, hogy mire is gondolok. Ő egy erős irányító személy, aki kicsit kívül áll a társadalmi normákon, és végül is úgy tűnik, hogy csak önmagamhoz van erős kötődésben. Hmm talán az sem lehetne lehetetlen, hogy ő a sötét oldalam, bár vadságot én még nem fedeztem fel benne sosem, csak másságot. Ezt érteném úgy, mint a nem igazán emberit, legalábbis a külvilág felé.
- A sárkány. Ugye nemrég mondhatni pár napja is volt egy sárkányos álmom. Évekkel ezelőtt pedig szinte heti szinten sorjában. A sárkány méretei jelképezhették talán magát a hatalmas erőt. Egy hatalmas erő ami magával ragadhat. Egy hatalmas erő ami kívül áll a normál hétköznapin. Egy hatalmas erő ami mesebéli legendákkal övezett. Hová is repített ez a hatalmas erő? Azt hiszem nyugodtan kimondható, hogy az önismeretbe.
- Önismeret: Egyértelmű volt számomra a kijelentés amit apámnak mondtam, hogy elvesztettem a határt az álom és a valóság között. Oké, hogy ez most az álomra vonatkozott, de lehet benne igazság magára az életre is. talán ezek elvi kérdések, nem tudom, de az ok talán egészen gyerek koromig vezethetőek vissza.
Ezt jelképezhette volna az a kis szöveges irat. A helyzetre való magyarázat. Mi másra , ha nem az álmodásommal kapcsolatos állomásokra, eseményekre, a miértekre mutathatna?
Nos igen, még kitérnék a tudatosságra. Álom közben voltak tudatos részletek. Ezt ki is emeltem azt hiszem. Apámmal való találkozásnál ez fontos tényező volt, mert ennek alapján utalhattam a valós és az álombéli határok összemosódására, mert ezekkel ott tisztában lehettem. Mégis megzavart, és tulajdonképpen ezt a hibát ecsetelgethettem.
- Amúgy arra gondolnék, hogy ezek az álmok elég sok mindent megmutathatnak önmagamról önmagamnak. Persze egyúttal másoknak is, akik odafigyelnek.
Ha visszafelé haladnék, talán ezeket mondhatnám el így hirtelen.
- Ápriliától hegyikristályt kapni, energiát jelent. Sok energiát kaphatok tőled, de itt most ne vámpírkodásra gondolj, meg hasonlókra, mert pozitív dolgok is létezhetnek.
- Ami a paripás dolgot illeti, az utalhat akár arra is, hogy meghunyászkodni, alázatosnak lenni is képes lehetek. Ezen felül a probléma megoldó készség sem áll túl távol tőlem.
- Ami a galambos esetet illeti, az megint csak jellemző lehet rám, hisz nem szeretem a rumlit, a koszt, és a madár szart sem, ami erre az álomra jellemző is lehetett.
- Ami az első álmot illeti, az pedig kifejezetten az álmodásról szólhatott. Volt egyszer egy alap történet, amiben olyan álom elemek lehettek, amikkel vagy találkozhattam már, pl könyvárus, vagy amik tulajdonképpen elvezethettek egy olyan eseménysorozathoz, ami fontos jelentéssel bírhat önmagamra nézvest.
- Kezdjük anyámmal. Valóban nem fordított rám annyi figyelmet, amennyit egy ember, vagy egy gyerek elvárhatna a saját anyjától. Én legalábbis így érzem. A lelefon hívásra adott vagy nem adott válasza, ezt jól tükrözheti.
- Aztán ott van folytatásként az idegen hölgy, aki vélhetően nem is lehetett olyan idegen, hiszen mint hölgy, vagy nőnemű személy majdnem mindig jelen van az álmaimban valamilyen formában, segítő szándékkal , vagy útmutatóként, akár fiatalabb, akár idősebb formában, azt hiszem a kornak ebben az esetben már nem igazán lehet jelentősége. Talán a tudatalatti, vagy felsőbb én küldheti, ezt így nem lehet tudni, csak a segítő szándék ami jellemezheti. Szóval mégsem annyira idegen.
Delfin. Nahát ezt sem kell túlságosan kiemelnem, hiszen tudjátok jól, gyakori vendégem lehetett nem egy alkalommal. Hogy mit is jelképezhet a számomra az még nem teljesen tiszta, de igen közel állhat hozzám lelkileg. ha pedig erre gondolok, akkor ez szintél egy erős jelképes momentum lehetne.
- A férfi. Bár álom értelmezésemben a férfi a delfint követően bukkanhatott fel, mégsem lennék abban biztos, hogy ugyan arról lenne szó, inkább olyannak tűnik számomra, mintha átvette volna a delfintől a szerepet. Eléggé a sötét alakra hajazott, ha a régebbi álmaimból erre még emlékeznétek, akkor be tudnátok így azonosítani, hogy mire is gondolok. Ő egy erős irányító személy, aki kicsit kívül áll a társadalmi normákon, és végül is úgy tűnik, hogy csak önmagamhoz van erős kötődésben. Hmm talán az sem lehetne lehetetlen, hogy ő a sötét oldalam, bár vadságot én még nem fedeztem fel benne sosem, csak másságot. Ezt érteném úgy, mint a nem igazán emberit, legalábbis a külvilág felé.
- A sárkány. Ugye nemrég mondhatni pár napja is volt egy sárkányos álmom. Évekkel ezelőtt pedig szinte heti szinten sorjában. A sárkány méretei jelképezhették talán magát a hatalmas erőt. Egy hatalmas erő ami magával ragadhat. Egy hatalmas erő ami kívül áll a normál hétköznapin. Egy hatalmas erő ami mesebéli legendákkal övezett. Hová is repített ez a hatalmas erő? Azt hiszem nyugodtan kimondható, hogy az önismeretbe.
- Önismeret: Egyértelmű volt számomra a kijelentés amit apámnak mondtam, hogy elvesztettem a határt az álom és a valóság között. Oké, hogy ez most az álomra vonatkozott, de lehet benne igazság magára az életre is. talán ezek elvi kérdések, nem tudom, de az ok talán egészen gyerek koromig vezethetőek vissza.
Ezt jelképezhette volna az a kis szöveges irat. A helyzetre való magyarázat. Mi másra , ha nem az álmodásommal kapcsolatos állomásokra, eseményekre, a miértekre mutathatna?
Nos igen, még kitérnék a tudatosságra. Álom közben voltak tudatos részletek. Ezt ki is emeltem azt hiszem. Apámmal való találkozásnál ez fontos tényező volt, mert ennek alapján utalhattam a valós és az álombéli határok összemosódására, mert ezekkel ott tisztában lehettem. Mégis megzavart, és tulajdonképpen ezt a hibát ecsetelgethettem.
A barlangi kaland.
Egy szép barlangba kerültem, tágas tér fogadott, de a bejárat az egy szűk nyílás volt csupán. Odabent csodás látványt nyújtott az egész terem, amilyenek az efféle barlangok lehetnek igazán. Aztán az egyik kiszögellésen észrevettem egy gyönyörű kristályt, ami leginkább egy ezer tüskéből álló virágra emlékeztetett volna, és lilás kékes fénye megvilágította a környezetét. Óvatosan leemeltem a kőszikláról és a tenyerembe vettem, úgy csodáltam tovább. Megfigyeltem törékenységét, az apró tüskéit az oldalán, és gondoltam magammal viszem. A kijutás is a szűk átjárón keresztül történt, és szerencsére a kőzet épp bőrrel megúszta, nem töredezett szét a markomban. Odakint a napvilágnál mintha veszített volna a színéből, és inkább világos fehéres árnyalatba hajlott át, de ez nem tette kevésbé látványossá. Visszanéztem a barlang bejárata felé az ösvényen, és az jutott az eszembe, hogy a bejárat elé kellene görgetni egy nagy követ, hogy ne essen ez a szép hely a vandálok martalékává. De aztán úgy döntöttem tovább megyek a markomban tartott szép kristállyal, mert úgy gondoltam , hogy magába is magában hordozza az egész hely varázsát.
Amúgy feltehetően aragonit lehet, amiről ezt írják?
Az aragonit általában fehéres-sárgás, narancsos, néha kékes színű karbonát kő. Nevét a spanyol Aragon folyóról kapta, ahol először felfedezték 1788-ban.
Egy szép barlangba kerültem, tágas tér fogadott, de a bejárat az egy szűk nyílás volt csupán. Odabent csodás látványt nyújtott az egész terem, amilyenek az efféle barlangok lehetnek igazán. Aztán az egyik kiszögellésen észrevettem egy gyönyörű kristályt, ami leginkább egy ezer tüskéből álló virágra emlékeztetett volna, és lilás kékes fénye megvilágította a környezetét. Óvatosan leemeltem a kőszikláról és a tenyerembe vettem, úgy csodáltam tovább. Megfigyeltem törékenységét, az apró tüskéit az oldalán, és gondoltam magammal viszem. A kijutás is a szűk átjárón keresztül történt, és szerencsére a kőzet épp bőrrel megúszta, nem töredezett szét a markomban. Odakint a napvilágnál mintha veszített volna a színéből, és inkább világos fehéres árnyalatba hajlott át, de ez nem tette kevésbé látványossá. Visszanéztem a barlang bejárata felé az ösvényen, és az jutott az eszembe, hogy a bejárat elé kellene görgetni egy nagy követ, hogy ne essen ez a szép hely a vandálok martalékává. De aztán úgy döntöttem tovább megyek a markomban tartott szép kristállyal, mert úgy gondoltam , hogy magába is magában hordozza az egész hely varázsát.
Az aragonit általában fehéres-sárgás, narancsos, néha kékes színű karbonát kő. Nevét a spanyol Aragon folyóról kapta, ahol először felfedezték 1788-ban.
fortis írta:A barlangi kaland.
Az álmodat összefüggésbe hoznám a nemrégi szintén kristályos álmoddal, ezzel:
fortis írta:2019 12. 27
Az ajándék kristály
Tőlem kaptad ezt a kristályt, ami a szimbolikában újjászületés szimbólum. Az individuáció (átváltozás) folyamatával áll összefüggésben. Rosszallóan néztem rád, hogy miért nem tudod, mi az "elvárásom" veled szemben.
Jung ismerteti ezt az újjászületés szimbólumot.
"Az átváltozás folyamatának szemléltetése. Példaként olyan alakot választottam, amely nagy szerepet játszik az iszlám misztikában. Khidrt, a Zöldellőt. A Korán 18. szúrájában lép színre, mely egy újjászületés-misztériumot tartalmaz, címe: "A barlang." A barlang az újjászületés helye, az a titkos mélyedés, amelybe bezárják az embert, hogy inkubálódjon és újjászülessen. Így ír róla a Korán: "És látod a Napot, amikor fölkél, hogy a barlanguktól jobbra hajlik el, és amikor lenyugszik, akkor balra halad el mellettünk, ők - az alvók - pedig a barlang öblös belsejében vannak.” A közép az a központ, amelyben az ékkő található, vagy ahol az inkubáció, vagy az áldozat, vagy az átváltozás megtörténik. Éppen ilyen központi, vagy átváltoztató hely a barlang, amelyben a hétalvók álomra hajtották a fejüket, s aligha sejtették, hogy szinte a halhatatlansággal határos módon meghosszabbodik az életük, 309 évet aludtak, mire felébredtek. A legendának a következő az értelme: Akivel megtörténik, hogy bekerül a barlangba, azaz abba a barlangba, amelyet mindannyian magunkban hordozunk, vagy a sötétségbe, ami a tudata mögött rejtőzik, az egy eleinte tudattalan átalakulási folyamaton esik át. A tudattalanba való bejutás révén a tudata kapcsolatba kerül a tudattalan tartalmakkal. Ennek óriási hatása lehet a személyisége pozitív, vagy negatív irányba való megváltozására. A változást gyakran a természetes élet meghosszabbodásaként, vagy pedig a halhatatlanság eléréseként értelmezik."
Ez után még hosszas blabla következik, aminek az a lényege, hogy az élet visszanyeri fiatalos frissességét.
Na ebből mindenki értsen meg annyit, amennyit tud. Nekem még nem állt össze, de azért leírtam.
Áprilia klassz dolgokat írtál, szívesen venném ezek pozitív hatásait..
Efi a megjegyzéseden meg egy jót mosolyogtam.
fortis- Hozzászólások száma : 11470
Nem értem, hogy miért.fortis írta:
Mert jó kedvem lett tőle, olyan vidám. Csak ennyi az oka.
fortis- Hozzászólások száma : 11470
Bocs, hogy idepofátlankodok a saját barlangos álmommal. Én nem mertem a mélyére menni. Felébredtem ijedtemben:
Áprilia írta:
2015. 04.13. Barlangban (tudatos)
Önemlékezésre törekvéssel aludtam el, hajnali 3 körül. Azt álmodtam, hogy autóval megyünk (a család) egy építkezés mentén. Nyári hőség volt. A férjem vezetett, mellette ültem, a gyerek hátul. Drótkerítéssel volt az út baloldala bevonva - elkerítve ezáltal az építési területet az úttól -, alul téglákkal rögzítve. A férjem olyan figyelmetlenül vezetett, hogy nekiment egy-egy téglának, féltem, hogy durrdefektet kapunk. Amikor újra nekiment, épp arra készültem, hogy ledorongoljam, amikor észrevettem, hogy hiszen én vezetek, én ülök a volán mögött, és a férjem nincs is az autóban, csak a gyerek és én. Gondoltam, hogy de hülye vagyok, hogy a férjemet akarom ledorongolni magam helyett. Vezettem tovább. Egyre inkább megsokasodtak a téglák az út mentén, rájuk hajtottam párszor, nem lehetett kikerülni őket és amikor már az út közepén is voltak, nem tudtam haladni tőlük, kénytelen voltam megállni. Ahogy megálltam az autóval, a volán mögül még láttam, hogy egy fehér turbános alak elhalad az autó mellett. Nem foglalkoztam vele, újra a téglákat néztem az úton és azon gondolkodtam, hogyan fogunk tudni itt tovább menni. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik féltégla a levegőben lebeg, mintegy legyőzve a gravitációt, ráadásul aranyfényben tündököl és némi aranypor hullik le róla. Mi a fene ez? - gondoltam. Tégla a levegőben?! Várjunk csak, akkor ez egy álom, álmodom! Pár másodpercet még várnom kellett, hogy tudatossá váljak, de sikerült. Azt mondtam magamnak, hogy "nyugi, semmi kapkodás, ez egy tudatos álom." Tudtam, hogy itt, ha bármit akarok, megtörténik. Kiadtam egy parancsot, melyre nem emlékszem szó szerint, de a helyváltoztatásra vonatkozott. Ennek megfelelően kívül találtam magam az autó háta mögött jó pár méterrel, az úton állva. Kezdett szétesni a kép. Eszembe jutott, hogy négy pontra tekintsek - a szétesés folytatódott -, majd a kezeimre. Magam elé emeltem a kezeimet, ugyanolyanok voltak, mint az itteni kezeim. Ez hatott, stabilizálódott a kép. Szétnéztem, miközben valami el kezdett hátrafelé húzni, a hátamnál fogva. Körülnézve egy barlang falait pillantottam meg, miközben a hátamnál fogva való húzás folytatódott. Megint el kezdett szétcsúszni a kép. Ránéztem a kezeimre, egész közel emeltem magamhoz. Nagyon részletesen láttam a tenyereimet, olyan volt, mint az itteni, csak sokkal jobban láttam a részleteit. Megint szétnéztem, a barlang járatában voltam, mely 4-5 méter széles lehetett. Fény járta át, ettől amolyan narancsos-vöröses- barnás fénye volt, tehát nem volt sötét. Hátrafelé lebegtem, azaz még húzott valami. És egyúttal alulról felfelé is lebegtem a barlangban, mintha mélyről lebegtem volna felfelé, ugyanakkor tudtam, hogy ez a "felfelé" irány vezet a barlang belsejébe. A jobb oldalra néztem a barlang falára, láttam, hogy sötétbarna a fala. Megint el kezdett szétesni a kép, de ismét négy pontra tekintettem, számoltam is, hogy "egy, kettő, három, négy.". Majd ránéztem a kezeimre, fehérek voltak és a jobb kezemen hiányzott a mutató ujjam, mintha csonkolták volna. Néztem tovább a barlangot, ahogy még mindig hátrafelé lebegtem és arra gondoltam, hogy mi lesz, ha találkozom itt valakivel? Hogy fog kinézni? Mi lesz, ha félelmetes lesz? Mi lesz, ha a kritikus pillanatban nem tudok majd felébredni? Ez utóbbi gondolattól félni kezdtem. Láttam, ahogy a barlang falai elhomályosulnak. Tudtam, hogy ez már a félelem következménye és emiatt fel fogok ébredni, így is lett.
Ilyesmi volt a barlang belseje:
Nem is értem miért jutottak ilyesmik az eszedbe az álom végén. Mintha magadat lovalltad volna bele a félelembe.
Amúgy önismereti részre is bukkantam arra való tekintettel, hogy a férjedet le akartad dorongálni a hibáiért, de amikor az ő helyzetében találtad magadat, ugyan azokat a hibákat követted el.
Amúgy önismereti részre is bukkantam arra való tekintettel, hogy a férjedet le akartad dorongálni a hibáiért, de amikor az ő helyzetében találtad magadat, ugyan azokat a hibákat követted el.
Szerintem ezt a barlangot egészen másképp kell értékelni, mint ami Fortis mostani álmában van. Nem lehet az álomszimbólumokat úgy használni, mint egy szótárat.
(Ennek az álomnak az eleje is figyelemre méltó, az, amiket a téglás úton megfogalmazol.
Utólag vettem észre, hogy erre Fortis is felfigyelt, ám én másképp fogalmaznék, mint ő. De nem írom itt le, mert ez egy nyilvános topik.)
(Ennek az álomnak az eleje is figyelemre méltó, az, amiket a téglás úton megfogalmazol.
Utólag vettem észre, hogy erre Fortis is felfigyelt, ám én másképp fogalmaznék, mint ő. De nem írom itt le, mert ez egy nyilvános topik.)
fortis írta:
A férjemet le akartam dorongolni a hibáiért, de amikor az ő helyzetében találtam magam, önkritikát gyakoroltam: "Gondoltam, hogy de hülye vagyok, hogy a férjemet akarom ledorongolni magam helyett."
Az ilyen tulajdonságaimat vajon miért nem veszed észre.....(a kérdés költői).
A hozzászólást Áprilia összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 4 Jan. - 9:14-kor.
Efi írta:Szerintem ezt a barlangot egészen másképp kell értékelni, mint ami Fortis mostani álmában van. Nem lehet az álomszimbólumokat úgy használni, mint egy szótárat.
Leírhatod hozzám is, az nem nyilvános.
Áprilia írta:fortis írta:
A férjemet le akartam dorongolni a hibáiért, de amikor az ő helyzetében találtam magam, önkritikát gyakoroltam: "Gondoltam, hogy de hülye vagyok, hogy a férjemet akarom ledorongolni magam helyett."
Az ilyen tulajdonságaimat vajon miért nem veszed észre.....(a kérdés költői).
Azért nem arról írtam, mert az egy egészen más téma, és sokkal hétköznapibb, mint ami ezt megelőzte. Önkritikát az ember gyakran alkalmaz, de olyan már sokkal ritkábban van, hogy olyan hibákba essen bele, mint amiért mást akart volna ledorongálni. Nos ezért.
Persze vannak akik egyáltalán nem szoktak önkritikát gyakorolni, de te nem közéjük tartozol. Ezért nem volt meglepő amire fel akarnád hívni a figyelmet.
Efi és a társasjáték.
Leírom ezt az álmot, mert Efi is szerepelt benne. Tulajdonképpen kint voltunk a szabadban,úgy tűnt,mintha egy park szélén lettünk volna, és azon elmélkedtünk, hogy mit is játszunk. Valamilyen táblás játék volt előttünk, de Efi azt mondta, hogy azt már unja. Én felajánlottam, hogy elmegyek hozok egy másik félét, ahol bábokat kell rakosgatni ide oda, és valahol a sakk és a go között lenne valahol a szabályokat illetően, nagyon egyértelmű volt hogyan kell játszani, de miután felébredtem rájöttem, hogy fogalmam sincs mi is lehetett volna az a játék, mert még csak hasonlóról sincs tudomásom.
Ennyit a játékról, de vissza gondolva nekem mégis Efi jelenléte volt a fontosabb az egész álom során, mert annyira életszerű volt, mint amikor találkozhattunk életünk során.
Leírom ezt az álmot, mert Efi is szerepelt benne. Tulajdonképpen kint voltunk a szabadban,úgy tűnt,mintha egy park szélén lettünk volna, és azon elmélkedtünk, hogy mit is játszunk. Valamilyen táblás játék volt előttünk, de Efi azt mondta, hogy azt már unja. Én felajánlottam, hogy elmegyek hozok egy másik félét, ahol bábokat kell rakosgatni ide oda, és valahol a sakk és a go között lenne valahol a szabályokat illetően, nagyon egyértelmű volt hogyan kell játszani, de miután felébredtem rájöttem, hogy fogalmam sincs mi is lehetett volna az a játék, mert még csak hasonlóról sincs tudomásom.
Ennyit a játékról, de vissza gondolva nekem mégis Efi jelenléte volt a fontosabb az egész álom során, mert annyira életszerű volt, mint amikor találkozhattunk életünk során.
fortis írta:Efi és a társasjáték.
Azt az álmodat keresem, amiben egy kötél lógott az égből, ezért tévedek ide-oda...
Ehhez az álmodhoz: igen, ti Efivel, mint akiknek moderátori/admin joga van, úgy játszadoztok itt velünk, többiekkel, mint a bábfigurákkal egy társasjáték tábláján.
Ez szemenszedett hazugság! Az igazság kifacsarása!Áprilia írta:igen, ti Efivel, mint akiknek moderátori/admin joga van, úgy játszadoztok itt velünk, többiekkel, mint a bábfigurákkal egy társasjáték tábláján.
Abban mi a játszadozás, hogy nem él valaki azzal a hatalommal, ami adódott a számára?
Kényünk-kedvünk szerint (pontosabban a te kényed-kedved szerint) törölgetni mások hozzászólásait, na az lenne a játszadozás.
A hozzászólást Efi összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 27 Jan. - 13:16-kor.
Efi írta:Ez szemenszedett hazugság! Az igazság kifacsarása!Áprilia írta:igen, ti Efivel, mint akiknek moderátori/admin joga van, úgy játszadoztok itt velünk, többiekkel, mint a bábfigurákkal egy társasjáték tábláján.
Abban mi a játszadozás, hogy nem él valaki azzal a hatalommal, ami adódott a számára?
Kényünk-kedvünk szerint (pontosabban a te kényed-kedved szerint) törölgetni mások hozzászólásait, na az lenne a játszadozás.
Ez a te nézőpontod (meg nyilván fortisé, bár az ő becsületére legyen mondva, hogy a legutóbbi ócsárlásokból sokmindent kitörölt, mert nyilván látta ő is, hogy azért mindennek van határa.) Az áldozatok ezt nem így élik meg, ahogy írod, hanem hatalommal való visszaélésként.
fortis írta:Szigetlakók
Aztán a nők észrevettek bennünket, és hamarosan nem volt már kiút. Valahonnan megéreztem a szándékukat, hogy tervük lenne velem, és tenyészbikaként használnának , amíg csak hasznomat veszik. Ez az ötlet persze nekem nem igazán tetszett.
Szerintem az lett volna a természetes, ha tetszett volna.
Nemcselekvés által nem lehet se játszadozni, se visszaélni semmivel.
Ez nonszensz.
Az igazság kifordítása hiteltelenné tesz.
Ez nonszensz.
Ez nonszensz.
Ez csak az egyik nézőpont.
fortis írta:2019 12. 27
Galamb
Az előbb már írtam, de sajnos elszállt....
Szóval a szél, a szellő, a susogás a szellem szimbóluma. Az álmodban "testet is öltött" galamb formájában, mely transzcendencia szimbólum (a szellemiekben törekvés szimbóluma). Azonban te elhessegeted, nem akarod felvállalni, hogy egy esetleges szellemi útra lépés, vagy ennek a "földi" hétköznapjaidban, családodban (ezt szimbolizálja a "kert") való felvállalása "összepiszkítsa" a jól berendezett, kényelmes kis életedet.
fortis írta:A paripa.
Cézár! Cézár!!
A paripa, amint azt már írtam valahol ma, az ösztönvilág kirobbanó, fiatalos energiájának megtestesítője. Azt riasztó látni, ha ez kontrollálatlanul kiszabadulhat. Ezért alapból be akartátok fogni, az uralmatok alá hajtani ezt a lovat. Te megláttad, hogy nem minden ösztönt kell megzabolázni, ám ezt csak annak fényében/reményében fogadod el, hogy helyette más "lovakat", ösztönöket szerezhetsz, amiket majd elfojthatsz.
Az álmaid - ideértve a támadós vadállatos, medvéseket is - gyakran az ösztönvilágod, a spontaneitásod elfojtásáról szólnak.
Nézőpont az, hogy kell, vagy nem kell moderátor.
Hogy elkövet, visszaél, pláne játszadozik ! valaki, aki nem csinál semmit, az nem nézőpont, hanem hazugság. Rágalom. A szavak csűrése-csavarása a nézőpont érdekében. Az ego érdekében.
Van egy határ, amit az ember, ha ad magára valamit, nem lép át azért, hogy az ő nézőpontja kerekedjen felül.
Hogy elkövet, visszaél, pláne játszadozik ! valaki, aki nem csinál semmit, az nem nézőpont, hanem hazugság. Rágalom. A szavak csűrése-csavarása a nézőpont érdekében. Az ego érdekében.
Van egy határ, amit az ember, ha ad magára valamit, nem lép át azért, hogy az ő nézőpontja kerekedjen felül.
Az a rágalom, amit az istenadta személy követett el és emiatt valakinek mennie kellett, mert ti, akiknek "hatalmában" állt volna, nem álltatok a helyzet magaslatán.
fortis írta:Találkozások.
Az útkereszteződésben álltam, és kerestem egy bizonyos boltot, műhelyt, ahol a szélvédőre való fóliát be lehetett volna szerezni. Úgy tűnt megtaláltam, de valamiért nem bíztam benne, ezért tovább nézelődtem. Az átellenben lévő boltra szegeződött a tekintetem, és úgy gondoltam ott rákérdezek. Oda sétáltam, és akkor láthattam, hogy ez egy könyvesbolt. Rendben, gondoltam, majd rákérdezek az eladótól, hátha tud némi útbaigazítást adni. Tulajdonképpen nem jutottam el odáig, hogy megkérdezzem, mert a kezembe került egy nyomtatópapír köteg, amire szöveg volt nyomtatva. Talán az asztalról emelhettem fel, ebben már nem vagyok biztos, hogyan juthatott a kezembe. Bele olvastam, és rájöttem, hogy a lényeg az álmodásról szól. Kérdőn néztem a nőre, aki azt felelte, hogy igen, ezt ő írta, és ha akarom akkor sok mindent elmagyaráz belőle. Helyeslően bólintottam, és akkor az álom helyszínt váltott.
Egy meredek emelkedő előtt álltam egy öreg indiánnal, és nekem úgy tűnt, mintha valami maratonon vettünk volna részt éppen. Felfelé kapaszkodtunk a meredek emelkedőn, és úgy tűnt, mi voltunk az elsők. Aztán elértünk egy tisztást, ahol többen is összegyűltek, és egy fura feladat előtt álltunk.
Egy vastag kötél emelkedett, az ég felé, és azért mondom így, mert tisztában voltam vele, hogy nem onnan lógott. valahogy mégis n, de nekem fogalmam sem volt róla, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni. Az öreg indián viszont vállalkozott a feladatra, és egy íjjal a kezében, elkezdett fölfelé kapaszkodni a kötélen. Már elvesztettem, hogy hol tarthat, de egy idő után a kötél köteg a földre hullott, és nem sokkal utána maga az indián is. Jó nagyot puffant az öreg, de úgy láttam különösebb baja nem lett, mintha a teste valami kemény gumiból lett volna, törésálló.
A feladat így sikeresen végre hajtva, tovább indulhattunk.
Sajnos a folytatásra már nem emlékszem.
asd94 írta:
A sámáni utazások gyakori motívuma az égbe nyúló kötél. Világszerte előfordul, még a barlangrajzokon is. Ezen kapaszkodik fel a sámán hogy az égbe jusson, a jóindulatú szellemek és istenek honába. Ennek az élménynek földi, jelképes megvalósítása mikor a beavatás részeként az ifjú sámánnak egy nyírfára kell felmásznia. Az égig érő paszuly mese is ennek a régi szokásnak állít emléket. Hogy mi ez a kötél, nehéz megmondani, egyesek szerint az a bizonyos szál ami az asztráltestet a fizikaival összekapcsolja.
Szerintem nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kötéllel itt nem az volt a cél, hogy az égbe jusson rajta valaki, hanem a feladat épp az volt, hogy a kötelet valahogy le kellett rántani a földre, hogy senki ne mászhasson fel rajta.
Van egy mese, az a címe, hogy A pókká vált nő. Nagyjából röviden arról szól, hogy teljesen belefeledkezik a tudattalanjába: minden hús-vér férfit elutasít, ellenben egy, a tudattalanjából felmerülő, test nélküli férfifejbe lesz szerelmes, sokat beszélget vele stb., olyannyira, hogy animus megszállott lesz. Az égből leereszkedő fonál a mesében a tudattalanból a földi világba visszavezető eszközül szolgálna: a nőnek le kell másznia rajta, hogy visszataláljon a realitása, ehhez azonban ki kellett volna nyitnia a szemét, még mielőtt földet ért. Ezt elmulasztotta, így örökké a tudattalanban élt tovább (magyarán megbolondult, nem tudott visszatalálni a realitás talajára.)
Fortis álmában is van egy égbe nyúló kötél, ami nem onnan lóg lefelé, hanem innen lóg felfelé. Nem az "istenektől" származik, hanem innen alulról emelte valaki. Mintha az égbe történő erőszakos behatolás eszköze lenne. Talán ezért is adja feladatul a sámán, hogy le kell hozni a földre a kötelet. Ő meg is teszi ezt. Talán veszélyt jelentene fortisra, ha felmászna azon a kötélen - pont ő, akinek az álmai amúgy is (szerintem feldolgozatlanul) bővölködnek az archetípusokban - mert akkor még jobban bekövetkezne az, hogy a történeteinek, a fantáziájának szálán lógna. Ha az előnyomuló tudattalan tartalmakkal a tudat nem tud megbirkózni, akkor a tudattalanról szerzett élmény rombol, ahelyett, hogy építene.
Áprilia írta:fortis írta:Efi és a társasjáték.
Azt az álmodat keresem, amiben egy kötél lógott az égből, ezért tévedek ide-oda...
Ehhez az álmodhoz: igen, ti Efivel, mint akiknek moderátori/admin joga van, úgy játszadoztok itt velünk, többiekkel, mint a bábfigurákkal egy társasjáték tábláján.
Dehogy is, néha inkább pont fordítva. Ez egy munka, és a munkáltató ( azaz a fórumozók)az aki ugráltatja a szolgáltatókat, azaz az adminokat. Az már más kérdés, hogy mi vállalunk bizonyos munkákat bizonyos feltételek között, vagy sem.
fortis írta:Áprilia írta:fortis írta:Efi és a társasjáték.
Dehogy is, néha inkább pont fordítva. Ez egy munka, és a munkáltató ( azaz a fórumozók)az aki ugráltatja a szolgáltatókat, azaz az adminokat. Az már más kérdés, hogy mi vállalunk bizonyos munkákat bizonyos feltételek között, vagy sem.
Ez a fórum ettől igen messze áll!
5 / 21 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.